Dragon Age III - az első két rész keveréke

  • Írta: InGen
  • 2011. augusztus 21.
  • Érdekesség
Link másolása
Érdekes helyzetbe került a BioWare: míg a Dragon Age első rész egy igazi, hardcore szerepjáték volt, addig a második epizód már sokkal hígabb, de cserébe szélesebb rétegek számára is élvezhető termék lett. Mindkettőnek vannak rajongói, mi legyen a harmadik résszel?

Nos, úgy tűnik, hogy a válasz egészen egyszerű: a Dragon Age 3 az első két rész keveréke lesz, mindkettőből a legjobb tulajdonságokat örökítik majd át. Erről maga a cég elnöke, Ray Muzyka beszélt, aki elmondta, hogy a BioWare mindig is figyelt a játékosok visszajelzéseire, és fontosnak tartja, hogy a javaslatokat figyelembe vegyék a jövőbeli fejlesztéseik során.


"A csapat mindenkit meg fog lepni: a hardcore rajongókat, és a második rész új rajongóit egyaránt azzal, hogy egy tökéletes házasságot fognak létrehozni a két epizód között" - nyilatkozta Muzyka, aki elmondta, hogy sokak számára a Dragon Age első része túl összetett és nehéz, s meglepte őket, hogy a Dragon Age 2 mennyire könnyen felvehető, elérhető és több szempontból újító szellemű lett.

Sokan persze annak tudják be a váltást, hogy a BioWare igyekszik a konzolosoknak megfelelni: míg az első rész esetében a konzolportok nyilvánvalóan a PC-s verzió utáni gondolatként születtek meg, addig a Dragon Age 2 már egy teljes mértékben multiplatformként tervezett anyag volt.

28.
28.
Redeye
#19: új kotort nem hiszem h kiadnának hiszen most készülnek majd kiadni az Old Republic-ot.
27.
27.
xr0w
#25: Nem, Zombiekra (Zombi) gondoltam. De ha nem tudtad levonni a szövegből, amit közölni akartam, akkor nem neked szólt :)
26.
26.
thalesz
Nekem mind a ket resz nagyon tetszett.
Az Originsban leginkabb a story ragadott magaval, valamint nagyon birtam a hatalmas teruleteket, a harcrendszert es a sokfele ellenseget. Valamint az tetszett meg, hogy taktikazni kellett, kulonben levagtak.
Az Origins utan a 2. nem nagyon tetszett az elejen, de elkezdtem masfele szemszogbol nezni a jatekot, (nem a taktikai rpg szemszogebol) es igy mindjart jobban tetszett. A harcrendszer abszolut kedvenc, a skillek is igen latvanyosra sikeredtek, le a kalappal. Azert egy kicsit osszetettebb storyt vartam. A legnagyobb gond szerintem a 2-ben, hogy ugyanazokon a helyeken oljuk az ellenseget, annyi kulonbseggel, hogy valahol el van reteszelve egy ajto...
25.
25.
Adamknight
#23: Dragon age-be hol vannak zombik? XD Max Darkspawnok (Éjfattyak). Gondolom erre gondoltál.
24.
24.
Inmediasress
A DA3 csak akkor fog érdekelni ha vissza varázsolják a választható fajokat meg a legalább Origins hosszúságú kampányt nyilván jó újrajátszhatósággal.
23.
23.
xr0w
A 3. rész 2d-s platform játék legyen, komoly nehézségi elemekkel. pl. nagy szakadék átugrása. Nightmare mód, nagy szakadés átugrása közben le kell lőni egy szörnyikét, vagy menekülés egy nagy gonosz démon elől, akinek csak a karjai hadonászva lógnak be a játéktérre, miközben rohanunk előre és közben csúnya zombikat ugrálunk át. Nightmare mode: több zombi és ninja zombik IS!!!!

Valami ilyesmit várok ezek után a BioWare-től. VÁRÓS!!!
22.
22.
Adamknight
#21: Azért annyira nem volt rossz, mint ahogy elmondtad. Tény hogy nem jöhet be mindenkinek mindig minden, de azért, ami nekem nem jön be nem mondom rá rögtön, hogy "undorító szar", mert valakinek lehet, hogy pont ez a stílus jön be. Például én egyáltalán nem hallgatok semmilyen zenét, mégsem állok neki leszarozni azokat, akik guitar hero-val játszanak. Tanulj egy kis jómodort kisfiam.
21.
21.
Teletabi
A 2 egy undorító szar volt, teljesen olyan érzésem volt miközben játszottam mintha altatót ittam volna egy liter borral. A helyszín még oké lett volna ha nem kellett volna minden szobát 20 bejárni csak más néven. A pénznek zéró értéke volt és a cuccoknak is amit felszedsz, mert csak te veheted fel, a többieknek a szaros pizsijük marad a játék végéig. A harc tűrhető lett volna, ha megmarad egy picit a realitás talaján mint az 1-ben, mert amikor 10 métert ugrok előre talpig lampaszban egy 8 méteres pallossal. Na meg random rám küld 80 embert a semmiből csak azért, hogy lehessen valamit csinálni az nonsense. Remélem összeszedik magukat egy pöppet és valami értelmeset tárnak elénk mert, amit csináltak a kettőben az kevés nagyon.
20.
20.
Giggsy
Lehet megkövezni, de nekem a második rész is tetszett a maga módján, bár tény, hogy az elsőnek a közelében sem volt. Nekem bejött a kissé földhözragadtabb sztori, meg az, hogy a játék nagy része egyetlen városban játszódik.
Viszont akadtak benne dolgok amik nagyon lehúzták az összképet. Az egyik pl a rengeteg harc. Persze kell a harc az RPG-kben, anélkül nem is lenne igazi, de az rohadt idegesítő, hogy este nem lehet úgy végigsétálni a város egy területén sem, hogy ne rontana ránk legalább két, de inkább három rablóbanda. Mi szükség van erre? A sztorit nem viszi előre, csak a játékidőt növeli (ja, hogy épp ez lenne az indok?) A harcok mennyiségéhez még az is hozzájön, hogy hirtelen nem is rémlik olyan küldetés, ahol ne kellett volna egy csomó vérmágust, meg rablót lekaszabolni. Egy RPG-ben illene lennie nem harcos küldetéseknek is, ez nem MMORPG... Az sem igazán tetszett, hogy valójában igen kis befolyásunk van a történet folyására. Apróbb dolgok változhatnak, de olyasmi ami jelentősen változtatna, nincs, márpedig a Mass Effect miatt az ember az ilyesmit elvárná a BioWare-től.

Szóval összességében nem volt rossz a DA2, de sok dolog van ami lehúzza és így már valóban méltatlan a nevére.
19.
19.
adamsfamily
#18: Azért azt remélem,hogy ezt a hack and slash irányzatot elfelejtik,mert az elég gagyi volt.

#14:Egy új kotor-t valóban kiadhatnának,mert szerintem már jó ideje megérett már a sorozat egy újabb részre.De talán ha befejezik a ME 3-at akkor nekilátnak a fejlesztésének,mert most nem hiszem,hogy lenne rá erőforrásuk.
18.
18.
xelalex19
#17: Én teljesen egyetértek a véleményedel.

Én is várom a 3. részt és ha sikerül eltalálniuk azt hogy kiveszik mind a 2 részből azt ami jó és öszerakják, akkor biztosan valami ütős cuccot kapunk majd.
17.
17.
Adamknight
#16: Nekem például tetszett mind a 2 rész. Az elsőt 3szor vittem végig, a 2-at 2-szer, és be kell valljam, (ez csak az én személyes véleményem, úgyis megköveztek érte) hogy a 2. rész számomra sokkal jobban tetszett, mint a witcher 2. Abba belekezdtem, de egy 10-15 óra játék után töröltem is le a gépről. Ha választani kéne, hogy a Dragon Age 2-ért vagy a witcher 2-ért rajongjak, akkor gondolkozás nélkül az előbbit választanám.

És várom a 3. részt is.
16.
16.
balint23h
Az első és a második résznek is vannak rajongói? Ki képes rajongani a második részért?
15.
15.
mdr88
#14: tetszik ez a forgatókönyv... bár sajnos nem túl valószínű, hogy megvalósul

Nekem valamennyire bejött a második rész is (igaz a demó kipróbálása után, már nem vártam nagy durranást). Nem nagyon zavarna, ha megmaradna ez a hack'n'slash harcrendszer... ami engem nagyon zavart a második részben, hogy eltüntették a "hatalmas" bejárható tereket, amilyeneket az első részben bejárhattunk. Egyszóval ha nem egy lepukkant városba leszünk bezárva a harmadik részben... akkor nálam már van egy piros pontjuk. :)
14.
14.
Mortis
A 2. resznek vannak rajongoi? :D

Az elso sem volt nagy durranas( a regi BW jatekokhoz kepest, persze), de a 2. resz egy katasztrofaval valt egyenertekuve. Szepen felejtsek el, pihentessek a szeriat, adjak ki a ME 3-at, majd a TOR-t, azt foltozgassak, majd hozzanak ki egy BG vagy KotOR 3-at. Nem csodas forgatokonyv? :)
13.
13.
adamsfamily
A 2. résznek nem voltak jó tulajdonságai.Egy összetákolt sz*r volt amire rányomták a Dragon Age címkét.Az egész második rész jelentéktelen volt,sem a történetben,sem a karakterekben nem lehetett érezni semmi jellegzetességet(már ha lehet azt történetnek nevezni amit elénk dobtak).A 2.részben szó szerint semmi nem történt azon kívül,hogy egy városban kellett csövezni éveken át és ugyanazokat a helyeket kellett bejárni újra meg újra és időközben néhány szörnyet is el kellett verni.
12.
12.
Cuppak
Az Origins az egyik kedvenc játékom, hetekig eljátszottam vele :D, haverokkal dumáltunk róla, nagy játék volt ! Várós a 3. része is.
11.
11.
givi6
nem tudom, ezekből nem szokott semmi jó se kisülni,
nekem az első rész sokkal jobban tetszett, remélem nem hagyják ki belőle a legjobbakat ! azzal többb órát elvoltam, kivülről belülről tudom az egészet :P
nem érdekel ha valamilyen kenkill-ek meg jszil... le se tudom írni a nevét srácoknak nem tetszett
9.
9.
Archondelta
Az újító szellemmel nem volt gond. A probléma ott kezdődött, hogy másfél év és egy szűkös költségvetés nem elég egy RPG műfajba sorolandó projekt esetében. Ezt szépen el is felejtette az EA, a BioWare meg asszisztált hozzá, Laidlaw úrral az élen, akik be is vitték az erdőbe a közönséget. A keretezett narratíva jól hangzott, de három-négy kitekintés nem elég, hogy koherens egésszé kovácsolja az egyébként is klisés és nem túl összefüggő cselekményt. A grafika is felemás, rajzfilmszerű, sokszor Final Fantasy-be áthajló elemekkel, az irányítás is el lett szabva (vérbeli RPG-nek nevezik, holott semmi izometrikus nézet, ráadásul az útkeresés is förtelem). A harcból sikerült kiölni a taktikázást, ezzel az "awesome button felfogással", dinamikusnak dinamikus - csak éppen nem kéne a karaktereknek 30 métert ugrálniuk, csak azért hogy valami awesome legyen (emlékezz Meredithre). Jah, és felejtsük már el, hogy a nightmare attól nightmare, hogy megkétszerezik az NPC-k hpját és sebzését...

Az pedig szubjektív, hogy mik a két játék kiemelkedő pontjai. A Bioware szerint az első rész harcrendszere elavult, én pedig még mindig szívesebben zúzom az pajzsokat az Originsben, mint a második részben, tetőről ugráló ninjákat kerülgetve.

Jó marketingszöveg, sajnos sokan be is fognak dőlni neki. Én pedig várok türelmesen, bár sok bizalmam nincs a Bioware-ben ezek után.
8.
8.
Hab
#5: Jól van kis fiam ülj le, egyes!
Szerintem az 1 nagyon jó volt, beszippantott. A kettőben voltak felesleges újítások, de azért egy 20-25 órát így is elszórakoztam vele. Igaz még nem vittem végig és már jó pár hónapja pihen.
7.
7.
Smaug89
Szerintem az ért voltak a 2. résznek is jó pillanatai, csak iszonyatosan kevés. Ha már valamit át akarnak rakni a 2-ből akkor az legyen a harc. Szerintem a 2-ben sokkal jobbak és látványosabbak voltak a harcok.
6.
6.
Dcrysis02
Nem lehetne inkább az Origins és az Awakening keveréke a 3? Mindenki jól járna.
5.
5.
KENKILL
#4: Szerintem az első is. Rémgagyi volt ez a sztori, jönnek a gonosz izék a föld alól akiket a vezérdémon vezet és állítsuk meg őket. Komolyan mondom a 9 éves tesóm komolyabb történetet rak össze. Hasonlítsuk már össze egy Witcher-el ahol a politikai összeesküvések, a rengeteg szereplő és a háborúk forgatagában már a végén nem is tudja jól követni az ember... Vagy akármivel. Egy ilyen dedós sztori nem méltó egy RPG-hez.
4.
4.
serioustomy
#1: A 2. rész tényleg borzasztó volt :DD
3.
3.
bitbandita
Vannak a 2-nek rajongói? Nem is tudtam...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...