Dragon Quest X - a részvények bánták a bejelentést

  • Írta: fojesz
  • 2011. szeptember 6.
  • Biznisz
Link másolása
Hosszas titkolózás után a napokban végre újra elővette a Square Enix a Dragon Quest tizedik részét, s bár az újbóli bejelentés sok meglepő érdekességet vonultatott fel, a befektetőknek látszólag nem tetszett a legújabb epizód: nemcsak a Square Enix, de a Sony részvényei is megsínylették a bemutatót.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Dragon Quest X 2012-ben fog megjelenni Wii-re és Wii U-ra, és alapvetően egy online szerepjáték lesz.

A fejlesztést a Square Enix egy belsős stúdiója végzi Yuji Hori, Koichi Sugiyama és Akira Toriyama közreműködésével (tegnap tévesen azt írtuk, hogy még mindig a Level-5 az illetékes, skuzi), és ígéretük szerint a két változat teljesen kompatibilis lesz egymással, csupán a Wii U-s címnek valamivel jobb lesz a grafikája. A fejlesztők a 3DS-szel is összehoznák a játékot, a tervek szerint - valószínűleg a Street Fighterhez hasonlóan - a Spot Passen keresztül lehetne villogni a karaktereinkkel.

Bár a Dragon Quest X mindenképpen érdekesnek tűnik a temérdek újítás miatt, egy bizonyos csoportnak már biztosan nem fekszik az új koncepció, ez a csoport pedig a befeketetőket takarja, írja a japán Nikkei. A Square Enix részvényei 11 százalékot zuhantak a bejelentés után, ráadásul a Sony is veszített a vállalati értékéből: a japán vállalat papírjai az európai politikai problémái és a gyengélkedő TV-s üzletága révén pont most állították be az idei negatív rekordot.

Hogy keveredik ide a Sony? Mint ismert, a Dragon Quest-sorozat sokáig a PlayStation-platformokon is képviseltette magát, sőt több olyan rész volt, amely csak a Sony gépeire jelent meg, azonban a Dragon Quest IX már Nintendo DS-exkluzívként mutatkozott be. Most, hogy a Dragon Quest X is a Nintendo-gépeken marad, a befektetők látszólag megelégelték, hogy a gyártó újabb sikersorozatot hagyott elúszni.

4.
4.
Naridar
1: ez a kép feltehetőleg a Wii-s változatból van, WiiU-n remélhetőleg nem fog ilyen ocsmányul kinézni.

Amúgy meg a 9. (zseniális) rész után ezt látni... ez MI? Már nem azért, de ezt kiadni szégyen lenne.
3.
3.
goblinfing
2.
2.
giga321
#1: Erről a játékról most hallok először. ( True story ).
1.
1.
givi6
ez a játék ronda mint a sátán segge,már bocs a fanoknak
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...