Grand Theft Auto IV - megvan a 22 millió

  • Írta: fojesz
  • 2011. szeptember 18.
  • Biznisz
Link másolása
Egy múlt heti előadás alkalmával a Take-Two vezérigazgatója elárulta, hogy állnak jelenleg a legfontosabb sorozatai eladások terén. Az abszolút csúcstartó természetesen még mindig a Grand Theft Auto, melynek negyedik része éppen nemrég újabb mérföldkőhöz érkezett: 22 millió példány talált gazdára belőle.

A ThinkEquity által évente megrendezett Growth konferencián a Take-Two vezérigazgatója, Strauss Zelnick árulta el a kiadó sikersorozatainak aktuális eladásai adatait, amiből többek között az is kiderült, hogy a vállalat legjobb címe még mindig toronymagasan a Grand Theft Auto.

A Grand Theft Auto negyedik részéről márciusban hallottunk utoljára, akkor szintén Zelnick azt mondta, a PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra megjelent címből több mint 20 millió példányt szállítottak le világszerte. Mára ez a szám 22 millió felé rúg, ami nemcsak azért említésre méltó teljesítmény, mert alig pár hónap alatt jött össze az a plusz 2 milla (más játékokból ugye évek alatt nem fogy ennyi), de így a GTA IV nagyjából egy súlycsoportba került az eddigi legsikeresebb Grand Theft Auto-résszel, a San Andreasszal is. Bár utóbbiról 2008-as adataink vannak csupán, akkor azt hallottuk 21,5 millió példány kelt el a játékból. Zelnick összegzése szerint 1997 óta 114 millió kópia talált gazdára a GTA-sorozat epizódjaiból.

A vezérigazgató további számokat is közölt, jól látszik, mennyit kell még küzdeni egy újabb GTA-széria felépítéséért:

  • Midnight Club-sorozat: 18,5 millió
  • NBA2K-sorozat: 17 millió
  • Red Dead Redemption: 12,5 millió
  • Civilization-sorozat: 11 millió
  • BioShock-sorozat: 9 millió
  • Carnival Games-sorozat: 8 millió
  • Max Payne-sorozat: 7,5 millió
  • Mafia-sorozat: 5 millió
  • Borderlands: 4,5 millió
  • The Darkness: 1 millió 


Zelnick szerint egyébként a különféle letölthető tartalmak kulcsszerepet abban, hogy a frissen megvásárolt játékokat ne cseréljék be a játékosok, s így ne a használt piac virágozzon, hanem az új példányok eladásai nőjenek. Mint ismeretes, a Red Dead Redemption kooperatív módját behozó DLC-t kifejezetten ebből a célból készítették el.

29.
29.
Grand Hustle President
Borderlands: 4,5 millió

Ez azért nem semmi, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a Borderlands egy teljesen új IP!
28.
28.
aruha
Igen az de a GTA5 sokkal jobb lesz:D
27.
27.
Ares
Üdv! Először is dicséret a cikk írójának! 22 millió? Az egész szép kis szám. Bár nem is csodálom, mert a GTA IV - egy fantasztikus játék.
26.
26.
Folti90
#23: +1!!!!!
U.i.: :OOOOO
25.
25.
hedzsooo
Nekem ami a GTA IV-ben nem jott be, az a Windows Live volt, nagy sz@pi volt az az elejen benne. Szerencsere most mar javult az is sokat. :-)
24.
24.
vaszil1
Legjobb az 1. meg a 2. rész volt. :)
23.
23.
Matt8888
#22: To my mind... Vice City 4ever! :D \w/
22.
22.
amd33
#16: Jó csak lélektelen az egész legjobb a 3 volt meg a vice city nekem ezek adták legjobban de én Mafiás vagyok mert aza hangulat felűlmúlhatatlan főleg az 1-nél ami a kedvenc gamem de a 2 is nagyon tetszett...
21.
21.
Vukk18
Az mind szép és jó hogy 22 milliót darabot adtak el,nekem is meg volt a Vice City a San Andreasz ja meg a gta4 és a Ebisode of Liberti City meg még az öszes része is de itttttt lennne az ideje már következö résznek és remmélem olyan változatos lesz a környezet mind a San Andreasban ja és jáchosak kaszinóban is mert azt szeretem szóval legyen olyan minta San Andreas csak jobb grafikával mint a San Andreaszbam.Jól mondom? igazam van vagy igazam van :D
20.
20.
NECROSMOKE
Szép szám az tuti, és nem is csodálkozom, hiszen egyik kedvenc gémem.
19.
19.
GamerBoy
Azért az a szám konkrét.. 22 millió lehetett tudni, hogy nagyon sikeres lesz..hát az lett. :D Nekem a Complete Edition van meg hát nem csalódtam egy kicsitse!!
18.
18.
X-Master
#14: Sokmindent hallottam már, hogy a GTA 4 jobb így-meg jobb úgy, bizonyos szempontokból nézve ez igaz is, de hogy a GTA 4-nek jobb a hangulata, mint az SA-nak? Ilyet még nem pipáltam. Mindenkinek más jön be, oké, megértem. De azért eléggé meglepődtem ezen.
17.
17.
aruha
na akkor ideje az 5. Részről vmit elárulni...GYERÜNK LEGALÁBB 1 SCREENSHOTOT !!!
16.
16.
Ghost16
15.
15.
zola2000
én egyszer néztem a vice cityt, és az alap gta4et, mert azt mondták jó, és valahogy nem bírtam vele játszani, nem tudom miért egyszerűen nem motivált a játék tényleg nagy és kidolgozott lehet de valahogy nem a jó irányban, de olyan semilyen is volt az egész vagy nemtom ... mindegy.
14.
14.
ATi0021
#11: A San Andreas erőssége a terület nagysága. Maga CJ, elég buta volt, plusz a szövegkönyv se volt egy nagy eresztés, szinte csak fuck, shit, motherfucker stb volt. Hangulat terén jobb a GTA IV. Bár szerintem eddig a legjobb hangulat Vice Cityben volt, szóval azt lenne nehéz überelni. Pedig a TBOGT elég erősen Vice City stílusú lett, néha már olyan érzésem volt, hogy a hivatalos utalás a következő helyszínre, új Vice Cityre. Ezt tovább erősítette a későbbi EFLC extra a VC FM.

A hírt illetően nekem is van pár GTAm. Összesen 5 darab. :)
12.
12.
CODf4An
:OOOOOOOOO


Ui.: ezt muszáj volt :D
11.
11.
X-Master
A San Andreas akkor is jobb! Nehéz lesz überelni, ha egyáltalán sikerül valaha.
10.
10.
JcGross
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...