Skyrim - fejlesztői napló a hangokról

  • Írta: zoenn
  • 2011. november 4.
  • Videó
Link másolása
Újabb fejtágítással jelentkezett a Bethesda - ezúttal a zenéken, neszeken és apró zörejeken lesz a hangsúly. A játékmenettel és a látvánnyal megspékelve így lesz teljes a masszív szerepjátékos élmény. A dolgok érdemi része a főcímzenén volt, Todd Howard szerint minden ötlet a barbárokra épült.

A nagyzenekari betéteket ezúttal is Jeremy Soule-nak köszönhetjük - nem is értük volna be bármilyen alternatívával, az úriember neve egybeforrt a The Elder Scrolls-univerzummal. A főcím már sokak számára ismerős lehet, Todd Howard szerint az első szempont az volt, hogy barbárok vokálozzanak benne sárkánynyelven.

A játék írója és vezető tervezője, Emil Pagliarulo alkotta meg a sárkányok nyelvét a főcímben, amit ha lefordítottak angolra, úgy is értelmes és rímelő szöveget kaptak. Pagliarulo hazament, hétvégére bezárkozott, csinált egy kis kaját, bedurrantott a kandallóba, majd hétfőn hozta a kész dalszöveget. A kórus 30 főt számlált, de Soule-nak sikerült úgy összerakni a zenét a végére, hogy úgy tűnjön, mintha kilencvenen énekelnének egyszerre.

Erről, valamint az NPC-k szinkronjáról is szó lesz az alábbi fejlesztői naplóban. Kereken egy hét múlva pedig boltokban lesz a Skyrim.

50.
50.
Extol
Én most fogok beújítani masinát direkt emiatt, úgyh én nem a PChez veszek játékot hanem ezúttal a Skyrimhoz új PC-t! Énis előrendeltem még idejében, így kapni fogok ajándék zenei CD-t és egy Dragonborn nyakéket :D
48.
48.
Joc1
Na, nem bírtam magammal és előrendeltem :D
Az én vasam azért nem high-end PC, de mediumon el fog döcögni ;)
47.
47.
Lordnekroseth
Hát azért szerintem, hogy a konzol nem bír vele teljesen azt jelenti, hogy nem épp tökély a forráskód. Ezért vannak a bugok is. A doom és a Quake enginek mindig kurva gyorsak, könnyen modolhatók és átláthatók. Ezért is volt annyival jobb az előző részek programozása.
45.
45.
hedzsooo
Nem tudom min megy itt a vita, de ez a video amugy kurta jo, nekem nagyon tetszett, megy a "lajk", hogy kiment itt is hirbe! ;D

AMUGY REMELEM MINDENKI MEGVESZI EZT A JATEKOT, HA TETSZIK NEKI!!!
KATEGORIAJAN BELUL OTT VAN A SZEREN, MINOSEGI DARAB!

Akinek meg nem tetszik, az jatszon massal, ahelyett, hogy toltogeti a kalozos verziot, aztan fikazza...

Persze, hibak biztosan lesznek benne 11-11-11-en is, a hivatalosban, de melyik jatekban nincs 1-2 bug? Arra jon a patch.

Grafikai problema? Azert jon meg majd az uj VGA-driver.

Textura gyenge? Konzolos verzional ne is varjunk mar PC-szintu texturakat. Itt rengeteg dolgot kell megjelenitenie a konzoloknak is, egy hatalmas es reszletgazdag kornyezetben. Konzoloknal mar nem fer bele, hogy mindezt meg megfejelje tueles texturakkal is, mert nem birnak normalisan futtatni, FPS lag nelkul.

Mondjuk szerintem akinek ez a jatek stilus bejon, az nem ezt fogja nezni, nem a texturak lesznek benne az igazi jatekelmenyre hajazo dolgok, nem ez lesz mervado. ;)

Ja, egyebkent meg elore megmondtak, korszeru PC-n szebb lesz, de a jatek menete tokre ugyanaz lesz, csak a kulcsin lesz jobb, eros PC-n. ;)
44.
44.
Lordnekroseth
Mellesleg, az, hogy neked nemtetszenek a textúrák...az egy dolog. Én magam részéről a Witcher 2 szintjén látom és kurva szép az egész. Lehet valamit elálítottál, vagy szar a vid kártyád. Vagy a torrentes verzió, vagy az x boxos verziónak valami grafikai szarja van.
43.
43.
Lordnekroseth
Egyetértek Sentennel. Szerintem sem számít, hogy béta, vagy akár alfa, a textúrákat nem fogják javítani, ha már működőképes verzió.
És az sem megoldás, hogy valakit becsmérelünk mert ki meri szűrni a program(mégcsak nem is úgy mondom, hogy a játék, mert azzal nincs gond,csak hamar unalmas lessz) egy hibáját. Vagy éppen inkábba fejlesztők lustaságát?


És nemtudom miért kell Cod meg Bf el dobálózni azonnal....Miért nem wowwal vagy Sc2 vel dobálózik akkor? A wow pl játéktechnikailag meg sem közelíti pl a Bf et. És nem grafikáról beszélek, hanem designről. Nemtudom miért fikázza valaki a játékot. Az egy nyomorult szájbabaszott lövöldözős játék....nem egy szupermegalogikaistratégia vagy Rpg, és meg kell hagyni annak pl tökéletes, bár engem pl egy witcher jobban leköt.

Megjegyezném, hogy lehet Youtubon akárki bontogathat akármit....pl a fejlesztők a sajátjukat. Attól meg nemtudsz bemenni a Cd-galaxisba és megvenni. Én is láttam torrenten a törtet, és az NEM béta. De csak x boxos verzió. És megjegyzem a játékok 40% át ált 1-2 héttel előbb már torrentre felteszik -_-
42.
42.
Vopesz
#41: Tényleg
http://www.gamezone.com/news/skyrim-xbox-360-install-size-revealed
41.
41.
dzsiádzsó
#40: Rosszul tudod, 3,8 GB, volt hír is (no nem itt) ebből nincs kezdetleges verzió, a youtubeon számos emberkét találsz aki a collectors, és egyéb verziókat bontogatják, ez már a végleges, sajnálom!
40.
40.
Vopesz
#38: Szerintem felesleges riogatnod az embereket, valami nagyon kezdetleges verziót szedhettél le, már csak annak tudatában is, hogy az Oblivion boxon 5,9 GB. Nem hiszem, hogy akkora mágusok lennének a Bethesdánál, hogy több tartalom mellett 2 GB-ot spórolnának.
39.
39.
#38: aha... köszönöm.!. akkor ezek azért simán beleférnek... ;)
38.
38.
dzsiádzsó
#36: Nem volt komoly gond 1x beragadtam, meg néha eltűnik alólam a ló, néha az épületek falai is átlátszóvá változnak.
Moonwalkolnak néha a karakterek, vagy simán az animáció odahúzza őket. Ez 10 óra játéknál belefér nálam.

Ami kiverte a biztosítékot az a sárkány vs mamut+óriás.
Az óriásokkal amúgy is volt gond, rám csapott mire kb 300m magasra lőttem ki egyszer :)
Ami kemény volt hogy a sárkány felkapott (gondolom mert nem volt meganimálva) egy mamutot, ami felett elrepült és hirtelen 30m magasra került ahol 5 másodpercig gondolkodott majd lassan esni kezdett. Megöltem a sárkányt, majd mentem a mamutokhoz és eltűnt előttem 20m arrébb dobta, aztán hirtelen a másikat is. Az óriás meg megfagyott mert nem tudta mi van hol a csorda, de nem baj mert legalább megöltem :)
36.
36.
#26. LOL

kedves dzsiádzsó kérlek részletezd a "bugos" dolgot, hogy konkrétan mi nem stimmel a játékban, mert egy kicsit azért megijesztettél, előre is köszi... (még, ha csak a törtön tapasztaltad akkor is)

az, hogy hogyan néz ki az egy dolog... az, hogy csak a tört "bugos-e" vagy majd a tiszta kész játék is az lesz-e nem tudom és nem is érdekel, majd jön pach, ha szükséges... de amiket eddig láttam/tunk azok alapján a TES rajongok körében biztos vétel lesz (ezt bizonyítja, hogy már a valós megrendelési lehetőségtől számított második napon nem lehetett extra ajándékokkal kapni /én még belefértem... :D/ ami igen nagy számú rendelésre enged következtetni... pedig én is láttam néhol olyan textúrát ami pl. a Fallout 3 leggagyibb részein sem volt... de ez sokad rangú és fel sem merült, hogy ne vegyem meg...
31.
31.
dzsiádzsó
#29: Ki mondta hogy nem érdemlik meg, vagy nincs benne munka, ki mondta hogy nem veszem meg? Ennek tükrében miért vagyok én hülye? Nem arról beszélsz amiről én beszéltem, sarkítasz, az pedig nem szimplám hülyeség, hanem primitívség. Jah és ettől továbbra sem lett szebb a textúra, és a bugok se tűntek el, pedig te most nagyon megmondtad!
30.
30.
Senten
Dzsiádzsóval egyetértek, mert a textúra tökmindegy, hogy kalóz vagy lopott verzió. A bug más kérdés, de a videóban se tetszett minden a textúrákat nézve nekem sem. Ettől függetlenül még bízok benne hogy jó játék lesz, bár én úgy is moddolásra fogom használni.
29.
29.
Csemegekukorica
Ha valamelyik gyártó megérdemli hogy megvegyük a játékát akkor ez az!
Több munka van egy részben mint az összes Battlefield meg Codban együtt.
dzsiádzsó te meg szimplán hülye vagy... Ez a játék isetnkirály lesz.
28.
28.
Yetikee
Nagyon szívesen megvenném , de pénz hiányában muszáj lesz letöltenem .Viszont én megvárom amíg kijön az eredeti és majd azt törik fel. Valami hasonló assassint tervezgetek mint a vidiben :P
27.
27.
The Lone Drow
Na végre láthattunk egy assassint is munka közben :D
26.
26.
drakecsaj
#25: Csapdosod Howard tökeit? Hűha, jó világ van xD
Na és meséljél, ezzel előrébb jutottál a ranglétrán?
25.
25.
dzsiádzsó
#24: Semmi gond ;)
Én pedig a Bethesda tagja vagyok, és épp most csapdosom Howard tökeit hogy ez azért nem volt szép tőle!
24.
24.
csux
#21: Lopott definíciója, ami nem eredeti, mivel az eredeti még nem jelent meg, csak kalózverzióhoz lehet hozzájutni, mint azt ahogy előttem levő emberek is megemlítették, ergo ha nem vagy a Bethesda csapat tagja, akkor valószínűsítem hogy nem az van meg neked :)
Azt pedig elismerem hogy benéztem a 6 gigát, most néztem utána hogy annyi helyet fog foglalni PC-n :)
23.
23.
paganmantis
Nagyon tetszik ez a stílusú zene, illik hozzá.
Most belegondoltam, hogy milyen jó is lehet egy ilyen méretű projektben részt venni, mármint a kreatív részben, például voice actorként, vagy designerként.. és a végén látni, hogy mi is lett belőle. :D
22.
22.
dzsiádzsó
#20: Én értem, de ha meg tudod mutatni, hogy én hol állítottam ilyet, azt megköszönném, érdemes a feltételes mód, és a kérdőjelek használatát is figyelembe venne.
Bár számomra kétséges, hogy arról amiről vitázunk bármilyen magyarázatot ad a textúrákra, vagy a bugokra, amik szerintem sokkal érdekesebbek mint jómagam, de akár beszélgethetünk rólam, meg a játék szokásaimról, én elvagyok vele :)
21.
21.
dzsiádzsó
#19: Neked komoly értelmezési gondjaid lehetnek, kár hogy még nekiállsz engem becsmérelni, miközben egy szimpla, általad még 5 évesnek titulált mondatban sem tudsz kiigazodni. 3,8 Gb Xbox-on, és erre írtam a 6Gb-os PC-s anyag nem tartalmazhat textúra pakkot. Nyilván eme szövevényes mondatok, és reagálások teljesen összezavarták az a csekély szürkeállományt ott nyakad feletti tartályban, kár érte. Máskor mielőtt másokat próbálsz égetni, figyelj, nehogy te égj be.
Lopott a tudod mi te kis ....
Hol élsz te?
20.
20.
vuliem
#18: Onnan vesszük, hogy még nem jelent meg, de már itt arcoskodsz vele. És nem, előrendelők sem kapták meg egy héttel korábban. Érted a logikát?
19.
19.
csux
#15: Istenem...mért hagyják az ilyen embert egyáltalán élni? ...
Először még csak 4 giga volt, most már 6 lett belőle?
Vedd már észre magad, te egy lopott! játékkal (ami még valszeg csak egy béta is) reklámozod itt magadat, mellesleg a helyesírásod és a fogalmazóképességed is maximum egy 5 évesével vetekszik, úgyhogy ha megkérhetlek ne rontsd itt tovább a levegőt, és várd meg amíg megjelenik a játék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...