MW3 - a legnagyobb szórakoztatóipari megjelenés

  • Írta: InGen
  • 2011. november 11.
  • Érdekesség
Link másolása
Beigazolódott, amit már amúgy is mindenki borítékolt jó előre: a Modern Warfare 3-é lett a "biggest entertainment launch ever" címe, vagyis minden idők legnagyobb szórakoztatóipari startja. Az elsőnapos bevételek átszakították a plafont, ami valószínűleg mostanában nem is épül vissza.

Arról már beszámoltunk, hogy az első napon összesen 9,3 millió példány kelt el a játékból, ám apró érdekesség, hogy ebből 6,5 milliót csak az USA és az Egyesült Királyság adott össze. Az első 24 órás bevételek túlszárnyalják a 400 millió dollárt, amivel a Modern Warfare 3 megelőzi a 360 milliós Black Ops, és a 310 millió Modern Warfare 2 elsőnapos eredményt.


Az Activisionnél persze mindenki örül: "A Call of Dutyn kívül nem készült még olyan szórakoztatóipari termék, ami három egymást követő évben mindig megdöntötte a rekordot. A Call of Duty franchise bevételei pedig lekörözik a filmvilág két nagyágyújának, a Star Warsnak és a Gyűrűk ura-filmeknek a világszintű box office eredményeit" - nyilatkozta Bobby Kotick, a cég ügyvezető igazgatója.

Eric Hirshberg, az Activision Publishing nagyfőnöke megköszönte a játékon dolgozó két csapatnak, az Infinity Wardnak és a Sledgehammernek a remek munkát, a rajongóknak pedig a kitartó támogatást. A Microsoft bejelentette, a Modern Warfare 3 megjelenése után azonnal rekord mennyiségű játékos szabadult rá az Xbox Live-ra.

Az Activision egyébként 3 millió dollárt adományozott a jótékonysági célú, nonprofit Call of Duty Endowment cégnek, ami veteránoknak segít munkát keresni, illetve képezni őket.

101.
101.
sawhun
sziasztok az mw3 ba lenyomtam 700 orat de akkor is azt mondom egy szar! miert is mert tele van hackerrel es nem ertem miert nem lehet ezellen tenni semmit! max annyit hogy nem jatszok :D
a bf3 ba nem talalkoztam meg ilyen jelenseggel de ott sem kizart! bar meg sokkal kevesebbet toltam azt! aki szeretne hacker mentesen jatszani annak ajanlom a dota 2 vagy warhammer osszes!!!
98.
98.
porcine
Élvezzétek a játékot és hagyjátok végre ezeket a felesleges vitákat!
97.
97.
porcine
MW3? Ne nevettessetek már! Egy rakás agyonszkriptelt csőpálya, semmi beleszólás a történtekbe. Mész és hentelsz, amit úgy próbálnak meg szórakoztatóvá tenni, hogy egy rakás poligon idióta rohangál feléd. Szánalom!
96.
96.
porcine
Battlefield3? Ne nevettessetek már! Nulla grafika, gyenge sztori, álszabadság. Hol van ez a z MW3-hoz képest. Ki akar hülye járműveket vezetgetni, meg "csapatmunkázni"?! És azok a rohadt sniperek tönkrevágják az egész hangulatot! Csak sajnálni tudom azt, aki ezt élvezi! Szánalom!
95.
95.
colors
EZT A KIS MAJMOT KI ISMERI? ILYENEK ELLEN KELL COD-BAN JÁTSZANI. MEG HA JÓL EMLÉKSZEM ARRÓL SÜKETEL, HOGY SZÍVATHATOD A TÖBBIEKET. KÖNYÖRGÖM SOKAN AZÉRT JÁTSZANAK HOGY SZÍVASSÁK A MÁSIKAT? AMÚGY EZ A KÖLÖK MEGFELEL A PEGI JELZÉSNEK? BETÖLTÖTTE A 18-AT? :D http://www.youtube.com/watch?v=XnA93Er_IzA
94.
94.
colors
CoD jó hogy népszerű, csak körbe-körbe kell rohangálni és lőni. Kb olyan mint a wow meg amikkel én játszok mmorpg-k. Amiket én mutattam pár wow-osnak van akinek leesett az álla és játszani nem tudtak vele. Nem is ismerik a wow-osok egy mmorpg menetét.
A BF-ekkel az a bajom mostanság, hogy a BF2 tetszett mert single módban botokkal multiztam. Ez azt eredményezi, hogy 5-6 éve folyamatosan single-zek BF2-ben és úgy csinálom, ahogy akarom. Nem 4 óra a játékidő. De most hogy jön ide a single játékidő? Nem arra van kiélezve, ennyi. Nem egy kitaposott scriptelt úton kell haladni. Ezért mentem multizni, mert elvesztek a multis pályák single módban. És a BF2-mben 150 letöltött pálya van. Mi lenne ha Frostbite-re is így készülne több száz pálya. CoD-ban akkor is csak körbe-körbe rohangálhatsz, nem játszhatsz saját ötletek alapján. Milyen háború az amikor nincs egy bázisod és megtámadsz egy másikat vagy 5 másikat? Csak rohangálsz két utcasarok között. Sok CoD-os fel sem tudja fogni milyen az mikor nem látsz el a pálya végére. :D És lehet idegesítő, hogy akár 1 percig nem tudsz ölni, mert futni kell. De abban mi a játékélmény mikor 5 másodpercenként lelőnek és 4 másodperced van mást lelőni? Nem vagyok noob, többnyire a lista elején vagyok. Na akkor mi az élvezet ebben?
93.
93.
Optimus Prime
A heti csokoládé adagot 25g-ra emelték!

Én nem bírom se a BF-et, se COD-ot, de COD-hoz free weekend lévén volt szerencsém. Az MW2-ben volt egy jó pálya, közepes grafikával - hiába maxoltam mindent számomra nem lett szebb - és sajna az art design is vér gyenge. A BlackOps viszont egyenesen szörnyű. Még rondább és a pályák tiszta rip-off, egyedül a Nuketown jött be, de csak mert az '50-es éveket idézte.

Én megmondom arról is ha gyenge, amit szeretek. Az ME2 gyengébb lett pár pont, mint az elődje. Persze nagy felhajtás meg az új beállítás sokakat vonzott, de a fősztori nagyon gyenge és egyszerű lett. Team up és roham a Collectors tanyára, ennyi. A harcrendszer meg olyan lett, mint egy arcade játéké. A finálé meg a szokásos 2. film/rész feeling, szinte To be continued szöveggel.
Miért írom ezt le? Hogy lássák nem csak a COD-ról tudok rosszat írni.
92.
92.
givi6
#91: Az már egy másik történet : D
És látod, épp erről magyaráztam, hogy mind ezek után még jössz, te a Bf3 párti, az Cod világméretű sikere után,( ami igen is, védettséget ad neki ellened, ha szar is) és itt magyarázkodol...

Mellesleg az túlzás, hogy a Cod egy moslék... : S Egyszerűen, primitív, agypusztító, és lényegében ennyi lődd le a másikat ..., ezért sem szeretem a multit...
De ha már itt tartunk, számomra a Bf3 egy nagy csalódás volt, a trailerkkel végképp, de én azok nélkül is jobbra számítottam...
Most már tényleg lelehetne zárni a témát...

91.
91.
King Ragnar
#81: http://store.steampowered.com/stats/

Hol lenne már élvezetes az MW3 ?
Nézd meg a statisztikát, háromszor annyian Skyrimoznak mint Mw3 multiznak.. pedig az csak egy single player game!

Bf3-al szintén dupla annyian játszanak, mint a Coddal..

Az egy dolog, hogy megvette 8 millió ember, de abból már 6 millió kidobta a kukába, mert rájöttek, hogy mennyire átkúrták őket ezzel a moslékkal.
90.
90.
kopic
#88: Ja!!!!!!!!!! Szerencsétlenek!
89.
89.
kopic
Istenem!!!!! Ezt már nagyon unom!!!!!!!!!!!! Már kijött az BF3 meg az MW3, oszt ti még mindig háborúztok!!!!!!!!!! Nem unjátok?????? Meddig fogjátok ezt még csinálni???????? Mert ez már több a soknál!!!!!! Tiszta szánalmasok vagytok mind!!!!!!!!! Szégyen!
88.
88.
menjapipaba
Szánalmasak vagytok! De nagyon! :)
87.
87.
Hubert Cumberdale
#86: Az ő helyükben igen. És aki játszott vele és csalódott, mert rövid, unalmas, csúnya, nulla AI, az hogy fogalmazzon? Mondjuk az igaz, hogy mindenki leírja minden hírnél, az viszont már uncsi, de na érted a lényeget...
86.
86.
givi6
#82: Én így fogalmaznék a ti nevetekben :
Nekünk a Bf3 sokkal jobban tetszett mint a Cod (ha nem is játszottunk vele), mert megragadott minket a csapatmunka stb., Hiába lett Cod sikeresebb, nekünk ez tetszett...
85.
85.
givi6
#82: kiegészítenélek... "ki nem... és a szaros csapat munkát, HA valamilyen oknál fogva, a cod élvezetesebb a nagy közönségnek..."
A bf3-is nekem is tetszik, de most már ideje lenne beletörődni, hogy a sok agybeteg Amerikainak, és társainak ez jött be...
84.
84.
Markijoe
Méghogy a BF3 single részre mondják, hogy rövid? :D 4ésfél óra alatt végeztem a cod single részével és most jöhet az uninstall, egynek jó volt.
83.
83.
Cuppak
#81 És amúgy.. keress rá CodMW3-BF3 játékos statisztikájára, kb minden nap 20-30 ezren többen BFznek :D, szóval nem hinném h a gamerek 90%nak pont a CoD tetszik
82.
82.
Cuppak
#81 "Szaros csapatmunkát". Elárulom neked hogy a Ramstein se lenne meg csapatmunka nélkül.
81.
81.
givi6
Emberek, ki nem szarja le a rombolhatóságotokat, és a szaros csapat munkát ?!?! ha egyszer, valamilyen oknál fogva a cod élvezetesebb lett a nagy közönség számára ??
Egyszerűen a tököm tele van már, hogy a mw3 hihetetlen sikere után még van képetek itt versengeni vele, leszarom ha nektek jobban tetszik, a gamerek 90%-nak még mindig a jól bevált akció dús , izgalmakkal teli , de simán lövöldözés ből álló cod tetszik... pont
80.
80.
King Ragnar
#78: Teljesen igazad van.
Csak a buta birkák nem értenek egyet veled.
79.
79.
colors
Ja és CoD-ban hogy lehet normálisan mesterlövésszel lőni? Van a pályán egy kiépített hely, ahonnan talán nagyobb teret lát be. Nekem semmi baj a kempelőkkel (BC2), egyszer kilő, tudom hol kell vigyázzak, esetleg ki is lövöm legközelebb. Sokszor a mesterlövészek között dúl a harc és ha kilövök egyet annyi pont jár, mintha 5-6 másikat lőnék ki. De én sem fogom fel, hogy miért kell agyonisteníteni a CoD-ot. Nem kap senki vérszemet a rombolás láttán?

Meg a CoD nem is igazán háború feeling. Csak egy sima multi, mint akármelyik.
78.
78.
colors
CSAK ISMÉTELNI TUDOM ÖNMAGAM...
BF3: HATALMAS ROMBOLHATÓ PÁLYÁK, JÁRMŰVEK, CSAPATMUNKA, KÉPRÁZATOS GRAFIKÁVAL. EZEN MI A RATYI?
MW3: KERGETŐZÉS KÖRBE-KÖRBE AKÁR A LEGCSÓRÓBB FPS MULTIJÁBAN.
77.
77.
galmat
Nevetséges ez a filmekkel összehasonlítás... A filmekre nem vesznek fel fél évig előrendelést, ami az 1. nap eladási statisztikáit megdobja, mint a játékoknál. Másrészt egy star wars és gyűrűk ura történelmi alkotások, amiknek már-már lelke van. A cod-nak ez nincs. Egy Skyrimnek vagy falloutnak pl lehet, a codnak nincs.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...