Eldőlt: pénzért lehet átvinni a PSP-játékokat Vitára

  • Írta: fojesz
  • 2011. november 12.
  • Hír
Link másolása
A Sony bejelentette, hogy át lehet majd vinni a PSP-játékokat a PlayStation Vitára, viszont ezért egyszeri költséget számol fel a vállalat: a gyakorlatban úgy néz ki a rendszer, hogy a PSP-s UMD-lemez regisztrációja után lényegében kedvezményes áron tölthetjük le a játékot az új konzolra.

A PlayStation Vita UMD-olvasó nélkül érkezik, a játékokat memóriakártyákon kapjuk hozzá, noha a Sony jó előre megígérte, hogy a konzol a PSP-s címekkel is kompatibilis lesz, és valamilyen úton használhatjuk majd a régi játékkollekciónkat is. A gyártó a minap bejelentette a Passport Programot, melyben részletezi, miként kelthetjük életre PSP-s játékainkat az új konzolon.

A játékosok december 6-tól tölthetik le a PSP-jükre azt a programot, amivel regisztrálhatják az UMD-lemezeiket a Sonynál, a hitelesítés után pedig letölthetik az adott játékot a Vita memóriakártyájára. Persze nem ingyen: a cég egyszeri díjat számít fel az átvitelért, nem is keveset, a legtöbb cím után 13 dollárt, de akad olyan játék is, amiért többet kér - cserébe viszont a mentéseket is vihetjük, ami mindenképpen jó dolog. Egyelőre nincs pontos listánk arról, milyen programokat cipelhetünk át, de a Sony szerint nagyjából 200 címről van szó, amiben a Konami, a Capcom és a Square Enix játékai már biztosan szerepelnek.

A PlayStation Vita december 17-én landol a japán boltok polcain, hozzánk február 22-én érkezik.

22.
22.
cannondale
arakat nem irnak,lehet 1-2 eurobol meg van...nem kell egybol bedulni a felmondatos hireknek...
21.
21.
Raam989
Lehúzás. A keményebbik fajtából. Nem értem miért kéne fizetnem egy olyan játékért, amit már egyszer megvettem...
18.
18.
daenath
#16: Igyvan, en speciel biztos nem portolnam at a PSP jatekaimat, minek? Mar vegig nyomtam oket.
17.
17.
cannondale
Ugyse raknek at egyetse...merakkor minek veszek uj generacios gepet...ennyierovel mintha Commodore 64 jatekozi hivnam at a haveromat...:)
16.
16.
Lachgas
Ne zavarjon senkit se hogy a ps3-at 4 éven keresztül vesztességel adták el.
Fogadni merek hogy aki most itt ennyire felizgult a hir hallatán, max ha egy játékot portolt volna át vitára, játszátok az eszeteket ...
15.
15.
Grabowsky30+
Na ezzel a szimpatikus húzással remélem sok jövendő felhasználót buknak a vágott szeműek és jó nagyot bukik a lehúzós pofátlan fajtájuk!
14.
14.
Megacsiga
#12: te egy érintő képernyőn sohasem fogad az az élményt kapni mint 2 analóg karral, ravaszokkal és egyéb gombokkal. Az androiddal meg az a baj hogy nekem is papíron a telóm 4szer erősebb hardverileg, de a psp grafikai szintjét messze nem éri el. Igen vannak olyan telók amiken már gta 3 meg ue3 fut, de te olyan telót 100e alatt sehol, de még használtan sem veszel de ha mégis veszel az akksi nem bírja a játékot + kitakarod a fél kijelzőt az újaiddal...
13.
13.
venoom
#7: erdekes otlet :D,amugy ketszer adni el egy jatekot pofatlansag a sony reszerul szerintem :(
12.
12.
mestermagyar
Nem alapnak kéne lennie min. 5gb merevlemeznek?.És emellé még nem járna alapból internet? Legalább a nagyobb városokban. Akkorát fogok röhögni ha onlive megjelenik rá :D
Annyira lelkesedtem érte elején:(
Nem baj, jön 5magos procis teló karácsony körül. A psvnek elvileg 3 magja használható csak.
Esküszöm inkább jött volna egy übererös( négy magos android proci már közelébe is ér) jobban kidolgozott androidos ps teló(lehet hogy picivel rpszabb graf, de millió app eleve, ps1 emulator,nyitottság, vagyis több értelme lenne.)Na ha ilyet 100ezerêrt adnak akk többen is veszik, és még mindig kaphat memóriakártyás játékot,magyarul lehet hogy kisebb bevétel de akár iphonál nagyobb rajongótábort is elérne, és aztán már cod is jöhet. Win 8 tabletekig biztos kitartana.
11.
11.
mestermagyar
#10: 200 játéknál? Tudod mikor lesznek olyan nagylelküek hogy 200-nál megtegyék ezt
10.
10.
vaszika
#5: Allitolag jobb lesz a grafikajuk lesz elsimitas es dupla joy-os iranyitas!
9.
9.
ilor14
#8: A kapzsi köcsögök nem úgy volt,hogy ingyen lehet átvinni?Akkor ezt a szart se fogok venni inkább valami okostelefont vagy valami mást de ezt biztos nem -.-
8.
8.
Sun9us
Most ezt nem hiszem el. A Sony-nál valakinek nagyon messzire gurult a gyógyszer.
Ezek tényleg ennyire kapzsik, hogy nem veszik észre, hogy csak úgy lehetne életképes, a konkurens okos telefonokkal, hogy olcsón kínál minőségi, teljes értékű játékokat? Erre előjönnek ilyen baromsággal. Nem, hogy új vásárlókat szereznének, hanem a régi magot is elüldözik. 13 dollár ami gondolom egyenlő lesz 13 euróval...Pffffff nem néznek ezek körbe, hogy mondjuk a Steam-en milyen játékokat lehet venni ennyi pénzért? Vagy pl.: az Appstore-ban? Android market?
és ezt mind egy olyan játékért, amit már egyszer megvettünk. Remélem megjelenés másnapján, már lesz hozzá CFW, és minimum akkorát bukik, mint a PsP GO. Megérdemelnék, a kapzsi rohadékok.
7.
7.
ZsupiDav
#5: Beregisztrálod őket, majd eladod. Máris megoldódott a probléma és még nyerhetsz is rajta. :P
5.
5.
ATi0021
Van néhány UMD-s játékom, de biztos nem fizetném ki őket újra. Max akkor adnék egy kisebb összeget, ha cserébe felújítva tölthetem le. Másképp nem.
3.
3.
jszili32
Ez bukta!
Az apple még mindig jobb!
2.
2.
Megacsiga
bullshit, majd a cwf-eken fut minden ingyen :) csak majd a 8-16-32 gigás memoria kártya fog sokba fájni hogy ráférjen minden jóság
1.
1.
Blackbulldog
Ugyan már. A hackerek majd ezt is megoldják.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...