Activision Blizzard-részvényeket adott el a Vivendi

  • Írta: InGen
  • 2011. november 16.
  • Biznisz
Link másolása
A Calll of Duty: Modern Warfare 3 után szárnyalnak az Activision Blizzard részvényei, nem csoda, hogy a többségi tulajdonos Vivendi pont ezt az időszakot választotta arra, hogy elsózzon belőlük néhány darabot némi pénzmagért cserébe. Még így is a vállalatnak van a legtöbb tulajdona a kiadóban.

A szörnyeteg Activision Blizzard még 2008-ban jött létre a Vivendi játékrészlegének és az Activisionnek az összeolvadásából, egy 18,8 milliárd dolláros ügylet keretein belül. A cég többségi tulajdonosa a francia Vivendi.

Az Activision Blizzard részvényei az év korábbi részeiben történelmi mélyponton voltak, azonban a Modern Warfare 3 megjelenése nyilvánvalóan az egekbe tornázta a papírok értékét, így a Vivendi ezt jó alkalomnak találta, hogy eladjon belőlük 35 millió darabot, egyenként 12,20 dolláros áron, ezzel összesen 427 millió dollárhoz jutva.

Úgy tűnik, azért volt szükség erre, hogy a Vivendi megtartsa a megfelelő készpénzállományát azok után, hogy a szintén a cégcsoporthoz tartozó Universal Music felvásárolja az EMI kiadót.

A Vivendi 60 százalékkal még így is többségi tulajdonos az Activision Blizzardban.

4.
4.
Elyas
#3: hát mihez képest??? annyi pénz amennyi befolyt a Transformers sorozatból én ellenék vele pár évig. :D
3.
3.
Donpedro
#2: WoW-ban igazadban, Starcraft-ból meg Diablo-ból pedig nem jön évente új (bár PC exkluzív címek ellenére iszonyat jól fogynak. 4,5 milka ment el az SC2-ből ha jól tudom). A filmek alapján készült játékok eladásai pedig elég silányak (Spider-Man, Transformers, James Bond)
2.
2.
InGen
#1: Es a World of Warcraft, a Starcraft, a Diablo? Az Activision nagyobb filmes licencei?
1.
1.
Donpedro
Nah, végre valami pénzügyi hírt is olvasni az oldalon! Szvsz a leendő befektetőkre valamennyire negatív hatással is van a dolog. Elvégre is a Vivendi nemcsak többségi tulajdonos, de egy tőkeerős szervezet.

Annak ellenére, hogy az ATVI jelenleg többet ér mint az EA, én ha befektető lennék inkább EA részvényt választanék hosszú távra. Míg az ATVi egy, jó nagy vaskos lábon áll (CoD), addig az EA közepes, de nagyon sok lábon áll (Bf, MoH, ME, NFS, Sims, EA sports játékok, stb...)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...