Kontoller-támogatást kap a Chrome

  • Írta: zoenn
  • 2011. november 28.
  • Hír
Link másolása
A böngészőből futtatható játékok térnyerésével igyekszik lépést tartani a Google, így a Chrome új változata már fel lesz vértezve kontroller-támogatással is. A webes felület az utóbbi években hatalmas átalakuláson ment keresztül, immáron teljes értékű játékplatformként tekinthetünk rá.

A cloud-gaming idejét éljük, a flashjátékok sem maradnak le minőség terén a konzolos címektől, gondoljunk csak arra, hogy már az Unreal Engine 3 is fut az Adobe platformján. Paul Kinlan, a Google egyik fejese elmondta, hogy a liverpooli brigádjuk már javában dolgozik azon a Chrome-frissítésen, mely plug-and-play kontroller-támogatással vértezi fel böngészőjüket - megjelenése 2012 első negyedévében várható.

Nagyon is elképzelhető, hogy a jövőben a gépünkre dugott kontroller és headset párossal közvetlenül a böngészőből futtatott játékok segítsévéel múlatjuk majd az időnket. De nem csupán a Flashsel érhető el vizuális gyönyör, a WebGL egyfajta alternatívaként szolgál - ezzelés a WebRTC-vel, egy nyílt forráskódú video-streaming szolgáltatással is fel lesz vértezve a Chrome új verziója.

A Google böngészője a dedikált szolgáltatókhoz (OnLive) hasonlóan képes lesz támogatni a streaming-játékokat, Konkrét tervek nincsenek, de nem lennénk meglepve, ha a cég felnőne a nagy játékbirodalmak mellé.

3.
3.
JcGross
Hát, ha az Onlive rendesen megjelenik Magyarországon, lehet jobban beleásom magam, így amerikai szerverre csatlakozva nem valami használható. Bár kipróbáltam a laptopon (amin a GTA SA épp hogy elfut) és nem kicsit nyűgözött le, hogy tudtam a Red Faction Armageddonnal játszani. Ha végre nem lesz lag, kicsit javítanak a képminőségen és mi is tudunk fizetni, szerintem használni fogom a rendszert (hacsak a google ki nem talál valami jobbat, aminél mondjuk le is tölthetném a játékot ha úgy tartja úri kedvem).
2.
2.
Dark_Temptation
Kontoller-támogatást kap a Chrome ???
1.
1.
Dante
Ez a megoldás mennyire csökkentheti majd a kalózkodást??? ;) Ügyesen erősít a google...nekem szimpatikus!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...