The Old Republic - válassz oldalt!

  • Írta: zoenn
  • 2011. december 5.
  • Videó
Link másolása
A múlt heti zseniális Jedi Consular előzetes után az Imperial Agent is bemutatkozik a Bioware frissen kiadott trailerében, s láss csodát, pont a Jedi konzul ellen küldik harcba. A birodalmi oldal legalább olyan ígéretesnek néz ki, mint a riválisé - csak tudjunk megfelelő döntést hozni a karaktergenerálásnál.

Kiválasztani a legtesthezállóbb szerepkört egyáltalán nem lesz könnyű móka - pláne, ha egy-egy kaszt nem csak berögzült stílusokkal operál, hanem igazán multifunkciós karaktert kapunk. Imperial Agent vagy Jedi Consular - a döntés a Te kezedben van, a készítők csak szeretnék megkönnyíteni a dolgunkat. A Star Wars: The Old Republic az év legjobban várt MMO-ja, a karácsonyfa alatt is jól mutat.

37.
37.
Bako
Részemről még mindig Trooper :)
36.
36.
Gubi
#26: Tény és való azt a játékot még nem próbáltam, de köszönöm az infót :P És igen, most nekem is ez okozza a gondolkodóba esést. Megveszem az tuti, viszont most vagy ez, vagy WoW. Ez a kettő játék van ami tetszik MMORPG-ben, de egyszerre a kettőt nem fogom fizetni az biztos :D
35.
35.
greenmelon
#31: Még a trollkodáshoz is gyökér vagy, ahogyan ezt már több cikknél is bebizonyítottad. Ha írsz valami gigantikus faszságot legalább ne kontrázz rá egy még nagyobb hülyeséggel. a "mindig" szót pedig i-vel írják, nem í-vel.
34.
34.
Kyuubi
#30: Ilyen nickkel ilyen bénán trollkodni... Szomorú :(
33.
33.
Lordnekroseth
Meg kell hagyni a razer jó egeret csinált a gamehez az tény !
32.
32.
Gariss
A trollok már a spájzban vannak.
31.
31.
Motörhead
#28: "...stb akar lenni vagy ki akar olyan katona akar lenni..."
A sok AKARÁSNAK mindíg nyögés a vége!Ha még nem mondták meg neked!
30.
30.
Motörhead
#28: óóóóóóóóó látom te már megjártad a Dagoba RENDSZERT. Kelj fel! -1-es.Te szerencsétlen.
29.
29.
turleysqt
#25: Hálégnek,a kevésbé ismert mmokban mérföldekkel jobb craft rendszer van,(már ezer éve)mint az EVE, vagy ahhoz hasonlókban.
28.
28.
m1cZ
#27: Tegye fel a kezét aki Tauren, gnóm, elf, ork, dwarf, stb akar lenni vagy ki akar olyan katona akar lenni akibe belelőnek egy tárat magára rak egy kis sebtapaszt és hupsz mintha mi se történt volna, vagy leugrasz egy toronyból egy szalmával teli szekérbe és persze egy karcolás se és ez senkinek sem tűnik fel.... ennek a kommentnek annyi értelme volt mintha azt kérdeznéd ki akar trollkodni... hát úgy látom te.. ülj le 1-es
27.
27.
Motörhead
Tegye fel a kezét aki dzsedi szeretne lenni!!!Most azok akik tudják,hogy ez nem lehetséges!! Ha jól látom az utóbbiak kissé jóval többen vannak. Ébresztó!!!!!!!
26.
26.
Cuppak
#19
- loot markerek, azaz megjelenik a mob fölött egy lézer olyan színnel, amilyen minőségű a loot. Lootnál tartva az area loot sem rossz ötlet
- Reverse Engineering. Tök klafa ötlet hogy amit összeraktál, szétszedheted, hogy visszakapd az anyagok egy részét
- A cuccok és fegyverek moddolását is tök hangulatosra meg tudták csinálni

Runes of Magic 3 éves MMO-ban ezek megtalálhatók, + még az űrhajós dolog is, csak ott saját házad lehet. Ezek nem új featurek, de jól hangzanak.

ON: Ha 1x megkellene venni úgy talán játszanék vele (lásd: GW2), de havonta nem akarok fizetni :/
25.
25.
Veldspar
#22: "Az összes mmo közül az eq2 nek volt a legendásan messze a legjobb a craft rendszere."

EVE Online.
24.
24.
m1cZ
#22: nekem személy szerint két dologgal van bajom... és nem az hogy milyen fan vagy

1. minden egyes swtor posztnál itt trollkodsz hogy ez milyen szar, milyen gyenge, csak a GW2 a király... kissé elege van ebből itt sok embernek, ha nem tetszik akkor ne játssz vele, én is fogok GW2-őzni ettől nem szidom minden egyes GW2 postnál.

2. Veled nem lehet ésszerű vitát folytatni, leírod amit fentebb írtam, aztán foggal körömmel ragaszkodsz hozzá, aztán ha egyszer csak kispadra ültetnek, elkezdesz személyeskedni, lesüllyedsz kb, egy 10 éves szintjére... vagy hogy egy MMOs fogalmat használjak: magyar vérpistike vagy.

Részemről a vita lezárva, ha nem tetszik a TOR attól nem kell fikázni, kb 40 TOR poszttal ezelőtt elkezdted osztani, szerintem már egy 5 éves is felfogta, hogy téged nem érdekel, de akkor ne is trollkodj.
22.
22.
Lordnekroseth
1,Az ember próbál normális hangnemben beszélni és nem belevinni a személyes véleményét, de te egy baszott nagy buzi bunkó vagy..és szarsz rá.
2,Az összes mmo közül az eq2 nek volt a legendásan messze a legjobb a craft rendszere.
3, HA annyira imádjátok a single players go fuck off from the net ! Mert ez azt jelenti, hogy nemcsak szartok arra, hogy normális szociális életet éljetek, de arra is, hogy más azért játszik mmo val mert kibaszottul másokkal akar játszani, nem azért, hogy önzőzzön és NEKTEK játszon. Mint a wowban ált mindenki !
4, Most épp egy szóval sem mondtam, hogy csúnya a grafika.
5, Ki a fasz mondta, hogy az a baj, hogy nincs sárkány? Vagy ennyire benézed a másikat, hogy nem tudja mi a FASZ AZ A STAR WARS? Akkor ajánlom, ne játsz online játékkal, mert ilyen köcsögökre nincs szüksége a közösségeknek.

Akinek szól tudja. A többiektől elnézést, hogy ilyen taplóba kell átmenni egyesek miatt.
Ui : És ha Gw fan vagyok? Te meg Tor fan vagy ......
21.
21.
volkornka
#20: De legalább van Főstory vonal. Wowba például a questek 90%a dög unalom. Nem a questeken fog múlni a játék sikere.
20.
20.
erasmus
#16: Demo alapján, a főstory vonal nagyon üt a flashpontok is jók, azonban azon kívül 1-2 kivétellel tényleg minden quest csak ölj x-y-t, beszélj x-y-al,nemcsak a mellékmellékküldetések és ez unalmas volt már 2 óra után is, a harcot szintén nem élveztem, így hiába csábított a főstory megismerése ha a köv. részig vezető út unalomba fullad, nem érdemes csinálni.
19.
19.
Gubi
Amikor kijön majd a játék remélem kicsit könnyebb lesz csapatot találni. Főleg hogy csak egy német szerverre jutottam fel a béta alkalmával és én meg csak angolul tudok.

#11,14: Nem játszottam sok MMORPG-vel, szám szerint csak 5-el (SWTOR-t is beleszámítva), így nekem újdonságot jelentett sok minden köztük:
- saját űrhajó, valamint a vele történő utazás megoldása
- companion karakter, a hozzá tartozó crew skill missziók és a craftolás megoldása
- loot markerek, azaz megjelenik a mob fölött egy lézer olyan színnel, amilyen minőségű a loot. Lootnál tartva az area loot sem rossz ötlet
- Reverse Engineering. Tök klafa ötlet hogy amit összeraktál, szétszedheted, hogy visszakapd az anyagok egy részét
- A cuccok és fegyverek moddolását is tök hangulatosra meg tudták csinálni

Ha full copy lenne egy másik mmorpgről az nekem sem tetszene, de örülök hogy egyedien meg tudtak oldani mindent.

#15: Én is ettől félek, hogy a Blizzard fogja magát aztán innen is majd "ihletet merít", ahogyan azt szokták.
18.
18.
greenmelon
#14: Jó, elhisszük, hogy GW-fanboy vagy nem kell reklámozni magadat. A GW meg rétegjáték, sosem lesz akkora név mint a WoW vagy éppen ez.
17.
17.
olymind1
én is játszottam a bétával, gondoltam kipróbálom, ha már adtak kulcsot, persze nem nagy kedvvel, mert mielőtt kipróbáltam volna a bétát nem tetszett az ideáig látott megjelenés, valamint hogy fizetős MMO-t csináltak egy KOTOR3 helyett, de ezen túltettem magam és kipróbáltam:

PlayerVersusEnvironment szerverre mentem, 2 oldal, 4 kaszt, összesen 8 egyedi kaszt, mindegyiknek kidolgozott saját sztorivonal. Minden szinkronizált, MassEffect szerű párbeszédrendszer van, grafikára és irányításra hírtelen a dragon age 1 ugrott be, csak szebb effektekkel a star wars világában.

Ami furcsa volt először hogy többen is szaladgáltak, ezen gyorsan túltettem magam és egy órán belül azt vettem észre hogy: Ez bizony a KOTOR3, csak online fut. Csapatba csak akkor verődtem mikor szükség volt rá adott mellékküldetés esetén, ettől eltekintve a játék 95%-ban egyedül mentem és egyáltalán nem zavart köszönhetően, a hangulatos átvezető animációknak, a szinkronizált párbeszédeknek és a küldetéseknek. Társ is jópofa amit először kaptam, később még másik 4 is csatlakozik hozzánk, kraftrendszer is egyszerű és hasznos. Zenék is nagyszerűek.

Amit egyedül sajnálok hogy nem lehet offline játszani vele csapatos küldetések nélkül. Játékot valószinűleg megveszem és 1x biztosan végigviszem a Sith Inquisitor történetét. PvP és multi része nem különösebben hat meg és nem is érdekel, viszont az összes kaszt storijára kiváncsi vagyok, főleg az erőhasználókéra.

Számomra a lényeg, hogy a béta előtt nem érdekel nagyon, utána meg annál inkább, úgy magába szippantott. :)
16.
16.
m1cZ
#14: Jó tudjuk már... grafika ronda, GW2 a király , semmi újítás nincs benne... tudom máshol mondták már de már elég unalmas vagy....

Mellesleg: Egy fő küldetés sem ilyen hogy ölj meg xy-t... ilyen küldetések a melléküldetés mellékküldetése. Ellenben nem is tudom újítások: craft rendszer (ami szerintem sokkal élvezhetőbb mint bármilyen mmoba), a companion rendszer, amik sokkal intelginesebbek mint bármelyik pet másik mmo-ba, ... utoljára itt nem nagyon látsz sárkányt mert ez scifi nem fantasy... max egy-két rankorral futhatsz össze.
15.
15.
Lordnekroseth
És ha már így eszembe jut, az hogy mi benne az új "feature" és mi az ami már a többiben volt...SEMMIT sem számít.

-Lehet jövő héttél már a WoW is ellopja a jó ötleteket, jó szokásához híven.
-De az is meglehet, hogy valami kijön a MoP ban és ők veszik át.
- Vagy akár a Gw veszi át a kettőből és csinál egy sokall jobbat a kettő alapjaiból.

Úgyhogy ezen vitázni teljesen butaság. HA van benne valami jó feature akkor azt ki kell emelni amikor a pozitív dolgokat ki kell. Ennyi.
14.
14.
Lordnekroseth
Sajnos egyet kell értsek Atillával.
De azért megjegyezném, igenis van benne újítás, a párbeszédek pl.

Bár azt is meg kell hagyni, ők azután jelentették be ezt az egész "fú de szerepjáték és sztori központú interaktív valami leszünk" miután az Aréna net bemutatta a Gw 2 őt, és részletesen elmgyarázta miért az lessz a fő témályuk....úgy hogy számomra elég gyanús a dolog.

A másik az, hogy tényleg, az egész játékmenet a storyzós rész kivételével és pár jelentéktelen apróság leszámításával dettó ugyanaz mint amit a wowban csinálsz. A questek ugyanazok a boring : menj ölj meg xy-t xy baromságért.
Sehol nem láttam olyat, hogy rohand le a Jedi templomot és jön a 200v200 játékossal vagy npc-vel a hihetetlen látványos event ostrom lépegetőkkel stb....Ellentétben a Gw2 elképesztően brutálisan hangulatos eventjeivel. Arról nem beszélve, hogy nem egyszerűen szép, de művészien hangulatos az egész jelenet, ahogy a sárkány aláereszkedik a sötét villámló fellegekből miközben lent a tömeg az életéért küzd a minionjaival.

De mielőtt még valaki "haternek" titulás, megjegyzem egyáltalán nem mondom viszont azt, hogy az egész játék rossz lenne, csupán számomra nem éri el azt a határt, ahol az oldalára áljak és védjem(vagy oktalnul felsztároljam). Ugyanakkor támadni sem fogom, mert teljesen megérdemli, hogy a kategóriáján belül sikeres legyen és vetéjtársa a tobbi online játéknak, ellentétben pl a Warhammer online al.
13.
13.
Xtime62
#12: http://swtorhun.blogspot.com/
http://swtor.hu/
http://www.swtor.com/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...