A Namco Bandai nyerte a The Witcher 2-pert

  • Írta: zoenn
  • 2011. december 8.
  • Érdekesség
Link másolása
A francia ítélőtábla a Namco Bandai javára döntött, a The Witcher 2: Assassins of Kings kiadási jogait megszerezte, így a CD Projekt RED-del osztozkodnia kell a jövőben megjelenő Xbox 360-as verzión. A fejlesztők természetesen nem elégedettek az ítélettel.

Kezdődött minden azzal, hogy a Namco Bandai beperelte a CD Projekt RED-et, miután állításuk szerint a lengyelek megsértették a forgalmazási szerződést a The Witcher 2 kapcsán, két pontban is: először a fejlesztők az engedélye nélkül távolították el egy patch formájában a DRM védelmet, majd aláírtak a THQ-val egy szerződést az Xbox 360-as verzió kiadásáról. A lyonnese-i bíróság úgy határozott, hogy 15 napon belül a CD Projekt RED-nek szerződést kell kötnie a Namco-val az xboxos verzió kiadásáról, vagy a határidőn túl naponta 15 ezer euró birságot kell fizetnie.

A lengyelek azzal érveltek, hogy a Namco-val való szerződésük csak a PC-s verzióra vonatkozott, de nem sikerült meggyőzniük a hatóságokat.

"Nem vagyunk elégedettek a döntéssel. A legfontosabb dolog számunkra mégis az, hogy véget ért a vita" - nyilatkozta Marcin Iwinski, a CD Projekt RED vezetője, majd kifejtette, hogy mivel a THQ-val való megállapodásuk még korai szakaszban van, ezért nem okoz nagy pénzügyi nehézséget a szerződés felbontása.

A határozat nem vonatkozik az Egyesült Államokra, ott továbbra is a Warner Bros. gondoskodik az Xbox 360-as The Witcher 2 kiadásáról. A játékosokat nem érinti hátrányosan a Namco térnyerése, mivel többmilliós marketinghadjárattal fogja megnyomni a konzolos szerepjátékot 2012 első negyedévében.

4.
4.
Én nem utálom egyiket se, ez üzlet. Meg kell tudni egyezni a feleknek, ha nem, ez lesz belőle. Baszakodás :)
3.
3.
JcGross
Én eddig is utáltam a Namco Bandai-t, még mindig utálom. Az ő játékuk, azt kéne, hogy csináljanak vele amit akarnak. Amúgy meg jogosnak tartom, hogy csak a PC-re vonatkozott a szerződés, de a részletek hiányában persze nem vagyok okosabb senkinél.
1.
1.
kalandorklubbja
Nem tudja valaki, a PCs változat támogatja az X360 joystickot??? Mert ha igen akkor jöhet is:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...