Remedy: fájt a PC-s Alan Wake hiánya

  • Írta: InGen
  • 2011. december 15.
  • Hír
Link másolása
Most, hogy már hivatalosan is jön PC-re az Alan Wake, a Remedynél kicsit nyíltabban beszélnek arról, mennyire hiányzott is nekik, hogy a játék nem jelenhetett meg PC-re már az első napon. Konkrét indokokat továbbra sem tudunk, de azért mindenképpen megható...

Vagy nem. Mindenesetre Oskari Hakkinen a Remedytől nem adott túl sok magyarázatot arra, hogy miért nem jelent meg a játék rögtön PC-re: "Persze mindenképp szerettük volna, ha az Alan Wake megjelenik már az első napon PC-re is, de a csillagok sajnos nem megfelelően álltak. És ezt fáj nekünk egy picit."


Szóval, itt a hivatalos magyarázat: a csillagok nem úgy álltak, ahogy kellett volna. Hakkinen ezen kívül elmondta: a PC-s játékosok közel állnak a cég szívéhez, hiszen a Death Rally, majd később a Max Payne mindkét része hardcore PC-s anyag volt.

A várakozásnak szerencsére most már majdnem vége: a Remedy tegnap bejelentette, hogy jövő év elején végre PC-re is megjelenik a másfél éve Xbox 360-on elrajtolt, ám nagy Xbox-exkluzív címhez képest viszonylag gyengébb, körülbelül másfél milliós eladást produkáló Alan Wake.

26.
26.
olymind1
#23: akkor a még újnak számító 4 magos Intel procikkal reklámozták a játékot, hogy hogyan fogja kihasználni mind a 4 magot, szóval Intel reklám volt, aztán "hírtelen" el is felejtették a PC platformot, a "kedves" M$ kedvéért/nyomására
25.
25.
Yagami Light
#24: Igen ez igaz, először Sandbox játéknak készült de végül törölték és lineárisnak(mint a legtöbb játék) készült el. Ahhoz képest meg, hogy lineáris azért esetenként van lehetőség más út választására is, hogy elérjük azt a B pontot. A játék meg egyáltalán nem monoton szerintem. A története több szinten is értelmezhető és nagyon hangulatos. Ha számodra monotonná vált, az azt jelenti, hogy nem a te játékod és ennyi. Én is vagyok így egy-két játékkal, hogy fogalmam nincs, hogy mások mit szeretnek benne. Például ott a Fable 2-3. Agyba főbe istenítik, pedig grafikailag nagyon el van maradva, kihívás nincs benne. Egyetlen dologban erős, az pedig a története meg van egy sajátos hangulata ami mondjuk nekem nem jön be.
24.
24.
Griewer
#19: Semmi köze az elvontságnak ahhoz, hogy a játék gagyi. Szeretem az elvont játékokat, ebben máshol van a hiba. PL. ott, hogy A-ból B-be egyetlen egy kanyaroktól mentes, két méter széles út vezet, a beígért szabadsággal ellentétben, vagy ott, hogy a játék iszonyat monotonná válik 2-3 óra után, de hát kinek a pap, kinek a paplan.
23.
23.
TEEBEEX360
Hát annak örülök hogy kijön Pc-re. Legalább kipróbálhatják ezt a remekművet ők is. Egyébként rengetegen azt se tudják miért bukott a játék eladás szinten. Nem azért mert szar volt. A játék fenomenális volt! A történet,a hangulat,a helyszín. Véleményem szerint azért bukott a gém ekkorát mivel ezt a játékot 2007-re ígérték! Vagy 2006-ra már nem emlékszem pontosan. És ha jól emlékszem ezt még DX10-el reklámozták Pc-re, hogy hú de fasza lesz meg hasonló! Az a baj hogy túl sokat ültek rajta és mire kijött már a kutyát se érdekelte. És nem azért mert szar!
19.
19.
Yagami Light
#16: A játék kifejezetten jó, csak kissé elvont és ezért van az, hogy csak egy szűkebb réteg kedveli, de akinek bejön annak nagyon bejön. Itt van pl. az Okami, az ICO, a Shadow Of The Colossus. Ezek mind kiváló játékok, de a kasszánál mégsem voltak sikeresek.
A másik dolog meg az, hogy az Alan Waket kár össze hasonlítani a Silent Hillel meg más egyéb horror játékkal, ugyanis ha nem is 100%-osan, de lényegében egy nagyon egyedi játékról van szó. Az Alan Wake sem Silent Hill-hez, sem Resident Evil-hez se máshoz nem hasonlítható. Az Alan Wake az Alan Wake. :)
17.
17.
daenath
#16: Dehogy nem, adtak a box melle gratice :)))) Maskep meg 1 mila db se adnak el belole :)))))
16.
16.
Griewer
Jól pofára estek, ami szerintem egyébként sem csoda- elvégre a játék közel sem volt olyan jó, mint amilyennek beharangozták. Szép, meg jó, meg elmegy egynek (bár a Silent Hill magasan üti), de ezt a játékot vétek volt X exkluzívnak rakni, mert csökkentett az értékén, ami jelen esetben elég súlyos következményekkel járt (értsd: A kutya sem vette meg)
15.
15.
McDuff
jaajjjj,egyem meg őket^_^
14.
14.
adriano28
nem jött be sok kes amiért xboxra kirakták jogos hogy kirakják pc-re is.. nekem is fáj kiadni érte a pénzt remedi:)
13.
13.
bcrics
Igazán remélem hogy senki sem fogja venni.
Nem kell a rinya, becsicskultak a Microsoftnak, remélem értékelik és viszonozzák majd annyira a gamerek a Ribanc remedy-t hogy a megfelelő Utat választják a játék indításához.

Arcul köptek most pedig még seggbe is akarnak tolni, Javaslom senki se adjon egy forintot sem a játékért.
11.
11.
strike19
#9: Én se szeretem az olny Xbox contoller támogatást.De neten van egy program amivel meglehet kerülni.x360 ce program neve.
10.
10.
strike19
Nekünk is fáj PC-seknek ,hogy mért nincs.DE nekik is fog mert nem sokan fogják szerintem megvenni.(Sajna én se vagyok egy PC játék vásárló példa kép.)
9.
9.
daenath
#4: Igaz pofára estek és nem adtak el annyit mint amire számitotak ,de reméljük nem egy szimpla port lesz és csak XBOX contollerel lehet majd irányitani.
8.
8.
GeeZa
Nem baj majd kapunk egy portolt bughalmazt 12-ezerért!
ZsupiDav igazad van, minek ez a parasztvakítás? Mindenesetre köszönjük szépen Remedy, hogy gondoltok a PC-re miután már leköptétek...
7.
7.
Split
#6: Igazából én is fölöslegesen pattogok a miérteken, hiszen a végeredmény az, hogy megkésve bár, de én is kipróbálhatom! :)
6.
6.
giga321
#4: XD. Nagyon jó. De lehet van benne igazság na mind 1 a lényeg hogy tolhatom vele nagyon megtetszett havernál.
5.
5.
Split
Arról nem is beszélve, hogy a következő Alan Wake ugye megint nem jön PC-re, csak a "régi".
4.
4.
Split
"Fájt, de igazából leszartuk addig, amíg úgy gondoltuk, hogy elég lesz neki egy platform. Most, hogy pofáraestünk, szeretnénk, ha még többen vennék a játékot, ezért kiadjuk PC-re is. Ja, és QQ."
3.
3.
ZsupiDav
Most meg magyarázkodnak? Nem tudom őket sajnálni. Mindenki csak akkor nyal a PC-seknek, ha rájuk akar sózni valamit, ami már rég kijött más platformokra. Annak idején sokat fizetett a Microsoft, így exluzív lett. Nem kell a csillagokra fogni, hanem ki kell mondani az igazat!
2.
2.
FekaFOB
Hát még nekünk, hogy fájt!
1.
1.
daenath
Kivancsian varom, egy probat mindenkepen mger majd :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...