PlayStation Vita - hibák az első napon

  • Írta: zoenn
  • 2011. december 20.
  • Hír
Link másolása
Ugye Ti sem gondoltátok, hogy a Sony új marokkonzolja tökéletes rendszer? Már az első napon több hiányosságról számoltak be az újdonsült tulajdonosok: fagynak a játékok, összeomlik a rendszer. Nem múlt el hibák nélkül a debüt. A Sony bocsánatot kért.

Egy gyors rendszerfrissítéssel és bocsánatkérő levélben kért elnézést a Sony a PlayStation Vitát sújtó hiányosságokért, melyek már az első napon feltűntek a felhasználók körében.

Az Engadget magazin számolt be elsőként arról, hogy a még pár órája vásárolt konzol könnyedén lefagy, lagol, az érintőképernyő nem válaszol és összeomlik - az újdonsült tulajdonosok legnagyobb bánatára. A vállalat mellett szóljon az a tény, hogy viszonylag gyorsan reagált a hibákra egy bocsánatkérő nyilatkozatban, valamint egy új firmware frissítést is elérhetővé tett. De úgy tűnik, hogy az update sem old meg minden gondot. Például azt, hogy egy szimpla rendszerfrissítéshez is PSN ID szükséges, de sok esetben a rutinfeladat sem zajlik le könnyedén.

Az első nap nem zajlott fényesen a Sony számára, az áruházak PlayStation Vita készletei nem fogytak el, de a memóriakártyák hiánycikknek bizonyultak, főleg a 16 és a 32 GB-os változatok. A vásárlók 90 százaléka döntött úgy, hogy kártyát is vásárol a kütyü mellé, ám sokkan hoppon maradtak.

25.
25.
kbalintg
nekem olyan problémám volt, hogy az első napon lefagyott az egész, nem tudtam kikapcsolni, semmi tnem tudtam csinálni vele, de elötte már frissítettem
24.
24.
cannondale
új szoftver frissites=ingyen reklam (21.szazad media haboru,mert neha a rossz hir is hir csak kapjon egy cikket INGYEN:) a fo" oldalom,kulon bekeretezve...:)
"az Xbox 360 bevezetését övezték hasonló meghibásodások" hiba ellenere megis kb 60 milliot adtak el belole:)
23.
23.
Kumite
#22: Igen, csak a saját Sony kártyákat lehet beletenni.
Járj utána, mielőtt belekötsz valakibe...
22.
22.
cannondale
#21: szerinted csak sony kartyat lehet bele rakni....masolt,kevesbe markasat nem?:)
21.
21.
zoldmanoka
Nem volt boom, de nem is lepődök meg, jobban járt volna a sony, ha nem csak Japánban kezd, a túlárazott memóriakártyái meg a pofátlanságot súrolják, úgy látszik továbbra is nehezen tanul a sony.
20.
20.
zoldmanoka
#16: Ja, a környező kisebb országok : Németország, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Belgium + a skandináv országok kivételével a teljes európai unió ( ki kisebb , ki nagyobb mértékben ) . Olvass néha gazdasági híreket is, mert pl.: épp az euró és az unió fennmaradása a jelenlegi fő probléma. És képzeld el Kínában is vannak gazdasági problémák jelenleg : "ingatlanlufi". Magyarország persze a válság élharcosa :(
19.
19.
strike19
18.
18.
Robbie17
#12: Attól még nem siralmasan kevés amilyen jól indított a 3ds olyan rosszul folytatódott majd eldől a hónapokban mi lesz...
17.
17.
Kumite
#16: http://index.hu/gazdasag/vilag/2011/03/18/jap_gazd/

Márciusi cikk, egy országot nem lehet csak úgy pár hónap alatt kirántani egy ilyen helyzetből.
15.
15.
simon 555
na úgy tűnik mégsem akkora baj,hogy hozzánk csak februárban ér el?
13.
13.
fojesz
Két nap alapján kár lenne ítélkezni, az első hétvége szerint a 3DS is korrektül teljesített. A következő hónapok sokkal fontosabbak és árulkodóbbak lesznek. (Igaz, a karácsonyi szezon magasabb is számot is indokolna.)

(A PSP-hez meg felesleges hasonlítgatni egyelőre, mert nincsenek olyan adatok, ami alapján a két konzol teljesítményét össze lehetne mérni ilyen rövid távon.)
12.
12.
Kumite
#10: Nagyon kevés... 3DS-ből 50.000-rel ment el több csak Japánban, márciusban, nem pedig Karácsonykor, a játékipar legnagyobb aranybánya időszakában...
iPhone-ból 4 millió az egész világon első nap, 2-szer ennyiért.

#11 Én nem temetem, a tartalom fogja eldönteni, hogy mi lesz a vége, mert ezt a gépet csomó olyan tartalommal fel lehetne tölteni, ami csak itt és sehol máshol nem lenne elérhető. Szerintem az ára lesz a veszte, eszméletlen sokba kerül, a világ bármely országának pénztárcáját tekintve is.
Killer és kevésbé killer, de király "appok" harca lesz, mint minden konzolnál, legyen az kézi vagy otthoni. 3DS-re most 6-7 van jelenleg, kérdés erre mennyi fog jönni, mikor és milyenek.
11.
11.
InGen
320k csak Japánban. Némileg elmarad a 3DS-től, de messze jobb, mint az eredeti PSP volt annó.

Várjuk meg az EU / US launchot, mielőtt temetni kezdenénk :)
10.
10.
Robbie17
#9: kevés? 2 nap alatt kevés?
9.
9.
Kumite
Korábban rosszul közölte egy oldal, hogy mennyi ment el a gépből (tehát rossz adat a 700.000, amit már írtam valamelyik topichoz).
2 nap alatt siralmas 320.000-et vittek haza a userek. Nagyon nagyon kevés... És a fagyások sem fognak jót tenni a további eladásoknak.
8.
8.
volkornka
Nem igaz ,hogy nem lehet letesztelni, mielőtt kiadnák, vicc az egész, hogy ezen is spórolnak. Ez nem csak a ps-re vonatkozik, mielőtt valaki belém kötne.
7.
7.
fojesz
#6: Ilyenekkel pont nem kellene.
6.
6.
InGen
Early adoptereknek mindig szembe kell nézniük ilyenekkel.
5.
5.
DON GONDOCS
Én sose értettem ezeket megjelenés utáni problémákat. Letesztelik és nem is akarnak tudomást venni a hibáról vagy nincs idő kijavítani és nem is próbálják. Azért ez ront a konzol megítélésén.
3.
3.
thernielle
Azért ez a memória kártya problem elég banális. A többi meg bele kell hogy férjen (sajnos én is eljutottam ide, hogy így kell gondolkozni, különben ideggörcsöt kapok), akik a debüt napján vásárolnak egy akármilyen okos-ketyerét, számoljanak vele, hogy másodhullámos béta-teszternek nézik őket. Merthogy azok :)
2.
2.
Matt8888
Egy pár Update megoldja a gondot szokás szerint.
1.
1.
gorgo
Minden megjelenő konzolnál voltak hibák és lesznek is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...