The Hobbit - itt az első előzetes!

  • Írta: InGen
  • 2011. december 21.
  • Cooltúra
Link másolása
Nehéz szülési procedúra közepén van a Hobbit-film, bár a dolgok tisztázódni látszanak: pár hónapja Guillermo del Toro végképp lelécelt a rendezői székből, és helyét újra a mester, Peter Jackson vette át. Innentől a folyamatok begyorsultak: itt az első előzetes, jövő év végén pedig jön a teljes mozi.

Az eredetileg Babó címen fordított könyvet J. R. R. Tolkien természetesen még a Gyűrűk ura előtt írta, hangvételében annál talán némileg mesésebb, s egy fantasztikus kalandot mesél el - egy kalandot, ahol az egyszerű babó (avagy hobbit) elindul egy rakás törp és Gandalf társaságában a Magányos hegyre.

Az előzetes viszont brutálisan hangulatos, vicces és komoly egyszerre, a Gyűrűk ura-filmek jellegzetes látványvilágával és profizmusával. Kötelező.

A filmet két részre bontották, az első fele 2012 decemberében kerül a mozikba.

69.
69.
Drágaság! Csodálatos ! :D

A "Gyúránál" amennyire mélyen szántott a vágó olló, a Babónál szerintem, ha két részben akarják feldolgozni (mondjuk 2x2 óra :) akkor bele kell nyúlni a Szilmarilokba és talán egy kicsit magyarázni fog a "Gyúrával" kapcsolatban is.
(Legalábbis ha ugyanazt a stílust és tempót, mélységet akarja Jackson követni, mint a "Gyúránál". )

Aki nem olvasta annak pedig azt ajánlom tegye meg, nem fog csalódni ! A Szilmarilokat viszont mindenképp a végére hagynám. Elsőre az volt az első olvasmányom Tolkien-től és nem is nagyon fogott meg. Viszont a "Gyúra" és a Babó elolvasása után újraolvasva már kifejezetten tetszett !!!
68.
68.
Bré
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! megnézem:)
67.
67.
[Juraviel.Ihuan.Bedvin]
Nem emlékszem már, ki írta de lentebb, de Ainulindale/Valaquenta/Quenta Silmarillion sokkalta jobb történetileg, mint a Gyűrűháborúk ideje.

Az is igaz, hogy a Szilmarilok egy szerkesztett kötet, de ezen kívül van még egy tizenkét kötetes, The History of the Middle-Earth sorozat is, amibek az első két kötetét egyben idén adta ki a Cartaphilus Kiadó, reméljük, jönnek sorban a többi kötetek is.

1. The Book of Lost Tales 1 (1983)
2. The Book of Lost Tales 2 (1984)
3. The Lays of Beleriand (1985)
4. The Shaping of Middle-earth (1986)
5. The Lost Road and Other Writings (1987)
6. The Return of the Shadow (The History of The Lord of the Rings v.1) (1988)
7. The Treason of Isengard (The History of The Lord of the Rings v.2) (1989)
8. The War of the Ring (The History of The Lord of the Rings v.3) (1990)
9. Sauron Defeated (includes The History of The Lord of the Rings v.4) (1992)
10. Morgoth's Ring (The Later Silmarillion v.1) (1993)
11. The War of the Jewels (The Later Silmarillion v.2) (1994)
12. The Peoples of Middle-earth (1996)

http://en.wikipedia.org/wiki/The_History_of_Middle-earth

Szóval ezekből, a Szilmarilokból, a Húrin gyermekeiből és az Unfinshed tales kötetből szép kis sorozatot lehetne összehozni. :) Annyit jegyeznék meg, hogy a Húrint én már nem vettem meg, mivel a kedvenc Tokien karakterem, Túrin Turambar története rövidebb változatban a Szilmarilokban, míg egy hosszabb változatban a Unfinsehd tales (itthon a Gyűrű keresése, Szukits) is megtalálható.

A Szilmarilok azért is jobb, mert noldákon keresztül megláthatjuk, hogy a tündék sem olyan fényesen tökéletesek, mint "A hobbitban" és "A Gyűrűk Urában", jobban árnyalódnak a népeik.

Jacksonék "A hobbit" két részre bővítéshez igen sok forrást találhattak, tehát nem kell aggódni, tökéletes lesz ez is.. :)
66.
66.
Tharathiel
Köszönöm szépen a segítségeteket! =) Akkor neki is állok a Gyűrűk Urának, aztán majd eldől...amennyi időm van olvasni, lehet, hogy addig megjelenik filmben a Hobbit is...:D :(
65.
65.
Senshi
Csak győzzük kivárni ! :))
64.
64.
Raziel88
#63: Bár én nem tudnák ennyit várni és nem elolvasni. :D
63.
63.
Raziel88
#62: Pedig a könyv is hatalmas, vagy előtte vagy utána ahogy te jónak látod, de olvasd el. Hatalmas élmény könyvbe is.
62.
62.
Stranger
#57: A szilmarilok tényleg túl tartalmas. Gondoljunk, csak bele. A végén a Gyűrűk Ura sztoriját pár sorban letudja. Ez tényleg az a mű, ami olyan részletekből áll, hogy bármit kilehetne belőle ragadni és még egy hosszabb, kiegészített sztoriban elmesélni. Na, de most jön az, hogy még így is hosszú a mű... :D
Tharathiel:
Szerintem olvasd el A Gyűrűk Urát. A Hobbitot én is kihagyom, hogy izgalmasabb legyen a film és ne húzogassam a szám a kihagyásokon, változtatásokon. Persze így a könyv nem lesz majd olyan érdekes, de viszont jobb sztem a könyvet elolvasni később azért, hogy még többet megtudj a történetről. :D
61.
61.
InGen
#60: Hát, először mindenképp vagy a Babót vagy a Gyűrűk urát szerintem, időrendben nyilván a Babó van előbb, de igazából mindegy.

A Szilmarilok egy nagyon szétszabdalt mű, Tolkien olyan írásaiból áll össze, aminek nagy részét sosem fejezte be, ezeket a fia egészítette ki itt-ott és rakta össze egymás után olyan logikai sorrendbe, hogy elmesélje az egész világ történet a kezdetektől - de szerintem ezt igazából úgy lehet legjobban megérteni, ha előtte elolvastad a Gyűrűk urát (függelékekkel!).

A Húrin gyermekei egy kiragadott rész a Szilmarilokból, ami pedig még ennél is befejezetlenebb, szóval azt hagynám utoljára.
60.
60.
Tharathiel
#54: Bocsi az OFF-ért, de már régóta tervezem, hogy elolvasom az egész sorozatot, tudnál esetleg segíteni, hogy milyen sorrendben érdemes? =)

ON: Már vagy tízszer megnéztem a trailert, és vááh...óriási! Kedvet kaptam egy jó kis Gyűrűk Ura maratonhoz!=) (+pizza és kóla:P)
59.
59.
Jackie Estacado
Beszarás!!!!!!!!!!!!!!!!! Kva nagy lesz!Tiszta libabőr vagyok :D
58.
58.
Lorthirash
#57: Éljen mindörökké Tolkien. Soha nem lesz ennél jobb fantasy sorozat. :)))))))))))))))))))))
57.
57.
Lorthirash
#56: ez igaz mondjuk.. Silmarillion tényleg nagyon tartalmas
56.
56.
Lorthirash
#54: Aki nagy fan ahogy én is.. Azt ajánlom hogy szerrezze be még magának ezeket a könyveket azt ajánlom a hobbit-ot is olvassátok el tényleg nagyon jó mindegyik
55.
55.
m1cZ
#54: Én a Silmarillion-t sorazat formájában tudnám elképzelni, mert az a könyv időtartamát tekintve hatalmas... és 1 filmbe szerintem kicsit össze lenne zsúfolva(még akár egy trilógiába is) de egy 4-5 évados sorozatban simán el tudom képzelni. Húrin gyermekeit meg sajnos nem olvastam (csak az a rövid részt ami a silmarillionba van), de az jöhet filmbe :D
54.
54.
Lorthirash
#53: Hát végre eljön ez a nap is mikor megfilmesítik a HOBBIT-ot is remélem eljön az a pillanat is amikor a SILmarillion-t és a HÚRIN GYERMEKEI-t is megfilmesítik mert így teljes a történet ( ez a két rész még a hobbit könyv történései előtt játszódnak)
53.
53.
Raziel88
#51: Kecsegtető ajánlatok, nem is tudom hogy melyiket válasszam. :D
Na jó akkor nem megyek az űrbe és nem fagyasztatom le magam hanem enyémek a csajok, a pálinka. Talán elleszek velük és nem gondolok a filmre való várakozásra. :D
52.
52.
Punker
Jó sokáig tolják a bemutatót.
51.
51.
Ector
#50: Mivel én vagyok a "napi elmebeteg", szívesen vállalkozom rá. :P xD
Milyen típusú fagyasztóban szeretnél utazni ?
Van a szovjet típus, azt nem annyira ajánlom, mert túlzottan is nagy(nem fér ki a gyárkapun, ezért a gyárat is fel kell lőni), ezenfelül az ár az ami necces, a legszebb magyar csajokat akarják érte, amit nem vállalhatunk ugyebár.
Na aztán ott van a japán verzió, de az meg olyan kicsi, hogy bele se férnél, nameg mit adhatnánk a japánoknak a páleszon kívül fizetség gyanánt.
A magyar verziót ajánlanám leginkább, de az a baj azzal, hogy a szabályzat szerint egészben eltenni nem lehet, szal darabokban kéne lefagynod.

Összefoglalva, inkább essél kómába, az űrutazást felejtsd el !!! :P
u.i.: Ha már egyszer kilőttek, minek hoznának vissza, ufó-éknál úgyis van kábel ASD::ASD:AS:D:ASD:
50.
50.
Raziel88
Amúgy tényleg hangulatos lett a trailer. Fagyasszatok le, lőjetek ki az űrbe és hozzatok vissza jövőre. :D
49.
49.
Raziel88
Akkor én is csatlakozok:
I
I
I
I
v

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
48.
48.
galmat
#46: A trailer elején megijedtem, hogy a sok törp miatt az egész film komolytalanra lesz véve, aztán ennél a dalnál stílust vált kicsit a trailer, és nekem beleborsódzott majdnem a hátam, hogy "NA EZ AZ!" A trailer ezen részénél biztossá vált neken, hogy Jackson meg fogja ugorni a saját maga által rakott lécet.
47.
47.
m1cZ
#45: Nehezen... Az igaz hogy a film eleje/közepe biztosan a könyvről fog szólni, de utánna az események párhuzamosan zajlanak... (kb. onnantól ahonnan néztem szerint ez a rész véget fog érni + még 1 kicsi :D [na jó spoilerezés nélkül nehéz leírni hogy mit is akarok mondani :D]) 2. rész szerint 2 szálat fog vinni egyszerre
46.
46.
Raziel88
Far over the Misty Mountains cold,

To dungeons deep and caverns old,

The pines were roaring on the heights,

The wind was moaning in the night,

The fire was red, it flaming spread,

The trees like torches blazed with light.
45.
45.
galmat
Úgy tudom, az 1. rész dolgozza fel majd főként a könyvet, míg a 2013-ban érkező 2. rész pedig összekötő rész lesz A Hobbit és A Gyűrűk Ura között, amit Tolkientől merítenek, pl gyűrűk ura függelékek.
Azt hiszem ez a film, és a Batman lezáró része lesz a jövő év két legvártabb filmje.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...