Már 44 ezren akarnak PC-s Dark Soulst

  • Írta: zoenn
  • 2012. január 9.
  • Érdekesség
Link másolása
Míg más petíciókra csak legyintenek a mogorva kiadók döntéshozói, addig a számítógépes Dark Soulsért sóvárgók szavazása tényleg masszív eredménynél jár, emellett már tényleg nem mehetünk el szó nélkül. Hatalmas érdeklődést váltott ki a kezdeményezés, már 44 ezren álltak ki mellette.

Jelen sorok írása közben már 44 ezer szavazónál jár a PC-s Dark Soulsért indított petíció, melyet az egyik Namco Bandai-alkalmazott indított a múlt hétvégén. Ha elég kereslet mutatkozik a sötét hangulatú, egyben dögnehéz szerepjátékra, akkor talán van esély arra, hogy a konzolos változatok mellett a játék az ősplatformon is napvilágot lásson.

"Amikor a ténylegesen aláírók száma alacsony, az csak a vicc kategóriájában indulhat" - vélekedett a szavazást indító belsős munkatárs. "De amikor ezreket vonsz be a dologba, az már egy másik történet. Őszintén szólva ez egy érdekes kérés és megérdemli, hogy szavazz rá."

Az eset pikantériája az, hogy a Namco Bandai gyakorlatilag semmibe veszi a PC-t, így elképzelhetetlen, hogy valaha is vezető platformmá váljon a cég játékainak valamelyikében. A számítógépes változat attól függ, hogy hány felhasználó érdeklődik iránta világszerte. Most minden rajtunk áll!

A Dark Souls másfél millió példányban kelt el Xbox 360-on és PS3-on, ha eddig nem tetted volna, szavazz, hogy elkészülhessen a windowsos verzió! Reméljük, legközelebb már annak örülhetünk, hogy a Namco beadja a farát és hivatalosan is bejelenti a PC-s változatot.

48.
48.
felegyi
#15: "Nem mind1 hogy az okos hülyéskedik vagy a hülye okoskodik" - Pontosan, de ismered-e azt hogy "Nem mindegy, hogy szopásnál a fasz melyik oldalán állsz!"
47.
47.
Veldspar
#46: "Hidd el, nagyobb lett volna az MK-nak mint a DS-nek"

Oké, többen vannak, de nem raktak össze még egy nyüves petíciót se :)

Abban is igazad van, hogy nem garancia a megvételre. Ez a petíció potenciális fogyasztók által kezdeményezett rendhagyó kommunikáció, mellyel érdeklődést mutatnak egy lehetséges termék felé. Igen, kurvasok aláírás kell ahhoz, hogy legyen eredménye. Plusz épeszű kiadó végez egy rendes piackutatást is, hogy pontosan mekkorák azok a számok. A pre-production során is volt egy (gondolom én), de akkor ugye még nem volt sikeres a termék két platformon.

"Azert nem, mert nem."

Ezt talán fejtsd ki. Miben tud többet a kontroller? Több gomb nincs rajta, azt a mozgást, ami a legtöbb HnS-ben és az MK-ban van, azt a WASD is előhozza.

Vagy arra gondolsz, hogy lusták kényelmes irányítást írni billérre (mint jónéhány konzol-port esetében)? Hja, az már nem a hardver baja...

"Probaltal valami bunyos jatekot billentyuzettel?"

Igen. Rövid idő alatt megszoktam. A kedvenc irányítás témája még mindig vélemény :)
46.
46.
Prézli21
#45: Hidd el, nagyobb lett volna az MK-nak mint a DS-nek. Az meg, hogy itt majd alairja nekik par szazezerer ember, meg nem garancia ra, hogy meg is fogja venni.

Nem azt mondtam, hogy nem lehet kontrollert pc-re, de mivel ott nem az a default, az emberek mindenkepp zajongani fognak, hogy miert nem lehet normalisan bill-egerrel is. Azert nem, mert nem. Probaltal valami bunyos jatekot billentyuzettel? Na ugye.
45.
45.
Veldspar
#44: Igen, a logikám szerint minden kijönne minden platformra. Ha megérné. De van egy határ, ami alatt nem éri meg, ezt próbáltam átvinni. Igen, az új Mortal Kombatnak is lett volna tábora, de nem elég nagy.

Az, hogy meg kinek mi az igazzy beviteli eszköz, az vélemény, ergo nem lehet vitázni rajta. Ízlések és pofonok, estébé. Nem mintha nem lehetne PC-re kontrollert dugni...
44.
44.
Prézli21
#41: A logikad szerint minden jatek jonne minden platformra es megsincs igy. Es egyebkent sincs igazad. PC-re is siman kidobhattak volna pl a Mortal Kombatot megsem tettek, pedig lett volna neki tabora. Ha egyszer kontrollerrel az igazi, hiaba lehet bill-el is iranyitani, az akkor is gyatra lesz. Pont azert alig jonnek hack'n slashek pc-re (a DS egyebkent pont ilyen) es rts-ek konzolra.
LA Noira-t pc-n meg nem peticio szulte :)
43.
43.
Tshunin
Ezek a petíciók általában nem sikeresek. Legalábbis én még nem láttam olyan hírt, ahol kiemelték volna, hogy petíciónak köszönhetően történt ez, meg az. Lásd ME2 lokalizálása. (Bár való igaz, ott talán nem volt ennyi aláíró)

Most hiába írják alá 50 ezren, ha annak egy része kamu felhasználó, másik fele meg nem is PC-s. Ez a petíció legfeljebb figyelemfelkeltésre jó.

Jelenleg ez a szám azt tükrözi, hogy ennyi ember örülne a pc-s portnak. Semmi, ismétlem semmi garancia nincs a kiadó felé, hogy mind az 50 ezer ember meg is venné a játékot, ha ténylegesen megjelenne.
És ha már portolnak, akkor ugye végezzenek jó munkát. A grafikus motort optimizálni kell pc, több hardware-re is. Elejétől a végéig le kell tesztelni pc-n. Ami bizonyára nem kis munka. Idő, pénz, ami nem biztos, hogy megtérül.

Mert bármennyire is fáj, biztos ott lebeg a szemük előtt, hogy a PC-s verziót megjelenés napján le fogják tölteni warez oldalakról.

Ha meg nem fektetnek kellő energiát, időt és pénzt a portolásba, akkor a PC-s tábor egy hibás játékot kap, aminek nem fognak örülni, és rövid időn belül senkinek sem fog a boltba rohanni érte.

De örüljön mindenki. HAVAZIK! :D
42.
42.
#41: Szerintem van olyan hogy konzolorientált játék vagy inkább játékkészítés. Főleg a japánoknál, ahol nagyon mennek ezek a gépek, ps2, ps3, nintendo cuccok...

Ne aggódjatok az Inversion menni fog pc-re is a ps3 és x360 mellé :D Az jó game lesz!
41.
41.
Veldspar
#38: Ja, igazad van, a potenciális bevétel és a PC-s piacra való terjeszkedés biztosan nem mozgat meg egy kiadót sem.

Nyugodt lehetsz felőle, hogy gondolkodnak ők PC-ben, és van olyan eladási határ, ami fölött simán megérné a portolási meg minden egyéb költség. Én olyan 150-200k körülire tippelném, ami ugyan sok, de az eladások fényében reális. Az, hogy az eddigi profiljába nem illik bele, az nonszensz érv, minden épeszű kiadó minél többfelé akar terjeszkedni.

"kontrollerre kitalalt konzolorientalt jatekot"
Nna, nem mintha nem lehetne jó portot készíteni egér+billenytűzetre. Sokaknak sikerült már, nem ezotéria az. Amúgy mi az a konzolorientált játék?

"Meg amugy is, tud valaki egynel tobb peldat arra, amikor egy ilyen idetlen peticionak lett foganatja?"
Ide nem tudok egynél több példát mondani, mert sose figyelem a tevékenyebb rajongók petíciózgatásait, de az LA Noir kb. így jutott el PC-re, nem?

#39: 1: jé, még most is az. Nahát, ez a Zoenn érti a dolgát.
2: ld. fentebb.
3: Zelgadis187 egy jót trollkodott, az érzékenyebb lelkűek meg azóta is csinálják a cirkuszt. Ez van srácok, ő egy jó troll, ti meg ugrottatok rá.
40.
40.
Zelgadis187
#37: Nem tudom miért érezted úgy hogy még pont hiányoztál hogy be szólj nekem miközben megint csak az okoskodók számát növelted.Arra válaszolj ha ennyi ember érezte az ügyének a dolgot miért csak 2 nyomott rá a like-ra?Abból is az egyik 1 konzolos volt.A moderátorok meg nem cenzorok.Még ezt se tudod.A kommentek színvonalát igazán növelted a zsarnok megnyilvánulásoddal amit a moderátorokhoz intéztél.Itt mindenki csak vitázni akart mert különben letojtak volna és nem eszközt adnak a vitatkozáshoz.
39.
39.
cero
Sziasztok

1:Ez csak 1 cikknek indult
2:Prézli21-nek igaza van
3:Zelgadis187 csak a véleményét nyilvánította ki erről az egészről,a sok troll meg
beleköt és megprópálja kioktatni,ami kimondottan vicces szerintem.
Semmi féle Konzol VS Pc dologrol nem volt itt szó addig és idézném ezt
"hedzsooo:""""ilyen konzol b@zik miatt""""amíg ő fel nem hozta az egészet.

Legyen mindenki szép játékokkal teli dús napja!!!!!!!


38.
38.
Prézli21
Hihetetlen, hogy komolyan elhiszik az emberek, hogy ilyesmi kepes megmozgatni egy olyan kiadot, akiknek a profiljaba semmilyen tekintetben nem illik bele a pc mint jatekplatform, hogy egy teljesen kontrollerre kitalalt konzolorientalt jatekot portoljanak,. Meg amugy is, tud valaki egynel tobb peldat arra, amikor egy ilyen idetlen peticionak lett foganatja?
37.
37.
hedzsooo
#3: Valoban csodalkozol, hogy szidnak mint a bokrot (pl. #16), mikozben te generalod a feszultseget, hergeled magad ellen az osszes PC-jatekost, ok nelkul???

Itt a DS a lenyeg, te is ezt irod a #32-es kommentedben mar, legalabbis egy reszeben. Aztan a tobbi reszeben pedig megint csak sertodotten gunyolodsz, pedig teljesen jogosan hogy oltottak. A DS a lenyeg itt, annak is a PC-verzio megjelenesehez szukseges peticio alairasa minnel tobb jatekosnak.

...Ehhez kepest csak folytatod, az ilyen "emelkedett" hangnemben es szellemben irt, temahoz koze sincs cimu kommentjeidet, amikre senki sem kivancsi, sot meg felesleges hergeled a jonepet..., "tapsot erdemelsz".





Kedves MODERATOROK! Jo lenne ha ti pedig torolnetek a temahoz nem igazan tartozo kommenteket, kezdve az elsotol. Mondja el mindenki amit szeretne, ill. irja le, de ne mar, h mindenhova, ahol a PC-jatek a tema, ott ilyen konzol b@zik miatt csak menjen allandoan a PC VS konzol hulyeseg. Temahoz szoljon ertelmesen, v. inkabb csak olvasgasson. A kommentek szinvonala ugyanis szerintem igy nem nagyon fog valtozni...

Az en kommentemet is persze nyugodtan toroljetek ki innen, thx! ;)
36.
36.
Gamer
#33: áruld már el nekünk mit szedsz?
35.
35.
felegyi
Pikk pakk meg is lesz a 100k... jelen pillanatban 51 és fél ezren szavaztak, megy ez mint a veszett egér :)
34.
34.
Seaxa
#33: Igazság szerint valamiben elnézésed kérem. Túl személyeskedővé tettem én is a hozzászólásom. Rosszul fogalmaztam. Egyébként meg a pc-s Dark Souls-al te is csak jobban jársz hosszabb távon. A konzolok és a pc összefonódnak : együtt fejlődnek a hardverek, ismertebb lesz a játék, és a konzolos verzió semmiben sem sérül, mert azt már kiadták. Nem hiszem ,hogy olyan nagy baj lenne, ha mi is szeretnénk játszani azzal, amit pölö a gametrailers.com az év rpg-ének kiáltott ki.
33.
33.
Zelgadis187
#30: Azt tudjuk mert nem is tudtál.Meg azt is mondtad hogy már nem érdekellek és küldtél 1 puszit.Akkor meg minek örülsz itt magadnak?Csinálj valamit ha unatkozol.Ha nem neked mondanak valamit akkor ahhoz ne szólj hozzá mert látod mi lesz belőle.És már megint okos vagy Emese.
32.
32.
Zelgadis187
#28: Azt nem kezdtem firtatni hogy kinek mije van és mennyi pénze én csak válaszoltam értelmetlen dolgokra.Mert ugye itt a DS a lényeg nem is értem miért hozták szóba ezeket.Amúgy meg pénzről ne oktassanak ki olyanok akik anyuci zsebéből húzzák ki.Mert amikor azt mondják hogy megvettem arra gondolnak hogy megvetettem.Nem rád gondolok hanem az átlag Emesékre.Én csak annyit mondtam hogy ne legyen pc-re DS és látod hogy a magukat okosnak tartó emberek mekkora hülyeségekbe mentek bele.Jól ki lettem oktatva.És el is jutottunk a mai nap legtöbbet kommentelt híréhez pedig az nem is volt hírértékű.
31.
31.
drakecsaj
Csak halkan megjegyzem hogy már 50289-en írták alá :O
Én is aláírtam a jó cél érdekében, annak ellenére hogy nem vagyok a pc-s
30.
30.
Split
#29: Hú ez nagyon tetszett, magam sem írhattam volna különbül! :D
29.
29.
Seaxa
Csak egy pillanatra láss is, ne csak nézd a betűket. Könyörgöm. 27 éves vagy az adatlapod szerint, érett felnőtt, és mégis olyan dologba véded habzó szájjal az egyéni kis véleményed, amihez semmi közöd sincs. Nem te készítetted a játékot, de még csak az sem különböztet meg, hogy eredetiben vetted, mert a tartalomért fizettél, nem pedig viszonzás nélkül támogattad a készítőket. Mégis úgy viselkedsz mintha nem is ember lennél, semmi belátás, másik véleményébe belegondolás, csak a szűk irigység. Olyan vagy mint egy veszett hiéna, aki szerez egy darab húst, és morog a saját társaira ha ők is megkóstolnák. Az arroganciádból , rossz indulatodból kiindulva az a legszörnyűbb, hogy ha nem lenne tele a pénztárcád valószinüleg te is ugyanolyan "mocskos warezos" lennél. Semmi belátással, különbséggel.
28.
28.
Adamknight
#22: Nem nagyon szeretek vitákba bonyolódni, csak annyit jegyeznék meg, hogy az ország kb 70%-a (és akkor még lehet hogy keveset mondok) egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy legyen Pc-je, Ps3-ma, Ps2-e, Xbox-a, Wii-je, Ds-e egyszerre. Vegyünk pl engem. Nekem csak Pc-m van, és kb 4-5-6 évente költök rá kisebb, nagyobb mértékben. (A max ha jól emlékszem 200K körül volt, amikor úgy 4 éve új gépet vettem + beleraktam a régebbi gépemből 1-2 alkatrészt. Azóta nem újítom, mert még a legújabb játékok többsége is maxon fut rajta.) Ezt nem azért mondom, hogy sajnálj, szó sincs róla. Boldog, kiegyensúlyozott életet élek, amióta az eszem tudom. A konzol címekből meg amik érdekelnek azokról végignézek egy walkthrough-ot YouTube-on. De azért megint más játszani egy gammával, és csak videókat nézni róla. Ez most ugyanolyan, mintha meg*** egy csajt, vagy gép előtt ülve (hogy ne fejezzem ki magam vulgárisan? XD)...
Szóval a legnagyobb jóindulattal is csak annyit kívánok neked, hogy fulladj bele a pénzedbe! Remélem nincs harag :).
27.
27.
Zelgadis187
#26: Hopp a végét elírtam de attól még érted te.
26.
26.
Zelgadis187
#22: Tudom én hogy még érdekellek különben nem küldtél volna puszit :)
Kicsit meglepett a nyiltságot
25.
25.
simi
#22: Hagyd már abba ezt az Emesézést ez egy ötéves reklám, ami már akkor is gáz volt, mellesleg gratulálok a rakat pénzedhez, szerintem te egy isten vagy!!!
24.
24.
Split
#22: Én? Okos? Ugyan már... :) Köszönöm, hogy ilyen jó véleménnyel vagy rólam!
Mindenesetre ezt a bicskanyitogató hozzáállást fejezd be, mert vagy az oldal vet ki magából, vagy a közösség.
Na a továbbiakban azt csinálsz amit akarsz, én megyek. Puszi!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...