Márciusban 1,3 millió Mass Effect 3-at adtak el

  • Írta: zoenn
  • 2012. április 14.
  • Biznisz
Link másolása
Az NPD piackutató cég megvizsgálta, hogyan teljesített a kasszáknál a Mass Effect 3 az elmúlt hónapban. Az elemzők szerint mintegy 1,3 millió példány talált gazdára minden platformon, ami mindenképpen elismerésre méltó számadat. Naná, hogy az xboxos verziót szeretik a legtöbben.

Az NPD minden platformot megvizsgált, s arra jutott, hogy 1,3 millió Mass Effect 3-at adtak el márciusban. A Microsoft megmondóembere, Aaron Greenberg pedig közölte Twitter-csatornáján, hogy az Xbox 360-as verzióból 943 ezer ment el ebben az időszakban, ami azt jelenti, hogy a PS3-as változathoz viszonyított aránya 4 az 1-hez.

Mivel az NPD nem vette figyelembe a digitális eladásokat, így az Originen megvásárolt PC-s verzióval még tovább növekedne ez a szám. Az elemzőcég érdekességképpen megjegyezte, hogy a debüt adatok a Mass Effect 3 esetében kétszer akkorák, mint a Mass Effect 2 megjelenésekor.

Gratulálunk a BioWare-nek!

32.
32.
Alapvetően a Mass Effect 3 a marketing iskolapéldája. Semmi más, mint profit-optimalizáció. Kidobtak belőle minden felesleges elemet (rpg, választási lehetőségek, komplexitás) kapott egy végletekig letisztult (leegyszerűsített) játékmenetet (lineáris cső-tps), hogy minél nagyobb célközönséget lehessen megszólítani vele. Telepakolták Hollywoodot megszégyenítő klisékkel és érzelgősséggel (ahogy itt valaki említette : "epic pillanatokkal" :))) majd szépen besöpörték az elérhető legnagyobb hasznot amit a franchise-ból még ki lehetett préselni.

A vége? Hát az meg egy elbaszott baromság. Alapvetően az egész jól mutatja, hogy mennyire nem számított már a végére sem a történet-hűség, sem a logikai integritás. Ezek mind-mind alá lettek rendelve az akciónak, csak, hogy a végén a kasszáknál jól teljesítsen.
31.
31.
Gabesz86
Utoljára talán a KOTOR-t élveztem ennyire és az fogott meg ilyen messzemenően. Epic game lett, szerintem ez vitathatatlan..
29.
29.
BryceHUN
#28: Igazat adok az iróniának. :D
28.
28.
greenmelon
#27: Nem esett le a hsz iróniája, mi? :D
27.
27.
BryceHUN
#25: A CoD MW3-ból az első nap 6,5 millió kelt el mégsem hiszem hogy az egy Jó játék lenne. Az meg hogy az emberek MEGVESZIK meg az hogy ELÉGEDETTEK két külön dolog. "Nem baj, ha sok régi rajongónak nem tetszik" Teljesen igazad ne a rajongóknak készüljön hanem azoknak akik szarnak az egészre csak mennek és lőnek benne! "ha sztori, a játékmenet és egyéb kis hülyeség bánja" Na most ezt nem értem. Nem pont ezekből kéne hogy jó legyen a játék? Mert ha nem akkor bizony csak rossz játék lehet. "A számok tények és önmagukért beszélnek!" Ebben is igazad van csak nem az eladásokat kéne nézni hanem azt a tömeget akiknek nem tetszik.

SPOILER
Óóó uram mond meg akkor hogy nekem miért jött be egy videó arról hogy nem halt meg? Biztos a BioWare zsenialitása amit egy játékos nem érthet meg.
26.
26.
m1cZ
#25: SPOILER!
Hát én a végét inkább egy cliffhangernek érzetem mint lezárásnak.
Egyrészt nálam Shepard úgy néz ki túlélte (a reaperek pusztítását válaszottam, és elég nagy volt a war assetem, hogy megkapjam a lélegzős jelentet).
Másrészt a történet közepén odajött hozzám Liara és mutatja, hogy csinált egy kapszulát (jobb szó híján :D), amibe ott van az összes eddigi tudás beleértve a mass relayekről, szóval elég valószínű hogy újraépítik őket.
De ezt csak én érzem így, és valszeg vagy egy DLC-re tartogatják ezt, vagy szépen lehúznak mindenkit egy ME4-gyel mert úgyis veszi a nép mint a cukrot
25.
25.
Morv
Nagyszerű számadatok, remek eladások! Most már mindenki láthatja, hogy mire ment ki a játék! Hiszen ez a fontos, ez az elsődleges! Nem baj, ha sok régi rajongónak nem tetszik, mert eljuttatjuk sokkal több emberhez, akkor is, ha sztori, a játékmenet és egyéb kis hülyeség bánja! Így lesz több a profit, és látjátok, igazam volt! :) A számok tények és önmagukért beszélnek! Tehát ez egy jó játék! Pont.
:)
SPOILER!
Még jó hogy meghal a végén Shepard, meg szétrobbannak a relék, ezek után örülök neki, nagyon beleszólásom úgysem volt.
22.
22.
JBoy
Hát akkor én azon kevesek egyike vagyok, akinek bejött a játék legalábbis a végéig mindenképp. Azzal sincsen semmi bajom, mert elfogadom, de azért megmagyarázhatnának egy-két dolgot...
Remélem a dlc majd megválaszolja a kérdéseimet és nem újabbakat szül. :P
21.
21.
Ra1D3n
#20: Nem kötelező a Bioware játékokkal játszani. Csak azért, hogy lehessen valamit fikázni, azért meg nem kell leülni elé és végigtolni...
20.
20.
Joc1
#13: Öregem, nehogy már a SAJÁT véleményemet se írhassam le!! Nagyon aranyos dolog, hogy rögtön elkezdesz személyeskedni. Ez olyan, mint ha azt mondanám, hogy a te bicajodnál van gyorsabb, és erre azt felelnéd, hogy te meg büdös vagy...

Mint ahogy BryceHUN is mondta, ha neked ez a kedvenc játékod az a te dolgod és örülj neki, de engem mint vérbeli RPG játékost sért hogy mi lett belőle. Az viszont szégyen, hogy amióta a Bioware szerződött az EA vel azóta már a második játékukat csapják össze. Csak a 2 kedvenc játékomat tették tönkre a Dragon age-t és a Mass Effectet. Remélem nem akarnak KOTOR 3-mat csinálni :)
19.
19.
DreadmistXXX
#17: Egyetértek. Az első része volt az igazi, a 3. részben azt vártam mikor szólhatok már bele a párbeszédekbe, de csak magától válaszolgatott Shepard a történet nagy részében. Az első részben pedig szintem minden mondat után felkínálta a játék a választás lehetőségét. Igazából itt is igaz az, ami bárhol: mindig az első a legjobb.
18.
18.
BryceHUN
#13: 1. szerintem teljesen normálisan írta le a véleményét
2. szerinted a véleményét valahonnan hallotta és csak azt írja le? Nem lehet hogy a így gondolja?
3. Ha neked tetszett a ME3 szíved jogod. Nekem is első végigjátszásra nagyon tetszett csak hát aztán a játék befejezése után (most a befejezés tartalmától eltekintve) nem éreztem azt amit az első 2 résznél. Inkább csak néztem hogy most mi volt ez.
17.
17.
BryceHUN
#8: Most komolyan nézd már meg milyen volt az első rész meg a harmadik. Ég és föld a különbség. Az első rész egy RPG volt a harmadik rész pedig egy RPG-nek titulált TPs akciójáték amiben sikerült azt elérni hogy a második részt sírjuk vissza mert abban azért többet hagytak a fejlesztők dönteni. A befejezés csak hab a tortán de én nem állok le rinyálni miatta de aki azzal jön hogy "happy end buzi" vagyok annak elárulom hogy nem Shepard halála ami bosszantja az embert hanem az hogy értelmetlen. A ME3 nem rossz játék de az előző részek árnyékában sajnos nem tudott jól teljesíteni. Szóval az hogy a "minden idők legjobb játéka" max. az első részre lehet mondani.
16.
16.
miki1105
Nemértem miért kell itt vitázni hogy milyen lett. Aki játszott vele élveztet és szórakozatta? Ha igen akkor miért kell mindig felhozni a végét manapság ritka a tökéletes játék vagy szar a story vagy tele van bugokkal stb stb. Az egésznek annyi a lényege ha élvezted a játékot és szórakoztató volt akkor megérte azt a pénzt amit kiadtál érte.
13.
13.
rappit
Joc1: most azt hiszed csak te játszottál az 1-el?! Komolyan mint azok az idióta hipsterek facebookon, ha valami elterjed és ők előbb tudnak róla akkor kemények érzik magukat.Nekem a kedvencem a 3.része volt de fogadni merek nem is tudod ki az a Desolas vagy mi az a Mololith.
12.
12.
Joc1
#8: Rövid, befejezetlen, frusztráló, lineáris, összecsapott, scriptelt, túl mainstream, nem RPG. Remélem nem hagytam ki semmit :) Ettől függetlenül nagyon jó játék csak ahogy említettem nagyon összecsapott és nagyon eltér attól aminek indult (elég masszív RPG játékból sikerült egy hentelős játékot csinálni, ami szerintem szégyen). Szerény véleményem szerint az ME1 még mindig a legjobb. Ez meg ilyen 2x végigviszed és felrakod a polcra.
11.
11.
Vopesz
Durvára nem vágom mi a baj a befejezéssel. Inkább az a para, hogy túl mainstream lett a harmadik részre, így rengeteg olyan emberke is játszott már vele, akinek ez nem való. Az élet nem habostorta.
10.
10.
attila4545
Nagyon jó játék és megérdemelnék ha 10 perccel rövidebb lenne(egy befejezéssel).És most a dlc-vel nem új befejezést hoznak! Miért is hoznának?Inkább meghosszabbítják azt a szart amit eddig csináltak.Így a játék maximum is csak elmegy egyszerűen ennél szarabb befejezést fizikailag képtelenség lett volna csinálni,olyan szar ,hogy már-már azt hiszem ez volt a céljuk ,hogy szar legyen.
9.
9.
Én maradok a New Vegas Ultimate Edition-nél, tartalmilag kitesz 35 Mass Effectet. (És a rajongói modokat még csak most kezdtem, de már 100 órán túl vagyok.)

Állati szinkron, klasszikus játékuniverzum, elképesztő mélységű quest-sorozatok. Szerencsére mára búcsút inthettünk a legtöbb kezdeti bug zivatarának, melyek miatt sok kritika érte. Miután Fallout függő vagyok, elég sértőnek találom ezt a ME3 hypeot. Én kb. milliószor leírtam mi a baj a mai tendenciákkal, melyekbe az ME sorozat is szépen beleesett így a végére. Kár érte. Visszatérve a Falloutra: jó látni, hogy akadnak még sorozatok melyek nem k***ultak el. :)
8.
8.
JBoy
Most miért mondod? Mi nem tetszett benne? Rövid volt vagy a vége nem jött be vagy mi?
7.
7.
BryceHUN
#6: Na én ezt egy cseppet erős túlzásnak tartom. Az első rész valóban nagyon jó lett (sőt remek!) de a ME3 a sorozat leggyengébb része. Ha hosszú ideje a ME3 a "legjobb játék" akkor kezdhetek félni hogy milyen a "normális" játék.
6.
6.
JBoy
Ezen semmi csodálkozni való nincsen, minden idők egyik legjobb játéka lett és már az első rész is új korszakot nyitott a számítógépes játékok világában,
4.
4.
Kyuubi
Megérdemli is érdemli. Befejezés ide vagy oda, nem emlékszem mikor élveztem utoljára ennyire egy játékot.
1.
1.
nero66
Nem is csodálom, eszméletlen jó játék lett!! :D Aki akar vegyen fel Originen: Nero6312. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...