Black Ops 2 - korántsem biztos az eladási rekord?

  • Írta: zoenn
  • 2012. május 7.
  • Érdekesség
Link másolása
Az elmúlt néhány évben minden Call of Duty rendre új eladási rekordot állított fel. Vajon a Black Ops 2-re idén többen lesznek kíváncsiak, mint tavaly a Modern Warfare 3-ra? Meddig tartható fenn a tendencia? Az elemzők szerint megtörhet a növekedés az idei epizód kapcsán.

Annyi biztos, hogy az elemzők véleménye igen megosztott a Call of Duty: Black Ops 2 esetében. Vannak olyanok, akik szerint újabb rekord születik ősszel, mások viszont az eladások megtorpanását jósolják.

Jesse Divnich, az EEDAR elemzője pozitívan látja a dolgokat: más elemzők által megfogalmazott aggodalmak, miszerint a dobozos játékok eladásai csökkenő tendenciát mutatnak, nem mérvadó. Az Activison jól jöhet ki a lanyha piaci kínálatból. Minden évben kérdés, hogy mikor torpannak meg a Call of Duty eladásai, s azok, akik úgy látták, hogy erre az elmúlt négy év során kerül sor, mind tévedtek. Divnich szerint nem kell alábecsülni a kiadót, sikere lehet az ünnepi szezonban. "Csak" a Medal of Honor: Warfighter lehet az ellenfele.

Billy Pidgeon, az M2 elemzője egyetértett a kollégájával, szerinte az új Call of Duty továbbra is rekordot dönt majd, hiszen stabil bázisa van a frencsájznak. Colin Sebastian viszont kételkedik. A technológia felett már eljárt az idő, a jelenlegi kasszasikerek is megöregedtek. Véleménye szerint a Black Ops 2-ből nagyjából annyit adnak el, mint a Modern Warfare 3-ből.

Végül a híres Michael Pachter, a Wedbush Morgan elemezője is megosztotta jóslatait.

"Kétlem, hogy a Modern Warfare 3 eladásait lenyomná az utolsó Black Ops. Azt hiszem, hogy a rekord megtörik. Úgy gondolom, hogy a Call of Duty olyan jelenség, melyből több, mint 20 millió darabot adnak el évente, ugyanakkor irreális azt gondolni, hogy ez a szám értelmesen nőni fog minden évben."

A helyzetet természetesen a vásárlók döntik el idén novemberben.

44.
44.
hl89x9
#35: #37
Deus Ex: Human Revolution
Operation Flashpoint: Dragon Rising (ha már háborús)
43.
43.
Inferno
#41: Következő Mw már nem lesz mert ez trilógiának szánták
#39 jól mondja minek változtatni ha ezt szeretik bár igaz h a graf régi de ott a CS annak egy fos grafija van és még mindig rohadt sokan játszanak vele multi téll uncsi szokott lenni mert nemjátszottam a BOnak meg a MW3énak se sokat a multijával de nekem az is tetszett és storyra senkinek se legyen rossz szava azok mindíg jók és tessék alapból itt egy újítás akármivel mehetsz ez már alapból megdobja a játszhatóságot és kérlek akko szidjáto ha megint rekordot dönt :P
41.
41.
Roger Ramjet
Vajon, Darth Vader és Luke Skywalker hányadik fejezetben csap össze? El kellene kérniük George Lucas-tól a Star wars licence-jogait, talán jobb játékot tudnának összehozni. Eddig legalább megőrizték a fegyverek eredetiségének a látszatát, de már ezt sem. kiváncsi vagyok arra, hogy az IW a következő MW-nél ezt mivel tudja űberelni!
40.
40.
simon 555
szerintem sem fog már nőni.
örökké ugyebár nem nőhet az eladás:D
39.
39.
stephanoo16
Nem tudom mit problémáztok..Semmilyen játék nem tudja fenntartani ennyi részen keresztül az érdeklődést, és a minőséget. Mondjatok egyet, aminek van már min. 8 része, és még mindig olyan sikeres, mint az elsők. És amúgy a Singleplayer tényleg EPIC. Jobban végigjátszok egy CoD-ot, minthogy megnézzek egy filmet. Scriptelt jelenetek nélkül pedig tényleg nem lenne értelme..Crysisnál is úgy voltam vele, hogy most ez Sandbox, vagy most akkor a történetre koncentráljak, mert dobálgatott ide-oda. És a CoD történetmesélése amúgy is remek. A multiplayer pedig max azért van, hogy ha már egyszer kipengettél 10k-t, akkor legyen valamivel kinyújtani azt az időt amíg le tudod a játékkal magad kötni. Amúgy meg ez a Battlefield 2142 copy...jajjistenkém. biztosan arról másolták. Maguktól nem találhattak ki, egy 4lábú robotot. KÉPTELENSÉG. Ekkora fantáziát nem mindenki birtokolhat...
35.
35.
bsg09
#15: "a játékmenete évek óta cső FPS agyonscriptelt jelenetekkel"

Aztán melyik FPS nem ilyen?
33.
33.
szuja
ha egyszer választható strike force küldetések lesznek benne, akkor nem hiszem hogy olyan rövid lenne
32.
32.
RaZe_G'
Az első black ops sztorija is szerintem az eddigi legjobb volt a cod-ok közül, csak egy probléma volt vele, ahogy 2.résznél is ez lesz tuti : RÖVID.
30.
30.
Gotham123
#29: ha igényem van rá akkor előveszek egy régebbi részt..
29.
29.
mans
#28: Dehogy fogják,erre van igény ezért ilyet gyártanak,amibe keveset kell gondolkodni,egyszer jó végig vinni de aztán ennyi.
28.
28.
Gotham123
Szerintem meg ebben az évben fogják megunni a Call of Duty-t....
27.
27.
DanielMcBas
25.
25.
Lacek896
#23: Az lehet csak a mennyiség a minőség rovására szokott menni általában! Kár hogy a mostani játékok gyenge koppintásai az elődöknek persze vannak kivételek de az kevés!
23.
23.
MoRT2195
#20: Pont ezért nem fejlesztenek sokat a játékon, mert így is a legtöbbet eladott videó játék. Minek újítsanak és dobjanak ki felesleges milliókat a játékra, amikor így ez a legkeresettebb játék?
22.
22.
Ooorky
#19: Az, hogy lelopták a Bf 2142 külsőségeit és ráhúzzák a scriptshooter sémára nem újítás...
21.
21.
vaszil1
# 'hogy' kézelik.
Bocs kimaradt
:)
20.
20.
Lacek896
#14: +1! Mekkora probléma nem lesz eladási rekord! Talán valamit fejleszteni is kéne a játékon nemcsak leporolni a tavalyi dobozt! :)
19.
19.
vaszil1
Azt azért birom, hogy eddig minden CoD-nál azért sírt mindenki, hogy rókabőr, meg lehúzás, semmi újítás, amikor meg újítnak, akkor képzelik, ilyet kitatalálni. Nem érzi senki az iróniát?
18.
18.
#16: Szerintem ő a single újításaira gondolt. Nem lineáris lesz, magunk választhatjuk meg, melyik küldinek vágunk neki, valamint minden misszió többféleképpen (gyalogosan, vagy épp járműt vezetve) lesz teljesíthető. Nagyjából ennyire emlékszem, lehet, hogy volt még más is. Ennek ellenére a multiról még nem tudunk semmit (én legalábbis még nem olvastam róla), de valószínűleg marad ugyanaz, mint az utóbbi, ömm.. hadd számoljam gyorsan meg... 5 rész.
17.
17.
danez11
remélem nem lesz rekord, így végre rájönnek, hogy újítani kéne
nem rossz ez a cod, sose volt az(max az utóbbi 2-3évben) új graf + multi jó volna, mert a kampány mindig okés
16.
16.
Giggsy
#15: Már megbocsáss, de az, hogy egy más korba teszik, még nem igazi újítás. A grafika évek óta nem javult, a játékmenete évek óta cső FPS agyonscriptelt jelenetekkel, a multi rendszere szintén évek óta ugyanaz... Ezeken kellene változtatni. Ha a más korba helyezés olyan nagy újítás lenne akkor ezzel az erővel az első BO is újítás volt, hisz az korábbi 2. VH-s, meg modern kori környezet helyett a vietnámi háború idejére tették a sztorit.
15.
15.
greenmelon
#14: "...míg az Activision nem újít a játékon."

Olvastál egyáltalán egy sort is a játékról? Gyanítom, hogy nem.
14.
14.
Giggsy
Szerintem ideje lenne már, hogy a sok birka tüntetőleg ne vegye meg az új részt amíg az Activision nem újít a játékon. Azért lássuk már be, iszonyat szégyen, hogy a legsikeresebb játék egy igénytelen grafikával, közepes forgatókönyvvel rendelkező valami, ami évek óta képtelen megújulni. Csomó fejlesztő a belét is kidolgozza, hogy igényes cuccokat tegyen le az asztalra és örülnek, ha 2-3 milliós eladást produkálnak, a CoD meg zsigerből a neve miatt csinál 20-at.
12.
12.
Ooorky
Számomra a modern warfare 2-nél halt meg a sorozat, single unalmas scriptshooter, multi meg néhány parasztvakítástól eltekintve változatlan évek óta...
11.
11.
Dagobertbácsi
én nagyon szeretem a codokat!! igaz az első BO-t is csak azért vettem meg mert zombi is van benne ha az nem lett volna felejtős a gém! motort kéne váltania mind a BO-nak mind az MW sorozatnak a graf már nem az igazi!! de ez az én véleményem!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...