Diablo III hozzáféréseket törtek fel

  • Írta: zoenn
  • 2012. május 22.
  • Érdekesség
Link másolása
Úgy látszik nem teljesen biztonságos a Blizzard védelme, mivel számos európai játékos számolt be arról, hogy accountjukat feltörték és onnan jó pár ingame értéktárgyat lovasítottak meg ismeretlen hackerek. A fejlesztők megpróbálnak minden elvesztett cuccot visszaállítani.

Az Eurogamer magazin számolt be arról, hogy több európai játékos panaszkodott arra az elmúlt napokban, hogy illetéktelenek feltörték Diablo III accountjaikat és megfosztották őket minden értéktárgyuktól. Egyébként a magazin munkatársa, Chris Donlan is pórul járt.

A tömeges hackeléshez kapcsolatható egy váratlan európai szerverleállás, a spekulációk szerint egy átfogó SQL-támadás állhat a háttérben. Néhány felhasználó arról számolt be, hogy a tolvajok a Blizzard gyengélkedő hitelesítő szolgáltatását használták ki, mely a ma napig gyerekcipőben jár. A fejlesztők gőzerővel azon dolgoznak, hogy az eltulajdonított javakat visszaállítsák, de már az is biztos, hogy nem minden tárgyat sikerül megmenteniük.

33.
33.
#30: Nevezzük nevén a szörnyet : DRM :)))

#31: cdgalaxis.hu :P ( bár ezt inkább PC-seknek ajánlanám :)

Mondok durvábbat, aki járatos kicsit informatikában, az valószínűleg sikítófrász közepette fog fetrengeni a röhögéstől :D

BANK, elektronikus számlavezetés : a "kliens - szerver kommunikáció" szöveges TXT file-on keresztül történik, amit jelszavas ZIP-be tömörítenek és FTP (!!!) kapcsolaton keresztül küldik fel egy tárhelyet biztosító cég szerverére ami nem a banknál van, ők is csupán felhasználóként csatlakoznak oda ! :DDD

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy én semmin nem csodálkozom ilyenek után... :(((

A biztonság kedvéért elküldtem nekik a tcpdump manuálját, de nem értették, mit akarok ezzel mondani ! :)))
31.
31.
p3ti
Bár ez most reklámmnak fog számítani , de hátha tudok valakinek segíteni olcsóbban játékokat venni : Platinumshop.hu Konzolvilag.hu gameshop.hu konzolokszervize.hu konzolstudio.hu . És érdemes nézegetni a Vaterát , ott szoktam jó dolgokat kifogni . 576.... hát aki ott szeretne vásárolni az tegye , de előtte érdemes összehasonlítani az árakat . Nem kerül semmibe , 1perc az egész , és legalább tudod mi hol mennyi :)
30.
30.
abydos
#25: Head, nem azért kell internet, hogy legenerálja neked a dolgokat, hanem ez a játék másolásvédelme :D Egyszerű másolásvédelem, itt semmi más felsőbbrendű dologra nem kell gondolni :D
29.
29.
StormNob
#28: Tudom, hogy Craptivision-Blizzard van :) De mondom én, nem kell félteni Blizzéket, -nagyon jól megedződtek WoW-on-, tudják nagyon jól, hogy kell kisajtolni a pénzt a userekből. Teljesen biztos, hogy az ő agyszüleményük a végig online dolog, mégpedig az RMAH miatt.
28.
28.
Quent1n
#19: Nem csak az 576-ban néztem...:) De láttam már 13k-ért ez tény bár a lényegen nem sokat változtat a CoD-al karöltve csúcstartó kb.


StormNob: Már hogy ne lenne? Olyan, hogy Blizzard már nincs Activ- Blizzard van. Én nem hiszek abba, hogy a magas ár meg ez az online mánia a Blizzardos srácok agyszüleménye volt.


pinazsír: Csak a MM/Saturn drágább ott elcsípni Gran Tourismo 5-öt 19.9kért :D
26.
26.
StormNob
#25: Én eddig mindenhol azt olvastam, hogy igenis az accountokat törték fel, de nem user oldali figyelmetlenség miatt.

Magyarul annyival lett durvább az adatbázis, hogy már egy szerver kell a generáláshoz, nem elég a géped, mint a D1+D2 idején? Na ne röhögtess :)
25.
25.
headhunter86
De nem vagytok tisztában a dolgokkal.
Először is nem az accountot törték fel. Legalább is nem e-mail / jelszó lopásról van szó. Hanem a játékban lévő karaktered cuccait és hasonló dolgokat. Tehát NEM a USER a hibás, ha van authenticátorod ha nincs, el tudják lopni a cuccaid. Nem kell hozzá a belépéshez szükséges adatok, csak hogy egy játékban legyél a hackerrel.

Második dolog, pedig, hogy azért kell folyamatos internet a játékhoz, mert a pályát, a szörnyeket, a tárgyakat, stb. a szerver generálja le neked. Ettől lesz többször újrajászható stb.

Remélem így érthető.
24.
24.
Gurren
#23: nálam most ez került a várólista tetejére: youtu.be/XYI2DMPWpWg

volt iron lore-os arcok fejlesztik (titan quest). már most jobban néz ki mint a diablo 3, pedig még csak pre-alpha és a fejlesztők sincsenek szarásig pénzzel, mint a blizzard.
23.
23.
Xion
#21: Már indulok is Londonba! Komolyra fordítva: a Blizzard Store 60 US dollárért passzolja. Amúgy, a hitelesítőrendszer nem hogy gyengélkedik, de egyenesen semmit sem csinál az accountot érő hasonló támadások ellen. Sajnos a Blizzard sem a régi, a design, történet és a hangulat hiába van rendben, ha a háttérben "munkálkodó" rendszerek sorra mondanak csődöt. Szerintem nem éri meg a pénzét.

"A kategória királya."

Érdekes vélemény, melyik kategóriáról van szó? Az action-RPG vagy a 60$-os kategóriáé? Bár csak nyáron jelenik meg, de ár/érték arányokban sokkal jobbnak látom a Torchlight 2-őt. 18€-ért lehet előrendelni és a Diablo 2 egykori fejlesztői dolgoznak rajta. Várjuk még meg őt is. :)
22.
22.
StormNob
#4: Azért ne lássunk Bobby Kotickot ott, ahol nincs is :) Blizz is pont ugyanolyan pénzéhes banda, mint az Activision, csak ellentétben velük a játékok minőségére itt nem lehet panasz. Legyünk őszinték, a Blizzard nagyon csúnyán kihasználja, hogy ő maradt az utolsó nagy PC fejlesztő és játékainak hatalmas és fanatikus rajongó tábora van. Persze azt is említsük meg, hogy nem felejtették el azt, hogy mitől jó egy PC fejlesztő: hosszútávú támogatás a játéknak, teljes mod támogatás és nem szopatunk dlck-kel.

A hírhez meg konkrétan:
Azért ezt a launchot elég csúnyán benézte blizz, és hiába alap, hogy a userek közt rengeteg a hülye, ez az ő hibájuk.
21.
21.
Stranger666
#12: haver 35 fontért vette Londoban, wtf u talkin about...
20.
20.
tmaster
Húzzunk egy párhuzamot.
Veszel egy új kocsit. Ami elvársz tőle hogy 5-6 évig (kisebb karbantartások kellenek) ne legyen SEMMILYEN gondod vele. Ha ez megvan már elégedett vagy ha ez a kocsi 10-12 évig is elmegy nagyobb hiba nélkül azt hiszem mondhatjuk nagyon megvagy vele elégedve.
Meglennél -e elégedve akkor ha pár 100Km után megállna, mert valami benne gyári hibás, szerintem nem, felháborodnál? szerintem igen, jogos lenne ilyenkor a vétel árat vagy valami vigasz díjat követelni a cégtől? (elvégre vettél egy kész terméket de nem tudod gond nélkül használni) szerintem igen. Az az igazság hogy egy szoftver esetében is egy kész terméket veszel hozzá járó szolgáltatással...
Tökéletesen egyet kell értenem azokkal aki fel vannak háborodva mert eddig erre a cégre nem ez volt a jellemző...
Aki a jelszavakkal jön teszem fel a kérdést szerintetek az újságíró akinek úgyszintén feltörték az accát valszeg 12345 jelszót adott meg? Nem hinném.
"Blizzard gyengélkedő hitelesítő szolgáltatását használták ki, mely a ma napig gyerekcipőben jár"
Ez a termék még nem volt kész minden szinten arra hogy gond nélkül tudjuk használni.
19.
19.
Stranger666
#4: De te miért 15kért veszed meg, én hozzájutottam 12750ért...
az 576 túláraz, mert sokan csak őket ismerik.
18.
18.
tundrish
Attól függetlenül, hogy valóban rengeteg esetben a user hibája az acc feltörése, jelen esetben bőven egy nagy rakás bughalmaz volt az egész rendszer. Rengeteg fórumon le volt írva, hogy egy session ID spoof módszerrel lehetett sikeresen törni a rendszert. Ráadásul folyamatosan toldozgatják a hibákat. Persze a mai "programozók" egy jelentős hányada a Linus féle ("Linus Torvalds, creator of the Linux kernel, says he's fed up with what he sees as a "security circus" surrounding software vulnerabilities and how they're hyped by security people.") elmebeteg álláspontot képviseli, amikor meg gond van, megy a sírás, hogy nem mi tehetünk róla...
16.
16.
Ghost16
Áhahahahahaá ugy kell nekik :D
15.
15.
Gurren
#8: senki nem kényszerített senkit semmire. mindenki tudta előre, hogy folyamatosan online kell lenni a játékhoz, nem volt kötelező megvenni.
14.
14.
Lorthirash
#13: Na ezért kell Authenticatort használni úgy sosem törik fel az accot
13.
13.
Quent1n
#11: A maga kategóriájában nincs igazi ellenfele így mondjuk ki, hogy a kategória királya :D ;)
12.
12.
Quent1n
#5: Ez egy hülyeség, hogy a user a hibás. Tény, hogy sokan lehetnének óvatosabbak, de marhára nem ők a hibásak, hogy a bűnözők feltörik az accjaikat. Pláne a mai világban ahol már a legutolsó szar oldalra is regelni kell. Amúgy meg azért sok a haragos, mert ezt a játékot nem 1-2 évig fejlesztették csiszolták és nem 8ezer forint. 15k ért és ennyi év fejlesztés után én azt mondom bőven lehetnek elvárások a Blizz felé nem csak ajnározni lehet őket, meg türelemre inteni, hogy adjunk nekik időt. Volt idejük bőven és ha ők 60$/55 font -ért nyomják akkor teljesen jogos a userek panasza. SZERINTEM :)
11.
11.
mephi
#8: Hagyjuk már ezt a felesleges sírást az internet miatt. Olyan mintha azt írnád, hogy ne kelljen monitor a játékhoz...
Az AH és annak a lehetősége, hogy bármikor bekapcsolódhatsz public gamre simán megéri azt az árat, hogy internet kapcsolat kell.
A játék a maga kategóriájában nagyon jó lett. Az, hogy ez meg kinek tetszik, és kinek nem, az megint egy másik történet.
8.
8.
Teuton
#5: Akármennyire is igazad van abban hogy a júzerek szeretik a top100 jelszavakat használni (ezért is top100), ez az egész elkerülhető lett volna ha nem kényszerítik a játékost a netre még a single playerrel is.
5.
5.
wardprod
Emberek.... Az account feltörések 99.999%-ában a user a hibás. Nyomorult jelszavak/account nevek, hozzá nem értés, elővigyázatossság teljes hiánya. Az online play pedig az első napokban volt kifogásolható, viszont ne mondja már senki, hogy csak azért, mert fog is még hallani x időközönkénti karbantartásokról, akkor az egész szar. Csak mert teszem azt heti átlag 4 órára nem tud belépni. Ezt senki sem gondolja komolyan. Internete pedig kb mindenkinek van, ha más nem mobil net, ami ugyanúgy alkalmas arra, hogy játszani lehessen vele.

Az ég egy adta világon semmi baj nincs ezzel (leszámítva az elvesző achikat :( ), csak a felhasználóknak kéne kicsit megértőbbnek és türelmesebbnek lenni. Ez a start még mindig. Nem tudom hány példányt adtak el, csak azt hogy MINDENHOL elfogyott, tehát időt kell nekik adni és szépen minden rendben lesz. :)
4.
4.
Quent1n
#3: Az Acti hibája ki másé? 15k-s árával gyak. a legdrágább PC-s játék lett és hát azért a legjobbnak nem lehetne nevezni. Érdekesség, hogy a Diablo 2 + LoD ára is megugrott 5-6k-ra egész véletlen ... -.- Meg ez, hogy mindenkit netre kényszerítsenek, és akkor még ez is. Az Activision néha kicsit olyan mint egy rákos daganat amit ki kéne már nyesni... Sajnálom, hogy a Blizzard pont velük társult.
3.
3.
Teuton
Ezért kellett minden szerencsétlen single-playerest is netre kényszeríteni? Hogy utána még csak meg se tudják védeni az accountjaikat?
Nem tudom hogy az Acti hibája-e vagy sem, de Blizz egyre jobban belesüllyed a mocsokba.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...