Kitilthatják az Xbox 360-at az Egyesült Államokból

  • Írta: InGen
  • 2012. május 23.
  • Hír
Link másolása
Furcsa fordulatot vehet a Motorola pere a Microsoft ellen. Az egyik bíró most azt javasolja, tiltsák be az Xbox 360 importálását az Egyesült Államokba, ami azt jelentené, hogy a jelenlegi raktárkészlet leapadása után a Microsoft nem tudna további konzolokat eladni.

Először a Microsoft perelte be a Motorolát azzal az indokkal, hogy a cég androidos készülékei a redmondi óriás szabadalmait sértik. A Motorola erre egy másik perrel válaszolt, melyben azt állították, az Xbox 360 több Motorola-szabadalmat is sért. A bíróság ítélete szerint a Microsoft valóban megsértett négy, a Motorola Mobility tulajdonában álló szabadalmat.


Azóta egy bizottság tárgyalja a dolgot, melynek tagjai ajánlásokat tehetnek arra nézve, milyen szankciókkal sújtsák a Microsoftot. A bizottság egyik tagja, az International Trade Commission bírója, David Shaw azt ajánlja, tiltsák be a 4 GB-os és 250 GB-os "slim" Xbox 360-ak importálását az Egyesült Államokba. Ez persze azt jelentené, hogy a jelenleg behozott konzolok elfogyása után a Microsoft nem tudna több gépet eladni.

Az International Trade Commission most átnézi a beérkezett javaslatokat, és aztán meghozza döntését, melyet 60 napon belül kizárólag Barack Obama elnök másíthat meg.

60.
60.
mennyivel exkluzivabb lenne ha az lenne a per vege hogy betiltjak a nintendot es a sonyt az usaban na az mar valami meg ugy altalaban fognak az egesz kontinest es a hatara forditanak esetleg furnanak egy lyukat a kozepibe es elsullyesztenek azt hiszem kanada elfogadhato polgari aldozat lenne ezen a szinten sajnalatos de ezt az aldozatot kepesek lennenk meghozni pont smiley a vegen
59.
59.
Kumite
#58: Pont olyan, mintha azt mondanád, hogy lehetetlen, hogy börtönbe küldjenek Amerikában egy amerikait...
Természetesen továbbra sem lesz ebből semmi, a keresztlicenszelést leszámítva.
58.
58.
playstationx
lehetetlen hogy pont amerikába tiltsák be az xbox-ot
57.
57.
GhostDog24
#55 hallod ha troll voltál akkor gyorsan hagyd rá ezt az uramozást mert ultra gáz, és tényleg csak magadat égeted vele föleg h egy szimpla "anyázásra" kaptad fel ennyire a vizet... egyébként vesztegetés (valamilyen szintig) biztos volt, az ügy ebben a felében nem olyan valószínű h már van. Egyébként szeretném ha valaki linkelné azt az oldalt vagy az ügy folytatásáról szóló hírt mert nagyon érdekel és erről (eddig) nem is tudtam... nagyon valószínű, h az lessz a vége (mert a Google/Motorola csak rá akart az MS-re ezzel ieszteni), h mad bíróságon kívül kiegyezik a két fél és jó sok pénzt fog majd a Google bekaszálni... de láttunk már karón varjút kiváncsi vagyk ezért kérem (megint) a linkelést az per folytatásának.
53.
53.
Kumite
#49: "Csak" a Motorola Mobility -t, azaz a mobil ágazatot vette meg a G. A "sima" Motorola megmaradt a sajátja / a részvényeseké / a befektetőké
46.
46.
Kumite
#43: Jól olvastad, nincs a toppon a Sony. Szinte csak a PS3 részlegnek megy jól, a többi, elég gyatrán muzsikál, a PS Vitát is beleértve.
Ettől függetlenül MS bukásával biztos örülne legalább 1, de inkább 2 japán cég is.
De az MS továbbra sem fog bukni, kár is ilyet feltételezni, szokásos forgatókönyv fog itt is lezajlani, mint annyi szabadalmi perben, aminek félútjánál 60 nap múlva esedékes betiltás az ítélet.
45.
45.
Zeroni
#11: Jólbeszélsz, én is ezen a véleményen vagyok.
44.
44.
frenkyboyhun
Ha tényleg a Box a hibás akk megérdemli a büntetést.
43.
43.
AkosTorok88
#27: De mintha nem rég olyasmit olvastam itt hogy a sony mostanság nincs a toppon úgy hogy szerintem kis időt kaphat ha ms ha bukta van akkor is
41.
41.
D4nny
Ezért nem kell kivinni külföldre a gyárakat... tudom ócsóbb' és a többi ( bár igazából ez az egyetlen indok ), de ilyenkor azért elég szorult helyzetbe kerülnek.
Persze egy nagy cég, meg fogja tudni oldani, de egy kisebb már húzhatná is le a rolót...
40.
40.
#38: Totalisan egyetertek.
Csomo ilyen faszsag van, hogy levedetik a piros gombot ...
39.
39.
Dontrip
Szerintem a Microsoft abból is tanulna, ha csak korlátozott ideig nem importálhatnák.
38.
38.
Giggsy
Az amcsi hatóságoknak ha lenne eszük, akkor mostantól kezdve azt mondanák, hogy minden tíz évnél régebbi szabadalmat törölnek a picsába, hogy ingyenes legyen a felhasználásuk, az újak közül meg kihajigálják a "slide to unlock" szintű faszságokat. Ez már az egész ipar rovására megy. És tudom, hogy a Google-t szokás a nagy sátánnak tekinteni, mert mindent tud rólunk, de attól függetlenül is még ők viselkednek a legkorrektebbül ebben a kérdésben.
Nem is értem, hogy mi értelme van ennek az aládbaszok dolognak, mikor tudják, hogy ugyanezt visszakapják. Ergó egy-egy, viszont költenek egy csomó pénzt ügyvédekre, bíróságra és még a saját renoméjukat is rombolják azzal, hogy röhejes szabadalmakon pereskednek. Félreértés ne essék, LEGYEN szabadalom. Igenis legyen megbecsülve a fejlesztők, feltalálók munkája és energiája, de a jelen rendszer mindenről szól, csak erről nem. Az egész szabadalmi piac az Apple és Microsoft külön kis játszóterévé vált és az abszolút magától értetődő többségében nem is technikai jellegű oltalmaikkal sakkban tartják a piac új szereplőit. Most az MS bepróbálkozott a Motorola-nál is, ami igen botor volt, tekintve, hogy a Motorola-nak a telekommunikációt érintő alapvető szabadalmai vannak, az MS-nek meg többségében ilyen "kattints kétszer az ikonon" szarjai. Visszanyalt a fagyi tipikus esete.
37.
37.
Kumite
#35: Az amerikai jog nem ismer olyat, hogy egy hazai cég termékét nem lehet kitiltani egy másik hazai cég szabadalmainak megsértése miatt, sőt...

Például:
http://www.engadget.com/2009/12/22/microsoft-loses-patent-appeal-word-and-office-to-be-barred-from/

36.
36.
randall13
őőő izé
"Nyolc hónappal a bejelentés után végre lezárult a Motorola megvétele. A Google kifizette a 12,5 milliárd dolláros vételárat, miután megkapta az összes engedélyt."

"A megállapodással a Google birtokában kerül a Motorola 17 ezer szabadalma, valamint további 7500 beadott szabadalom is az övé lesz. Ezek a szabadalmak nagyon széles területet fognak át, 2G, 2G, 4G, LTE-ről, videótömörítési és -kitömörítési módokról szólnak. Ezen kívül a Google-é lesz a Motorola mobil-, tablet-, set-topbox- és más hardver üzletága." forrás: index.hu

most akkor mi van he?
35.
35.
vmiki88
"Kitilthatják az Xbox 360-at az Egyesült Államokból"
"az Xbox 360-at az Egyesült Államokból"
"az Egyesült Államokból"
http://www.troll.me/images/yao-ming/bitch-please.jpg
27.
27.
Kumite
#26: Továbbra is 3 szereplős jelenleg a piac. Bár abban igazad van, hogy MS távozással biztos, hogy japánok nyernének.
26.
26.
Mathia$
Ez azt jelentené, hogy a legnagyobb piacon - ami hazai pálya és nem mellesleg X360 eladások több mint a fele. - megszűnne a box?
A MS nem lesz buta. Okos ügyvédekkel szépen a javára fordítja a tárgyalást, ezt meg felhasználja reklámnak, vagy végső esetben egy busás összeg fejében próbálja meggyőzni a Motorolát a per cisszavonásáról.
Ez viszont, ha mégsem sikerül, az a Sony győzelmét jelentené és a japók meg leülnének ellenfél hiányában. A piac pedig sokkal igénytelenebb lenne.
25.
25.
Kumite
#12: A piac jelenleg 3 szereplős és az is marad. Az egyik szerplő esetleges kiesése nem jelentené automatikusan egy fixen adott másik szereplő "győzelmét", hiszen még ketten maradnak versenyben.

Természetesen a jelenlegi perelés arra való, hogy pár hét múlva megegyeznek a szabadalmak cseréjében és mindenki livd heppöli evör áfter. Jól bevett szokás, nem az első "ki lesz tiltva" eset ez az USA-ban és nem is az utolsó.
24.
24.
ZsupiDav
- Fiam! Mi leszel, ha nagy leszel?
- Ügyvéd az USA-ban... :)
23.
23.
kharami
Mi ez? Elgurult az amcsik gógyszere?!:D:D:D Az még hagyján, hogy a náciknak már rég elment a sütnivalójuk, de hogy az amcsiknak is...!:S
21.
21.
hl89x9
folyamatban van az Oracle vs Google per is (android ügyben) úgy, hogy nem lehetetlen usabeli cégek között viaskodás
itt meg majd lesz némi kártérítés a Motorolának azt kész
20.
20.
Blyan000
És azt sem szabad elfelejteni, hogy a játék mára MS vs Google szintre nött azzal, hogy hivatalosan is felvásárolhatják Motorola Mobilityt. Ott meg van pénz is dögivel. Szóval vagy nagyot boxolnak, vagy szépen a függöny mögött barátkoznak egy kicsit pár pénzes borítékkal.
19.
19.
Blyan000
#18: Ki lesznek tiltva, ha MS ajánlatát (ami gondolom egy vaskos licencfizetés, amit korábban megtagadott a Moto) el nem fogadja. Erre 60 napja van. Nyilván elkerülhető, és a Xbox is megússza, de tenni is kell érte, nem pusziból fogják megúszni.
18.
18.
Tocy
#15: Az, hogy a Microsoft kérte a Motorola telefonok kitiltását, még nem jelenti azt, hogy azok ki lesznek tiltva. A legjobb megoldás az lenne, ha mindkét cég nyakára rávernének egy kiadós tockost, hogy na most már kuss legyen kölykök. Mármint úgy legnormálisabb megoldás, hogy az USA ezzel járna jól.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...