Hiteles lehet a kiszivárgott Xbox-dokumentum?

  • Írta: InGen
  • 2012. június 23.
  • Hír
Link másolása
Nagy port kavart az interneten az állítólag a Microsofttól kiszivárgott Xbox 720 dokumentum, mely pontosan részletezi a következő generációs konzollal kapcsolatos tervereket. Az anyagnak azonban nem csak az ad hitelesítést, hogy a Microsoft levetette az oldalakról.

A Microsoft ügyvédei pár napja betámadtak minden oldalt, amik közölték a kérdéses dokumentumot, mondván, hogy annak közlése sérti a cég tulajdonjogait. Ebből tehát arra következtethetünk, hogy valóban a valós, vagy ahhoz közel álló tervekről van szó ebben.


A CVG oldala a napokban több játékipari dolgozót és szakértőt keresett meg, hogy elemezze a dokumentumban látottakat, a végeredményt pedig rendszerezték nekünk. Ezen kívül az oldal közölte, egy meg nem nevezett forrás megerősítette, hogy valóban hiteles a dokumentum. Azt persze hozzá kell tenni, hogy mivel 2010-ben íródott, számos dolog már meg is valósult belőle, számos mást pedig elképzelhető, hogy menet közben újragondolt a redmondi vállalat.

10.
10.
metercsiken
Én már fel sem veszem ezeket a híreket" pletykákat"!
Úgy is jön majd aminek jönnie kell, és akkor minden kiderül! : )
9.
9.
MoRT2195
Arra esetleg nem is gondoltatok,hogy azért törölték, mert zavarta őket, hogy ilyen idióta dolgokat találnak ki egyesek?

Persze én nem hiszem, hogy ez kamu lett volna, de lehet, hogy csak egy nagyon unatkozó ember csinálta.
7.
7.
InGen
Btw a sok magot en sem ertem, de valoszinuleg a PC-vel torteno folyamatos es kenyszeres osszehasonlitas miatt kell. Ha a meno PC-kben mar egymillio mag van, nem lehet sokkal kevesebb egy uj konzolban, meg akkor sem ha a PC eseteben sincs semmi ertelme ha jatekra hasznalod.

A helyzet kb az, mint PS360 megjelenesekor az orajel. A 3,2Ghz parban volt/van a PC-s csucsprrocikkal es jol hangzik, mert aki nem ert hozza az max ezt latja, es nem tudja, hogy valojaban milyen kurva gyengek a 360 procimagjai. Kiemelik a Mediamarkt ujsagban, hogy OMG 3,2GHZ PROCESSZOR es megveszi a paraszt. Most kb ugyanez van a magok szamaval.
6.
6.
InGen
Eddig azert volt RISC, mert az ibm tippre olcson es gyorsan atszabta az architekturat, es persze eladta az ms-nek, amire pl. az intel sosem lesz hajlando. Most viszont windows 8 kernel fut majd minden MS eszkozon igy mindenkepp x86, vagy arm kell. Ha tippelnem kene az egesz rendszert az Amd fogja szallitani, valoszinuleg jol jonne nekik a zseton.
5.
5.
guitarlord
#2: Igen, többé kevésbé, Én úgy gondolom, hogy egyelőre hasonló módon, mint jelenleg, a mentések lesznek felhőben tárolhatóak, esetleg még különböző account adatok (pl. melyik játékokat vetted már meg a Live-on keresztül).

A teljesen felhő alapú játszáshoz, amihez semmi nem kell, csak netkapcsolat - hangsúlyozom, ez csak egyéni véleményem - még a következő generációnak le kell mennie, esetleg a vége felé lehetnek próbálkozások ilyesmire, de személy szerint halott ötletnek érzem a dolgot, mert ha úgy csinálják meg, ahogy manapság működnek a PC-s megfelelők, akkor a játékos csak jogot vesz arra, hogy futassa a programot a gépen, amit ha még pluszban időlimitessé is tesznek, akkor pláne nem fogja ezt benyelni a játékostársadalom, teljes joggal!

A legideálisabb megoldásnak egy olyan konzolt képzelek el, amiben megvannak a megfelelő hardverek (VGA, CPU, RAM, HDD stb), és hasonlóan működik, mint a mostani Xbox Live, digitális formában lehet játékot vásárolni, letölteni, Ők eltárolják, mit vettél meg, így bárhová, bármikor letöltheted, ha bejelentkezel az accountoddal, ja és persze van offline mód is;).

Meglátjuk mi fog történni, Engem sokkal jobban érdekel, hogy ha jól emlékszem, ebben a doksiban Blu-Ray meghajtó szerepelt, ami kissé meglepő volt...elsőre....:).

Ami a párhuzamosítást illeti, egyetértek a #3 hozzászóló Kollégával, nem nagyon látom, hogy mivel tudnák kihasználni (programozást tanulok), a legtöbb nagy igényű számítást úgyis a sokkal gyorsabb GPU végzi, de ki tudja, lehet, hogy majd Carmack bácsi kitalálja, hogy oldja meg ezt, bár az id reakció ideje nevetségesen lassú, ha azt vesszük alapul, hogy tavaly jelent meg az első Xbox360 játékuk (mmint, ami kifejezetten konzolra lett fejlesztve), így a generáció végén...
4.
4.
Stranger
A mai pletyka-spekuláció blablabla... tudjuk jön az új xbox majd 2-3 év múlva, sőt már a nagyanyám is tudja. Elég lesz már belőle.
3.
3.
Donpedro
Elég vázlatosnak tűnik egy-két helyen. Számomra elég meglepő, hogy - a dokumentum szerint - vacillálnak hogy ARM vagy x86 utasításkészletű proci kerüljön-e a gépbe. Igazából én már azt sem értem hogy az Xbox 360-ba és a PS 3-ba miért RISC proci van, egy telefonba/tabletbe okés, mert ugye a fogyasztás meg a hőtermelés kritikus, de egy konzolban van dedikált táp és hűtés...

A 6-8 magos processzorral szintén nem tudok mit kezdeni. A játékokban bőven nincs annyi párhuzamosítható rész ami ennyi magot igényelne. Meg mi az hogy 2 GHz?Most akkor ARM vagy x86? A 2 GHz elég más teljesítményt jelent a két architektúránál :D Tényleg kicsit olyan szaga van a dolognak hogy gyorsan valamit összevázlatoltak csak hogy legyen valami...
2.
2.
NoNametheOneandOnly
#1 Biztos hogy az lesz többé vagy kevésbé
1.
1.
givi6
Csak ne felhős legyen, és én boldog leszek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...