Kickstarterre vinnék az új Planescape-játékot is

  • Írta: InGen
  • 2012. július 25.
  • Hír
Link másolása
A legendás designer, az Obsidion vezetője, Chris Avellone komolyan gondolkozik rajta, hogy a szerepjátékos körökben a mai napig istenített Planescape: Torment folytatását elkészítse a közösségi finanszírozás segítségével. Egy kikötése azonban van: hagyjuk a fenébe a D&D-t!

A Planescape: Torment igazi legenda a szerepjátékok között, egy olyan alkotás, ami ugyan rendelkezett hiányosságokkal és bugokkal, mégis minden idők egyik legjobb RPG-i között tartják számon a rajongók. Chris Avellone, az Obsidian kreatív igazgatója, aki annak idején a Black Isle-nél az eredeti játék készítésében is részt vett, most azon gondolkozik, a Kickstarterre kéne vinni és a közösséggel kellene finanszíroztatni a folytatást. Ami lehet, hogy nem is folytatás lenne.


Avellone inkább ugyanis inkább elhagyná a Dungeons & Dragons szabályrendszert, ami jelentősen visszafogta a Tormentet, sőt, tobb szabályt meg is kellett változtatniuk, hogy megfelelően működjön a játék - ha tehát készülne új rész, azt inkább saját rendszerrel valósítanák meg.

Azonban nem csak ez változna meg. Avellone abban sem biztos, hogy a Planescape név és világ feltétlenül szükséges lenne. Úgy véli, alkothatnának egy olyan játékot, mely tiszteletben tartja az eredeti Planescape szellemiségét, a síkok közti utazást és a metafizikai ötleteket, de mégis más lenne - valahogy úgy, ahogy az eredeti Wasteland szellemi folytatása volt az első Fallout.

4.
4.
Gabesz86
Tényleg ennyire számít, hogy ki az 1.? Örüljünk a hírnek aztán annyi! Bioware termék csak jó lehet!
3.
3.
Archondelta
Azt nem értem, hogy miért az enyém a második komment, mikor ez az év híre lehet. Bár láttam rosszabbat is: szavazáson Morte vesztett a Final Fantasy-s Vanille ellen. A szavazók indoklása: azért mert aranyos....
1.
1.
Mortis
Hohohoho. Az év híre, szorosan a BG-s pletykák előtt? Ha beigazolódik, számomra mindenképpen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...