Elsőnapos DLC-ket akarnak a rajongók

  • Írta: InGen
  • 2012. augusztus 14.
  • Hír
Link másolása
Legalábbis a BioWare szerint. Habár az interneten úgy tűnhet, hogy valójában mindenki utálja az első napon megjelenő DLC-ket, sőt, sokan undorító húzásnak is tartják, mégsem ez a helyzet. A legtöbb rajongó igenis azt akarja, hogy rögtön ott legyen az extra tartalom.

Fernando Melo, a BioWare online fejlesztésért felelős vezetője elmondta, a rajongók igenis akarják az elsőnapos DLC-ket: azt szeretnék, hogy az extra tartalom azonnal elérhető legyen. Melo szerint az a probléma a DLC-kkel, hogy minden játékos számára máskor lenne megfelelő időpont azok megjelentetésére: valaki 2 hét múlva szeretné, valaki 2 hónap múlva.

Mivel azonban a BioWare által begyűjtött statisztikákból kiderül, hogy a legtöbb vásárló egyszerűen nem játssza végig a játékaikat, így arra jutottak, hogy felesleges arra várni, míg a többség végez a tartalommal, és utána megjelentetni a DLC-t. Inkább elérhetővé teszik az első napon, és mindenki akkor tölti le, amikor úgy látja jónak. A legnagyobb rajongók általában azonnal, míg sokan akkor, ha végeztek a többi tartalommal.

Melo elmondta, sokan úgy látják az elsőnapos DLC-ket, mint rablást, és úgy vélik, a tartalomnak eleve benne kellett volna lennie a játékban. Az úriember szerint ezen csak megfelelő és konzisztens kommunikációval lehet változtatni: ha őszintén beszélnek a játékosokhoz, akkor valószínűleg tényleg el fogják hinni, hogy mi a helyzet.

20.
20.
X-Master
Erre megint csak az örök kedvencemet, a San Andreast kell példának felhozni. Durván 2 év alatt összehozták, nem volt tele buggal, nem kell hozzá 8 javítás, DLC-kről meg szó se volt. Abban az egy játékban annyi kaland, élmény és miegyéb volt, amit 3 mai játék együttvéve sem képes produkálni (tisztelet a kivételnek). Én is amondó vagyok, bojkottálni kell aztán majd ha a csőd szélén lesznek, megtanulják hogyan kell játékot csinálni. A Rockstar is olyan-amilyen, de tőlük még rossz játékkal nem találkoztam. Bár a GTA 4 hatalmas csalódás volt számomra, de a San Andreast nehéz überelni. Remélem a GTA 5 már közelíteni fogja. Még így is sokkal jobbak, mint amiket a többiek produkálnak.
19.
19.
subz
Egyszerű a megoldás: nem kell megvenni több Bioware játékot!!!

Sajnos a Bioware nagyon elásta magát nálam az utóbbi időben. Pedig milyen jó kis játékokat adtak ki régen ... Baldur's Gate 1-2, KOTOR, NWN 1, Dragon Age 1, Mass Effect 1-2. Imádtam őket!
De amit kihoztak a Mass Effect 3, Dragon Age 2, Old Republic trióból ....

Az évek óta tartó DLC-erőltetésük pedig csak a hab a tortára. Eleve hogy van pofájuk olyanért pénzt kérni ami már eleve kész van a játékkal együtt??? Főleg egy ilyen drága játék mellé???
És amíg nem fognak a játékosok észhez térni és tömegével megveszik az agyonmarketingezett ****-t, addig nem is fognak változtatni ezen!
18.
18.
rossitibi
Egy teljes értékű játékot kéne kiadni azért a nem kevés pénzért,nem pedig félben hagyott szarokat,utána meg szórni a dlc-ket! Aztán nem kéne rajta görcsölni...
17.
17.
Torque
#16: "Szabályozás hiánya" (még mindig szerkesztés gombra várunk)
16.
16.
Torque
#15: EU-ban elvileg nincs, USA-ban elvileg van. A probléma nem is ez, hanem az a elképesztő lemaradás a fogyasztóvédelemben a digitális tartalmakat illetően. Másik probléma, az egységesen elfogadott szabályozás a szellemi tulajdonok internetes terjesztésének, és védelmének érdekében, ezt pedig ki is használják, általában azzal a szöveggel, amit az EA, és az Activison is hangoztatott már, hogy a játékok nem termékek, hanem szolgáltatások, amiket a játékos csak licenszel, nem birtokol.
15.
15.
Tocy
Ez a fajta DLC, ami gyakorlatilag rajta van a megvásárolt játék lemezén... hát... jogilag ez most hogy van? Mert azért ez egy kicsit olyan, mintha megvennéd az új BMW-det, a hátsó ülés meg le van húzva szögesdróttal, a kesztyűtartó meg lakattal van lezárva. "Mert a vásárlóink nagyobb része úgy sem használja a kesztyűtartót meg a hátsó üléseket, de pár százezer forintért kaphat hozzá kulcsot, meg lehúzzuk a szögesdrótot is." Akkor most nekem van jogom levágni a faszba a lakatot meg a szögesdrótot otthon róla kézzel, vagy nincs? Van joguk nekik egyáltalán lezárni? Valaki segítsen ki ez ügyben!
14.
14.
hl89x9
ezt Én is tapasztaltam az EA/ME fanok Day1 DLC-t akarnak (ingyen) mintegy bónusz tartalomként a warezhoz képest

az meg hogy nem akarják befejezni egy-egy gamet hát én se akarnám végigjátszani DA2-t vagy a ME3-t
13.
13.
Uhu123
Ez a Bioware is mekkora egy gané lett. Állandóan kiforgatják a rajongók szavait, arcba köpik őket. Ígérnek fűt fát, aztán semmi nem lesz. Az ilyeneket keresztre feszíteném az Andrássy út mentén...
10.
10.
b.mate
#2 +1. Bioware és az őszinte kommunikáció.... hagyjuk mááár.
9.
9.
wardprod
Az ilyen felhasználókat kell a falhoz állítani, mert az iq-juk nem üti meg egy zsák krumpliét...
8.
8.
Wolf 359
Szerintem ez hülyeség. Ez olyan, mintha régen azt mondták volna, hogy a játékosok rögtön a játék megjelenésekor szeretnének már a játék 3 év múlva megjelenő kiegészítőjével is játszani. :D Ez így is van, de ha készen van a játékkal együtt, akkor az nem kiegészítőlemez...
Ami egy időben jelenik meg a játékkal, az nem plusz tartalom. Lehet, hogy valaki szereti elhitetni magával, (és esetleg külön fizetni is érte), de én, ha sütit veszek, akkor jobban szeretem, ha a lekvár benne van, és nem külön zacskóban adják oda külön számlával.
Igaz, vannak haszontalan DLC-k is, azokat meg sütitésztába ragadt szőrszálhoz tudnám hasonlítani, na azért nem fizetnék külön, de még ingyen se kéne.

Marhaság ez az egész, ahogy van. Aki kitalálta ezt a DLC-zést pedig csak valami újabb baromságra akarta rászoktatni a jónépet (lóvé), és ezek szerint sikerült is. Más értelmét nem látom (így).
7.
7.
attila4545
Hát nem csodálom ,hogy az ME3-at nem akarták befejezni!:)És egyébként ez a kijelentés jeleni a Bioware végét én picit sajnálom de hát ez van reméled a CD-project vagy valaki átveszi a helyüket a játékiparban.
5.
5.
_Tappancs_
Az ingyenes vagy fizetős DLC-k azt a LÁTSZATOT keltik, hogy a vásárlók érdekeit szemelőt tartva megfeszített munkával és odaadással a teljes játék mellé még plusz tartalmakat kínálnak. Egyszerű szemfényvesztés az egész, gyakorlatilag az a cél, hogy elismertséget nyerjenek bizalmat. De ki veszi ezt be...A teljes játékból való kiollózást freeként vagy pénzért eladni, mint ha fejlesztés és támogatás lenne csalás...
4.
4.
Archondelta
A dobozos kiegészítők korában nem voltak ilyen problémák... sem funkció nélküli robotkutyák a Normandia fedélzetén.
3.
3.
randall13
Hát inkább hazudjanak, már sok az ostoba magyarázkodás erre a hétre. A legnagyobb rajongók valószínűleg a játékot is végigjátsszák, nem is egyszer. Mellesleg aki nem játssza végig, annak valszeg az az oka, mert nem tetszik neki a stílus, és ezen 100 DLC sem fog változtatni. Csak tudnám honnan kaparják elő ezeket a statisztikákat.
2.
2.
Torque
Ah BioWare, vesézzük hát ki:
1: az extra tartalom azonnal elérhető legyen- Még szép, ezen mit kell meglepődni.
2: a legtöbb vásárló egyszerűen nem játsza végig a játékaikat- Mégis milyen kontrollcsoportot vizsgálnak ezek? Ha pedig mindezt az ME3 alapján okoskodták ki, akkor az sokkal inkább a saját hibájuk.
3: okan úgy látják az elsőnapos DLC-ket, mint rablást, és úgy vélik, a tartalomnak eleve benne kellett volna lennie a játékban- Ha a tartalom nem kozmetikai, azaz programozásból vett el időt, akkor azt nyilván valóan még a programozás fő fázisában készítették, és eleve a megjelenő játék részének szánták, tehát az elvárásunk jogos.
1.
1.
latyaa
Nem kell ezen annyit aggódni, tudom mi a megold!!!!!! Minden DLC-t adjanak ingyen és nem kell ezen ennyit magyarázni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...