Wii U - a japán árazás már megvan

  • Írta: fojesz
  • 2012. szeptember 13.
  • Megjelenés
Link másolása
Japánban már bejelentették, hogy mikor és milyen áron kerül boltokba a Nintendo újgenerációs konzolja, a Wii U: a masina megfizethetőnek, de a tabletkontroller méregdrágának tűnik. A Nintendo emellett a nyitócímekről, a pontos specifikációkról és egy hűségprogramról is beszélt.

Izgalmas hetek várnak ránk, hiszen konzoldebütálásra készülünk, történetesen a Nintendo dobja piacra újgenerációs játékgépét, a Wii U-t. Satoru Iwata az imént bejelentette, hogy Japánban mire számíthatnak a játékosok, össze is szedtük egy hírcsokorba az érdemleges információkat! Az európai bejelentésre délután 4 óráig kell várni.

Megjelenés decemberben

A Nintendo bejelentése szerint Japánban december 8-án kerül boltokba a Wii U, méghozzá két kiszerelésben: a Premium 31500 jenbe (közel 90 ezer forintba), a Basic modell pedig 26250 jenbe (durván 75 ezer forintba) kerül. Ez alapján következtetést csak óvatosan vonjunk le, hiszen az európai ár eltérhet a japántól!


A Premium konzol 32 GB beépített memóriával érkezik, a csomagban emellett lesz Wii U GamePad, GamePad-stylus, GamePad-töltőállomás, GamePad-állvány, Wii U-állvány, HDMI-kábel és AC adapter, míg a Basic csomag 8 GB beépített memóriát kapott, és kimaradnak belőle az említett állványok, valamint a GamePad dokkolója.

Ilyen lehet a hardver

A Nintendo csak óvatosan fogalmazott a Wii U specifikációi kapcsán, konkrétan csak azt árulta el, hogy 1 GB RAM jut a játékoknak, a konzolhoz készített optikai lemezeken 25 GB tárhely található, a rendszer fogyasztása pedig 45W körül mozog, de ez 75W-ig is felszaladhat.

A VGleaks által megszellőztetett specifikációk viszont már részletesebbek, igaz, a valódiságukat a Nintendo még nem erősítette meg: eszerint a gépbe egy IBM Espresso processzor került, ami három továbbfejlesztett Broadway maggal működik, ezt egy Shader Model 4.0-támogatást élvező AMD Radeon grafikus chip egészíti ki a már említett 1 GB RAM társaságában. A felbontás Full HD-ig skálázható, a belső tárhely pedig bővíthető SD-kártyával vagy külső merevlemezzel. 802.11 b/g/n szabványú Wi-Fi-adapterre, valamint 4 darab 2.0-s USB-portra számíthatunk.

És még?

A Nintendo további árakat is közölt - ezek szintén tájékoztatójellegűek. A GamePad 13440 jenbe (38 ezer forintba) kerül a szigetországban, a Pro Controller pedig 5040 jenbe (14 ezer forintba) fáj.

A Nintendo eddig két first party nyitócímről beszélt, ezek a boltokban és digitálisan egyaránt megvásárolhatók lesznek. A New Super Mario Bros. U 5985 jenbe (17 ezer forintba), a Nintendo Land 4935 jenbe (14 ezer forintba) kerül.

A Nintendo emellett bejelentette a Nintendo Network Premium szolgáltatást, amit a drágább konzolcsomag tulajdonosai kapnak majd meg: ez egy hűségprogram az alapvetően ingyenes Nintendo Networkhöz, ami révén minden online vásárlásból 10 százalékot a Networkön használatos fizetőpontokban kap vissza a játékos. Az akció 2014 decemberéig él, arról nincs hír, hogy a többiek hogyan csatlakozhatnak hozzá, ha egyáltalán megtehetik ezt.

37.
37.
Birkazoli
Úgy bírom ezt a next-gen beszólást:D
Mégis milyen legyen a next-gen? Hologramba mutassa majd a játékot?
36.
36.
p3ti
#32: Ha el olvastad volna azt a pár sort a cikkben , láthattad volna hogy maga a controller 40 K . Akkor a gép pedig 35. Végülis 2 hardware lesz a csomagban , mivel az a tablett felér egy kézi konzollal , annyi különbséggel hogy nem tudod elvinni .
35.
35.
Racsni1987
#34: Bocs a magyartalan írásért!
34.
34.
Racsni1987
#32: egyébként igazad van, én is megnéztem hogy 350 euró 100.000 Ft. Egyébként valahol az van kiírva hogy 80.000 Ft csak az a kérdés, hogy ez melyik csomag.
A 300 dollár 85000 Ft nem 80.000 Ft, szóval így lehet hogy figyelembe veszik az árakat, reméljük ez a legnagyobb csomag ára és nem pedig a legkisebbé.

100.000 Ft esetén viszont én kihagyom a vételét, és akkor számomra a Nintendo keserű ízű dolog lenne egy rövid ideig. 3ds esetén is kilábaltak a jó árazás és a játék kínálat kapcsán, így szerintem nem kell félteni őket. Ha nem úgy alakul a dolog, szerintem akkor is majd a jövőben minden rendben lesz. A 3ds drága is volt meg nem jelent meg rá játék, a 3ds-t is helyre tudták rázni, itt sem lesz gond. Ezeket azért mondom, mert szerintem fölösleges erre görcsölni, de én idén tervezem a gép vételét és emiatt pár hónapot nem szeretnék rá várni mert nem kímélné a pénztárcámat, így nem mindegy hogy számomra hogy mennyibe fog kerülni a gép az induláskor. Ha nagyon drága lesz számomra, akkor szerintem kihagyom. Szerintem ha megjelenik az új xbox és ps a wiiu-va ellentétben azoknál nem fogok boltba rohanni. Az új box valószínűleg hibás lesz a ps viszont drága és ps vitából és anno ps3-ból kiindulva nekem tetsző játékhiány.

Reméljük jó lesz a gép árak és minden más tekintetben, mert jó lenne ha a Nintendo megint lista vezető lenne, ezzel megalapozva hogy az új nextgenre megint köröket levágva.
33.
33.
Racsni1987
#31: Van benne valami amit mondasz, de én szerintem az átlagtól eltérően ára kapcsán még így is jobban reagáltam. Az átlag nem azt nézi szerintem, hogy az egyik asztali vagy kézi, vagy hogy jobb-e vagy ugyanolyan-e mint egy xbox vagy egy ps3, hanem a jelenlegi kínálathoz mérten mennyibe kerül.

Én reménykedek a legjobbakban mint minden normális ember, mert az senkinek sem jó, hogy az egyik konzolgyártó vacakol, vagy azért mert ezeknek is van N konzoljuk és szeretik a N termékeket vagy mert a másik 2 cégnek az esetleges túlzott erőfölénye nem kedvez senkinek.
32.
32.
simon 555
#31: Azt senki nem várja,hogy annyi legyen mint egy kézikonzol,de ne kérjenek el sokkal többet egy ugyan olyan teljesítményű gépért mint a jelenlegi konzolok.
Ha tényleg next-gen lenne,és köröket verne a PS3-ra és Xboxra(tehát ha olyan lenne mint majd a PS4 és az új Xbox lesz) akkor reális ár a 350 euró is(100 ezer ft),de mivel ez korántsem next-gen konzol ezért ez egyáltalán nem számít olcsónak.
Mégis,hogy számíthatna olcsónak ha egyszer drágább mint a többi jelenlegi generációs konzol?Az egy dolog,hogy új gép,de hardverilag korántsem az.
(nekem nincs bajom a nintendóval,sőt)
31.
31.
Gamelord
#30: Már pedig ez bőven olcsónak számít. Most komolyan azt várnád el, hogy annyi legyen az ára, mint egy kézi konzolnak? Egyébként én nem tapasztalom ezt a csalódást, külföldi weblapokon arról megy a vita, hogy melyik csomagot válasszák, nem pedig azon, hogy vegyenek e.
30.
30.
Racsni1987
#29: Én azt gondolom, hogy ott van a legnagyobb félreértés, hogy a hírekből úgy jött le hogy a gép olcsó lesz ez lehet egyszerű félreértés végett vagy a Nintendo hibájából. Új gépként az ár reális, ha azt nézzük asztali és nintendo 3ds xl teljes felszereléssel kerül 63000. Ft-ba. Az tény hogy nem magyar pénztárcának szánják, de azt is tudni kell hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés. Ha nem így lenne, akkor ps vita is menne vagy a legelején 3ds is jól futott volna.

Én azt gondolom, hogy előfordulhat hogy majd a 3ds hibájába esnek. Én egy kicsit szomorú vagyok, mert egy 10-sel vagy 5-sel olcsóbbnak gondoltam. 60.000-on vagy 65000 Ft-on Basic csomag, úgy olcsó lenne a gép.

Azt is nézni kell, hogy a gépnek nincs valami jó híre, ha itt is mindenki azt írja hogy ugyanolyan mint ps3 vagy xbox360, de szerintem ettől függetlenül biztosan a mai kínálathoz fogják mérni, főleg azok akik a konzolos hírekkel nem foglalkoznak, így viszont jelentős a különbség. Xbox360 legolcsóbb helyen 55000 Ft. kb 60.000 Ft-ba kerül más helyeken, ha 15000. lenne a maximális különbség, akkor sok mindenkinek elfogadható lenne, de 20.000 Ft esetén meggondolja magát az ember.

Én úgy terveztem, hogy mindenféleképpen lesz egy wiiu-m, mert megtetszett, de annyira változott meg számomra ez a szándék hogy inkább a vételét egyfajta lehetőségként tartom fent csak, mert nagyon szeretem a Nintendo-t. Ezzel viszont nem mindenki van így, ezért szerintem számomra is kétséges a konzol debütálása.


Σ:
Én ezért érzek csalódást ahogy sokan mások is szerintem, ahogy látom. Egyrészt mert a hírekből úgy jött le nemcsak ezen a fórumon hanem mindenhol, hogy a gép olcsó lesz és nem fognak a 3ds hibájába esni. Az viszont tényleges szempont, hogy attól függetlenül hogy milyen a gép, én szerintem a wiiu-t a mai gépekhez fogják mérni a vásárlok árazás tekintetében, szerintem ez fogja eldönteni hogy mennyire lesz sikeres.
29.
29.
Racsni1987
#28: Árgépen 80.000 Ft-ot írnak.
28.
28.
simon 555
#26: Aha,de tudod van errefelé egy idióta szokás.
Úgy hívják,hogy dollár=euró.
Így már mindjárt nem 77 ezer forint hanem 99 ezer ami meg már drágább mint a japán árazás...
27.
27.
Racsni1987
Egyébként nem olyan drága, de én 2 konzol megvásárlását is tervezem karácsonyra. Gép nem vészes, de a játékok ára viszont kérdéses! Sajnos engem most is leginkább a szüleim tartanak el, nem nagyon engedik hogy elköltsem a keresendő pénzem, de ps3-nál is 62000 volt a határ amit a szüleim saját pénzükből rááldoztak. A konzol nem olyan drága, de én tervezek egy xbox vásárlását is, úgy viszont 2 együtt borsos egy kicsit.
26.
26.
xLallerx
Árazásról sírtok egész nap, de ez a japán árazás. Nézzétek meg a Us-t, a nagyobb csomag 77 ezer forint lesz, nem 90...
25.
25.
simon 555
Hát szerintem ez kicsit durva árazás ahhoz képest,hogy nem sokkal lesz erősebb(ha erősebb lesz) a jelenlegi konzoloknál.Az pedig elárul valamit,hogy az ME3-at nem tudják rá megcsinálni 1080p-ben.Persze biztos fogják venni,de szerintem ez így nem éri meg.PS3-at vagy Xboxot(nem 32GB-os tárhellyel hanem 320-al) már lehet venni 55-60 ezer forintért és a játékok is olcsóbbak rájuk.Ha tényleg next-gen konzol lenne akkor oké,teljesen jó ár,de ez közel sem számít szerintem next-gennek mert ha azoknak a pletykáknak a fele is igaz amik vannak az új Xboxról és PS-ről akkor megint le lesz maradva a Nintendo 1 generációval.
24.
24.
markoci555
23.
23.
p3ti
#5: Mivel a nintendonak azért van rajongói háttere , ezért akkor nem fognak harakirizni , ha tényleg koncentrálnak arra hogy erősítsék az exclusive játékaikat , és kihasználják a gamepad előnyeit . Ha majd jönni fognak olyan játékok , mint pl. a Zelda , egy feledhetetlen storyval , olyan opciókkal hála a controllernek, amit eddig senkisem látott , akkor tarolni fognak. Viszont ha felveszik a versenyt a másik 2 céggel , és próbálják ugyan azokat a címeket eladni , akkor szvsz csúnyát bukhatnak . Szerintem nem vészes az ár , oké , 90K nem kevés pénz , cserébe pakolnak hozzá tartalmat . Erről a Nintendo genről most nem szeretnék le maradni , lehet esélyes a vétel jövőre
22.
22.
Kumite
#20: Teljes igazat beszélsz, a Wii U sehol sem lesz.

Csak vedd figyelembe, hogy a szoftver a legnagyobb tényező, hiszen játékgépekről beszélünk. Nem véletlen, hogy a DS és a Wii odavissza köröket vert eladási adatokat tekintve a vetélytársaira.
Hogy ez itt megismétlődik-e? A fene se tudja még.
20.
20.
Dagobertbácsi
#17: persze csak a Wii U már a következő generácio! többet kéne zudni nem pedig ugyanazt sztem. kijön a kövi ps meg a box és a wii seholsem lesz. persze ez csak az én véleményem.
18.
18.
FekaFOB
#16: Azért azt szögezzük le, hogy itt a rendelkezésre álló memória mérete rögtön a duplája a PS3-énak és nem Shader Model 3-al, hanem 4-el dolgozik a gép. Tehát azért túlmutat ez a Nintendo masina a jelenlegi HD konzolokon. Persze az eltelt éveket nézve ez nem olyan nagy dicsőség, de úgy gondolom a Nintendo azért tisztában van azzal, hogy milyen hardver lehet elég a következő pár évre.
17.
17.
Kumite
#16: Tehát ez "rohadt drága", de a kb ugyanennyibe kerülő PS már király?!
Egyébként már legalább ezernyi helyen leírták, hogy nagyjából ugyanazt tudja a Wii U technikailag, amit a mai HD konzolok.
16.
16.
samatagrav09
#12: Nem azt mondta hogy azok olcsók voltak hanem azt hogy ez így is rohadt drága és ennyiért simán veszel egy ps-t ami verheti ezt hardverben
15.
15.
turi
#8: a little big planetnál befogták
14.
14.
turi
Hát, én olcsóbbra számítottam :/
13.
13.
samatagrav09
Ha a hardverbe nem mennek bele akkor az nem lehet valami erős ami eléggé nagy baj.
12.
12.
xLallerx
#7 Kérlek sorold fel mennyibe került a Sony gépe és a Microsoft gépe natúr állapotában megjelenéskor. Aztán mondj nekem kérlek játékokat amik 2-4 órás playtime-al rendelkeztek és a Nintendo fejlesztette őket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...