Black Ops 2 - mozgásban a Carrier és a Nuketown

  • Írta: zoenn
  • 2012. november 9.
  • Videó
Link másolása
Ismét szemfülesek voltak az IGN magazin munkatársai, akik tettek egy baráti körsétát a jövő héten megjelenő Call of Duty: Black Ops 2 multijával. A tapasztalataikat két videóban összegezték: következzen hát egy kis gameplay a Carrier és az előrendelői extrának számító Nuketown 2025 térképről.

A Black Ops 2 multijára milliók szeme néz kétkedve, a Treyarch pedig mindent megtett annak érdekében, hogy új ízt csempésszen a megszokott dogmákba. Végre elrugaszkodhatunk a Modern Warfare-féle fejlődési rendszertől - hogy ez a többségnek be fog-e jönni, az a jövő zenéje. Nézzünk bele a Carrier és a Nuketown 2025 térképekbe!

Megjelenés november 13-án, PC-re, Xbox 360-ra, PS3-ra, míg a Wii U-s verzió november 30-án landol.

39.
39.
mnmn1
38.
38.
Raziel 12
Csak hogy tisztázzuk :). A játékban 5 rakétavető van, abból 2 RPG / 1 modernebb RPG, és a régi RPG-7!/ A story 2+1 idősíkban játszódik, nagyrészt 1986-ban és 2025-ben + 1989-ben!! Értelem szerűen a régit 1986'-89' ben használod, a modernt 2025-ben!!Ezért van benne régi RPG!! Jaa, és COD-hoz képest,vannak benne újdonságok+ a ZOMBIES mód is jó lett!!! :) A multit nem tom, mert nincs Live-om :))
37.
37.
traumraise
#35: én pc-re veszem meg 11ért és ez lesz az első COD-om. Eddig bf vonalon mozogtam de nagyon meguntam, így gondoltam kipróbálom ezt. remélem nem lesz rossz. Az engem most nem érdekel,h évek óta szinte változatlan a játék mert ahogy mondtam nekem ez lesz az első.
36.
36.
KeXxX
35.
35.
randall13
#33: Hát hogy őszinte legyek, én se láttam sok észérvet amellett, hogy miért jó évről-évre megvenni szinte ugyanazt 16ezerért. Szerintem az az egymilliós 10-16 éves vásárlói csoport tud valamit, amit én nem. :\
Mivel semmi olyan nincs ebben a részben (sem), amit egy ügyesebb modder csapat ne tudott volna 1, azaz egy év alatt elkészíteni, a Treyarch valószínűleg újszerű agysejt manipuláló eszközök játékba történő integrálásával foglalkozott, aminek hatására az áldozatok elvesztik józan gondolkodásukat és az átlagos szint alá süllyednek. Tipikus "szőke nő a plázában" eset. Mással sajnos nem tudom magyarázni, hogy miért dönt évről-évre rekordokat egy olyan játék, ami ha nem is rosszabb, de legfeljebb ugyanaz már 4 éve.
Másik logikus elképzelésem: Kotick ül a 101. emeleti irodájának nyúlbőrfoteljében és nézi a statisztikákat:
"-Hmm, 200 eladott BO2, nem is rossz. Legalább fedezi a fejlesztési költségeket, a haszont meg majd hozza a 30 DLC... Hé ti, igen ott a sarokban. Ti meg hirdessétek ki, hogy idén is rekordot döntöttünk!"
34.
34.
mnmn1
Készítettem egy megjelenés előtti előzetest. Ha van egy kis időtök nézzetek meg: http://www.youtube.com/watch?v=4EagzeQ78QY
Köszönöm
33.
33.
Sniper Fox
#27: Egyszerűen az összes érve túlzó vagy teljesen nélkülözi a realitást. Ha ránézel a kommentjére egyből látod az elvakultságát. Minek szól hozzá egy olyan témához amiben nem tudja normálisan, észérvekkel leírni a véleményét. Nem az eltúlzott marhaságaival jönni, lehülyézni azt akinek véletlenül tetszik a játék.

Semmi baj nincs ezzel a résszel a Treyarch végre mert újítani anélkül, hogy feláldozná a CoD sorozat jellemzőit, épp azokat a dolgokat amiért még mindig millióan szeretik a játékot. Ami bizony már rá is fért a sorozatra a katasztrofális sok tekintetben visszalépés MW3 után.
És nem kell félreérteni sosem estem hasra a CoD-tól, de mégis kedvelem, mert jó szórakozást nyújt. És ennél nincs fontosabb dolog egy játékban akárki akármit mond...
31.
31.
Jared
Mi folyik itt gyöngyösön .Ilyen hülyeségeken veszekedtek -.-'''
30.
30.
Giggsy
#29: Biztos is lehetsz benne, hogy még mindig használják különleges osztagok is, ha szükség van rá. Egyrészt egyszerű, mint a faék, tehát kicsi a meghibásodás esélye, másrészt ugyebár viszonylagosan (a céljához képest) könnyű is és igénytelen. Nem tudom, hogy mondjuk egy irányított rakéta kilövője mennyire bírná ki azt a nyüstölést, ami egy RPG-nek meg sem kottyan.
29.
29.
randall13
#26: Ok. (biztos sok különleges osztag használja..)
28.
28.
DON GONDOCS
A multi nem érdekel különösebben, de a cod sorozatból ez néz ki a legjobbnak. A 2003 és World at War, Black ops, Modern Warfare 2 mellet
27.
27.
adam6751
#22: Miért? Teljesen igaza van.
26.
26.
Giggsy
#21: Már mi a rákért ne lehetne RPG 2025-ben? Nem tudom mennyire tűnt fel, de a fegyverkezésben nem úgy megy a cuccok lecserélése, mint mondjuk az informatikában. Elég megnézni, hogy az USA seregében még mindig használják a .45-ös Colt-ot, ami bizony 1911-es konstrukció. Abban tévednek a srácok, hogy sok AK47 lenne a világon, de az igaz, hogy annak alapján készült karabélyból sok van. AKM, AK74, AK63, AMD és még sorolhatnám. Az M16 is ugyebár a vietnámi háború idején lett rendszeresítve és a mai napig használatban van, a cseréje, az M4A1 konstrukcióját tekintve alig tér el tőle.

Amúgy tény, hogy az RPG nem feltétlen a legpontosabb fegyver, viszont megbízható és a fegyvereknél - ez lehet, hogy meglepő lesz - a megbízhatóság fontosabb tényező, mint a pontosság. Ráadásul ugyebár RPG-kkel nem emberekre lőnek, hanem tankokra, így 100 méteren belül még simán elviselhető egy olyan méteres pontatlanság is. Ha pontosságra van szükség, arra ott vannak az irányított rakéták, azt viszont nem biztos, hogy olyan lazán hurcolod magaddal a mocsokban, sárban. Nem igazán értem, hogy ha 60 éve használják az RPG-t a világban, miért ne lehetne még 13 év múlva is elterjedve.

Légyszi, szépen kérlek ne magyarázz már bele harcászati dolgokba, mikor méterekről látszik, hogy fingod nincs a témához.
23.
23.
Cuppak
#2 kivételesen igaza van :D
22.
22.
Sniper Fox
#21: Inkább te nézel minket hülyének. Azt hiszed bárki elhiszi a baromságaid?
21.
21.
randall13
#16: Igen, valóban sok értelmes hozzászólás van. Vagy várj, ... na mindegy.

Vegyük sorba. A CoD nem szar. Ha a BO2-t, mint játékot nézem, olyan 9 pont körülit érdemel a 10-ből. Ha úgy nézem, mint egy sorozat tagját, akkor max 4-et.
Aki az MW2, BO, MW3 után negyedszerre is képes megvenni ugyanazt, az tényleg hülye. Vagy sok a pénze. Ezen nincs mit szépíteni. Ha veszek egy fekete cipőt és jövőre kiadják ugyanazt a változatot csak fehérben, én nem fogok odarohanni megvenni. Sokan igen, de én nem.
2025. Közeljövő. Lézerfegyver? Ugyan már, az maradjon meg a SW-ban. RPG? Na ne nevettessenek már. Kreativitás zérus. Olyan nehéz lett volna betenni egy fiktív rakétavetőt, ami nem 80 méterig pontos, hanem mondjuk... távolabb? Végül is igen, valóban egyszerűbb kiszedni és átszínezni a fegyvert CoD4-ből. Persze így már érthető, miért a legjobb választás a 2025-ös dátum. Az előző CoD-okból tök jól össze lehet ollózni a fegyverarzenált. Egyszerűen TÖKÉLETES megoldás, én se csináltam volna jobban. Minimális munka, maximális bevétel. Hülyegyerek meg úgyse veszi észre a hasonlóságot, mert átszíneztük hehehe.
HUD. 1600*900-as felbontás. Lelövök egy embert. Amit feltétlen jelezni kell, mert enélkül nem teljes a játék: Kit lőttem le. Mivel lőttem le. Akit lelőttem az hányas szintű volt. Mi a profilképe. Milyen fegyvere volt. Hány XP-t kaptam érte. Killstreak képe. Killstreak neve. Kitüntetés amiért sikerült lelőnöm. Maradék, kihasználatlan felület: 800*600px. Egyéb ikonok, amik feltétlen szükségesek a játékosok navigálásához: ki- és bejáratok jelzése nyilakkal. Létrák jelzése nyilakkal. Emelkedők jelzése nyilakkal. Ellenség jelzése nagy piros betűkkel. Barát jelzése nagy zöld betűkkel. (színvakok jelentős hátrányban)

A CoD egy tökéletes játék. Lenne, ha nem nézné hülyének az összes játékost. És aki ezt hagyja... az az is. Még valamit akartam írni de elfelejtettem, szóval zárásul csak belinkelem ezt a videót:
http://www.youtube.com/watch?v=W1ZtBCpo0eU
20.
20.
Jared
Én nem nézem meg mert spoiler az egész csak félek mert kedden jön a játék és még zombie gameplay-t még nem mutattak :-(
19.
19.
Cuppak
#17 Cod ebben az évben jó sokat lopott moh 2010, bf2-től :D
18.
18.
danez11
ez a nuketown nagyon komoly :D
17.
17.
DzsungelCsirke
#14: Elvileg te választod ki, hogy mit oldasz fel a szintek során, és egyszeri végigjátszásra (azaz 55. szint elérésvel) nem is tudsz mindent megszerezni. Így több értelme lesz a prestige-nek is.
16.
16.
DzsungelCsirke
#15: Neked azon kívül hogy fiatal vagy van valami bajod? De tényleg :D
Rajtad kívül mindenki értelmes dolgokat mondott, erre te hülyézel, szarozol, és bunkóskodsz szünet nélkül.

10 év múlva nem értem miért lenne gáz gépfegyvereket és rakétavetőt használni, ha figyelembe veszed hogy 100 évvel ezelőtt ugyanúgy töltényeket és robbanószert használtak. Vagy te mit vártál? Lézerfegyvert meg szuperszonikus gránátot? A nyílpuska pedig egyrészt a Black Ops védjegyévé vált, másrészt a kampány eseményei során fontos szerep jut a nem modern fegyvereknek is, de ennek okát ne lőjük le annak aki nem látta azt a bizonyos gameplay videót.

Mellesleg ez továbbra is egy játék, és a dolgok valóságtartalmát egy videojátékban csak az vizsgálja aki nagyon ráér, esetleg nagyon bele akar kötni valamibe.
14.
14.
latyaa
"Végre elrugaszkodhatunk a Modern Warfare-féle fejlődési rendszertől " Ezt hogy kell érteni ??? Mert remélem nem úgy kell érteni ahogy én értem már az gáz. Eddig nem akartam meg venni, de ez marhára bejön, Akárki akár mit mond, szerintem qrva jó, pörgős meg minden.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...