Wii U - ennyi adat fér el rajta valójában

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 15.
  • Hardver
Link másolása
A témában jártasak számára valószínűleg nem meglepő, de a Nintendo Wii U belső memóriája kapcsán közölt számok valójában bruttó értéket jelentenek, hiszen a firmware és a profiladatok tárolása miatt jóval kevesebb szabad helyünk lesz, mint amit a dobozra írtak.

A Wii U két különböző kiszerelésben lesz elérhető november 30-án, az olcsóbb Basic modell 8 GB, a Deluxe kiadás 32 GB belső memóriával érkezik majd. Természetesen ezek a számok valójában bruttó értékek, ez a fajta kerekítés általánosnak mondható a konzol- és más kütyügyártóknál. Ahogy a merevlemezből eleve kiharap a Windows egy darabot, úgy itt is kell hely a gép firmware-ének, illetve a profiladatoknak.

A Nintendo a minap megerősítette, hogy a Wii U esetében tulajdonképpen mennyi szabad hely áll a rendelkezésünkre. A kiotóiak szerint a rendszerszoftver 4,2 GB-ot foglal el a belső memóriából, ami drámai csökkenést jelent a Wii U-nál: a Nintendo elmondta,  hogy a Basic csomagnál 3 GB, a Deluxe-nál 25 GB tárhellyel gazdálkodhatunk majd valójában a letöltések és a mentések során.

Hogy mindezt perspektívába állítsuk: a Wii U által használt optikai lemezek 25 GB adatot képesek tárolni, jóllehet a játékok egyelőre ezt nem fogják kihasználni: a letölthető formában is elérhető New Super Mario Bros. U-nak 2 GB-ra, a Nintendo Landnek 3,2 GB-ra lesz szüksége.

A Wii U egyébként memóriakártyával és külső merevlemezzel tovább bővíthető.

9.
9.
randall13
#6: Karakterlimit van a hozzászólásokban vagy wtf???
8.
8.
2pacal
Érzem a lekváros bukta finom illatát...
Drága gép,drága játékokkal amiből a legtöbb már meg is van,a hardver abszolút nem nyűgözött le!
Nekem nem kell!
Elég a Box meg Ps3 talán még egy Vita majd jövőre...
7.
7.
markoci555
nekem bőven elég 1 giga is, bár a 8 gigás kis memóriakártyámra nem fér el a többi zeném :)
6.
6.
Racsni1987
#5: Egyébként a N nem hülye, ha nem megy a szekér, akkor majd árat csökkentenek. Ha konzol nem lesz sikeres, azért lesz mert az emberek elkönyvelik, hogy a konzol gyenge egy majdani ps4-hez és xbox-hoz képest, a termékek jövőbeli ára miatt nem aggódok. Egyébként engem az N játékkínálata miatt nyűgözött le, és még most az gondolom hogy a játékkínálata miatt jobb mint a 2 konkurens. Wii-nek is szerintem ez volt a valódi titka a játékkínálat, de elismerem, hogy vannak jó játékok ps360-on is. Én most jelenleg ezeket preferálom, karácsonykor jön majd számomra egy xbox.
5.
5.
Racsni1987
#4: Én szeretem a Nintendo-t, ezt szerintem mielőtt tisztázzuk, de az nem jelenti azt, hogy nem pártolnák el tőle, ha kiábrándulnák a cégből. Természetesen ez jelenleg nincsen ez nem gond.
4.
4.
Racsni1987
#3: Probléma inkább az hogy drága! Gép is drága, még a játékok is! Legolcsóbb helyen is 15400 Ft az új Mario. Nem akarok kárörvendő lenni, mert nekem is vannak N-es cuccaim, és én is szeretnék wii u-t, de ez szerintem ilyen áron jelenleg bukta lesz!
Ps3 és xbox konkurenciával árban nem versenyezhet!
Játékok meg drágák! Rayman Origins azért bukott mert egyesek szerint drága volt, én 16000 FT-ot fizetettem Rayman-ért mert nem bántam meg, gyüjtői volt és egyszeri kiadás volt ez az összeg, a Nintendo minden általa készített vagy jó játékot ilyen áron fog adni annyiért amennyiért egy gyűjtői xbox és ps3 játékot lehet venni, szerintem ez nevetséges!
2.
2.
Ooorky
Ha van rajta USB akkor rádugok egy 1 terás vinyót, azt hadd menjen :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...