GTA V - esélyes a PC-s és a Wii U-s verzió

  • Írta: zoenn
  • 2012. november 20.
  • Hír
Link másolása
A Grand Theft Auto V PS3-ra és Xbox 360-ra biztosan megjelenik 2013 tavaszán, ám mi a helyzet a PC-s és a Wii U-s verzióval? A Rockstar alelnöke, Dan Houser szerint "nincs kizárva", hogy az utóbbi platformokon is tiszteletét teszi a nyílt világú cím. A Nintendo is reménykedik.

Az IGN magazinnak adott interjújában Dan Houser megindokolta, hogy miért maradt ki a GTA V-bejelentésből a PC-s és a Wii U-s platform.

"Minden más eshetőség fejben már létezik. Ez minden, amit mondhatok. A legfontosabb dolog az, hogy mi egy third-party kiadó vagyunk. Nem vagyunk Nintendo, nem vagyunk Sony, és nem vagyunk Microsoft. Mindegyiket különbözőképpen szeretjük. Ahol megfelelő üzleti lehetőségeket látunk, akkor megcsináljuk, amit szeretnénk és megtaláljuk a piacot. (...). Ami bárhol lehet."

A szóvirágokat lehámozva arra jutunk, hogy a Rockstar kétségkívül mérlegeli annak lehetőségét, hogy PC-re és Wii U-ra is megjelentesse a Grand Theft Auto V-öt, de még nincs mit bejelenteniük.

A Nintendo of America elnöke, Reggie Fils-Aime szerint a Wii U az a platform, ahol az olyan fejlesztők, mint a Rockstar megtalálják a számításukat, hiszen az egyik legjobb tartalmat ők szolgáltatják. A japán cég vevő lenne rá. Felhívás keringőre?

43.
43.
ShitgunWarrior
Kiadták Xbox360-ra, PS3-ra, PS4-re, XboxOne-ra, miért ne adnák ki PC-re is? Nagyon remélem, hogy bakizik a Rockstars és megcsinálja Wii U-ra, mert nekem az van!
42.
42.
Joker606
Hehe 2013 tavaszán... mindjárt 2013 ősze és nem hogy a PC-s de még az Xboxosra és 1 hónap 11 napot kell várni!
41.
41.
azureknight0715
Ha azt nézzük az egész világ gusztustalan:D Amúgy meg valszeg a helyükben úgyan így tennénk. Manapság minden a pénzről szól. Ha már egy gta-val ennyire lehet kaszálni akkor kaszáljunk jó nagyot. Szerintem mindenki ezt tenné:D De ezt még el lehet nézni nekik mert még nem csináltak nekünk szar játékot.
40.
40.
p3ti
"Minden más eshetőség fejben már létezik. Ez minden, amit mondhatok. A legfontosabb dolog az, hogy mi egy third-party kiadó vagyunk. Nem vagyunk Nintendo, nem vagyunk Sony, és nem vagyunk Microsoft. Mindegyiket különbözőképpen szeretjük. Ahol megfelelő üzleti lehetőségeket látunk, akkor megcsináljuk, amit szeretnénk és megtaláljuk a piacot. "

Ahogy én értelmeztem : Alaposan megnézzük melyik platformon adják el a legtöbb játékot , majd arra gyorsan kiadjuk , ezzel hatalmasat kaszálva . De előtte 75%ra bontjuk a játékot , majd a maradék 25%öt DLC formájában újra el adjuk . És miután 1 éve piacon van a játék , jöhet a GOTY .... a mindenit de jó arcok vagyunk !

Pont múltkor beszélgettünk 1ik haverommal , hogy mennyire üzletemberek kezében mozog már az egész játék ipar . Az hogy a fejlesztők mit alkotnak , és utána hogy kerül a boltokba , az szinte már 2 dolog ... néha már fájdalmasan gusztustalan
39.
39.
azureknight0715
A rockstar minden játékával nyereséges. szal nem kéne kétségbe vonni amit csinálnak. Ha a rockstar úgy gondolja hogy ez nyereségesebb lesz akkor úgy is lesz. Mivel az itt lévő embereknek gondolom nincs tátéktervező,készítő cége ezért fingjuk sincs az egészről. Ezt azokra kell hagyni akiknek ez a szakmájuk. Rockstarnál meg az emberek értik a dolgukat és az egészben igazuk is van.
38.
38.
DON GONDOCS
Szájkarate forever. Ráerőltetni valakire- valamit azmár régenrossz, nem hittérítők a rockstarék.
36.
36.
5T3V3N
Kicsit szomorú, hogy a PC-s verziókért úgy kell az égiekhez imádkozni... Bár ebben az esetben szerintem biztos a pc-s kiadás, bár ez az "örüljetek, hogy kaptok pc-s verziót" hangnem kicsit feka szerintem..
35.
35.
br1Koo
Ne legyetek már gyerekesek. Mikor volt kérdés, hogy kijön-e pc-re egy gta..?
34.
34.
dareal
#28: anyázások, flamebait postok. nem idevalóak.
33.
33.
PC-re úgyis jönni fog.
Alap.
A 4.résznél is emlékszem mondogatták ,hogy nem lesz PC-re...aha.
32.
32.
Ghost16
Szerintem alap hogy jőn pc-re. Há nehogymá
31.
31.
Cooper911
#19: Jajj ezek a berögződött hülyeségek.
PC-re nem nehezebb fejleszetni, nem kell minden hardveren kipróbálni, azért van a directx hogy kezelje a hardvereket, max az nvidia és az amd specialitásokat kell megoldani.
Xboxon is van varez akkor arra sem jön ki?
Az elejében viszont igazad van, már régóta ezért jönnek késöbb a PC-s verziók.
30.
30.
bodortamas1
Ha nem adják ki, az sem baj :) Van az én közelemben mindenféle platform...
29.
29.
markoci555
wii u ra kiadják, biztos vagyok benne
28.
28.
alexcargooo
PéééCééé *o*

amúgy mi ez a sok kimoderált komment az elején? XD
27.
27.
Wolverine
A másik meg hogy azért sem beszélnek várható pc és egyéb megjelenésről, mert azáltal hogy nem mondják, sokan úgy lesznek vele hogy hát lehet ki se jön a drágalátos pc-re, akkor elgondolkozik rajta hogy áttér konzolra... és aki teheti áttér és megveszi rá ami nekik nem kis bevétel.
Ők pedig nagyon jól tudják magukról hogy mekkora siker egy GTA és sok ember van akit rá lehet venni hogy miattuk vegyen konzolt és ezt ezzel a módszerrel zseniálisan ki is lehet használni.
Azthiszem szívesen dolgoznék a Rockstar-nál :)
26.
26.
atinho
PSP Vitára esetleg nem akarják ki adni ? Vagy nem bírná el a Vita :/
25.
25.
Wolverine
Sztem majd várnak amíg a konzolos eladások betermelik azt a pénzt amiből vígan megcsinálják pc-re, mivel tudják hogy nem a pc-s megjelenésekből fogják degeszre keresni magukat. Tehát megint várható egy "kis" csúszás pc-re, akárcsak az előző résznél. Így járnak a legjobban akárhogy is nézi az ember és nemtetszik, valszeg nem fogják ezeket nyíltan kitárni, mivel ez az ő saját üzletpolitikájuk.
22.
22.
NinjaNorb
tuti csinálják már pc-re is csak most jobban odafigyelnek az optimalizálásra mint a 4-nél és majd bejelentik amikor már olyan szinten van a dolog mindenesetre tavasszal lecsapok az xbox360 verzre:D
21.
21.
Macccy
#19: "meg konzolra egyszerűbb is a fejlesztés" - Ja és az is, igazad van !! :)
20.
20.
Macccy
#17: Pedig úgy lesz az szerintem, hogy a portolás még valóban el sem kezdődött!

"nem igazán értem ezt az üzleti modelt, miért csúszik mindig a pc-s megjelenés egy fél évet"
Azért kell csúsztatni, mert akik rendelkeznek egy játékra még alkalmas PC -vel és egy 7. generációs játékkonzollal, ami állandó online móka miatt NINCS FELTÖRVE, ezek az egyének nagy eséllyel tesztelnék a játék "ingyenes verzióját" még megjelenés előtt az asztali gépükön és komoly százalékuk nem is vásárolná meg a játékot soha! Nem hülyeségből csinálják így, gondolhatod!
Így kiadják a konzolokra, besöprik a durván nagy lecsót amiből 2-3 évekig elvannak két megjelenés között, néhány DLC ... és fél-egy évvel később kiviszik a "desszertet", a PC verziót és egy esetleges olcsóbb GOTY verziót.
19.
19.
zadori75
#17: Szerintem azért csúszik, mert sok embernek van konzolja is meg pc.je is. És ha egyszerre jelenne meg akkor lehet, hogy sokan a pc-st vennék meg mert az általában olcsóbb 10 fonttal vagy pár ezer forinttal. Meg konzolra egyszerűbb is a fejlesztés gondolom. Pc-n sokkal több különböző hardver van, több idő a tesztelés. Nem beszélve, hogy PC-n a warez is elterjedtebb.
18.
18.
Macccy
#16: UPDATE
Ja, a költségek sorából kihagytam még egy fontos tételt: az online matchmaking szerverek fenntartási költségeit! Ez szintén nem aprópénz.
17.
17.
Grabowsky30+
Nagyon remélem, hogy megjelenik pc-re is! Nem hinném, hogy érdemes lenne a pc kiadást kihagyni. Eddig sok játék nem volt olyan ami nem jött pcre R*-tól, hirtelen 1et tudok RDR! Mondjuk, hogy őszinte legyek nem igazán értem ezt az üzleti modelt, miért csúszik mindig a pc-s megjelenés egy fél évet? Nagyobb lóvé a konzolban van akkor melyik platformnak is ártana a pc-s ha együtt jönnének? Vagy létezik, hogy a portolás akár még el sem kezdődött, ezt se hinném arra azért több idő kellhet mint fél év. Azt sem tudom elképzelni, hogy a R*nak nincsenek adatai arról, körübelül mennyi fog fogyni a GTAból.
16.
16.
Macccy
#8: Pontosan így van ahogy mondod: ÜZLETI fogás.
De ... Mivel nem látsz a lapjaik mögé és nem tudod (?) egyértelműen milyen költségekkel jár a teljes "portolás", tesztelés, másolásvédelem, gyártás, patchelés ... marketing (mert kell az is, főleg hónapok után) és toronyóra lánccal, így pusztán az álláspontod és rajongásod okán nem jelentheted ki tényként, hogy PROFITOT termel nekik egy PC-s verzió. Ha mégis birtokában lennél a fenti konkrét mutatóknak, akkor persze szívesen olvasnám én is! :)

Jah és akármennyire is elcsépelt és közhelyes, de a kiadók számára mégis reális veszély az a 'kalózkodás' és warez tevékenység, ami miatt tökönlövöd magad. Ezért sincs betonba öntve a PC-s verzió!

Addig is én megtámogatom a ti PC-s verziótokat egy 0day X360 előrendeléssel, ahogy az Alan Wake -nél is tettem ...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...