Aliens: Colonial Marines - gameplay-dömping

  • Írta: zoenn
  • 2012. december 11.
  • Videó
Link másolása
A külföldi magazinok már rátették a kezüket az Aliens: Colonial Marines előzetes verziójára, s szerencsére nem feledkeztek el a videórögzítésről. Szemezgetünk a kampányból, az Extermination és az Escape módokból.

Mint ismeretes, az Aliens: Colonial Marines az 1986-os Bolygó neve: Halál kanonikus folytatása lesz. 17 évvel járunk a film után, a LV-426 bolygón. Egy mentőcsapat érkezik a helyszínre, akik alaposan megvizsgálják Ripley, Hicks és a többiek eltűnését. Alant a VG247 magazin játékmenet-felvételeit láthatjátok - sorra vesszük a single kampányt, az Extermination és az Escape módokat is.

A Gearbox Software FPS-e 2013. február 12-én jelenik meg PC-re, Xbox 360-ra, PS3-ra és Wii U-ra.

31.
31.
foolblack
Szerintem meg pont hogy nem is hasonlít még a filmekre sem, nemhogy a könyvek hangulatára. Vajon lesz valaha olyan Alien játék, amiben végig lehet tolni az összes ismert történetek bonyodalmait, mint az alienek és a fajtársai közt dúló háborúk-emberi kutatási csoportok és katanák vezetése és kiképzése, na meg a predátor champaing. Legyen akár dlc formákban elérhető a végkifejlett vagy marad ez az agyhalott játék hack and slash slang? :(
30.
30.
Simonus18
#29: Igen, én is azt írom hogy Aliens az akciós. Alien az még másabb volt, művészibb, meg betegebb (a kivágott jelenetekkel együtt), am az első rész számomra a csúcs a trilogy-ban. Prometheus is fasza volt, ha a kivágott jelenetek benne lettek volna, kicsit hasonló hangulata lett volna mint az Alien (1) nek.
29.
29.
hedzsooo
#27: Első résznek azért inkább a horror volt a fő jellemzője, mintsem az akcó.

Utána aztán egyre inkább az akció kezdett dominálni, a paráztatós jelentek pedig kevesebb részt kaptak szerintem is, az igaz.

A Prometheus-nál is az egyik fő pozitívum nálam, hogy igyekezett felvezetni szépen egy új koncepciót és nem egy agyatlan akciófilmet kaptunk. Annak ellenére, h voltak benne azért vicces jelentek is. ^^ :)
28.
28.
Caine
Nem szerettem az Alien fílmeket de a játék valamiért tetszik!Lehet majd kipróbálom!
27.
27.
Simonus18
Hát nem tom mit lehet számítani egy Aliens fan csoporttól, amilyen a film, olyan a játék, és a film csak akcióból állt, és amit a videókból le lehet szűrni, egy szinten van az egész, inkább akciós lesz semmint hogy horroros.
26.
26.
guitarlord
#23: Ok, az eléggé klisés megoldás lenne, de simán ki lehet találni egy "életszerűbbet", Én továbbra is úgy gondolom, hogy a Társaiddal a Nyakadban nem tűnik olyan jónak a dolog, de ne legyen igazam! A hangoknál meg legalább az Alienek hangját tessék javítani!

Csoola:

Az a baj, hogy az eddigi videók sem voltak nagyon meggyőzőek, Nekem legalábbis, és a sokadik ilyen után csak annyit érnek el, hogy végleg elmegy a kedvem az egésztől...
25.
25.
Csoola
#23: Most kezdtem el, hogy ingyen osztogatja a THQ, eddig nekem sem jön be.
24.
24.
Csoola
#19: Szerintem az a baj, hogy itt végig kommentál az az ember, amúgy amikor éppen csendben van, lehet hallani minden zajt. Tényleg várjuk meg szerintem a végleges játékot, mert azért 5 percből, amiben javarészt a narrátor hangja dominál, nehéz lenne leszűrni a végleges következtetést. Én az eddigi videók alapján egyébként meg voltam vele elégedve. A fegyverek hangjáról pedig csak annyit tudok nyilatkozni, hogy egyedül az M41A impulzuskarabély hangja van meg a fejemben (szerintem annak volt a leginkább "domináns" hangja a filmben is), az pedig teljesen ugyanolyan, ez 100% :)
23.
23.
HerodPK
#21: hát engem nem érdekel sem a garff sem az hogy mások mit mondanak végre visszajön a jó öreg .. escape mod.. imádtam .. amúgy meg 5 perc single playerbel nem kel levonni hogy mindig a nyakadon lógnak a társak...de az kicsit se lenne klisés ha elkezdődik a játék és az 3 percben hopp 1 meteor agyontolja a csapatot...
Metro 2033,,,,, sajnos megvettem még anno...... nekem pl.. az nem jott be... 1x, zéro remiszto van benne és olyen lineáris mint 1 vonalzo:S... mintha egy egyirány utcában harcolnál és ha eljutsz a végéig jon a következő...nincs kitér vagy nézelődés alternatív időmulatás.... szörnyek jönnek ha elérsz a jo helyre megölöd őket és irány egyenes......nagyon unalmas volt nekem ... vártam a csattanót a végén de csak a tenyerem volt mikor az arcomba vágtam hogy megint megetettek a szar reklámmal és megvettem :S
szerintem jo lessz ha nem is kaszasiker de mindenképp eredetibb mint amit kihányt magából a játékipar az elmúlt években.
22.
22.
Raam989
#14: Szerintem nézd meg a többi videót is...
21.
21.
waker8
#14: Az a baj, hogy egyet kell, hogy értsek, sajnos az utóbbi években sorra rontják el a nagy címeket, hogy csak 1 idei példával éljek, nagyon vártam a 007 Legends-t, az év egyik legjobb játéka lehetett volna, és mi lett. Viszont van még remény, aki tényleg jó horror fps játékot keres ne hagyja ki a Metro 2033-at, ráadásul most ingyenes, de még egy 10-est is abszolút megérne.
20.
20.
br1Koo
Ezek a játékok meghaltak az AVP2 után.. azt mennyit toltuk az általános info termében lanon te atyaég..
19.
19.
guitarlord
#17: Igen, a filmben valóban többen voltak mindig is, Együtt harcoltak, az első részben a Nostromon, utána az LV-426-on stb. és Nekem is a 2. rész a sorozat csúcsa, nem hiába....James Cameron...de a játékokban mindig is úgy sikerült a leginkább megteremteni a hangulatot, hogy Egyedül voltál, de ha még ezen túl is tesszük Magunkat, hiszen végülis igazad van, a filmnek ezzel még nem megy neki, akkor is ott van, hogy nincs zene, nincs apró szöszmötölés, vagy valami hirtelen hang, amire úgy felriadnál, nincs ami pumpálja az adrenalint és a félelmet, ami egy ilyen játéknál alap dolog kellene legyen és film is piszok jó volt ebben!

A fegyverek és az Alienek hangjára pedig nincs bocsánat, főleg ha ilyen marad a végleges változatban is!
17.
17.
Csoola
#14: Mintha mi nem ugyanazon Alien-filmeket láttuk volna... A játék a Bolygó neve halál után játszódik, ez alapján szerintem tökéletesen visszaadja a film hangulatát, grafikailag és audio terén is... Csapattársak meg már hogyne lennének, a filmben véletlenül nem együtt harcoltak a tengerészgyalogosok? Szerintem nézd újra a filmet, aztán várd meg a megjelenést és próbáld ki, addig kár ilyen következtetéseket levonni...
16.
16.
guitarlord
#15: A 2010-es AVP-t illetően totálisan egyetértünk, de szvsz ez egy elég komoly rekordkísérlet...:D
15.
15.
hl89x9
#14: szerintem nem néz ki olyan borzalmasan
amúgy meg a legutolsó 2010-es AVP-nál nehéz lenne ratyibb Alien gamet csinálni
14.
14.
guitarlord
Nahh akkor lássuk csak: először is, csak az SP részt néztem meg semmi mást! Akik nem akarnak sokat olvasni elmondom röviden: a játék gagyi, óriási bukta lesz, jobb lenne nem is kihozni!

Miért mondom ezt? 1. Mi a túróért kell tucat FPS-t csinálni mindenből? Egy Alien játék tipikusan túlélő horror legyen az FPS, vagy bármi más, ehhez képest itt 5 percig nem történt semmi, de annyira semmi, hogy nem volt se hang, se zene, nagy csend, zéró hangulat (ami amúgy kiemelné a mocsárból), mész a csapattársaiddal (Mit keresnek ott?! Ez egy Alien játék, EGYEDÜL KÉNE LÉGY!) csak a rádió....

2. Amikor megjöttek az Alienek a hangjuk minden volt csak nem "autentikus", zene továbbra is nuku, a fegyverek hangja borzalmas és ráadásul még kb. egyforma is...már szinte vártam, hogy a csapattársak bemondják a rádióba: "Tango Down"......

Ebben minden van, csak hangulat nincs, aki szereti az Alien filmeket, annak azt ajánlom kerülje el messzire, max 1-szer próbálja ki, de ne várjon semmit, csodát meg véletlenül se....
13.
13.
foolblack
Lehetne hangulatosabb is, különböző kutatósdis küldetések, ahol begyűjtik az alanyokat, hogy drogokat gyártsanak, az őrült társak és kiképzések, ahol rakétalöveget lőnek egymásra kb és hát rengeteg helyszín, összeszövődő történetek stb. Ezt hiányolnám, ha megvenném! Igazából csak így adná vissza az Alien könyvek hangulatát, másképp nem igazán.
11.
11.
Dercsi
Puding próbája az evés, megvárom az első teszteket és gameplayeket, azt talán beruházok rá, elsőre nem igazán fogott meg.
9.
9.
PAtr0n
#7: A gírbox nem csinál túl gépigényes játékokat. Szerintem vállalható gépigénye lesz.
A pittyegés... hát igen, nehéz überelni azt a fosatós hangot. :)
7.
7.
dBLOOD
Fu imádom a pittyegését ennek az idióta mozgásérzékelőnek! Állandóan az Alien2 nagy sz*pása jut eszembe róla! :D
Nem lesz ez rossz, remélem nem kell erőgép hozzá!
6.
6.
ptmilan
Az előző Aliens vs. Predator játékban jobbak voltak az Alienek animációi. Itt mintha box-különórákat vettek volna. :-D
5.
5.
Drought
Ez az alien animáció/irányítás ugye csak egy vicc? De hogy jót is mondjuk ez az escape mód hangulatosnak tűnik.
4.
4.
kivenoko
Ez a kontrolleres noob irányítás... :D :D
3.
3.
PAtr0n
Nekem azért bejön a dolog mind SP mind MP részről. Nem lesz ez rossz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...