Project Shield - nem árulják veszteségesen

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 8.
  • Hír
Link másolása
Noha a kézikonzolok piacára készül, az NVIDIA nem akarja veszteségesen árulni a Project Shieldet, ami persze aligha meglepő. Emellett az első tapasztalatok is befutottak a kütyü kapcsán, még videónk is van róla.

Az NVIDIA Tegra 4-alapú Project Shield nevű kütyüje nem tipikus konzol, és nem csak azért, mert lehet rá PC-ről játékokat streamelni, és Android fut rajta. Bár a 2013 második negyedévében megjelenő Shield ára még nem ismert, az biztos, hogy az NVIDIA nem árulja majd veszteségesen.

Miért? Noha a konzoloknál ez bevett szokás, mert a gyártók a játékok után befolyt licencdíjakból akarnak hasznot húzni, az NVIDIA valójában itt pusztán hardvergyártóként lép fel, így a hardvereladás az egyedüli pénzkereseti lehetősége, amiről nyilvánvalóan nem fog lemondani.

Milyen lett?

Ezzel párhuzamosan befutottak az első beszámolók a kütyüről, az Engadget is a CES-en próbálta ki a Shieldet. A srácok szerint az erős hardveren kívül az igazi nyalánkságot a PC-s streamelés jelenti, a számítógépen futtatott nagy felbontású játékok ugyanis az 5 hüvelykes LED-érintőkijelzőn még jobban néznek ki a magas pixelsűrűség miatt, ráadásul észrevehető lagot sem tapasztaltak.

A gépen az Android legújabb 4.2.1-es verziója fut, van rajta Tegrazone és Shield alkalmazás (utóbbi gyűjti össze a shieldes játékokat, és felel a streamért). A kontroller viszont nem tökéletes: az Engadget szerint az analóg karokat össze kellett nyomni, hogy a Shield becsukható legyen, ráadásul az sem szerencsés, hogy a tervezők az Xbox 360 kontrolleren látható elrendezés helyett a DualShock-félét választották.

21.
21.
Raizen21
Szerintem nagyon idiótán néz ki, a régi kvarcjátékok jutnak róla eszembe
20.
20.
Qmoul
Szerintem később ebből még elég komoly cloud gaming lehet. Azt viszont nem értem, hogy ha a sony is felvásárolt egy cloud games céget, akkor a vitára miért nem képes egy cloudos szolgáltatást biztosítani ? A vitánál is megvan minden hardveres alap, de még egy normális, nyílt appstore sincs rá. Pedig nyakamat rá, hogy több konzolt vennének belőle, ha egy picivel "androidosabb" lenne, és ez alatt nem az OS értem.
19.
19.
szasznyak
Kivàncsi leszek az àràra én is...na nem mintha meg akarnàm venni!Maradok a ps1-es jàtékoknàl...emulàlva..."buta"telefonon...ps3-as joyal.Aki ràjön erre egyszer,hogy hogyan-miként...annak nem fog kelleni màs...hiszen nem csak ps1 jàtékokat lehet vele tolni!Ha nagy retró-katona valaki,tud hozzà szervàlni NES,SNES.SEGA MD...vagy ki tudja még milyen emulàtort még.És ha igaz az,amiröl pletykàlnak...hogy hamarosan lesz ps2 emu androidra...NA akkor aztàn lehet hümmögni!ENNYI!!! :)
18.
18.
Fight!
17.
17.
McDuff
#15: jogos,de azért egy kézikonzol más,még egy telefonnál is!ugyanis ez a handheld piac még nem annyira fejlett hogy sorba,félévenként ontja ki magából az újabbnál újabb kütyüket,míg az általad említett példa(ami jelenleg a leggyorsabban fejlődik,havi szinten jönnek ki újabb kártyák,amik lenyomhatják a már kint levől árát),itt ez nincs jelen.telefonok is millió féle jön ki évente,amik aztán lenyomják az árakat.
kézikonzolból meg valljuk be nincs sok:/
az nVidia meg aztán sose volt oclsó:D:D:D
16.
16.
McDuff
tehát ha komoly játékokkal akarsz játszani,egy jó WIFI közelében kell lenned és menni e kell otthon a PC-nek.ez azért sok és nincs is rá annyi lehetőség,max ha otthon vagy,de akkor meg semmi értelme,mert beülsz gép elé.ha meg útközben vagy és úgy játszol,akkor maradnak a tipik android játékok,amiket telóról is tolhatsz...számomra ennek nincs értelme:/
15.
15.
hedzsooo
#5: Nos, kezdetben minden újdonság drága mulatság (akár egy erősebb VGA is, v. bármelyik konzol, első megjelenése idején), szóval ezzel annyira most sokat még nem tudtunk meg. Én azért kiváncsian várom, hogy alakul az ára majd.
14.
14.
Jared
huuuu mire is emlékeztet engem ez a Project
13.
13.
Fight!
Internrt kell hozzà ha pcs jàtèkokat akarsz futtatni. Az elgondolàsa annak h eree külön a játèkvàsàrlás h lesz, azt mèg nem tudni.
12.
12.
fules66
#11: de azt akárhol megcsinálja ha van interneted vagy ott kell ülni a gép közvetlen közelében?
11.
11.
Fight!
Ezt nem. A pcvel van kapcsolatba, tehàt az adja a jelet ennek a kütyünek igy megjelenik a jàtèk a kijelzön, ugyanez a Psv - ps3 remote... ps3as játkot làtsz a vitàn ès jàtszol.
10.
10.
kharami
#9: Akkor most ezt nem a konzol állítja elő? Bár végülis játszik vele! :)
9.
9.
Fight!
Pcröl van streamelve a konzolra, ez olyan mint a psvita -ps3 remote
8.
8.
kharami
Egyre jobban várom mi sül ki ebből! Jól látom, hogy az MW ugyan olyan grafon fut a konzolon mint pcn?
7.
7.
Fight!
6: ez engem is érdekelne
6.
6.
fules66
Jól néz ki, de mondja már meg nekem valaki hogy ez a streamelés hogy működik.
Ha elmegyek otthonról akkor is működik vagy ott kell ülni a géptől max. 5 méterre?
mert akkor szerintem nem sok értelme van...
5.
5.
McDuff
a cikk címe mindent elárult,kibaszott drága lesz!
4.
4.
Fight!
Ez nem is inkàbb kèzikonzol, de nem rossz, viszont kinèzetre nemjön be. Bàr csak prototipus szal :)
3.
3.
Yanez
Nekem valahogy nem jön be.
2.
2.
Scoo
Mivel még prototípus, ezért a kinézete változhat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...