A jövőbe megy a Grand Theft Auto?

  • Írta: zoenn
  • 2013. január 29.
  • Hír
Link másolása
Nemrégiben arról kérdezték Dan Housert, a Rockstar Games fejesét, miszerint lehetséges-e egy futurisztikus GTA, és a fejlesztőnek nem volt kifogása ellene. De csak akkor, ha jó indokuk lesz rá - mondjuk egy jó történet.

A Grand Theft Auto-sorozat atyjának nincs kifogása egy jövőben játszódó folytatás ellen: Dan Houser szerint rengeteg ötletük van, s nincs kizárva egy sci-fi epizód sem, de csak akkor, ha "van mondanivalója" - tudtuk meg az Ecrans interjújából

A Rockstar csapatának egyik erőssége a játékvilággal való összhang, s bár nem a rendelkeznek a világ legjobb íróival, tudják, hogy kell megírni egy videojátékot. A fejlesztők párszor már eltértek a modern időktől: a Red Dead Redemptiont imádták a rajongók és a kritikusok, s azért döntöttek anno a western mellett, mert tudták, hogy van mondanivalója a történetnek.

"Nem érdekünk, hogy a sci-fi kedvéért repülő autókkal és lézerfegyverekkel foglalkozzunk. A legjobb sci-fi történetek azok, melyek az emberi állapottal foglalkoznak. Tehát miközben a gondolat nagyon csábító, és a definíció szerint a videojátékokban bármi lehetséges, pont a lényeg hiányzik ebben a pillanatban: egy jó ok."

Felesleges még azon izgulni, hogy merre visz a sorozat sorsa a tavasszal érkező Grand Theft Auto V után. Reméljük, a Rockstar kreatív szakemberei "jó okot" találnak egy futurisztikus GTA-ra, hiszen tudjuk, ez is egy lehetőség. Ötödik elem - valaki?

37.
37.
br1Koo
Mivel még nem tudjuk a jövő valójában milyen lesz/lehet, így nagyon nehéz valósáhű dolgokat kieszelni. Én személy szerint rosszul vagyok a repülő autóktól, meg a hasonló baromságoktól, amiket filmbe vagy akár játékba gyömöszöltek. A dead space-t jónak tartottam ilyen térenvalahogy sikerült azt a benyomást keltenie, hogy egy ilyen környezet elképzelhető a jövőben egy űrállomáson. A Gta a Vice City-től kezdve amúgy ugrál az időben, így ha ezt a szisztémát követjük lassan érkeznie kell a jövőbeli gta-nak, még ha számomra baromira elképzelhetetlen az egész.
36.
36.
Rico424
Jövőben játszódó GTA?!Hát nem tudom.....jelenleg azon aggódóm,hogy előrendeltem az 5.részt,ami persze egy elég szép összeg,s csak bízni tudok a Rockstarban,hogy nem fogok csalódni,mert ha igen,akkor xboxostól repül az ablakon a gta 5 lemez!!!!!:D
35.
35.
Rico424
#28: Na egy olyan folytatásnak én is örülnék!!!
34.
34.
foolblack
Ez már scifi volna a javából, mert elképzelhetetlennek tartom ezt az elképzelést, hogy ugyan azt a játékot megcsinálja mindenki csak más motorral és azon fejlesszen. Gondolom ennyire scifit azért nem gyártanának. Mi lenne a steam-al meg a többiekkel? :D
33.
33.
foolblack
Inkább ne csak Rockstar torony legyen a játékban és ha kifizetek 100 óra játékidőt egy cégnek, akkor azzal játszak náluk amivel akarok a kiválasztott pószterekből, utána beszürkülnének a megkezdett történet tárgyak, ha lejárnak, de megmarad és mutatná a rankokat is vagy csak éppen új játék modokat aktiválni, mondjuk 10 db egy 1000-ért, amit később szortírozhatok, mint például auto motor szimulátort stb. Persze volna sok ingyenes játék is, maga a játék egymagában és az új küldetések, az új területeivel. Az hogy éppen más területeken játszanék, azért néha előre kéne fizetni. Hosszú életű lenne a játék. Túl nagy is lehetne területileg, de egy scifi szálat nem feltétlenül a jelenbe helyeznék.
Az ingyenes játékokra költeném a játék pénzem, mint pókerra vagy kalóz játékokra :D Lépnék szinteket is, mint facebookon :D
32.
32.
Wolverine
Az biztos, hogy komolyabb meló lenne mint eddig akármelyik rész a rockstaros fiúknak, mert egy jövőbeli világot nem könnyű megteremteni főleg hogy nem jövőbelátok tehát fingjuk sincs róla mihez nyúljanak, (max sci-fi filmekből tudnak majd lopkodni meg saját kútfőből kitalálni eszelős dolgokat) míg eddig mindig tudtak vmilyen korhoz mivel már megtörtént.

Sztem mire kijönne a 6. rész megoldható lesz az is, hogy elindul a játék pl 2016-ban és halad a korral.. tehát 2020-ban ha valódi életben már repülő autók és egyéb újdonságok vannak már, akkor a játékot fel lehet frissíteni egy 2020 pack-al és a játék naprakész lesz. A sci-fit feleslegesnek tartom, mert az ember azt élvezi a legjobban sztem ha az adott kor dolgait hülyeségeivel baromkodhat és élheti ki magát elvonulva a hétköznapok szürke világától. Persze akinek erre van igénye az kaphat egy sci-fi pakkot majd.

Sztem ennek a frissülős dolognak van értelme és jövője a gta-nál, egy idő után felesleges lesz a számozás mivel packokkal minden megoldhatóvá válik és az emberek addig is a legfrissebb gta-val játszanak és nem rágják le annyira a körmüket mint most, hogy éveket várjanak egy naprakész gta-ért ami megfelel a kor elvárásainak.
31.
31.
foolblack
Olyan gta tv sorozatokat kéne játszani, amik mások, mint a játék. :D Lehetne szórólapokat, plakátokat, tárgyakat venni a szobába, ahol épp lakik a karakter. Saját jelent kialakítva a játékosnak. :D
30.
30.
markoci555
én ebből annyit szűrük le hogy lesz 6. része :) mindegy hogy jövőben lesz-e, de már most lehet szinte biztosra tudni hogy akkor lesz
29.
29.
theRealkoeman
Jó eljátszani a gondolattal, de kétlem, hogy jót tenne egy scifi kiadás a GTA-nak.
28.
28.
Quent1n
RDR-t kéne folytatni szerintem. :) Nálam összes GTA-t ütötte. :)
27.
27.
Nem bírnék elképzelni egy ilyen gta t. Amitől tartok, hogy női fő szereplő ne legyen és jövőbe ne játszodjon.
26.
26.
Dreadlox
hát nem hinném hogy jót tenne neki, inkább egy kicsit jobb karakter tervezés lenne jó benne, mert nem mindenki tud azonosulni 1el. Az elöttem szólókhoz meg annyit, hogy ott van a Bully pc-s verziója.azt a new englandi rockstar csinálta, ami alapból jó, de a hibák tönkreteszik, csak mint a gta4et,bár ott a komolyság is gallyra vágta
25.
25.
Kenny88
24.
24.
Csoola
#22: Nekem az LA Noire is nagyon tetszett, szóval én személy szerint tényleg nem csalódtam a Rockstarban, főleg, amikor a saját fejlesztőstúdióik raktak össze valamit.
Amúgy nekem a GTA IV-ben is nagyon átjött a paródia, sőt, szerintem sokkal jobb volt mint a San Andreas, a mai napig előveszem csak ökörködni is és röhögök az idióta rádióműsorokon, a degenerált járókelőkön stb... Amúgy a karakterek, az átvezetők is ontják magukból ezt a hangulatot, annyi viszont igaz, hogy maga a játék egésze sokkal komorabb és talán komolyabb lett, mint a SA. Remélem ezen a vonalon haladnak tovább egyébként az V-el is.
23.
23.
M.invisible
#22: R* San Diego = Rockstar San Diego ==> A Rockstar egyik fejlesztő stúdiója.
Team Bondi = független játékfejlesztő csapat, akiknek a Rockstar csak mint kiadó nyújtott segítséget.
U know what i'am sayin'?
22.
22.
Kenny88
#20: Vágom, hogy Team Bondi. De a Rockstar égisze alatt jelent meg, ergo a nevüket adták hozzá, pénzt öltek bele. Ennyi erővel az RDR sem teljesen Rockstar, mert a R* San Diego fejlesztette. De azt azért R* játéknak tekintjük. Én az LA Noire-t is (amit megvettem, játszottam és meguntam/csalódtam). Node visszatérve a jövőben játszódó GTA-hoz, ahogyan azt Csoola írta, a lényege a paródia (habár a IV-ben ezt már annyira nem éreztem mint a korábbi részekben - főleg a SA-ban). Egy jövőre épülő futurisztikus világba nehezebb beleélni magad. A IV-ben simán ott éreztem magam New Yorkban. Ha netán soha nem is jutok ki oda, egy kis életérzést mégis kaptam onnan. Akárcsak az RDR-nél. Amúgy nem hinném, hogy komolyan gondolnák, ha meg mégis, más címen fog jönni, messze elkerülve a GTA franchise-t.
21.
21.
bodortamas1
Hát szerintem kurvára szar ötlet. GTA maradjon csak a jelen korban...
20.
20.
M.invisible
#19: L.A. Noir még mindig TEAM BONDI (azóta megszűnt majd újra alakult elvileg) játék. Rockstar csak kiadó! (Ellenben a GTA-k fejlesztését rendszerint a Rockstar North végzi)
19.
19.
Kenny88
#17: Sajnos a Rockstar is tud félrenyúlni. Az LA Noire alapötlete jó lett, csak a megvalósítás problémás. Nem beszélve a monoton játékmenetről. Nem ajánlatos vakon imádni egy céget, még ha az a R*. Személy szerint a kedvenc játékfejlesztő csapatom a God of War-os Santa Monica mellett, de ők is tudnak hibázni.

Kicsit off, de pl Peter Jackson a Hobbittal is szerintem így van/volt. Tudja, hogy szinte bármit is csinál, a több millió rajongó így is úgyis imádni fogja, így aztán nem kell annyi energiát és kreativitást beleadnia, mint korábban.
18.
18.
manderel
#13: Pont ilyen lesz a CD Projekt RED, Cyberpunk-ja.
Én nagyon kíváncsi vagyok...
17.
17.
Csoola
Én pont azt szeretem a GTA-ban, hogy egy óriási paródiája az USA-nak, nekem ez alapozza meg a hangulatát az egésznek, nem tudom, hogy egy jövőben játszódó epizód mennyire tudná ezt hozni. Szerintem nincs szükség sci-fi-re ebben a sorozatban, de igazából bízok is a Rockstarban, nem szoktam csalódni a játékaikban, úgyhogy akármit is hegesztenek, én várom.
15.
15.
foolblack
a gta 1 Liberty City, Vice City, és San Andreas területeit foglalta magába :D Jól lehet az 5. rész egy 1. rész revoke :D
14.
14.
DevilGamer
Wait a minute, nem úgy van, hogy az első része a jövőben játszódik? De lehet rosszul tudom :)
13.
13.
DevilGamer
Hát szerintem ne tegyék, én még csak ilyen akció játékot láttam a sci-fi témával kapcsolatban és nehéz elképzelni egy káromkodással ellátott Open-World RPG-t sci-fi-s elemekkel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...