Ubisoft: hatalmas siker az Assassin's Creed III

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 8.
  • Biznisz
Link másolása
Megérkezett a Ubisoft pénzügyi helyzetjelentése is, a kiadó forgalma nőtt, és az online bevételei is rendkívüli mértékben gyarapodtak. Óriási siker az Assassin's Creed III, a Far Cry 3 és a Just Dance 4 is.

A Ubisoft bevétele 23 százalékkal 802 millió euróra nőtt a december 31-én véget ért negyedévben, a kiadó szerint a gyarapodáshoz nagyban hozzájárult a digitális csatornák forgalma is: a franciák éves szinten 143 százalékkal többet, 55,2 millió eurót kerestek így, főleg a digitális játékeladások és a DLC-k húzták a mutatókat.

A kiadó Casual részlege némileg megtorpant, de ezt ellensúlyozta a többi üzlet erősödése. Az Assassin's Creed III-ból 12 millió példányt szállítottak le az üzleteknek, ami 70 százalékos növekedés az előző részhez, a Revelationshöz képest, és amiből becslések szerint 8,4 millió példányt adtak el ténylegesen. A Far Cry 3 esetében 4,5 millió, a Just Dance 4-nél 8 millió példányra rúgott a leszállított kópiák száma - előbbi esetében 1 millió darab PC-s volt. A PlayStation Vitára megjelent Assassin's Creed III: Liberationből 600 ezer darabot adtak el, itt viszont nem tudni pontosan, hogy a számok a tényleges eladásokat vagy a leszállított példányokat takarják-e.

A kiadó a történetében először szerzett több mint 11 százalékos piaci részesedést az USA-ban és Európában, 2013-ra és 2014-re a bevétel és az üzemi eredmény további növekedését várja, elsősorban a hardcore és a free-to-play játékok, illetve a digitális terjesztés előretolásával.

10.
10.
Donpedro
Ahogy olvasgattam a Ubisoft fórumot/hsz-eket más külföldi oldalakon, érdekes hogy sokan azok közül, akik istenítik az AC 3-mat, ez volt az első AC játékuk életükben :/
9.
9.
Drazhar
Mivel szinte én is sok visszajelzésből hallottam, hogy a népeknek inkább nem jött be az AC3, azért közel 9 milliót eladtak belőle.... nem rossz :D
8.
8.
Zombiekiller6
Nekem az AC3 nem jött be alig bírtam végig vinni olyan unalmas volt de legalább szép, a FC3 meg nagyon király volt, számomra a tavalyi év 2. legjobb játéka. FC-ből várom a folytatást, AC-ből meg eltudnék viselni még 1000000000000000000000000000 Ezio részt, mint még 1 Connor részt, csak az a gond hogy még így is jobb volt az első rész.
7.
7.
dacoon90
Ugyan az AC3 messze nem volt olyan hangulatos, mint Ezio kalandjai, de nekem így is tetszett.
A FC3 is megütötte a fúdetuti kategóriát. Egy-egy játékrészletnél még felülmúlta a legmerészebb elvárásaim is.
6.
6.
Animejetix
Én se veszek többet Assasins Creedet, ezzel a III-val eléggé mellé lőttek.... lehet a cég akármilyen sikeres is... de persze majd meglátjuk mit hoz a jövő...
4.
4.
Sanyeszpaloc$
Off.:
CSatlakozzatok:
http://www.gamekapocs.hu/klub/242/berenyi_kft/blog
On: CSak így tovább Ubi, remélem sokáig így fog nektek menni és nem kellesz majd tényleg Ubit árúlni XD
3.
3.
Azeroth87
Tettek is a siker érdekében úgy gondolom. Tényleg jó játékokat szállítottak többnyire régebben is, ezt most sincs másképp. ACIII tagadhatatlan - nálam év játéka volt.

23%-os növekedés pedig... zseniális!
2.
2.
ViktorG
1.
1.
ground
Az előző évben nagyon jól ment az Ubisoft -nak.
Várható volt a siker.,.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...