Outlast - új infók és képek

  • Írta: zoenn
  • 2013. március 12.
  • Hír
Link másolása
A Game Informer tett egy próbakört az Outlast demójával, tapasztalataikat a legfrissebb számban összegzik a szerkesztők. A játék vérbeli horror címnek ígérkezik, az új screenshotok is nyomasztó hangulatról árulkodnak.

A Red Barrel csapatának tagjai nem ma kezdték a szakmát, s eltökélt szándékuk az, hogy a játékos intelligens szörnyekkel találkozzon a vérfagyasztó kaland során. Az egyik ilyen nagydarab lény emberfeletti erővel rendelkezik, s miközben a játékost üldözi, azt ecseteli, hogy mit fog tenni a "kis malackájával".

Az egyik barátságos NPC papruhát visel, de nem sok jóságos teremtménnyel találkozunk az elmegyógyintézet falai közt. A lesoványodott, alultáplált fogvatartottak túl sok veszélyt nem jelentenek azon kívül, hogy felfordul tőlük a gyomrunk. A zárt intézetben többen radikális kezeléseken estek át, testük borzalmas változásokon ment át, olyan mintha egy élénk cipzár tartaná össze a bőrüket. A legtöbbjükön csak a halál segít, amit talán mi is megadhatunk nekik.

Horrorjátékról lévén szó, a zene és a fények nagy szerepet játszanak a hatáskeltésben. A hideglelős pillanatokkal sokszor csak úgy szembesülünk, ha egy gyér fényforrással megvilágítjuk a környezetet. A magányos hegedűszólamok mindig követik az eseményeket, tökéletes aláfestést adva.


Kézikameránkra is nagy szerep hárul. A szemcsés kép és az éjszakai üzemmód nagyban hozzájárul a szürreális hangulathoz. Az akkumulátorcsere feszült pillanatokat tartogat, főleg akkor, ha a kamera jelenti a sötétben való tájékozódást - ezekben a másodpercekben teljesen védtelenek leszünk.

A demó alapján úgy tűnik, hogy az Outlast lineáris játék lesz - a fejtörők kimerülnek abban, hogy megtaláljuk a továbbjutást elzáró ajtó kulcsát. Sűrűn találkozunk ellenőrzőpontokkal is, de lehetséges, hogy a végleges játék némileg bonyolultabb lesz.

Egy szó mit száz - a hangulatra igazán nem lesz panaszunk. Az Outlast a harmadik negyedévben jelenik meg PC-re.

12.
12.
Rakottkrumpli
#11: Sőt olyan se, ami nem fps...
9.
9.
Mikor adják ki a condemned 3 mat annak jobban örülnék.
8.
8.
p3ti
#7: Szerencsére van egy horrorfanatikus elvetemült haverom, aki szereti az ilyen játékokat - majd hagyom hogy ő játsszon, én meg elbújok addig lol
7.
7.
metercsiken
#4: Ezzel én is így vagyok, nem igazán bírom az ilyen "nagyon" horrorokat : ) , de mivel én a haverokra nem támaszkodhatok( elfoglaltak...stb ),így ki sem próbálnám!
Mert gépem az nincs hozzá,de ha lenne, akkor sem! : )

Egyébként aki szereti az ilyet, annak majd jó borzongást!( vagy besz.rást, kinek hogy ) : )
4.
4.
p3ti
Ilyen játékokat nem tudok egyedül végig pörgetni.. Nem az én idegrendszeremnek való sajnos :) Amúgy a Trailer nagyon hangulatos, majd haverral kipórbáljuk
3.
3.
Rakottkrumpli
Jól hangzik. Jó lenne ha újra divatba jönnének a horror játékok. Mondjuk elég ocsmány, de a hangulatot még így is tuti átadja majd
2.
2.
eximmice
Szerintem az amnesiát meg fogja közelíteni hangulatban én nagyon várom :D Csak annyi gondom van ezekkel a címkkel,hogy napszakhoz vannak kötve...legalábbis nálam mert hát úgy az igazi ;)
1.
1.
markoci555
úh, már el is feledkeztem erről a fasza kis játékról, nem szoktam horrorral játszani de ezt muszáj leszek kipróbálni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...