GDC 2013: Battlefield 4 - mi van a látvány alatt?

  • Írta: zoenn
  • 2013. március 28.
  • Érdekesség
Link másolása
A Battlefield-sorozat producere, Patrick Bach elbeszélgetett az Eurogamer munkatársával a Frostbite 3-ről. Szerinte a next-gen nem a látványról szól, hanem arról, hogy a maximumot hozzák ki a technológiából.

Patrick Bach szerint nem lenyűgöző látvány jelenti a minőségi ugrást, hanem az, hogy miként használják fel a technológiát a meglévő tapasztalataikra építkezve. Félreértés ne essék, a Battlefield 4 pazarul fest, hiszen a next-gennél egyértelmű, hogy a jobb teljesítményű hardverek grafikai ugrást hordoznak magukban. De van egy pont, ahol már nem számít a poligonszám.

A Frostbite 3 megmutatja, hogy hová jutottak a Frostbite 2 óta. Ezt a motor anno a Battlefield 3-ra szabták, a Frostbite 3-at viszont a BF4-hez. Bach szerint eljött az a pont, amikor felesleges az engine-ről beszélni. Nem a technológiai vívmányokkal kell elkápráztatni a játékosokat - ami igazán fontos az az, hogy mit kezdenek vele. A Frostbite egy eszköz, de semmi több.

Ez pont olyan, mint az autók motorja. "Az emberek folyton azt kérdezik, hogy hogyan megy az autó, milyen érzés vezetni, de az nem érdekli őket, hogy milyen csavarok és anyák tartják össze legbelül. Ha a next-gen szóba kerül, nem a poligonok száma és a részecskehatás a lényeg" - mondta a producer.

A DICE az ilyesfajta gondolkodásmód ellen küzd. Next-gen alatt nem az új konzolokról kell beszélni, és nem is a technológiáról, hiszen az új technológia a régi technológiával nyert tapasztalatokra épül. Persze, hogy a végeredmény több memóriát, erősebb GPU-t, nagyobb teljesítményű processzort igényel, de ez alapvetően ugyanaz a technológia, mint régen, de mégis többet kihozhatnak belőle.

S ez miként mutatkozik meg a Battlefield 4-ben? A multiplayerre jellemző szabad ismérvek visszaköszönnek a single-ben is. A DICE azt szeretné, hogy eljussunk arra a pontra, hogy a törődünk az általunk irányított karakterrel, és nemcsak egy "sztereotípiákban tobzódó hülye shooter" lesz a végeredmény, melyben nem törődünk a küldetéssel és azzal, hogy mit miért csinálunk. Ennek vége, legalábbis az ígéretek szerint.

A háborús FPS következő darabja ősszel érkezik PC-re, Xbox 360-ra, PS3-ra és PS4-re. Az EA megerősítette, hogy a "kockázatok elkerülése végett" a Wii U-s verziót nélkülöznünk kell. 

17.
17.
Rakottkrumpli
#14: Nem a codot akarom fikázni, de annyira élettelen filmes klisés minden párbeszéd benne, hogy képtelen vagyok belőle átvenni bármilyen érzelmet, ez viszont tényleg át tudta adni már az elején azt a dilemmát, hogy döntenie kell a "főszereplőnek" a társa életéről, ha ilyenekkel lesz tele a single, akkor LEHET, hogy CSAK a kampány miatt hajlandó leszek megvenni!!
14.
14.
Ótvar
#10: nem szőrszálhasogatásból, vagy védelemből mondom, de komolyan a black opsot hozod fel mint "szerethető karakterek tárházát"? Legyen inkább a MW2 (Ghost, Roach, Soap ...), vagy valami más. A black opsban bowman megszólal kb 2x, másodszorra már agyonverik miatta. Reznov mindenről úgy beszél mintha azzal egy prófécia jönne el, Woods a nagy kemény Chuck Norris, Egyedül Hudson mutat valamennyi érzelmet, de azzal se megyünk sokra. Ehelyett itt a 17 perc alatt 10x annyira élethűbb érzelmi úgymond kirohanásnak lehettünk szemtanúi
13.
13.
drat576
#2: De a PS4 nem csak decemberben jön? Szóval a többi platformra megjelenik ősszel, majd a PS4 premierje után PS4-re?
12.
12.
Donpedro
Akkor vegyük elő a zsindex féle bullshit-dekódert:
*bzzt-fzzztt*

"Már a Frostbite 2 is next-gen motor volt, emiatt sok újdonságot nem tudtunk beletenni. Nem mintha ez probléma lenne, mert a "nagy rivális" 7-8 évvel le van maradva, ami a technika színvonalat illeti. De nem baj, a marketing kedvéért növeltük a major release verziót, mert ugye manapság az engine is része a reklámnak."
11.
11.
azért tök vicces, hogy a fekete srácnak "Irish" a neve :D
10.
10.
Zombiekiller6
a videó alapján fekete-fehér és a szereplők is totál unszimpatikusak és főleg a feka, nem vagyok rasszista a black ops-ban tökre bírtam a bowman-t de ennek nagyon irritál mint a 3-ban is, ennek a motornak nincs képesítése jó fej szereplőket csinálni xd de a multi tuti jó lesz
9.
9.
Faszi
Jah nagyon szép grafja van a BF4-nek az eddig látottak alapján olyan mint egy régi fekete-fehér filmek xD
8.
8.
adam6751
6.
6.
REMUX2013
#5: biztos nemreg probaltam ki crysis 3-at,boxon de nagyon a grafica nem utott,levan nagyon butittva,persze hogy vigye a boxx,de majd meglassunk majd mit tud egy nex-gen konzol,amugy a btl eddig a legjobb graficat mutatta nekem..persze csak az en velemenyem,,,..
5.
5.
mataj
Szerintem ez csak ps4en fog hasítani,a többi csak le butitott lesz!
4.
4.
kanos005
#1: Hát gen váltás előtt általában kiadják réggire is az AAA címeket
3.
3.
piskóta
"A DICE azt szeretné, hogy eljussunk arra a pontra, hogy a törődünk az általunk irányított karakterrel" , ehhez viszont az kell, hogy megszeressük a karakterünket ilyen vagy olyan tulajdonsága miatt, de ha a játék 5-6 óra alatt véget ér, esély nincs rá. Ezt meg lehet csinálni egy RPG-nél vagy FPSRPG-nél, ahol van rá 20-30 vagy esetleg 50-100 óra.
2.
2.
kamgecam
Ősszel érkezik ps4-re?
Jól van akkor szólok asszonynak,nyáron nem megyünk nyaralni,
mert kell a pénz...
A fene,ez mégsem jó,hmmm.
Megvan!
Leszokom a cigiről,és nem fogok annyi sört inni,meg tejet! =)
Nem érdekel,őszre összekuporgatom rá a pénzt!!!
1.
1.
mestermagyar
xbox, és ps3? Jó viccesen fog kinézni, ha már a bf3-at sem tolta 60fps-el.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...