A Nordicé a Darksiders, a Gearboxnál a Homeworld

  • Írta: fojesz
  • 2013. április 23.
  • Biznisz
Link másolása
Kihirdették a THQ még el nem adott címeiért zajló aukció eredményeit is: két sorozat, a Homeworld és a Drawn to Life kivételével az összes megmaradt THQ-játék az osztrák Nordic Gameshez kerül.

Kihirdették a második THQ-aukció eredményeit, mint kiderült, gyakorlatilag mindegyik megmaradt cím gazdára talált, miután a Nordic Games két márka kivételével az összeset felvásárolta 4,9 millió dollárért. A hatósági jóváhagyásra váró felvásárlási ügylet a legnagyobb léptékű az osztrák vállalat történetében.

A Nordic Games így több mint 150 címre tette rá a kezét, nemcsak a Darksiders-, a Red Faction- és az MX-sorozat lett az övé, de többek között a Titan Quest, a Supreme Commander, a Frontlines, a Stuntman, a Juiced, a Full Spectrum Warrior és a Destroy All Humans! is. A Nordic leszögezte: ha valamelyik címhez folytatást készítene, lehetőség szerint az eredeti készítők vagy a lehető legjobb fejlesztők közreműködésével csinálná meg.

A Nordic Games osztrák illetőségű cég, alá tartozik a JoWood, a Dreamcatcher és a The Adventure Company is, így biztosan találkoztatok már a nevével.

A Homeworld és a Drawn to Life máshoz került

A Nordic felvásárlásából két cím maradt ki. A Homeworld végül a Gearbox Software-hez került, a fejlesztőcég 1,35 millió dollárt fizetett érte. Érdekesség, hogy állítólag a Homeworldért zajlott a legkeményebb verseny, az Aspyr Media csak 50 ezer dollárral licitált a Gearbox alá, a harmadik helyezett pedig a Paradox Interactive volt. A Gearbox első körben a Homeworld első két részét hozná vissza a köztudatba, mindkét játékot elérhetővé tenné a legnépszerűbb digitális játékboltokban.

A Nintendo DS-en indult Drawn to Life-sorozat a 505 Gameshez került, ami 301 ezer dollárt fizetett érte. A felvásárlás keretében a széria összes tagja a kiadóé lett, egyedül a SpongyaBob-mellékág maradt ki az üzletből, lévén az már eleve a Nickelodeoné volt.

8.
8.
guitarlord
#6: Kolléga!

Megértem a fenntartásaid a Gearbox-szal szemben, de a Duke Nukem-et ne vegyük bele ebbe a történetbe:).

Szerintem Te is tudod, hogy azt a játékot a 3DRealms rontotta el, addig húzta, hogy csődbe is ment, ha a GBX nem vette volna meg a jogokat, most nem lenne mit szidnod, ellenben sokan siratnák, hogy nincs DNF, mert bármennyire is tudtuk, hogy 1X év után egyszerűen lehetetlen normális programot kiadni, sokan szerettük volna kipróbálni!:)

Nem tudom láttál-e már programkódot, vagy fejlesztettél-e valaha, de egy 1X éves programkód már jó eséllyel kb. spagetti....Refaktorálásról szó sem lehetett, nem lett volna értelme, újraírni az egészet meg még annyira se, hiszen akkor végképp Senki nem hitte volna el, hogy elkészül valaha is....Akkor volt nemrég, hogy a 3DRealms csődöt jelentett és valószínűleg nem lesz DNF soha, ment a hírverés a játék körül, a GBX csak meglovagolta a hullámokat, gyorsan "kiadásra alkalmas" állapotba hozta a progit és kiadták! Ebben a helyzetben ez volt a legjobb döntés, akármennyire is bántó.....

Az Alien miatt joggal haragszol;). Azt mondom várjuk ki, mi fog kisülni ebből! A Nordic-ról Én sem hallottam túl sokat, de a JoWood okán Nekem sem hangzik annyira acélosnak.....
6.
6.
dBLOOD
Szuper, a Duke Nukem, illetve az Alien után egy újabb franchise amit a
Gearbox majd szépen szétb*sz!
5.
5.
Elyas
Csak a Darksiders legyen jo :D
4.
4.
Dercsi
Még életemben nem hallottam erről a Nordic Games-ről... :(
3.
3.
BrendOoN
A Gearbox abból a pénzből vette meg vajon a címet amit a Segától kaptak, hogy csináljatok Aliens: Colonial Marinest?
2.
2.
wardprod
Hát ennek nem tudom, hogy örüljek-e, vagy sem... DS sokkal jobb helyen lett volna egy Gearboxnál imho QQ
1.
1.
crytek
Nem semmi felhozatal kíváncsi vagyok ebből mennyi végzi a kukában és mennyihez jön folytatás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...