Call of Duty - hogy lesz ebből mobilváltozat?

  • Írta: fojesz
  • 2013. április 25.
  • Hír
Link másolása
Noha az okostelefonok és a tabletek egyre fontosabb szerepet töltenek be a játékplatformok között, meglepő módon az Activision eddig nemigen erőltette a mobiljátékokat. Ami nem jelenti azt, hogy már nincs rajta az ügyön.

Persze nem arról van szó, hogy nincs az Activisionnek mobiljátéka, a Call of Duty például kapott már egy-két portot, viszont olyan anyaga nemigen volt a kiadónak eddig, ami játékélmény vagy üzleti modell tekintetében kifejezetten a mobilosokat célozta volna.

Ez viszont változni fog a jövőben, már a Blizzard-féle Hearthstone is kikacsint az iPad felé, és Jon Estanislao, az Activision Blizzard mobilos és digitális eladásokért felelős igazgatójának szavaiból az derül ki, hogy a Call of Dutynak is nagy szerepe lesz ebben a folyamatban.


Estanislao a DMW Games konferencián elmondta, a jövőben kerülnék a mobilos portok készítését, ehelyett inkább új élményt teremtenének ezeken a platformokon. Az persze egyáltalán nem evidens, hogyan ültessék át a Call of Duty-esszenciát az okostelefonokra és tabletekre: "Rengeteget erőt fektetünk annak megértésébe, hogyan párosíthatnánk ezt az élményt azzal, hogy hogyan játszanak a játékosok ezeken a kütyükön."

Hozzátette, hogy a mobilos Call of Duty által nyújtott élmény a játékosok igényei alapján változik majd, a cél pedig végső soron az, hogy elérjék a hardcore rajongókat, illetve a PC-s és konzolos játék mellett mobilos játékra is buzdítsák őket úgy, hogy teljesen egyedi játékélményt kínálnak nekik.

3.
3.
mestermagyar
A mobilok lassan a mostani konzolok tudásával vannak szerelve teljesítményben, egyszerüen átportolják. Irányításra meg ott a moga pro. A cod-copy modern combat is elvan tök jól, már codos színvonallal készül el a mobilra a játék.
2.
2.
Gamelord
Nagy pénz van a mobiljátékokban, hát pont ők ne vennék ki a részüket?
1.
1.
msmester
Már a nagy kiadók is terelődnek a mobil piac felé. Mi lessz itt 5 év múlva?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...