Még egy kis The Bureau: XCOM Declassified

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 14.
  • Videó
Link másolása
A tegnapi screenshotok és gameplay videó után ma egy kisebb infócsokorral és egy új trailerrel tudunk szolgálni a látszólag kőkeménynek ígérkező augusztusba belecsöppenő The Bureau: XCOM Declassifiedról.

Mint tudjuk, a The Bureau a 2K Marin csapatánál készül, és bár eredetileg FPS-nek fejlesztették, azóta nem kevés változtatást eszközöltek rajta - már ami a játékmenetet illeti. A taktika és a tervezés lényegesen fontosabb lett, ráadásul a fejlesztők úgy vélték: elegánsabb, ha a kamera rögzítve van, így az FPS-nézőpontot is lecserélték.

A fejlesztők maguk is a Brothers in Armshoz hasonlítják a játékot, aminek a főhőse William Carter lesz. A parancsnokkal két ügynököt vezethetünk majd csatába, ehhez az úgynevezett Battle Focus lesz a segítségünkre. Lenyomásakor az idő lelassul, a kamera szinte felülnézetből, szabadon mozgathatóvá válik, így adhatunk parancsokat a társainknak.

A Battle Focus alapvetően a manőverezés irányítását szolgálja, de különböző képességek és kombók révén válik igazán hatékonnyá, amikre az idegenek elfogásával tehetünk szert. A mérnökök például ágyúkat telepíthetnek, ezeket Carter fel tudja emelni, hogy a fedezékbe bújt dögöket is elérje vele. A fejlesztők szerint a játékmenet picit a BioShock 2-re is hasonlít: ott is így kellett kombinálni a csapdákat, a fegyvereket és a plasmidokat. A 2K Marin célja egyébként az, hogy a játékosok minden eszközt és fegyvert kipróbáljanak, hogy így kísérletezzék ki a hozzájuk legközelebb álló játékstílust.

A The Bureau 1962-ben játszódik, ekkor érkeznek meg az idegenek először a Földre, a játékosok tanúi lehetnek az XCOM megalakulásának. A grafika a hatvanas évek stílusát és a modern sci-fit ötvözi, az ügynökök pedig olyanok a készítők szerint, "mintha Don Draper (Mad Men) csatlakozott volna a Szellemirtókhoz". Őket egyébként magunk nevezhetjük majd el, testreszabhatjuk őket, külön-külön fejlődnek mindannyian, önálló képességfával rendelkeznek, ha pedig meghalnak... akkor meghalnak. 

A The Bureau nem egy klasszikus XCOM-játék, de nem is agyatlan lövölde. Azért felfedezhető bázisunk lesz, ahol fejleszthetünk majd, ezen felül mellékküldetéseket is kapunk, sőt a történet is a döntéseink nyomán alakul.

A játék augusztus 20-án jelenik meg PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra.

5.
5.
Kocsis92
elképesztően várom. resistance után jól jön valami alien lövölde
4.
4.
DevilGamer
Pont augusztus? Miért nem lehetett volna júliusban?
Végülis nem baj, de szerintem a ballagási lóvé már ellesz költve, de majd tartogatok belőle.
2.
2.
utahl2
Tök jó :D nemcsak egy xcom előzmény? :D
1.
1.
DON GONDOCS
Átlagos akció játéknak tűnik, pont ezért lesz ez jó. Nincsenek nagy elvárások.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...