Armikrog. - új kalandjáték a Neverhood alkotóitól

  • Írta: zoenn
  • 2013. május 29.
  • Bejelentés
Link másolása
A Pencil Test Studios elindította az Armikrog. Kickstarter-kampányát. A játékon ugyanazok a kulcsfigurák dolgoznak, akik a kilencvenes években a kultikus Neverhoodot rakták össze. A műfaj és a hangulat nem változott.

Oh, azok a kilencvenes évek! Bizonyára sokan gondoljátok úgy, hogy a point and click kalandjátékok aranykorát éltük át akkor, szerencsére a Pencil Test Studios tiszteli a hagyományokat és az Armikrog. névre keresztelt alkotásukkal tisztelegnek az elődök előtt.

A Kickstarteren elindult kampány mögött az a Doug TenNapel áll, akinek az Earthworm Jimet köszönhettük, a csapatot pedig olyan szakemberek alkotják, akik a klasszikus Neverhoodot készítették. Az Armikrog. merész stílusa hűen követi a nagy elődöt: ugyanúgy gyurmafigurák digitális animálásával kelnek életre a szereplők, a humor és a könnyed hangulat szintén tetten érhető.

A történet szerint főhősünk, Tommynaut hajója az űr felfedezése közben lezuhan egy furcsa bolygón. Vele tart beszélő kutyája, Break-Break is. Úgy tűnik, hogy a planéta lakói cseppet sem barátságosak, röviddel az érkezés után hőseink már bezárva találják magukat Armikrog erődjében. Számtalan vicces kalandot élnek át, mire kikerülnek a slamasztikából.

Az Armikrog. befejezéséhez 900 ezer dollár szükséges, s már 127 ezer dollár összegyűlt belőle - a srácoknak 29 napjuk van az adományok fogadására. A szám meredeken ível felfelé, úgy látszik többen visszasírják a régi idők kalandjátékait. A játék júliusban érkezhet PC-re, Linuxra és Macre - teljesen DRM-mentesen. Köszönjük, maxinteger!

11.
11.
a3a
Most kicsit sajnálom, hogy nincs keresetem.
10.
10.
gyerecske
#9: ŰrNeverhood :-) marha jó lesz, a zene pedig Terry Taylor, nem semmi figura :-)
9.
9.
Kiba199
Nagyon jó, várom hogy megjelenjen mert a régi játékaik is tetszettek.
8.
8.
Qmi05
Eartworm Jim agyeldobós volt SEGA Megadrive-on, és nem kicsit nehéz :) Neverhood viszont sajna kimaradt. :(
7.
7.
xQx.
Ezeknek durva órabérük lehet, ha 22 perc 30 000 dollár. :D
6.
6.
LiMiT
Már megy is a pénz! Gyerekkorom kedvence volt a Neverhood :')
4.
4.
Gubi
Ahogy hallom még a zenéje is ugyanolyan elmebeteg lesz mint a Neverhoodé :) Nagyon várom! Imádtam a játékot és ez is nagyon tetszetős már így elsőre!

22 perce íródott a cikk és már majdnem 30 000 dollárral nőtt az összeg. Össze fog ez jönni :)
2.
2.
Kocsis92
fuh nagyon reméelm h összejön :D
1.
1.
DON GONDOCS
Most pont ilyen játékokra van igény! várom a megjelenést!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...