FIFA 14 - a többségnek gyenge PC-je van

  • Írta: zoenn
  • 2013. június 18.
  • Érdekesség
Link másolása
Az EA Sports elnöke, Andrew Wilson megindokolta, hogy a PC-sek miért maradnak ki az Ignite Engine-ből idén. Szerinte a legtöbb FIFA-játékosnak egyszerűen túl gyenge gépe van a next-gen motorhoz. Ezért marad a régi.

A Polygonnak adott interjújában az EA Sports fejese, Andrew Wilson szerint azért nem kapnak a PC-sek Ignite Engine-t, mert a legtöbb játékosnak egyszerűen túl gyenge gépe van, így nem tudnák futtatni, szemben a PlayStation 4-gyel és az Xbox One-nal. Ezért jön a számítógépes FIFA 14 a régi engine-nel.

Wilson tudja, hogy vannak high-end PC-k is a piacon, de a vásárlók oroszlánrésze még viszonylag gyenge teljesítményű konfigurációkkal nyomul. Ha a FIFA 14 next-gen motorral jönne, a rajongó többsége fel lenne háborodva, mivel az nem futna a gépükön.

A történelem ismétli önmagát: az EA Sports bizonyára jó pár évig nem készít Ignite Engine-es FIFA-t számítógépekre, ugyanakkor Wilson nem zárkózik el teljesen az ötlettől. Nem csupán arról van szó, hogy az átlagnak gépet kell majd fejlesztenie, hanem arról, hogy az Ignite Engine-t is hozzá kell igazítani a PC-k nyílt architektúrájához. Nem titok: a motor a next-gen konzolok zárt architektúrájára épült.

49.
49.
ultra pc
#48: jah és utólag olvasván tovbbi kommenteket még mielőtt itt kapnám szópofonokat hogy fifa miatt költeni gépre....NEM én az elkövetkező nem tom hány évre(ameddig bírja) fejlesztettem magam.
48.
48.
ultra pc
#47: jah bocs férrenéztem fontot FT-nek XD de én is olyasmikörül álltam meg
47.
47.
ultra pc
#34: jó örülj én meg egy havi fizetést, bár meg is láccik a teljesítményen nagyon elégedett vagyok!!!
46.
46.
trion96
Mekkora g*ci ez a EA :D Igaz konzolon játszok (NEM fifát, azt inkább semmin) de ez azért nagy parasztság az tuti.
44.
44.
Dízel
#43: hát ezaz,,, adjak féláron, vagy olyan 5000/6000ft ért. ezt hivják igazságtalanságnak.
43.
43.
Henry82
Hat nyilvan, de pc-re is teljes erteku jatekkent adjak el, ugyhogy illene ugyan azt tudnia mint a konzolverzionak.
42.
42.
aRkye
Szerintem meg az van, hogy évek óta több konzolos változatot adnak el mint pc-re, s ezért vannak úgy vele, hogy ráérnek többet beruházni pc-re.
41.
41.
Henry82
#35: jaja, mert a voodoo korszak óta nem bírja a szemem a pixeles képet, én itthon egy 42 colos full hd tv-n nyomom xbox kontrollerrel és sajnos a jelenlegi generációs konzolok nem képesek ekkora Tv-n pixelmentes képet rajzolni.
Tehát a lényeg, egészen idáig jobb minőségben tudtam játszani, ugyan olyan kényelem mellett mint konzolon.

Az uj konzolok megjelenésével már viszont sajnos jogossá válik a kérdés.
40.
40.
Dízel
igaza van a háborgóknak, én is eggyetértek velük, részben, ellenben annyiban védeném meg a fejlesztőket, hogy a fifa egy tömeg játék, a mai napig ott van az élbojban a fifa 13 eladási példányszáma, (amit amugy én sem értem miért, amikor megjelent egy éved van rá rá h. játsz vele utanna jön az újabb rész...) na de a lényeg, ezeknél a bu*iknal mindennél többet jelent az, h. minél több gépen elfusson a játék mert akkor többen veszik meg. azt persze nem veszik észre h. már szinte senki sem pentium 4eseken nyomja, mert azért ez a grafika korant sem korszakalkoto....
39.
39.
JackBauer
#35: miért ne lennének?
38.
38.
XuChi
Ezt a rossz dumát :))

A fifa ami megeszi a gépeket?? LOL

Mit tud az az engine? Kiszámolja a több ezer néző ruhájának a mozgását amikor gólt rúgok?? Vagy minden egyes játékos fanszőrzetének szálankénti emulációját??
37.
37.
Oldskoolgamer
Meg már tököm kivan itt csomó emberrel meg a Játékipar nagy Donjaival....Milyen NEXT GEN? Bekerült a 3DFX A GÉPEMBE ÉS ELTŰNTEK A PIXELHEGYEK?? Hirtelen 1 millió poligonos kocsi lett az Atari-s pixelekből? Végre igazi motorhangot hallok 16 biten?Az emberi hülyeség komolyan már...Vagy most ugrottunk a PSX-ről a PS2-re? Ez egy rohadt nagy marketingfogás idiótáktól idiótáknak.
36.
36.
Oldskoolgamer
Érdekes.. Mondom én aki kb egy Fifával nem játszott. Ez nem nem felvágás srácok( különben se volna mire csak hozzászólok)Nekem még egy "öreg" lga 775-ös Core 2 Quad-om van kemény 3gb rammal.egyedül a videokari "relatíve mai" de ez se igaz. A HD6850 se mai gyerkőc de dicsérték én meg nagyon imádom. Gyakorlatilag vicc de egy Intel VS AMD ellentét nyugszik a gépházamban. Ehhez képest csomó mai játék alapbeállításban belöki magát 4x élsimításba highon HD-ban..Én alapvetően sok autós játékkal játszom. Imádom a TDU1-t (nekem mai napig igenis szép és a GRID1-et. Lényeg a lényeg gyönyörűek szerintem és azért történnek dolgok a képernyőn..De mondom sok mai játék "le a kalappal szinten" fut... Tehát akkor most felteszem az epikus kérdést...*irony time* A FIFA A KÖVETKEZŐ KI******* BENCHMARK JÁTÉK? MENJEN MÁR AZ EA BAGÁZS A FRANCBA...LE KÉNE ÁLLNI A DROGOKKAL AZ M$-EL EGYÜTT..
35.
35.
vortel
de most komolyan? még mindi gvannak akik PC-n fifáznak? ne már... :D
34.
34.
Henry82
Egyébként tényleg rohadjanak meg ott ahol vannak, kb 500 fontot költöttem nemrég a gépemre, nagyrészben azért, hogy felkészítsem a next gen Fifákra, erre pofánköpnek ezek a pondrók, én vagyok a hülye, ha egy szaros fillért is adok ezeknek.
33.
33.
Henry82
#30: Az E3 bemutató alapján biztosan mondom, hogy az új hiper szuper (pff:) engine-ben az egyetlen erőforrást zabáló fícsör a 3D-s közönség, minden más csak apró kozmetika. A felbontást, texturák részletességét minden pc-s játékban lehet állítani, innentől csak egy olyan opció kéne, amivel ki/be lehet kapcsolni a 3D-s közönséget, még külön meló sem lenne vele, a 2D-s közönséget nyugodtan át lehet emelni a Fifa 13-ból.

Nagy baromság ez megint, nyilván csak arról van szó, hogy büntetik a PC-s közönséget, mert mi ugye lehet, hogy lewarezoljuk a játékot.
Na mindegy, remélem legalább így jóval olcsóbb lesz a PC-s verzió, mert ha hasonló árban lesz, akkor én meg büntetésből minden Fifát le fogok warezolni 2020-ig, ahelyett, hogy megvenném őket. Ugyanis szándékomban áll.
32.
32.
ultra pc
31.
31.
konczyka
pff. Low gép-> lowra állított grafika. És a fifához sosem kellett nagy igény.
30.
30.
ultra pc
Most nem tom mit mondjak,mert én szívesen élvezném az új enginet csak hát mégis van benne igazság sok olyan embert ismerek akik számomra low gépen tolják és szeretik
29.
29.
randall13
#28: http://lmgtfy.com/?q=youtube+ignite+engine
28.
28.
akifourteen
Amugy mart mutattak gameplayt az ignite engines fifabol vagy mas easports gammabol ?
25.
25.
atesz89
#20: Valaki legalább vágja mivan! :D
24.
24.
IAppearMissing
De ha ez így van, miért nem használják a "FELHŐ EREJÉT" mint a SimCity-nél? xD
Komolyra fordítva, a legtöbb új játék erős PC-t igényel, pont egy fifa nem futna rajtuk?
De ha a fifások nagy részének a gépe valóban elavult, hogy játszanak a többi ea játékkal (NFS, Battlefield stb)?
23.
23.
Gabesz 17
Én biztos nem fogok addig fifiát venni, amíg nem lesznek ugyanazok a dolgok benne mint a konzolos verziókban. Inkább maradok a 13nál. 1 év úgy sem volt elég ahhoz, hogy az összes játékmódot kipróbáljam. :)
Amúgy meg akinek a 13 simán elfutott, annak biztos menne a 14 is, max alacsonyabb grafikával.
22.
22.
randall13
Egy normális optimalizálás és skálázhatóság, és máris nem kell ilyen hülyeségekkel égetni magukat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...