DirectX 11.2 csak Windows 8.1-en és Xbox One-on

  • Írta: zoenn
  • 2013. június 28.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft bejelentette, hogy a DirectX 11.2-es grafikai finomságokat csak a Windows 8 legfrissebb verzióján és az Xbox One-on élvezhetjük. Ha ki akarjuk használni új videokártyánk képességeit, búcsút kell intenünk a Win 7-nek.

Nagy várakozás övezi a DirectX 11.2 bevezetését, ám a Microsoft lecsillapította a kedélyeket: az új verziót kizárólag Windows 8.1-en és Xbox One-on élvezhetjük. Ez annyit tesz, hogy ha új videokártyát vásárolunk, operációs rendszert is cserélnünk kell, ha eddig nem tettük volna meg. Természetesen a leendő Xbox One-tulajok vannak a legkényelmesebb helyzetben, az új konzol már alapból DirectX 11.2-t használ. 

Dióhéjban elmondható, hogy az új DirectX segít a sávszélesség javításában és a memória-felhasználás hatásfokának növelésében. A száraz szakmai részletekről itt tudakozódhatsz.

75.
75.
DON GONDOCS
Ennek a 11.2 annyi a jelentőssége a játékokban mint hogy milyen hangerőn játszod.
MAJD a direcx 12nél lesz mire figyelni, ezek csak ilyen apróságok amiket itt mutatnak.
74.
74.
Dercsi
Engem igazából nem izgat melyik rendszer és melyik hardver támogatja a DX11.2-t... Inkább azt súgja meg már valaki hogy melyik játék használja ki...
72.
72.
daft_pete
Jó, de Win8ban Aztal is van :D
Amúgy igen, valóban kihagytam egy betűt és télleg SZ-szel kell írni, az asztal szót. HSZ szerkesztés pedig nincs, de ha lenne se vettem volna észre a hiányzó S betűt így hajnalok hajnalán.
71.
71.
Csoki80
#70: Í jáá né má, nem vót elég nyevtanóni egész tavasszá? Mos nyáriszüne van e, ne okoskoggyá e :-P
70.
70.
traumraise
#62: az "asztal"-t sz-szel írjuk és nem z-vel.
69.
69.
Josi21
#21: Szerinted mi van rajta OpenGL ? xD
Szoftveresen mindenképp előrelépés, viszont hardveres igénye borzalmasan magas. Én is 7 mellett álok pedig high end Pc-m van, 8 egyszerűen nem tetszik, és még kiforratlan. Várok a váltással, jelenleg 7 jobb alternatíva, hardvereknek bőven elég. :)
68.
68.
Belerofon
#67: Köszi,de ezzel most baromi újdonságot nem mondtál,sőt én is ugyanezt írtam,noha az ms-t nem hoztam szóba,azért szilárdan megvan a véleményem róluk.
67.
67.
#66: majd észre fogjátok venni, hogy a m$-nak csak minden második operációs rendszere jó.
vagyis, pl. win98 jó volt, millenium egy szemét. az xp jó volt, a vista nem. a 7 jó volt, a 8(8.1 stb) nem igazán jó.
maga a rendszer jó elismerem, de csepés felület számomra elássa az egészet.
hovatovább, az hogy így próbálják eladni, gyakorlatilag kényszeríteni: ez a marketing téma nagyon nem megy a m$-nak az utóbbi pár évben azt kell mondjam.
nem is értem, hol élnek ezek. soora bukják be a dolgokat és úgy csinálnak mint egy idióta gyerek aki a falnak megy.
csak nyugi, a következő windows jó lesz. amire odajutunk, hogy valóban érdemes lesz váltani 7-ről(normális dx nem ez az agyontoldozott-foldozott 11), addigra már talán a m$ is rájön hogy nem éri meg pattogni.
66.
66.
Belerofon
#65: Mikor kijött a Win.XP,az számomra tényleg egy igazi újítás volt,legfőképp technikailag,és nem csak számomra természetesen.Aztán jött a már-már kiéheztetett memóriazabáló, optimalizálatlan Pista,szólni nekem,hogy most a "fejlődés" nem neked jött el kedves Belerofon.Aztán jött a win 7,na akkor éreztem azt,mint az xp-nél,hogy itt a fejlődés.Nagyon megkedveltem a rendszert,szinte napok alatt beleszerettem.Most ezzel a win 8-al nem tudok mit kezdeni.Számomra nem a rendszerrel van baj,hanem semmit nem hozott magával,amit az xp-nél és win 7-nél éreztem,hogy most bizony váltani kell.Számomra a win 8 egy alternatíva és semmiképp sem fejlődés.

65.
65.
#64: Véleményem szerint a Microsoft mostanában túlságosan erőszakosan igyekszik az újításait lenyomni a felhasználói torkán, Windows-fronton meg egyébként is nevetséges amit a Vista óta művelnek...

Én 3 éve váltottam Win7-re, és tökéletesen megvoltam vele elégedve az elmúlt másfél évben már, kiismertem mit lehet rajta és mit nem, mivel kompatibilis még XP-ről és mi az ami már rakoncátlankodik...

Erre jött a Win8.

Nem tudom megérteni mi a fax értelme van a hírverésen és szenzáció keltette jó eladások reményén túl ennek az állandó új rendszer kiadásnak.

Ha inkább hagynának kiforrani végre egy rendszert mint tették az XP-vel, talán messzebbre jutnának, és a hírnevüknek is jót tenne...


UI: Nem, még nem próbáltam a Win8-at, de a környezetem visszajelzései alapján nem is bánom... A DX-es fejlődés meg engem már nem érint: sztem a következő generációban minden lóvémat egy PS4-be ölöm majd...
64.
64.
Belerofon
#62: "Haladni kell a korral emberek, ez van!"

Az aztán nagy korral haladás lenne,ha mondjuk váltanék 8-ra.Páran dobálóznak itt ezzel,hogy "haladni kell a korral" "meg előbb utóbb úgyis váltani kell rá",hát semmilyen forradalmi újítás nem áll a win 8 mellett,hogy az ember rá kényszerüljön.Ha a win 7 olyan öregecske lesz már,mint az xp,akkor már 2 másik operációs rendszer is napvilágot fog látni,ami talán hoz olyan újdonságot,ami miatt vált az ember.Ha valaki meg csak dx11.2 miatt dönt a win 8 mellett,minden elismerésem.
63.
63.
Csoki80
#58: Nekem az összes W7 de még az xp driverek is mennek. Van egy ezer éves scannerem alapból egy régi x64 driver van hozzá és kész simán felismerte azt is.
Szerintem nagyon jó lett a nyolcas :-)

Jó mondjuk az ssd- men ott csücsül egy ubi azt jobban kedvelem ;-)

Más a hírnél maradva, kíváncsi leszek mi változik az új dx be én még mindíg a 9 nél vagyok leragadva, s hiába mutogatják a különbséget a haverok nem igazán látom meg a nagy változásokat... Most hogy egy autósjátékban a hangya pöcsén az út mellett egyel több a szőrszál az nem nagyon izgat fel.... Meg hogy hogy csillan a fény stb.
A Régi játékoknál több időt fordítottak a játékra nem a villogásra fordították a fejlesztési időt/pénzt................. :-P
62.
62.
daft_pete
Simán felmegy Win8ra a 7es driver, sőt még Vista-s is. Extrém esetben XP-s is, ha olyan és nagyon nincs más. A 8 igen is jó lett, ami egy továbbreszelt 7, ami pedig tovább reszelt Vista (NT6.0-Vista, NT6.1-Win7, NT6.2-Win8). Azt meg sokan elfelejtik, hogy a ModernUI (Metro) mellett megmaradt a klasszikus Windows aztal, amit megszokhattunk. A Start menü meg teljesképernyős lett. Nem mindegy, hogy egy ikonra kattint az ember vagy egy négyzetre, amiben ugyan az az ikon van?! Ezektől a fikázásoktól a falnak tudok menni. Állítom, hogy a fikázók 90%a nem is használta, a maradék 10% meg 5 perc után kukázta, mert lusta volt megszokni. Haladni kell a korral emberek, ez van! És nem védem, csak utálom, ha valmit divatból fikáznak. Ha nem tetszik, akkor váltani kell OSXre vagy Linuxra, ennyi.
61.
61.
watto
#58: Mekkora hiba, hogy egy oprendszerre nemmtudod feltenni egy korábbi verziójának driverit... wtf
60.
60.
Naridar
#54: Amíg egy ügyes csapat meg nem crackelte. Amiért persze senki nem fizet egy vasat sem. Erre az a szakkifejezés, hogy "addig ingerelte a kutyát, amíg egyszer csak elfogyott a kerítés" :)
58.
58.
Crea
A sima Windows 8, valóban elég elcseszett lett, lásd a kezdőképernyőjét, a start menü hiányát, vagy azt, hogy a Win7es drivereket nem tudod rá feltenni. A Windows 8.1 = Windows Blue! Elvileg egy frissítés lesz, ami egy csomó problémát orvosolni fog. Az a csapat kalapálja össze, akik a Win7et is. A Windows Vista és a sima Win8 egy másik brigád terméke.
57.
57.
Stranger
#55: OFF: Annak idején? OLED TV még nincs is piacon.
56.
56.
samatagrav09
#38: Amiért egy kőműves nem fog NASA műholdat építeni teljesen más cég az egész a Sony többnyire hardware-es dolgokat csinál az M$-meg software-ket.
55.
55.
aordog
Sajnos ez a DirectX dolog olyan, mint annak idején a Plazma, LCD, majd a TFT és az OLEDTFT TV- k bejövetele. Az embernek nem kell, de elöbb- utobb mindenki megeszi amit föztek. Valakit a film, valakit a jäték, valakit meg a hülye internetTV- vel lehetett megvezetni.
Nekem is 10 van fent a PC- n, de mär most kellene egy- két dolognäl a 11, amihez persze ez a gép alkalmatlan. Azért érdemes megemlíteni, hogy a 11- nek szerintem még nincs akkora létjogosultsäga, de jövö ilyenkora, mär nagyon is.
Ez van, ezt kell szeretni, ezt kell megvételezni, de csak azért, mert nekik ezt kell eladni.
A tärsadalom olyan, mint a diszno etetêse:
sötétben, elzärva kell tartani, mert így nincs mäs dolga csak zabälni és közben a moslékot megenni.
Így nem lesz okos ällat, de a célnak megfelel!
54.
54.
Neo1989
Micsoda kétségbeesett üzleti fogás ordít róla h a Win 8 eladásait akarjátok vele növelni. Tisztára mint anno a Halo 2 pc-s portja ami csak Vista-n futott.
53.
53.
Belerofon
#38: Ezt most komolyan kérdezed?A Sony-nak annyi köze van a számítógépes szoftverek fejlesztéséhez,mint nekem a csillagászathoz.Na nem lealacsonyítani akartam most,csak eltérő iparág, mint az ms.
51.
51.
#38: Mert hulye hozza ,ugyanis nincs tapasztalata meg erre elbaszni valo penze.
Es mert a pc nem ugyanazokbol a szarokbol osszetaknyolt valami hanem van kismillio fele szir-szar amibol osszetakolhatod.
Raadasul nem csak egy procibol rambol meg videokartyabol (lesarkitva) allhat.
Nos, ezert.
Azt mindenki elfelejti amikor azzal peldalozik, hogy mennyivel erosebb pc kell mint konzol ugyanahoz az idiota jatekhoz (egyebkent nem sokkal ha nem veri a tamtamot a kiado es van ido normalisan megcsinalni).
Ezt a sok marhasagot mind le kell kezelje pl a win.
50.
50.
hedzsooo
Meglepődnék, ha a PS4 nem támogatná szintén. Egyébként meg ezért nem fogok Win7-ről 8-ra váltani, az már szinte most fix.
48.
48.
nem mintha nagyon meg kéne ijedni az efféle kijelentésekről.
persze hogy csak win8.1 alatt megy a dx akármi. valójában ideje volt már!
hiszen máshogy nem is lehetne ráerőltetni az új winfost az emberekre.
mert 1 vicc, és tényleg hányinger a csempe felület, gyalázat gépen az egész.
nade sebaj, 1 kattintással el lehet küldeni a fenébe :)
meg aztán biztosra veszem a crytek(m$ bérenc) is biztos sír ezerrel, hogy nem vesznek elég ezerdolláros vga-t a ratyi balfaszok. mert azon olyan jól fut a krájzsisz akármi, meg tudnak olyan "mélységű" technológiai innovációkat letenni az asztalra, mint pl a ryse(rejsz) vagy hogy a tökömbe írják.
hát persze. egyik disznó nem eszi meg a másikat, ezt kívánja az ipar érdeke is. várható volt.
mondjuk én azt mondom: jobb is hogy meglépik! még jó, hogy így apránként teszik meg. nem egyből bele a közepébe mint az X1 bejelentésnél. aztán lehetne magyarázkodni hogy az nem is úgy volt ámám mindenki félrehallotta. :)
47.
47.
KeXxX
Még a DirectX11-et se nagyon használom mert majdnem mindegyik játék DX9 vagy 10be fut. Persze vannak olyanok amik csak DX11-ben futnak vagy be lehet külön állítani hogy Dx11-ben fussanak. Én csak több mint fél éve váltottam Op. rendszert XP-ről Win 7-re. A 8-as nem tetszik, és nem is kell.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...