Nem vesznek játékot az Ouya-tulajok

  • Írta: fojesz
  • 2013. július 29.
  • Biznisz
Link másolása
A számok is azt bizonyítják, hogy viszonylag keveset költenek játékra az Ouya-tulajdonosok, de a konzol mögött álló cég vezérigazgatója szerint az eladások így is jobbak, mint amire számítottak.

Múlt héten röppentek fel azok a hírek, miszerint az Ouya nem szerepel túl jól játékeladások terén, ami elsősorban a konzol free-to-play voltából adódik: a játékosok nemes egyszerűséggel leragadnak a játékok ingyenes változatainál, és nem fizetnek a teljes verzióért.

Julie Uhrman, az Ouya vezérigazgatója azonban nem aggódik: ahogy a The Verge-nek elmondta, cége szerint az Ouya játékeladásai így is jobbak, mint amire számítottak. Szerinte korai lenne bármilyen következtetést levonni az Ouya eddigi pályafutásáról, hiszen a "hagyományos konzoloknak" is évtizedekig tartott, míg eljutottak a jelenlegi szintre.

A múlt heti infók különböző fejlesztői véleményekre támaszkodtak, ezek a csapatok rendre alacsonynak ítélték meg az Ouya-játékuk néhány száz, esetleg néhány ezer dolláros bevételét. Uhrman szerint azonban ezek a számok jók, és bár "nem termelnek több millió dollárt, mint egy új Halo", felesleges is összehasonlítani a két közeget.

Uhrman elmondta, úgy látja, a játékosok szeretik végigpróbálgatni az Ouya címeit és folyamatosan vásárolnak. A múlt hónapban a játékosok 27 százaléka fizetett játékért, szerinte ez egy free-to-play konzolnál nagyon jó arány. Az Ouya húsz legkedveltebb címe közül tizenhárom esetében a felhasználók átlag 8 százaléka adott pénzt a fizetős változatért. "Azt hiszem, sok közösségi és mobilos fejlesztő ölni tudna a 8 százalékos konverzióért" - mondta.

Uhrman szerint ahogy egyre több játékoshoz és fejlesztőhöz jut el az Ouya, ezek a számok javulni fognak, úgy hiszi, az év végére már milliós árbevétellel büszkélkedhetnek az Ouya-fejlesztők.

A Gamekapocs tesztjét itt olvashatjátok el a konzolról.

17.
17.
aordog
Az Ebay- en megrendeltem egy 20- asért. Köszi:)
A Jxd s7300- ät, nem ezt a szar Ouya- t:)
16.
16.
Zombiekiller6
Mert szaaaaaaaaaaaaaaaaar!!!
15.
15.
mestermagyar
#12: Azt telefonnak hívják moga pro-val.
14.
14.
Csoki80
Jó kis gép ez pedig, hiába vagytok pesszimisták vele.
Bár egy használt wii nagy ellenfele...
12.
12.
DON GONDOCS
Inkább egy valamire való handelhedet fejlesztettek volna :S
11.
11.
aordog
Tudom, hogy nem az Ouya- hoz tartozik, de szerintem a JXDS 7300 sokkal jobb. Olyan Wii U kontroller koppintäs, ezt tudom, viszont a régi Snes ill. megadrive jätékok ( többek között) hiänyoznak. A jätékokat nyomom täblagépen, de az iränyítäs nem az igazi... Ez a 7300 viszont tetszik. Tudtok abban segíteni, hogy idehaza hol ärusítjäk?? Elöre is köszönöm!
10.
10.
Máig nem értem minek konzol verziót venni a telefonodból, telefonálás nélkül...ugyanaz a sok szar játék lesz rá mint a telódra. Hihetetlen :D
9.
9.
Dugong
#7: Nem demó, hanem free-to-play. Az ilyen játékok ingyen játszhatóak, de van lehetőség fizetni is. Nem kötelező, de ha fizetsz, akkor extra tartalmakat kapsz a játékban. Ezt játéka válogatja, általában gyorsabb fejlődést, design dolgokat, plusz tárgyakat jelent, vagy reklám mentességet stb.
8.
8.
#4: Te milyen jol mondod.
Total igaz.
7.
7.
MoRT2195
Ez a konzol úgy lett beharangozva, hogy megveszi az ember és ingyen játszhat bármivel, és még modolhat is sok dolgot. Ezért kapott rá a nép annyira és ezért várták sokan az Ouyá-t, nem is fognak ilyen marketing kampány mellett játékot venni.

De amúgy nekem ez új, most akkor a játékoknak csak a demó verziójával lehet INGYEN játszani? Mert az akkor úgy nagyon fostos.
6.
6.
southbronx
Nekem ingyen se kéne az biztos.
5.
5.
SP4C3F0X
Mivel mobilra nincsenek eddig normális játékok, nem is nagyon lesznek. Egyedül a Draw Something volt ami lekötött, viszont azt nem lehet gamepaddel tolni.
4.
4.
Dontrip
2.
2.
Nem merik bevallani, hogy megbukott a konzoljuk?
:D
1.
1.
Norbiii
Én erről tán 1 hónapja hallottam először, lehet ez is közrejátszik?! Amúgy nem tudom. :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...