Az Xbox Live-felhasználók 40 százaléka nő

  • Írta: zoenn
  • 2013. szeptember 22.
  • Érdekesség
Link másolása
Mai megdöbbentő hírünk egyenesen a Microsofttól származik: a cég belső elemzői szerint az Xbox Live-felhasználók már negyven százaléka a gyengébbik nem képviselőihez tartozik. Igen, majdnem a fele!

A Microsoft fejese, Kevin Turner a GameSpotnak elmondta, hogy a cég berkeibe tartozó pénzügyi elemzők jelentése szerint az Xbox Live "közönségének" immáron negyven százalékát a nők teszik ki. Bizony, jól olvastátok, csaknem a felét!

Turner szerint mindez "hatalmas változást" jelent az Xbox Live korai éveihez képest. A nők arányának növekedése azt eredményezi, hogy a vállalatnak immáron potenciális célközönségként kell tekintenie a gyengébb nem képviselőire, s ezt vélhetőleg a kínált szolgáltatások és a tartalmak is tükrözni fogják.

Még több kinectes fitneszprogram? Állatsimogatósdi? Sminktanácsadás? Ez vár ránk a jövőben, vagy megy minden tovább úgy, ahogy volt?

39.
39.
sutgab
38.
38.
supair
37.
37.
schalesz
Erre most annyit mondanék hogy akik windows phone-t vettek és valamilyen játékot letöltöttek a piactérről azok is csináltak xbox live-os accot tehát nem feltétlen a konzolban kell gondolkodni.
36.
36.
Extol
Ez mi téma barátom :D
Nem csak a fiúk szeretnek kockulni, nyilvánvaló hogy tele van a csatatér amazonokkal
35.
35.
Raam989
Ez több okból is érdekes téma. Mint a legtöbbször, most is saját tapasztalatból tudok kiindulni. Jelenleg a kb. 40 fős barátlistámon (ps3) kettő darab lány van. Egy nagyon aktív játékos, egy pedig havonta egyszer veszi elő a gépet (inkább pc-n játszik, de ott se sokkal többet), plusz ehhez hozzá jön barátnőm, aki amolyan kockajátékos. Tehát én személy szerint cáfolom ezt a statisztikát.

Másrészt, honnan tudják, hogy a felhasználók 40%-a valóban lány -e? Nekem 5 különböző ps profilom van (különböző régiókhoz), ebből kettő női nemre lett regisztrálva, mert olyan kedvem volt.

Továbbá: abból a 40%-ból mennyi az aktív játékos? Lehet, hogy az adott csaj csak a pasija konzolján csinált egy saját profilt a lokál coop miatt, de magától le nem ülne játszani.

És végül ami még eszembe jutott: Ha valóban 40% az arány, akkor vajon minek köszönhető ez a növekedés? Azért, mert tetszik nekik a jelenlegi rendszer (értem ez alatt a teljes játékkínálatot), vagy azért, mert találtak 1-2 játékot, ami megtetszett nekik és csak ezért csináltak egy saját profilt a pasijuk konzolján?
Ha potenciális vevőkörként néznek a lányokra, akkor pontos felmérést kéne végezniük, hogy mire lenne igényük.

Jó dolog számokkal dobálózni, de a sarkalatos információk olyanok, mint napilapok. Elolvasod és megy a kukába...
34.
34.
KőbányaKispest
Elne higgyétek már úristen. Sok az anyuka, nem ennyi csaj játszik live.on. Ez mind a szülők személyazonossága.
33.
33.
RetecH
Már megint azok az elemzők... :D.
Nem hittem volna, hogy ekkora ez az arány de elhiszem. Persze más kérdés, hogy valójában mennyi ebből az igazi rendszeresen használja a boxot játékra és nem csak a simset indítja el kétnaponta.
32.
32.
Gamerdavid
#31: Küldjek párat? Egész jó állapotban vannak, kissé nehéz a lábukat felpumpálni, de cserébe jó rugalmasak.
31.
31.
semike
pár hölgyike jelentkezhetne nálam...:D
25.
25.
Dreadlox
nem meglepő, nekem kapásból van 5 gamer csaj ismerősöm, igaz az steamen, de live-on is elég sokan vannak ahogy észrevettem elég sok codozik inkább meg a kinektcuccokat imádják
24.
24.
Jinbobo
Érdekes hír!
Boxra majd jönnek a az én kicsi pónim, és hasonló játékok, Ps4 meg kapja a gta-kat, Tekkeneket, CoD-kat... de jó hogy nem vagyok boxos! :))
23.
23.
Neo1989
Akiket én ismerek nőket azok lenézik a videojátékot és rám mindig megvetéssel néznek h játszom. Persze lehet h tévedek de nem hinném h most nők százmilliói elfordulnak majd a kozmetika ipartól és a pénzüket inkább valamely konzolra v pc tuningra költenék.

Most nem általánosítanék szóval bocsánat lányok, de pont erről beszéltünk az évfolyam társaimmal pénteken.
Megkérdeztem h milyen pc-t akarnak egyik azt mondta feketét és legyen rajta MS Office. Az össze többi nem érdekli h milyen vga menyi ram... azt se tudja mi az.
Akiket én ismerek csak az fb-t nyomják rajta szóval nekik tök mind 1.

Ami a konzolt illeti egyiknek sincs és nem is érdekli őket.
Ellenben a divatról mindent tudnak.
Bár a mi évfolyamunkba a fiukat se érdekli a játék inkább isznak.
21.
21.
PrimYaz00
nem csoda, hogy ilyen sokan veszik :) gondolom sok a szőke is köztük
20.
20.
Elyas
ès akkor a Halàl eljön magàért ? :D
19.
19.
Gamerdavid
#18: Sims az jó. Nagyon fasza dolog volt a csinos gót lányt pároztatni a zord kaszással. De sajnos később kiderült, hogy a csaj HIV pozitív :(
18.
18.
Norbiii
#15: Amúgy a GTA-t nagyon szeretem, és néha The Sims-el is játszom, nekem bejön. :D

A + komiért ismét elnézést. :)
17.
17.
Norbiii
#15: Most elképzeltem, a édesanyámat, a két nagymamámat, és a dédimet, hogy a pasikat elüldözik a kanapéról, és együttesen nyomják a Resident Evil-t. Nagyon állat lenne, de ez sajnos elképzelhetetlen.
16.
16.
Gamerdavid
A jó kis combos gamer bigék szeretik az RPG-ket. Legalábbis én így vettem észre.
15.
15.
DON GONDOCS
Hát ez nem meglepő,nemcsak a Gta és sims vonza a nőket a box elé.
14.
14.
dBLOOD
#13: Ja, a negyven százalék kilencven százaléka tizenhárom éves casual hülyegyerekek anyukája! :D
13.
13.
Sun9us
Nem lehet, hogy inkább sok az anyuka, akinek a bankszámlaszámáról aktiválták a LIVE-ot?
12.
12.
bodortamas1
Hát ez tényleg érdekes arány :) Én 25%-ra becsültem volna. De egyben jó is, jó tudni, hogy sok gamer girl van :) Kéne egy ilyen stat ps-ről meg PC-ről is.
11.
11.
slawter
Min is kell meglepődni?...
10.
10.
Norbiii
Most mondhatnám, hogy csak a kép miatt kattintottam ide, és lenne is benne igazság. Ha 5 évvel ezelőtt lennék, akkor kitéptén a lány kezéből a controllert, és nem játszana tovább. Többet nem mondhatok. (Elnézést ezen sorokért.)

Hírhez szólva:

Először félreolvastam a hírt, úgy értelmeztem, hogy 40%-al nőtt a felhasználók száma. XD Most már vágom, és ez úgymond nagy szó. 10-15 évvel ilyen nem nagyon fordult volna elő. Amúgy nem lehet rossz ha az ember párja szeret játszani, jó dolog ez, de ez csak hobbi. Mi is szoktunk, de nem órákat, csak ritkán. Próbálom néha egy kis zombiírtásra rábeszélni a párom, nem megy bele. XD (Nem adom fel!) Szóval ez egy nagyon jó dolog, nem alapvető, de jó dolog ez! Lehet, hogy ez az arány még nőni is fog! Viszont a mozgásos cuccos játékok is, nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy egyre több lány játszik. Elég csak a Just Dance sorozatról beszélni. Az én párom is várja a 2014-es kiadást! Picit elkalandoztam megint, bocsánat. Lényeg a lényeg: Örülök ennek, legyen mindhárom nagy cég sikeres, hogy legyen miből választani! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...