Csupán ötperces videót rögzíthetünk Xbox One-on

  • Írta: zoenn
  • 2013. szeptember 28.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft alelnöke, Phil Harrison tegnap az Eurogamer Expó keretében megerősítette, hogy az Xbox One-nal ötperces játékvideókat rögzíthetünk és oszthatunk meg másokkal. A PS4 esetében ez az idő 15 perc.

Az Eurogamer Expón előkerült az a téma, hogy vajon hány perces videókat rögzíthetünk az Xbox One DVR-funkciója segítségével. A Microsoft fejese, Phil Harrison tegnap megerősítette, hogy ötperces felvételi időt tesz lehetővé a next-gen masina.

A cég elkötelezett aziránt, hogy a játékosok kiváló minőségű videókat készítsenek könnyen és gyorsan. A DVR-funkció puffere 5 perces videókat tárol, a Microsoft szerint ennyi bőven elég lesz a közösségi mechanika eléréséhez. Ráadásul a Kinect segítségével szóbeli kommentárokat is beszúrhatunk a videók alá.

Az ötperces korlát miatt az Xbox One hátrányba kerül a PS4-gyel szemben, ahol 15 perces limittel számolhatnak a játékosok.

43.
43.
Csoki80
Én már látom, hogy az így is agyongyötört youtubén nem tudok, majd normálisan rákeresni egy gaméra sem, mert csomó ilyen amatőr rögzített szutyokkal lesz tele.....
41.
41.
Akinek 60 fps alatt megfájdul a feje az bizonyára lassúbb felfogású és az agyának egyszerűen több infóra van szüksége a képalkotáshoz bizonyos jelenetek értelmezésére! :) Tv be nehogy belenézz mert lerobban a fejed :)
40.
40.
simon 555
#39: Nem.
A gépek folyamatosan rögzítenek.
Amint elkezdesz játszani mind2 gép veszi fel a gameplayed. Amikor megnyomod a mentés gombot akkor az előző 5 percet lementi a HDD-re vagy egyből feltöltheted gondolom.
39.
39.
de ez az 5 perc mit jelent? pl. játszik az arc az FPS-sel, felvesz 5 percet, közben próbál élvezhetően játszani. amikor vége az 5 percnek, nem tud egyszerűen indítani egy másik felvételt? úgyis egy csomót kell vágni és alakítani a nyersanyagon.
36.
36.
simon 555
A kérdésedre válaszolva pedig mindkét gép a jelenlegi állás szerint 720p-s videót tud felvenni 30 FPS-el.
35.
35.
engem továbbra is az érdekel ps4en, hogy legyen egy olyan opció: social off ;-)
34.
34.
simon 555
#30: De téged, akinek gondolom soha nem lesz konzolja, miért érdekel, hogy nekünk mi és miért fontos/nem fontos a konzolban?
Mit számít neked? Miért baj neked, hogy mi nem sírunk ha nem 60 FPS-el fut a játék hanem csak 30-al? Vagy csak 720p-ben fut a játék? Engem sokkal jobban érdekel a játékélmény és a történet, és ahhoz, hogy jó legyen a játékélmény bőven elég a 30 FPS single playerban és a 720p is akár.(lásd TLoU)
Nem bírom felfogni, hogy ez a PC-seket miért zavarja?
Egyébként meg ha már ott tartunk, hogy a konzolosok mindenre ugornak ami sérti őket, a PC-sek is ugyan ezt csinálják....
33.
33.
FrankBlack
#32: Nem kérdeztem meg senkit, csak olvasom a kommenteket évek óta az oldalon szinte minden hírnél, és cikknél.

De szerintem ideje lenne abbahagyni a vitát... :(
32.
32.
Dontrip
#30: És megkérdeztél minden konzolost, vagy két-három ezt mondta? Mert nekem van 5-6 PC-s ismerősöm aki warezol. Akkor minden PC-s warezol?
31.
31.
Dontrip
#28: Te nem tudod elfogadni, hogy valakinek elég a konzol és nem akar BF3-mat egérrel játszani ultra grafikán. De egyébként nem akarom még egyszer leírni Yami kommentjét más szavakkal, úgyhogy olvasgasd azt!
30.
30.
FrankBlack
#27: De inkább én kérek elnézést, hogy le mertem írni a véleményemet, és azt is, hogy a konzolosok saját, korábbi bevallásuk szerint hogy állnak ehhez a kérdéshez, és egyáltalán, hogy mit tartanak fontosnak, mit nem a játékokban.
Én kérek elnézést, hogy kommentelni mertem. De azért a kommenteimet ennyire félreértelmezni, és kiforgatni a szavaimat azért elég érdekes számomra.
De mivel én valóban nem kötözködni akarok, ezért ÉN KÉREK ELNÉZÉST. Így jó lesz?
28.
28.
FrankBlack
#27: Mint említettem egy korábbi hírnél, ami szintén erről szólt, és még sok más egyéb hírnél a konzolosok kifejtették azon véleményüket, amiket én idéztem tőlük.
Nekem nincs semmilyen sérelmem, és nem hánytorgattam fel semmit.
Csak leírtam azt, hogy a konzolosak saját bevallásuk szerint ezt miért nem tartják fontosnak. (igaz, nem ennél a hírnél írták, hanem korábban, és több hírrel kapcsolatban is, sokan ezt írták)

Egyszerűen agyrém, hogy egyesek hogy képesek a szavaimat ennyire kiforgatni... :(
27.
27.
Yami
#25: Általánosítasz és sztereotipizálsz majd negatív véleményt fogalmazol meg egy adott közösségről, mindezt úgy, hogy közben váltig állítod, hogy nem kötözködni akarsz. Nekem ez elég álszentnek hangzik...
Amúgy meg itt senki nem mondta neked, hogy a konzolosokat nem érdekli, te kezdtél rögtön azzal, hogy felhánytorgattad eme régi sérelmed.
25.
25.
FrankBlack
#23: Amit te idéztél tőlem, és cinizmusnak neveztél, azokat mind konzolosok mondták, szó szerint.

Én kérek elnézést, hogy engem érdekelt volna témába vágóan az, hogy milyen
minőségben készülnének azok a videók. Erre volt egy reagálás, hogy a konzolosoknak ez miért nem fontos, erre én idéztem konzolosktól, hogy saját bevallásuk szerint miért nem fontos pl. ez sem nekik.

Ebből te egészen érdekes következtetést vontál le a 23-as hsz-ban, álszentnek nevezel, aki oltogatja a konzolosokat minden hírnél? Nem értem miért kötözködsz velem, de jó lenne ha befejeznéd. Talán engedd már meg, hogy leírjam én is a véleményem egy adott témában, anélkül, hogy belém kötnél. Főleg, hogy szerintem senkit nem sértegettem, nem néztem le, és egyáltalán nem neveztem senkit gyökérnek. Csak te jutottál erre a fura következtetésre. Szóval engedd már meg légy szíves, hogy leírhassam a véleményem a nélkül, hogy te állandóan belém kötnél. Köszönöm.
23.
23.
Dontrip
#19: "Mert a konzolosok szerint csak a játék a fontos, és a játékélmény, nem pedig a felbontás, bitráta, vagy FPS szám. Az ún. grafikabuzikról nem is beszélve, akik "a pixelekre verik a kukijukat"." Ez a komment (ami kicsit nagyon nem mentes a cinizmustól) meg sem említi a konzol hátrányait, inkább azokat bírálja akik megveszeik. Hogy is van ez? Az álszentség jelző nem azért jár, mert leírod a véleményed, hanem azért, mert finoman piszkálódsz amikor csak tudsz, még oda is írod, hogy "jajj csak a konzolfanboyok meg ne találjanak". Ha meg valakinek elege lesz, kijátszod a "én csak a véleményemet írom le hékás, nem bírod elviselni ha leírják a szeretett konzolod hiányosságait" kártyát. Aztán te jól megmutattad, hogy ezek a konzolbuzik milyen gyökerek. Na EZÉRT jár az álszent jelző.
21.
21.
De jóóó!!!Legalább a kis fapöcsök nem tudják elborítani a világot az idióta tesztjeikkel!Amúgy meg ez az 5 perc szerintem bármikor frissíthető ha igény van rá!Remélem nem lesz :) ha csak pár dagi gyerek nem kezd rííívafakadni miatta :)
19.
19.
FrankBlack
#10: Ahhoz képest, hogy én csak szimplán megemlítem, hogy a konzolosok milyen véleményen vannak, hogy nekik mi fontos meg mi nem, én pedig leírom a saját véleményem, és hogy nekem mi lenne a fontos, elég erős túlzásnak érzem erre azt mondani, hogy "oltogatom őket", és ezt "álszentség lvl 100"-nak nevezni....

Ezzel a felfogással, amivel te állsz hozzám akkor én most akkor én is mondhatnám, hogy amit te csinálsz minden hírnél az konzol fanboyság lvl 200. Mondhatnám rólad, hogy olyan elvakult konzol fan vagy, aki azonnal ugrik minden olyan kommentre, ami ő kis kedvenc konzolját rossz színben tünteti fel, és azonnal siet támadni, és megcáfolni minden olyan kommentet ami a konzolok hibáit, és gyengeségeit meg meri említeni.

De én nem mondok ilyet, csak mondhatnám, ha a te stílusodban akarnék válaszolni. E helyett inkább csak ezt mondom: Sajnálom, hogy te álszentnek tartasz a kommenteim miatt, és hogy azt hiszed én oltogatom a konzolosokat.
Szerintem kicsit nagyon is véded, a hőn szeretett konzolodat, és túl érzékenyen érint, ha valaki nem csak csupa jót mondd róla. Ez az elvakultság a te bajod barátom, de akármilyen elfogult is vagy a konzolok iránt, engem azért ne nevezz jogtalanul álszentnek légyszi, mert én sem neveztelek téged pl. konzolbuzinak...

Az, hogy fáj neked, hogy nem mindenki rajong a konzolokért, és kommentben le meri írni azok hiányosságait, esetleges hátrányait, vagy hogy ő miért nem szereti a konzolt azt pedig próbáld meg tolerálni, és elviselni. Én pl. megpróbálom úgy leírni a véleményem, hogy igyekszem azzal nem megsérteni azokat, akik a konzolt szeretik. Ez neked az "álszentség lvl100" ? Sajnálom barátom, ha így látod.
17.
17.
EBR2000
Aki gameplayt akar fel venni az akkor is marad a jó öreg megoldásnál...
Ez meg jó ha beakarjuk mutatni milyen fasza csáveszek vagyunk egy tűzharcban?!
16.
16.
strike19
Szerintem őrültség ez az 5 perc.Aki videót akar rögzíteni vegyen Capture Video HD eszközt.Már látom előre ,hogy a youtube-ot szarrá fogják posztolni az 5 perces rossznál rosszabb végigjátszások.Sok kis 8 éves csícska gyerek.
15.
15.
randall13
5 perc annyira jó, hogy semennyire. YT-n bele szoktam olvasgatni a kommentekbe, és nagyon sokan szeretnének konzolos gameplayeket felvenni, videókritikákat csinálni. 5 perc erre lószar, a 15 még úgy ahogy elég. Na mindegy, legalább továbbra is fogyni fog az avermedia.
13.
13.
Gamerdavid
Pár hete még 10 perc volt. Ezzel az 5 perccel pedig kitörölhetjük a seggünket.
10.
10.
Dontrip
#6: Ahhoz képest, hogy a konzolosok mennyire keresik a balhét, meg nem akarod, hogy vita legyen, te oltogatod őket burkoltan minden ilyen hírnél! Álszentség lvl 100. :)
9.
9.
dobiboy-18
Ha mondjuk,ismerõsöm átküld 15 percnyi VALÓS gameplayt az általam is jónak gondolt játékról,sztem könnyebb eldönteni,hogy megvegyem vagy sem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...