Xbox One - az első hibajelenség

  • Írta: fojesz
  • 2013. november 24.
  • Hír
Link másolása
Kicsit elsiklottunk a hír felett az Xbox One megjelenése körüli felfordulásban, de attól még nem árt beszélni róla: néhány játékos arról számolt be, hogy nem működik az új Xboxának lemezmeghajtója.

Ilyen az early adopterek élete: ha az elsők között akarsz rácuppanni valamilyen újdonságra, nagyobb esély van rá, hogy hibás termékbe futsz bele. Ahogy a PlayStation 4-nél, úgy az Xbox One-nál is arról számolt be néhány játékos, hogy nem működik rendesen az újonnan vásárolt konzolja.

Először a Kotaku tett közzé a fentihez hasonló videókat, ezek mind azt mutatják be, hogy az Xbox One lemezmeghajtója nem működik, a lemez behelyezése után furcsán kerreg, és nem olvassa be a rajta lévő játékot. A hibajelenség kapcsán elindult egy thread a Redditen, az Amazonon is megjelentek a panaszkodók, sőt az IGN is belefutott a problémába.

Azóta a Microsoft is megszólalt az ügyben, a cég képviselője szerint tudják, hogy néhányaknál előfordult ilyen gond, és minden érintettnek azt javasolják, vegyék fel a kapcsolatot a supporttal, akinél konkrétan ilyen hiba üti fel a fejét, kicserélik a gépét. A Microsoft szerint csak nagyon kevés vásárló kaphatott hibás konzolt.

36.
36.
Sid3481
Azért vannak leleményes emberek:D http://www.youtube.com/watch?v=pDoDqTaIwIc#t=123
34.
34.
kharami
Egyet azért szögezzünk le ! Jöhetnek a sonyvérfanboyok, meg az xesek, egymásnak eshetnek melyik a jobb melyik a szarabb, de ha a realitásokat nézzük, akkor egyenlőre mindegyik ugyan olyan nagybetűs szarhalmaz !! És ez a nagy igazság sajnos!
33.
33.
Sid3481
Úgy látszik, az Ms már az indiánokra is gondolt, mert egyeseknek már füstöl a gépe. Így a Skype mellett már füstjelekkel is lehet kommunikálni ismerőseinkkel. Még egy ok, az xbox mellett!:D
32.
32.
ictboy
#31 en mondtam hogy az optikai meghajtó a gyenge pont :-) tajvani beszállító szar minőség ennyi.
31.
31.
daenath
Egre gyakorib jelenseg, mar neve is van "Disc Drive of Doom", IGN, Polygon, GamesRadar is igy jart, sejhaj....
30.
30.
supair
#29: Igen menni fognak.
29.
29.
zenmaster
#28: És ha amerikai accounttal regisztrálsz, akkor fognak menni azok a bizonyos szolgáltatások is (Hulu, Netflix, NFL...), amik magyar live használatával nem lennének elérhetőek? Ha az Eurosport X360 után XO-n is tiszteletét teszi, arra nagyon vevő lennék.
28.
28.
p3ti
#18: Hát, eléggé változó hírek érkeznek a hivatalos megjelenésről. Jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy a konzol boltok december 12. kapják az új szállítmányt. Na most mivel nincsen még magyar live, és "hivatalos" forgalmazója sincsen még az XO-nak,ezért állítólag csak 2014 közepére - végére érkezik a boltokba. De kb. az összes konzolbolt behozta Angliából / Németországból. Ha nem bírod kivárni, vagy neked 8 hogy lesz e magyar live vagy sem ( nekem mind1, regisztrálok amerikai címre, akárcsak az X360nál ) akkor ajánlom pl. a konzolokszervize.hu -t. Neked kell majd eldöntened hogy mennyit szeretnél várni a gépre. Szerintem a karácsonyi pánik miatt gyorsan elfog fogyni ez a szállítmány is. Én sztem átcsúszok a vásárlással kb. februárra vagy márciusra...attól függ mennyi zseton lesz nálam ^^
27.
27.
ictboy
#21: Vagy a jó tajvani beszállító
25.
25.
ictboy
Igazából itt azt kell nézni milyen százalékban jön elő a hiba és milyen komolyságú a hiba. Eddig ahogy nézem jobban muzsikál kicsit mint az 1 hete megjelent konkurrense.
24.
24.
ictboy
#19: Napi 30 ? Ekkora darabszámnál természetesen nem lesz a végén egy rossz terméked sem. Mit gondolsz az Xbox One-t milyen darabszámmal gyártják ? Megmondom: napi hatvan-hetven ezer darab. Itt természetes, hogy fodulnak elő hibák, sőt volt olyan vásárló is aki megkapta 'ajándékban' a teszt lemezt a konzollal együtt. :-) És igen, az egyik gyenge pont a meghajtó lesz ahogy elnézem. Az meg tud akár szállítás közbenis hibásodni, ha egy szarabbul szerelt fogaskerék kiugrik a helyéről, láttam már ilyet.
23.
23.
kristof97
#19: De azt tegyük hozzá, hogy amikről beszélsz, az 500K-s laptopok, azok gondolom nem több millió példányszámban vannak gyártva a gyártósoron, mert kicsit más az ára, és laptopból sok féle márka van (felső kategóriában is), míg az asztali konzolokból van 2-3 féle. De ha te tudod, hogy bármekkora mennyiségű gyártásnál ki lehet szűrni az összes hibás terméket, akkor leírom hogy sz*r szemét mindkét cég, nagy betűkkel. :)
22.
22.
joshsolman1993
Egyetértek az előttem szólókkal. Minden megjelenésnél felüti a fejét valami hiba, akár a játékoknál ahol egy esetleges patch javítja, akár a konzoloknál ahol a garanciális csere. És Magyarországon is van erre lehetőség, egyik barátomnak a 360 első szériás konzolját 3x cserélték, betelefonált oda ahol vette (Media Mark-t) beazonosították a terméket stb... majd az üzlet vette fel a kapcsolatot a gyártóval, pár nap és kijönnek a konzolért, elviszik Németországba, vagy javítják, vagy póstázzák az újat. Még a póstáért se kellett fizetni, tehát igen.. De ahogy leírtam egy másik cikknél, 3-4 hónapot (minimum) várok én is a hibamentesebb szériákra, pedig igencsak csábít az hogy felüljek egy buszra, és go megvenni a szépséget. De kb 1 hónapos procedúra ha hibás konzolt kapok mire kicserélik stb... Tehát várok. Szerencsém viszont hogy Németországban élek és közelebb van a szervíz. A 360-mnak 3 év alatt csak a tábegység ment tönkre, igaz lejárt a garancia és a box 1-2 óra alatt folyton kikapcsolt (pont ekkor vettem meg a GTA V-öt) de csekély 15 euroért plussz 5 euro pósta költség 12 nap és jött az új tartozék. Mindent meg lehet oldani, csak tudni kell hol keresd :D Azoknak akiknek már van nextgen konzolja akár PS4 akár XOne jó játékot.
21.
21.
Csoki80
a Sony szabotálta a Blue-Ray meghajtókat ... XD
20.
20.
Hidalgo
#19: "Tehät, egyértelmü, hogy a One hibajelenség semmi mäs csak hanyagsäg, mivel ez nem szällítäsi hiba, hanem a szarok bele jo lesz hozzäälläs."

Szerintem ebben sincs különbség. A PS4 hibái is teszttel szűrhetőek ...
19.
19.
aordog
Igazatok van, de azért azt tegyük hozzä, hogy ez a hibajelenség kiszürhetö lett volna! A minap a munkahelyemen 30 laptopot kellett volna tesztelni ( 5 lemez feltelepítése). 15 kiesett lemezolvaso probléma miatt. Volt, hogy alig olvasta be, ilyenkor ua. a tipusú lemezt kell indítani, persze mäsikat. 3. sikertelen probälkozäs utän a laptop szervízet igényel. Volt, hogy hiäba kérted ki a tälcät, mert alig akarta kinyitni, illetve ritkän nem akarta érzékelni.. ez is rossz.
Sajnos a tipust ide nem szabad leírnom, de elärulom, hogy ezek a laptopok fél millio fölött vannak. Azt, hogy melyik a rossz, azt nem én, hanem 2 mérnök döntötte el ( a félreértés elkerülése végett)
Tehät, egyértelmü, hogy a One hibajelenség semmi mäs csak hanyagsäg, mivel ez nem szällítäsi hiba, hanem a szarok bele jo lesz hozzäälläs.
Ezért van nagyon sok külföldi cég idehaza, mert itt többnyire az emberek figyelnek a munkäjukra!
18.
18.
zsoze
#16: Köszönöm. És ebben benne van a kinect is. Továbbá azt lehet tudni kb. mikorra lehet az országban is hozzá jutni és a Live szolgáltatással mi a helyzet )gondolok itt arra mennyibe fog az kerülni)?
17.
17.
HipCross
Ez teljesen érthető, nincs ezzel semmi probléma. A későbbiekben mindent kijavítanak, nem lesz itt gond! :)
16.
16.
p3ti
#15: 160K + 18 a játék
15.
15.
zsoze
Tehát érdemes várni a vétellel. Valaki nem tudja menyni lehet majd ebben az országban az ára?
11.
11.
p3ti
Ezért "veszélyes" az első gépek vásárlása... semmi sem hibátlan
9.
9.
kay_ps4
http://www.youtube.com/watch?v=92KjJsntxGY
8.
8.
EBR2000
Várható volt... Egy konzol sem indul zökkenő mentesen.
Viszont elég csúnya egy hangot ad ki magaból a masina...
És meg van ,,zöld halála" is a kis drágaságnak!
http://m.youtube.com/watch?v=BA95YaLlOwo
És elvileg abból már több van.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...