A volt Sony-alkalmazott beszólt a Nintendónak

  • Írta: zoenn
  • 2013. december 5.
  • Érdekesség
Link másolása
A Wii U nem éri meg a következő karácsonyt, legalábbis a Little Deviants fejlesztője, Kenny Linder szerint. Az úriember nyíltan ostorozta a japán konzolgyártót annak siralmas üzletpolitikája miatt. Vajon igaza van?

A Little Deviants fejlesztője, Kenny Linder a NeoGAF fórumán adott hangot nemtetszésének: szerinte a Wii U már nem éri meg a következő karácsonyt és nem volt bölcs döntés a Nintendo részéről, hogy a PlayStation 4 premierjére időzítette a Super Mario 3D World megjelenését. Persze nem ilyen szépen fogalmazott mint mi, Linder azt mondta, hogy vásárlók "le se sz*rják" szegény Mariót.

Az úriember azóta eltávolította hozzászólásának nagy részét a fórumról, de a Nintendo Life illetékesei lementették a feldúlt stílusban megírt nyilatkozatot. Linder szerint hülyeségeket művel a japán vállalat: a Super Mario 3D World már októberben elkészült, s a Nintendo direkt várt a PS4 megjelenésére. Így viszont már érthető, hogy miért fogyott olyan rosszul a játék - senki nem volt kíváncsi rá (150 ezer kópia fogyott a briteknél). 

Ami a Wii U sorsát illeti: a volt Sony-alkalmazott úgy látja, hogy a piacot négy konzol uralja majd a jövőben, a PS3, a PS4, az Xbox 360 és az Xbox One, míg handheld fronton a Nintendo 2DS és a 3DS. Ha ez így megy tovább, akkor a Wii U "nem éri meg a következő karácsonyt".

Linder szerint az is furcsa, hogy az Egyesült Királyságban egyetlen Super Mario 3D World hirdetést sem látott a tévében, míg a PS4 reklámja folyamatosan futott. "Ők [a Nintendo] nem látják azt, amit a piac akar".

Osztod Linder véleményét, vagy szerinted van még ütőkártya a kiotóiak kezében? Köszönjük, DON GONDOCS!

58.
58.
tsulok
#56: Hard-core és a casual között még vannak átmenetek. Te szerintem mondjuk mid-core gamer vagy.
57.
57.
aordog
Hmm. Vannak napok, amikor a gép bekapcsoläsa lehetetlen a csaläd és a munka miatt. De ilyenkor érzem a gamelês hiänyät, amiböl 20 perc is elég lett volna a vägy csillapítäsära. Szerintem ez a Hardcore- säg. A vägy és a függöség érzete. A mäsik meg pont az ellenkezöje. Pont.
56.
56.
FrankBlack
#55: A "casual" valóban alkalmi játékost jelent, aki nem játszik sűrűn, nem rendszeresen, és nem sokat, míg a "hardcore" meg pont az ellenkezője. Nyers fordításban ez "keménymag"-ot jelent, a gyakorlatban pedig valami olyasmit inkább, amit előttem is írtak.
De mi a helyzeet az olyanokkal, mint pl. én is: én hardcore játékosnak tartottam magam, mert a szabadidőm nagy részét a videojátékoknak szentelem. Csakhogy ez a sok meló miatt azt jelenti, hogy szinte csak hétvégén van időm játszani. Akkor már casual lettem? De hétvégén, ha van egy játék, ami számomra új, és nagyon megfog akkor képes vagyok az alatt a 2 nap (azaz 48 óra) alatt 30-at játékkal tölteni. Nem egyszer fordult elő, hogy szombat reggel elkezdtem, és másnap hajnalig nyomtam, kb. 18-20 órán keresztül szinte folyamatosan, csak rövid szünetekkel (kaja, pisi). Akkor ilyenkor én mi vagyok. Tudom,egy idióta, de azon kívül? :))

Szerintem meg inkább ez belül dől el. Mármint hogy mennyire rajong egy gamer a videojátékokért. Szerintem nem csak a heti, vagy napi játékkal töltött idővel lehet ezt mérni, kicsit összetettebb annál. Vagy talán az dönti el, hogy különböző internetes portálokon, különböző emberek hogyan definiálják ezeket a szavakat? Hát nem tudom, csal azt, hogy nekem kis gyermekkorom óta a legnagyobb szenvedélyem a videojátékok, és imádok játszani, amikor csak van rá időm, és energiám, akkor játszok :))
55.
55.
Norbiii
#54: Ha ezt jelenti, akkor én casual "gémer" vagyok. Nem játszom sokat, hanem mikor van kedvem, tehát nem ülök órákat a konzol előtt, és nem is akarok. Persze van, mikor rám jön, de mondjuk én azért szeretem a Mario féléket, mert azon nőttem fel, és ez az én világom. :)

De amúgy szerintem mást is jelent ez a két szó. Az egyik jelentése ez, és mostanság ezt használják, de én úgy tudtam eddig, hogy a casual gémer az, aki a könnyed játékokat szereti, a hardcore gémer meg az, aki a keményebb dolgokért rajong.
54.
54.
kristof97
#53: A casual gamer az alkalmi játékos, aki azt csinálja, hogy leül, leáll (kinekt) a gép elé mondjuk 20-30 percre, majd elmegy pl: focizni. Illetve ő nem fogja tanulja meg a játékmechanizmusokat pl: egy BF4 multiban, ahol sokat kell gyakorolni hogy egyre jobb legyél, mert nem érdekli annyira. Egy HC gamer viszont fontosnak tartja, hogy ő gamer, esetleg büszke is az achivementjeire is de minimum belemélyed a játékmenetben, pl: gyakorol az Assassin's Creed Brotherhood virtual traiing módjában is, hogy egyre több killje legyen. Egyébként a casual gamer valószínűleg le sem ül mondjuk egy Mass Effect elé, mert azt napi 20 percekkel kb. soha a b.dös életbe nem viszed ki. Egyébként a Mario az nem egyértelműen casual játék, de nem is HC, mert ha leülsz elé gyakorlat nélkül, akkor is tudod játszani rendesen, de vannak benne olyan dolgok, amihez már skill kell (ha jól tudom).
53.
53.
Trapyd
Érdekes a hc és a casual jelzőt mindig úgy használják az emberek, hogy a saját igazukat véleményüket támogassák vele. Most akkor melyik mit jelent "hivatalosan"?
52.
52.
jszili32
Na akkor lehet rá fogadni!!!
51.
51.
Gery8922
#49: igaz Norbi de az N akkor is szerintem túl messzire ment
49.
49.
Norbiii
#47: Én se a Microsoft-nak, se a Sony-nak, sem a Nintendo-nak nem kívánok, hogy a kukában landoljanak, sőt: Nekünk vásárlóknak talán pont jó, hogy 3 nagy cég versenyez egymással, hiszen van miből választanunk, nem? Szerintem de. :) És mindenki azt a konzolt veszi meg, amelyiket akarja, ez szabad döntés. :D
48.
48.
Gery8922
#26: jahh és azért nem lehetett össze kötni nagyobb távolságba a méreg drága tabletet a géppel nehogy vissza esen a 3ds eladása
kukába a nintendoval én azt mondom jöjjön végre egy olyan cég aki a játékosokért van jöjjön a valve és a steam box
47.
47.
Gery8922
#26: majd csinálnak máriót sonyra meg microsoftra
sonic is fent maradt
a nintendo a microsoftnál is kapzsibb hányinger politikát folytató cég
a pénz lehúzás teteje volt hogy kiadja egy tablettel a wii ut és nem lehet interneten keresztül össze kötni a wii u val és így akárhol tudtunk volna játszani vele
ha te nem így látod egy vak fan vagy
46.
46.
aordog
Neken Wii U- m van és szerintem fasza kis gép. Aki, a Nintendot a Mario- val pärosítja az a múltnak a homälyäban tengödik.
Lehet, hogy a gép az elvärt sikereket mär nem tudja hozni, de a jätékok ärfekvése a mäsik két nextgen- hez képest több, mint baräti.
Fontos az ärfekvés ês a minöség és valoban egy- két game kijövetele kevésnek bizonyulhat.
Viszont senkinek nem az érdeke, hogy vége legyen! Mi jätékosok vagyunk és jätszani szeretünk, viszont a vészmadär szerepét aki betölti az nem gamer...
Mindenki azt a konzolt vagy PC- t välasztja, amelyiket szeretné. Mind 1 hogy AMD vagy Intel..mind 1, hogy melyik konzol, mert amikor jätszol a jäték élményének kell elvaräzsolnia. Sajnälatos, hogy sokan itt negatívan vélekednek, de nem csak a konzolrol, hanem az egész életröl.
Azért, ha ingyen adnäk kellene? Persze, hogy igen!
Neken mind 1, hogy bírja vagy sem, mert jätszani akarok és a gyengék mindig alul fognak maradni.
45.
45.
Ra1D3n
#42: A játék aminek az első része olyan volt, hogy férfiembernek 20 perc játék után hánynia kellett a látványtól. Gyenge sztori, érdektelen karakterek, ocsmány főszereplő(póklábú, aránytalan testalkatú szemüveges spiné. Szemüveg még nem is lenne gáz, de az a testalkat OMG, és erre csöppentek el anno egyesek ugyan már!), hányásig tele giccsel. A harcrendszer tényleg oké volt, de könyörgöm, ilyen gyér és érdektelen sztorit, szar ellenségeket, felesleges üresjáratokat(járművezetős hulladékszakaszokra gondolok itt) rég nem láttam egy kupacban. Megkockáztatom, hogy a Neverdead egy izgalmasabb játék, pedig aztán azt ki sem próbáltam és igazi hulladék híre ment annak is...
44.
44.
Gamelord
#38: Szerintem itt csupán arról van szó, hogy nem vagy tisztában a fogalmakkal, illetve a szubjektív véleményedre alapozol.
1. Nem szokás más stílusú játékokat összehasonlítani. De ha mégis, akkor pontszámban. Metacritic: The Last of Us: 95 Mario: 93 . Én itt nem látok eget rengető különbséget, két jó játékról beszélünk.
2. Nem az határoz meg egy játékot, hogy mennyiből készült, vagy hogy "casual" játékosok játsszák-e többségben.
3. Mitől lenne a Last of Us a generáció csúcsa? Megint csak pontszámmal lehetne jellemezni, hogy mitől jó egy játék, így a csúcs a gta 5, és a Mario Galaxy 1,2. Nekik van 100ból 97 pontjuk.

Tehát bárhogy nézzük, lehet nem szeretni egy játékot, mert a nevében van hogy Mario, attól még lehet AAA cím.
43.
43.
kristof97
#41: PeDe Mosnter Hunter az nem exclusive, ha jól tudom. Persze van CoD meg Splintel Cell is, de alapjában véve gyenge a Wiiu hardveresen is, szóval nem fogja bírni a tempót az új gépekkel. 1 év max. és CoD-on kívül semmi nem jön ki rá, ami multiplatform.
42.
42.
#41: Ja és Bayonetta 2 bassza meg, vennem kell egy Wii U-t :)
41.
41.
Le vagytok maradva a Super Mario-nál, nem csak az van a Nintendo tarsolyában, hanem olyan system sellerek mint a Pokémon, a Monster Hunter, Xenoblade, ráadásul Wii U-ra is van COD, Splinter Cell, Rayman, szóval én nem temetném. A megfelelő közönségét megtalálja a cucc.
40.
40.
kristof97
#31: De az tény, hogy az N csak a kb. 20 éves frencise-okat tolja folyamatosan, nincsenek új címek, csak folytatások. Ezzel nem azt mondom, hogy rosszak a játékok, mert ahogy hallom nem azok (sőt!) (én pl: szeretem mariot, de csak mint egy videojáték karaktert, semmi fanság), de ha valaki nem szereti az ilyen féle játékokat, akkor az nem is fog Wii/u-t venni, mert igazából ezek a címek vannak (Zelda, Mario, Pokemon, Donkie Kong, + a DSes dolgok). Míg a másik 2 konzolon sokkal szélesebb a paletta (legalább is PSen), főleg a Sonynál, mert az MSnél a casual réteg az = a buta gyerekjátékokkal, de PS3on van azért jó platformer (pl: Little Big planet), de az Xboxra és MSre teljesen másak a játékok, tehát ott igazából még ki is egészítetted ezzel a játékkörödet. :)
39.
39.
Falcon
én meg tudom mondani miért megy tönkre a nintendo máriós-tol mert a gyerekek már nem marioznak meg ugribugri játékokkal játszanak hanem a call of duty ban cheatel-nek és campel-nek közbe meg énekelnek és sikítoznak
38.
38.
Sun9us
#37: Az összehasonlítás teljesen jogos. Nintendo- nál mit jelent az AAA és a Sony-nál mit jelent? Mit kapsz a pénzedért? 60 dolcsiért egy teljes generáció csúcsát, vagy egy n64 korszakban maradt platformert, amiből 12 egy tucat. Ja és 10 dolcsi is sok lenne érte, mégis csak 1 casual cucc, és nem sok sok millió dollárból készült játék. Persze lehet azt mondani, hogy soksok óráig el van vele az ember, de pont úgy, ahogy a 200ft-os angry birds-el is .
37.
37.
Birkazoli
#12: Azért két egymástól teljesen eltérő játékot ne hasonlítsunk már össze. Két egymástól elkülönülő exkluzív játék.
36.
36.
Gamelord
Egyébként javítsatok ki ha tévedek, de ez egy baromság. Mi az hogy senkit sem érdekel a Super Mario 3D World, VGChartz eladási adatai alapján csak a Xbox one-s Cod hagyta le nagyságrendekkel. Ennyi erővel az xbox one Black Flag, és Fifa se érdekel senkit se. Igaz itt még nincsenek kint a PS4-es adatok, arról a hétről még semmi sincs. Magyarul a tag hülyeségeket hord össze.
35.
35.
p3ti
#33: Igazából nem is sértegetni állt szándékomba - sorry ha így jött le - csak legtöbben meglátják a figurát, és kapásból utálják. Nekem sem volt szimpatikus, sőt, a mai napig nem szimpatikus annyira, de mikor végig játszottam a Galaxy 2őt, akkor rájöttem, mennyire bomba ötletek voltak benne, és rájöttem, mennyire régóta nem játszottam ennyire szórakoztató játékot. Amúgy én pont hogy utáltam a régi mariokat, sosem tudtam azonosulni a vízvezeték szerelővel
33.
33.
Ra1D3n
#31: Kellőképp intelligens emberkének tartalak téged az oldalon, akivel nem áll szándékomban összerúgni a port, ezért idéznék magamtól, amit azért írtam, hogy jó lenne figyelembe venni: "Not everybody loves Mario, DEAL WITH IT ;)"

Gyerekként még elvoltam azzal az 1-2 mario játékkal amivel játszottam, de már nem tud megfogni egyik sem. Nekem már nem nyújt olyat, ami miatt érdekelne. Ugyanez igaz Donkey Kongra. Még talán a Pokémonnal is ellennék, de egy Pokémon és Zelda miatt nem fogok konzolt venni...
32.
32.
p3ti
#30: Pont hogy a COD is megjelent Wii U -ra, és meglepően jól sikerült a multiplayere...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...