Battlefield 4 - már az ügyvédek is mozgolódnak

  • Írta: fojesz
  • 2013. december 11.
  • Biznisz
Link másolása
A Holzer Holzer and Fistel ügyvédi iroda vizsgálatot indított a Battlefield 4 problémás állapota miatt, gyanúja szerint az Electronic Arts az utóbbi hetekben félrevezette a befektetőit és az elemzőket.

A Battlefield 4 körülötti problémák nem igazán akarnak megoldódni (bár pont a napokban érkeztek javítások a játékhoz), mostanáig odáig fajult a helyzet, hogy az EA bejelentette: a DICE minden más projektjét félreteszi addig, míg ki nem gyomlálja az FPS-ből a hibákat. A hírnek nem örültek a részvényesek, december 6-án 7,3 százalékot veszítettek az értékükből az EA papírjai.

Az ügyre a Holzer Holzer and Fistel ügyvédi iroda is ráugrott, a cég gyanúja szerint ugyanis az EA félrevezette a befektetőit és az elemzőket. A Holzer Holzer and Fistel egyelőre csak vizsgálatot indított, melynek középpontjában az elmúlt fél év olyan közleményei állnak, amik a Battlefield 4 fejlesztésével, eladásaival, az EA forgalmára és jövőbeli projektjeire gyakorolt hatásával kapcsolatosak. Az iroda azt is vizsgálja, törvényt sértett-e az EA azzal, hogy hamis állításokat közölt a játék állapotával kapcsolatban.

Holzer Holzer and Fistel arra buzdít, hogy minden olyan befektető keresse meg az ügyben, aki EA-részvényt vásárolt az elmúlt fél évben, vagy pénzt bukott a cégen az év folyamán.

31.
31.
fakedeath
Nem értem miért nem lehet 3-5 évente kiadni csak 1-1 BF részt, lehet megoldana olyan problémákat, mint hogy bugos a multi, ratyi a kampány és talán még újat is mutatna....érdekes mód Kojimanak sikerült az MGS4-et 5 év után kiadnia és sikeres játék lett, na meg bugmentes...most jön az új MGS és valószínűleg az is sikeres lesz, közel bugmentes és kiváló játék lesz :)
Ha pénzéhes a kiadó és kevés az ütős címe, akkor így elkezdi spamelni a játékait évente (lásd Activision CODja vagy EA NFS-e).
30.
30.
PolluxHUN
#29: - azon kívül h az összes map camper tanya: http://www.youtube.com/watch?v=sFHHZp4ttlA
- azon kívül brutál fps lagg problémák vannak
- azon kívül h ócska a hitbox rendszer
...tényleg kiforrottabb a COD 10.1
29.
29.
Raam989
#23: A CoD-on azért nincs szopóállarc, mert annak ellenére, hogy rókabőr és technikaliag alul marad a többi FPS-el szemben, 99%-ban flottul működik. Nincsenek akkora játékélményt romboló bakik, mint a BF3.5 esetében...
28.
28.
higgadt
Így kispadról figyelve nekem csak a helyzet fonákja tűnik fel. Nem tudom mennyit adtak el belőle de legyen mondjuk 3 millió cserébe legen 10000 részvényes. Tehát eladtak 3 millió embernek egy terméket ami hibás és a 10000 befektető pereli a céget, a 3 millió emberrel meg senki sem törődik.
27.
27.
medogazda
Ez az egész felhajtás nem szól másról, minthogy egy rakás nagyon pénzes befektető meghallotta, hogy némi gond van. Jórészük azt sem tudja mi az, hogy FPS. Egyből ugranak az ügyvédi irodák, hogy ajjaj, itt átverés volt!
De kérem milyen átverés? 2 év alatt nem sikerült befejezni a fejlesztést, vagy a játék működik, és használható csak optimalizáció terén vannak még bőven javítani való dolgok? Nem csak poénból ábrázolták a South Park egyik részében olyannak az EA Games-t amilyen. Én ezt nagyon is el tudom képzelni róla, a másik ilyen az Ubisoft. Én már annak is örülök, hogy a játékkal lehet játszani és naponta csak 1x-2x dob ki.
A helyzet az, hogy a probléma közel sem annyira súlyos, nem értem mi ez a bazi nagy felhajtás. Nincs hardcore gépem, és mégis jobban fut mint a BF3.
26.
26.
kulabácsie
#24: Én pont így vagyok ezzel,eddig a codot toltam,de durván bele untam,a grafika kiábrándító,a spawn rendszertől marokszám szedtem a frontint.
BF3 mindenben üti a codot,jó kis gama lett,bár a single része mindegyiknek foshadék.

Remélem PolluxHunnak igaza lesz,mert pénteken viszem haza a BF4-et a fifával,és valszeg az első frissítés már valamit javít a helyzeten.
24.
24.
ValentineHUN
Az az igazság emberek,hogy itt lehetne vitatkozni de nem lenne értelme. A Battlefield sosem arról volt híres,hogy "sűrűn" dobálta ki a játékait. A mai világban minden a pénzről szól. Saját véleményem,hogy a DICE nem adná ki 2 évente a BF sorozatokat, de az EA erre kötelezi. Számomra a BF4 nem ütött akkorát mint anno a 3. Szép, meg minden de a 3-ban volt valami ami megfogott, és újat tudott mutatni.Tény,hogy sok hiba van a játékkal, anno a 3-al ugyan ezek voltak, idővel ki lettek javítva. Lehet szidni a fejlesztőket,hogy ez rossz meg az rossz, de higgyétek el nem könnyű nekik a hibákat megtalálni.

Én anno only COD-os voltam. Számomra a 4 volt az ami hatalmas átütést hozott. Pedig az összes része meg van eredetiben.Aztán a BF Bad Company 2-el elkezdtem haverokkal játszani, majd a BF3-al és a COD-ot otthagytam, mert nem hozott újat. Minden évben kiadtak valamit, új fegyverek,mappok,kill streakek és ennyi. Nem volt nagy átütőereje. Érdekes,hogy még is eladási listát vezeti minden évben. De azt tudnotok kell,hogy csak a NEVE miatt veszik. Más neve lenne az 1 milliós megvételt sem érné el. Én tartok attól,hogy a BF is 2-3 évente jön ki, sok újat nem fog mutatni és halálra lesz ítélve, pedig ezt nem szeretném. Elég lenne 4-5 évente kiadni egy BF sériát, és nagyot ütne. Úgy mint a GTA részek. IMÁDOM a BF sorozatokat, de tény,hogy gondok vannak...
23.
23.
PolluxHUN
oké rendben ekézzük az EA-t...emelem kalapom egyetértek! De h miért van ekkora nyűgje bizonyos embereknek a játékkal elképzelni se tudom...azt meg végkép nem h az épp aktuális rókabőr COD-ra miért nincs felaggatva a szopóálarc!?
Nekem is van néha egy-egy bugom hang elmegy pl...de ez már a múlté az uccsó patch után! Az is igaz h egyszeregyszer 5-6nap után kidob a játék...de ez is a driveres gond az ATI-nál...a fosadék béta driverek miatt! Az ajánlott ALATT van a gépem és vaj simán megy!
22.
22.
mestermagyar
#18: Inkább az a gond, hogy mind a bf3, mind a bf4 egy lelketlen rész, aminek a kifutási ideje alatt végig dobálják a DLC-ket, hogy aztán pici szünetre rá kiadjanak egy új játékot. Nincs körülötte igazi közösség, sem modderek, csak kidobják a jelenlegi legjobb technológiákkal, mint egy fejőstehenet.

Szegény DICE.
20.
20.
lickmyhorse
#18: valójában ez itt a legnagyobb baj. hogy ez nem bf4.
19.
19.
vmiki88
#18: Az a gáz, hogy az EA az ilyen projektekre nem ad 3- 3,5 év fejlesztési időt.
18.
18.
Stranger
Elég gáz, hogy egy BF3.5-t nem bírtak 2 év alatt bugmentesen összehegeszteni.
15.
15.
mmbike
#14: Segítek neked, mert látom nehezen megy a mondatértélmezés. Nem szar gépen van futtatva, és single playerbe maxon fut simán. Ha online jönnek elő a problémák, akkor talán nem a vasban kell keresni a problémát. Főleg, hogy egy állítólag optimalizálatlan béta hiba nélkül futott.
Tudod, én ilyen szemét csóró vagyok, és nem szarom le, ha a pénzemért "néha kifagy". Bár gondolom neked apuci fejleszt, mert ilyen szavakat hogy "xar" csak a 12 év alattiak használnak.
12.
12.
mmbike
#8: sorolom a hibákat amiket én tapasztaltam:
- 1-2 pályánál időközönként eltűnik a hang
- irreálisan nagy lag van a játékban.
- vannak pillanatok amikor a játék képernyője 1.5-2 másodpercre megáll
- folyamatos kifagyások a menetek végén, vagy új pálya betöltésekor
- online játék közben magától kilő egy golyót a fegyver (akár futás közben. Külön öröm mikor az elötted álló csapatársat lövi így le az ember)
- 64-bitben elindítva rövid időn belül a hang kifagy és megáll a képernyő

Mindezek nem szar gépen, új driverekkel. A Béta verzió tökéletesen futott max beállításokkal, míg ez mediumon játszhatatlan. (csak online, a single player megy maxon simán)
Rákeresve a neten az error-okra bőven lennének még akik sorolhatnák a bugokat.
10.
10.
gel00
Micsoda erők mozgolódnak a háttérben!
6.
6.
Trapyd
#3: Ha nincs premiumod akkor csak 17 - től tolhatod a CR t.
Támogatom. Fosassák csak meg az EA t.
5.
5.
névtelenség
Intőpélda legyen ez minden pénzéhes cégnek, akik ruletteznek a játékiparban.
4.
4.
JBoy
Halál az EA-re HALÁL!
3.
3.
D-day
Nekem még mindig nem működik a China Geci DLC pedig előrendelve lett a játék és a dlc kódja is benne volt a tokba, hogy kijövetelkor használni lehessen :/
2.
2.
Drazhar
Csak egyszer kéne, hogy valaki igazán nekimenjen egy multinak, és talán a többi is tanulna belőle. Részemről hajrá nekik!
1.
1.
mestermagyar
Menjen csődbe, menjen csődbe, menjen csődbe, menjen csődbe, menjen csődbe. LÉGYSZÍVES.

Még az sem érdekel, ha az originem bánja, akár azt is feláldoznám azért, hogy lássam a DICE-ot egyedül/új kiadóval alkotni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...