Steam - lemondhatod az előrendelésed

  • Írta: fojesz
  • 2014. január 27.
  • Hír
Link másolása
Mármint eddig is megtehetted, azonban a dolog egyáltalán nem volt egyértelmű, és főleg nem egyszerű: a lényeg, hogy mostantól egyetlen gombnyomással lemondhatod az előrendelésed, és visszakaphatod a pénzed.

A Valve nem nagyon harangozta be a fícsört, de a Steam fórumán olvasható bejegyzés szerint a felhasználók mostantól közvetlenül is lemondhatják az előrendelésüket. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a tranzakciós előzmények között megjelenik egy "Refund an item" link, erre kattintva igényelheted vissza a pénzed.

A Steamen ugyanis az előjegyeztetésért is fizetni kell, és persze ezt eddig is vissza lehetett mondani, viszont a dolog sokkal körülményesebb volt a fenti megoldásnál - történetesen a supportnál kellett eljárni, ha meggondoltad magad.

Az viszont egyelőre nem világos, hogy visszatérítéskor hogyan kapod vissza a pénzed: több mint valószínű, hogy a Valve nem a bankkártyádra, hanem a Steam Walletba tölti vissza a játék árát.

10.
10.
Extol
Sztem is a steam pénztárcára megy a lóvé
9.
9.
Nebuloid
#8: Igen, nem fejeztem ki magam pontosan: én is a digitális előrendelés előtt állok értetlenül, a gyűjtői kiadások, stb. esetében világos a helyzet.
8.
8.
Raam989
#1: Azért rendelnek elő, mert vannak, akik vakon megbíznak egy fejlesztőben, producerben, akárkiben. Ha most bejelentenék, hogy Mikami, Yamaoka és Suda ismét összeállnak, gondolkodás nélkül rendelném be a gyűjtői kiadást a játékukból, függetlenül attól, hogy egy horrort, egy fps-t, vagy egy interaktív szakácskönyvet jelentenének be.

De vannak, akik a bejelentett előrendelői extrákért rendelnek elő.
De olyan is van, aki mondjuk azért rendel elő egy játékot, mert tudja, hogy hiánycikk lesz (pl. a Ni No Kuni), vagy azért rendel egy collectros kiadást, mert tisztában van vele, hogy abból soha a büdös életbe nem fog találni egy példányt sem, ha nem rendel elő.

És néha azért kell előrendelni, mert főleg itthon, nem biztos, hogy lesz raktáron a kívánt játékból a megjelenés napján.

És bizony vannak birkák is, akik minden megfontolás nélkül rendelnek elő tucatterméket, mint mondjuk egy GTA5-öt, vagy COD-ot. (tucattermék alatt itt nem a minőséget értem, hanem a raktárba szállított mennyiséget)

És vannak a balfaszok, akik egy digitális játékot rendelnek elő, aminek valljuk be, nincs semmi értelme... Megjelenés napján is ott lesz a webshopban és nem fog elfogyni a raktárról...
7.
7.
BrendOoN
Micsoda újdonságokkal kecsegtet már az év elején a Valve. :D
6.
6.
nukleotid
Ha a Steam Walletra töltik vissza, akkor mindenképpen el kell költeni náluk. Okos húzás, másfelől Giftként elküldöm akinek kell és ő meg kifizeti
5.
5.
randall13
http://tinyurl.com/kqdqfvy
3.
3.
#1: Mert sok az idiota agymosadek akik becumizzak a parasztvakitos marketinget.
1.
1.
Nebuloid
Ez is jobb mint a semmi. Bár változatlanul nem értem, hogy a mai viszonyok között (gyakorta semmi demo, videókból meg nem sok minden derül ki) miért rendelne elő bárki bármit is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...