Mégis megjelenik PC-re a Red Dead Redemption?

  • Írta: zoenn
  • 2014. május 13.
  • Hír
Link másolása
A Rockstar westernjátékának esetleges PC-s portja évek óta foglalkoztatja a játékosokat, a legújabb pletyka egyenesen a Microsoft kompatibilitási oldaláról származik, ahol a minap feltűnt a Red Dead Redemption neve.

A Red Dead Redemption borítója és címe a Microsoft adatbázisában tűnt fel, amit azért tartanak fenn a redmondiak, hogy segítsen meghatározni az alkalmazások kompatibilitását a különböző Windows-rendszereken.

A bejegyzésre a NeoGAF egyik fórumozója talált rá, eszerint a még bejelentésre váró PC-s verzió kompatibilis lesz a Windows 7-tel, a Windows 8-cal és a Windows 8.1-gyel is. Ha valaki egyszerű tréfára gyanakodna, fontos megemlíteni, hogy a programok csak akkor kapnak Windows-kompatibilitási tanúsítványt, ha azt a fejlesztők kérik, vagy ha a Microsoft saját maga teszteli, külső befolyás elképzelhetetlen. 

Habár a cég egy "hiba történttel" válaszolt egy megkérdezésre, azért tudjuk, hogy a remény hal meg utoljára.

65.
65.
Ecneb
Most győződtem meg arról, hogy zsugori csak azért regizett tegnap erre az oldalra, hogy feszültséget szüljön. Szánalom milyen gyerekek születnek mostanában :(
63.
63.
DON GONDOCS
#62: +1 Lassan már a flashelt konzoloknak se lesz sok értelme, ha olcsóbban megveheted ugyanazokat a játékokat steamen is. Énis megvettem a ps3-at miért is Castlevania, Enslaved, Metal Gear Rising, Mortal Kombat. Erre tessék kiadják méghozzá elég tisztességes minőségben.
62.
62.
PrimYaz00
#56: ezek az említett, csodák, 90% a te csodád, ne beszélj már általánosságban róluk, mert pl én is meg sokan mások pont leszarják és tudnánk neked 100 pc-s csodát sorolni, ami téged pont ugyanígy nem érdekelne :) és amúgy a microsoft pont xbox 1 után említette, hogy jobban oda fog figyelni a pc-re, mert utóbbi időben, elhanyagolták, azt hiszem itt is volt róla cikk és ezt igazolja, hogy kijött (sajnos) pc-re a castlevania, mortal kombat, metal gear rising, naruto storm 3 is (pedig japán cég) ezért vagyok picit én is ideges, hogy lassan emiatt nincs értelme már a konzolomnak, mert vagy 50-60 ezret tudtam volna már spórolni, ha várok 1 évet vagy kevesebbet, így csak a tényleges sony-s exkluzívoknak lesz értelmük :/
61.
61.
PrimYaz00
#55: tökéletesen egyet értek, valójában én is utálom a rohadt konzolokat, csak azért van nekem is, mert ha játszani akarok konzolos játékokkal, akkor konzolra van szükségem... de gusztustalannak tartom, hogy csomó játék csak 30 fps-el fut amiből néha a 20 is sok... castlevania pl úgy akadt, mint a szar 1-2 helyen, pc-s verzióba, tok simán futott, egyedül a bemutatók akadtak, mert azok is konzolos változatok... az internet kapcsolat, meg kezelő felület valami undorító, és amitől falnak tudok menni azok az exklúzív fps címek, amik nem támogatják az egeret és billentyűzetet, jó nem érdekel ki tud jobban kontrollerrel játszani (cs global offensiveben simán belövöm), de könyörgöm, legalább ne kényszerítsenek már rá a szar kontrollerre, ha már fps-el játszom, pc-n bármilyen verekedős játék vagy hack and slash támogatja a kontrollert, akkor a konzol miért nem képes erre, legalább akkor csak a saját termékéhez kötve?
60.
60.
PrimYaz00
#54: ennél nagyobb hülyeséget rég olvastam :D érdekes nálam pont ellenkezőleg van, osztályomba velem együtt 5en rendelkezünk/tünk konzollal, de gondolom, neked az online barátaidból, mindenkinek konzolja van, hmm vajon miért? :) az meg hogy a gta exkluzív, hát a világ legnagyobb hülyéje nem mond ilyet :D eddig az összes (nem kiegészítőszintű) része kijött kb minden konzolra/pc-re, a konzolosok ugyanúgy hisztiznek, ha valami előbb, vagy csak pc-re jön ki, csak túl elvakult fanboy vagy, hogy ezt ésszel felfogd, " (bár a halo wars nagyon jól sikerült irányitásban is és minőségileg is)" ebből látszik, hogy te életedben nem láttál még 1 épkézláb stratégiai játékot, nagyon sok helyen olvastam negatív véleményt a halo warsról, nem lennék meglepve,ha itt is az lett volna, az meg, hogy ki mit szeret, az mindenkinek a más és más, meg amúgy a wow (amit én gyűlölök) a világ legjátszottabb játéka volt, pedig számomra 1 haszontalan hulladék játék, saját butaságodat mutatod ezzel a sok false információval... remélem, hogy ez csak 1 troll kommentelésed volt, mert ha tényleg ilyen hülye vagy akkor én szégyellem magam, hogy mertem írni neked...
59.
59.
PrimYaz00
#50: mint pl 200 ft-ért 5 játék? (mint humblen) és ez az opció megtalálható pc-n többször is nem csak "storon", pl steam és origin (amiről én tudok), gondolom még van több is
58.
58.
Juha
Hm. Már nem sokat kell fejlödnie a PC-nek, hogy eredeti prev-gen játékokat emuláljon, de az még (nekem) kicsit odébb van. Persze lehet kivárom :-)
57.
57.
GAMEROD
Nem akarok senkit se elkeseríteni de a Windows8 és az Xbox One között lényegében nincs különbség. Windows8-ra már most elérhető néhány egyszerűbb de pofásan kinéző XBox játék. A többinek sem a technika szab már határt, csak az akarat.
56.
56.
uzsgori
#55: ,,mintha ezt a gyártók, kiadók egyszerűen nem vennék tudomásul és a pc-t rendre kihagyják a repertoárból,, EZ ITT A LÈNYEG!!! minek fejleszteni a pct jàtèkra ha csak konzolra jönnek ilyen csodàk mint last of us rdr heavy rain gow geow forza infamous stb stb :) ès itt a gta5 is ami lehet kijön pcre de mire kijön,konzolon màr egy màsik exkluzìv fog aratni ès mindenki màr arròl fog beszèlni meg àradozni...ès nem a gta5ről amit 1 ève màr a konzolosok kitoltak :DDD tudom hogy 20x erősebb egy àtlagos pc mint egy ps4 de ha nem jelennek meg pcre ilyen csodàk mint rdr,mgs pp,uncharted,last of us,forza,gow stb akkor sok èrtelme nincs pct tartani mert rinya meg sòvàrgàs lesz a vège :DDD (làsd:mostani gta5,rdr hìrek:D)
55.
55.
zsocc-nrg
#54: Sokszor olvasom a gamekapcsot csak most már gondoltam regelek és írok egy pár sort ehhez a konzol vs pc háborúhoz mert megint kezdődik. Azért jó lenne ha te (és nem csak te hanem úgy a többi konzolos) aki itt szapulod a pc-seket megértenél valamit mert úgy látom hogy ezt sokan nem fogják fel. Minden konzolosnak van pc-je de nem minden pc-snek van konzolja. Az első hogy ilyen értelemben te is ugyanúgy pc-s társadalomhoz is tartozol mert ne mondd nekem hogy nincs pc-d és nem játszol pc-n csak a konzolodon. A másik ami a fentiekből következik hogy a konzolosnak tök mind1 melyik platformon jelenik meg az adott játék mert be tudja szerezni kivéve ha egyik-másik konzol nincs a birtokában maximum akkor nyavajoghat. A harmadik ami miatt a pc-sek rinyálnak azért hogy megjelenjen a játék mert a konzol akármilyet csinálnak egy idő után mindig elavulttá válik a pc-vel szemben. A pc folyamatosan fejlődik, szinte hétről hétre, míg a konzol megmarad a maga kis szintjén ezzel viszont visszahúzza a játékok fejlődését is (a ps4, xbox1 már elavult a pc-hez képest). Mégis mintha ezt a gyártók, kiadók egyszerűen nem vennék tudomásul és a pc-t rendre kihagyják a repertoárból amit nagyon nem tartok fair-nek. Én totál úgy gondolom hogy semmi szükség nincs konzolokra (és ezzel most nagyon magamra haragítok lehet pár embert de csak kicsit bele kéne gondolni) mert mindaz ami benne van a konzolba az hatványozottan jelen van pc-n is. ugyanúgy tudsz hd 3d tv-re csatlakozni, kontrollerrel játszani, multizni és ezen felül a pc-ben annyi de annyi lehetőség van ami igenis a vezető platformmá teszi, mégis a pc-seknek kell mindig könyörögni hogy ugyan jelenjen már meg az adott játék pc-re is hogy TELJES POMPÁJÁBAN, MINDEN EXTRÁJÁVAL lehessen élvezni! Még mielőtt bárki megjegyezné hogy istenítem a pc-t, van ps3-man és van xbox360-om tehát nem a levegőbe beszélek. Sokszor az az érzésem hogy lassan hiába a pc-n játékokra kihegyezett új technológiák (videokártyák, procik, meg egyebek szintjén) mert egyszerűen nem lesz játék ami majd kihasználja ezeket (talán a Star Citizen) így érdemes sem lesz fejleszteni, a konzol lekorlátozza a lehetőségeket.
54.
54.
uzsgori
#53: Szerintem meg a pc-sek rinyálása az unalmas :) Olyan exkluzívok vannak konzolon amikért minden pc-s rinyál. Az összes konzolos ismerősöm nem játszik 1 pc játékkal se, mindenki meg van elégedve azzal amik vannak konzolra :) De igazábol az a szánalmas és ,,kib.szott unalmas,, hogy akár itt akár más honlapon de legyen az külföldi is, megjelenik egy konzolexkluzív hír (pl gta5 vagy rdr vagy last of usról) és már elkezdenek rinyálni a pc-sek :D ennyire jó az a rengeteg exkluzív játék pc-n hogy rinyáltok és nyáladzotok egy gta5ért vagy rdr-ért? :D megvagyunk a stratégiák nélkül (bár a halo wars nagyon jól sikerült irányitásban is és minőségileg is) mobák nélkül :) egy uncharted 2-3,rdr,gta5,last of us, gow,geow,infamous stb sokkal többet ér egy konzolosnak mint egy moba pl :D akárhol megnézek egy gta5üs vagy rdr-es hírt, tele vannak a kommentek a pc-s sírásokkal meg sóvárgásokkal... na ez van ha valaki pc-s :D a konzolosok meg elég fura hogy nem rinyálénak semmiért hmmm vajon miért :))))))

Olthatsz, fenyegethetsz, akármit csinálhatsz de ami tényleg sose fog változni az az hogy ha egy konzolexkluzív hír megjelenik itt vagy máshol, akkor a pc-sek rinyálni fognak mindig a híreknél egy pc-s portért :) és ez már jól mutatja is hogy melyik platformról van hiány minőségi, király játékokból és kinek nem :D konzol rul3z :) pc rinya ignore :D
52.
52.
Quent1n
#48: Imádom a stratégiai játékokat de valljuk be elég halódó téma PCn sajnos. :/ Steam meg azért egyáltalán nem nagy eresztés az akcióival sokszor. Én inkább Amazonon vettem pár játékot digitálisan anno. Egyébként jók az akciók de csak addig míg van mit akciózni. Pl. Humblen újra elsütik a Saints Row 3-at amit már istentudja hányszor akcióztak le különféle siteok fillérekre, amúgy meg kb. csak az indie játékokról szól. Egyébként meg konzolon is vannak azért akciók. :) A vita parttalan én azt mondom jó ha van mindkettő de ha erre nincs keret akkor inkább PC.

Aki meg azt mondja az RDR túlértékelt legalább indokolja meg. Persze nem tökéletes játék de ha az ember nyitott a vadnyugati témára akkor nem hiszem, hogy sok hibát talál benne. A játékmenet rendben van, a sztori szerintem üti az összes GTA-t, a látvány is a helyén van, van benne elfoglaltság bőven, plusz akinek kell ott a multi.. Mi kéne még? Pluszba ott a zombis kieg ami szerintem nagyon poénos lett :)
51.
51.
Akciok kapcsan a steam-et jobb nem emlegetni mert rohadt draga es akciosan annyi barmi rajta (altalaban) mint boltban a normal ar kb.
De lehet csak en nem vagyok szetcsuszva a steamtol.

Amugy inkabb ez a jatek mint a tulhajpolt watch dogs, ami mar kesz hanyinger attol ami korulotte megy.
50.
50.
DON GONDOCS
#48: Csak egy részletet emelnék ki a többi, meg nézőpont kérdése. a konzolon nincsenek akciók pl steam, humble, Elég csak Live-on psn Deals & offers és Deal of the weak-re ránézni, minden héten vannak akciók!!
49.
49.
PrimYaz00
#43: hát az ilyen cikkek miatt nem nagyon :)
47.
47.
Uhu123
Máig a legkomolyabb Rockstar játék. Imádom a GTA-kat, a GTA 5-öt harmadszor pörgetem ki, de a Red Dead Redemption valami teljesen más.
43.
43.
johnny500
#39: Még van lelkifurdalásod torrent miatt 2014-ben? :)
42.
42.
Altertamas87
#41: Nagyon valószínűtlen, hogy ezúttal ez a hír valóság lenne.
41.
41.
PrimYaz00
#40: nagyon remélem, nem rosszból mások iránt, csak már nagyon kezdem unni, hogy sorra jönnek ki a játékok, amiket én 10 ezrekért vettem... mortal kombat, resident evil 6, metal gear rising, castlevania, ezért lett pl nálam a castlevania 2 torrent... ami jó játék, azt szívesen megveszem eredetibe is pl nem rég a half-life 2, de az ilyen lépésekkel kihoznak a sodromból és elmegy a kedvem a támogatásuktól... mert azé valljuk be pc-n a játékok olcsóbbak és nem érdekel, hogy 1 évet is kell várnom rá, én kivárom, csak istenem, közöljék már előbb...
40.
40.
Altertamas87
#39: Nyugi, csak szopatnak. Nem fog jönni. Nagyon sokadik hír ez már ami erről szól hogy de majd jön, és mind hamis volt.
39.
39.
PrimYaz00
most szopattok ugye? :D kb 1 hónapja vettem meg ps3-ra, mert mondom ez biztos, hogy nem jön pc-re így inkább ps-re veszem meg, erre tessék... ezzel nálam csak azt fogják elérni, hogy még jobban ráfekszek a torrentezésre, lelkiismeret furdalás nélkül és még azt a játékot se fogom megvenni ami tetszett is, nagyon remélem most már, hogy nem jön ki, mert mintha a sony szórakozna rajtam és sorra adja ki azokat a játékokat, amit kb 1 éve vagy 1 hónapja vettem meg ps3-ra... következő uncharted 2 lesz? mert azt is nem rég vettem meg :D
35.
35.
Drazhar
#11: Teljesen egyetértek. Öcsém unszolására kezdtem bele, kb tavaly, és csak kötelezőből kitoltam, de nem értem mit hype-ol ezen a játékon a gamertársadalom. (Bár hozzáteszem én már évek óta nem élem ezt a GTA/openworld-lázat)
34.
34.
Juha
Nem egy játékért vennék/fogok venni ps3-at, hanem a sok másik elött ez az, ami miatt biztosan. Ha ez megjelenik pc-re, akkor majd késöbb veszem meg, tetszik érteni? :-)
Nekem nem lételem a játék, tehát lehet ha meg is veszek vmit, akkor is csak hónapokkal késöbb nézek rá (föleg dobozosnál, mert akkor 4-6-ot veszek egyszerre), ezért ha eddig vártam a RDR-re, akkor még fél évet kibírok, és ha mégsem lesz PC-re, akkor veszek egy (prev-gen/just-gen/old-gen/motherf****rgen) konzolt, "óccsóért", persze több más játékkal együtt.
Tehát nem EGY játékért veszek konzolt, hanem ez a mérleg nyelve nálam, hogy most, vagy késöbb.

Köszönöm az ezt elolvasók szíves türelmét, aki meg nem olvasta el az kapjabe! :P
33.
33.
FrankBlack
#31: +1. Pont valami ilyesmit akartam én is írni :) Igen. Nem az a baj, hogy nem vagyunk egyformák, mások az igényeink, más az ízlésünk, stb. A gond az, hogy lexarozzuk a másikat, ami nekünk nem tetszik, ami nekünk nem felel meg, és még esetleg sértegetjük is a másikat az ízlése, igényei miatt, hogy mit szeret, és mit nem, mik az igényei. Ami pedig még nagyobb gond, és olaj a tűzre, hogy ez oda-vissza működik sokszor, amikor sértésre sértés a válasz...
31.
31.
Chrysh
#25: Semmi baj nem lenne az ellentétes vélemények kinyilatkoztatásával, ha az mondjuk így lenne megfogalmazva (az említett komment másképp)

Sose vennék konzolt, mert nincs olyan játék amiért megérné megvenni, amíg nem rendelkezik 60fps-sel és 1080p-s felbontással (amellyel a régi konzolok nem büszkélkedhetnek).

Ennyi. Ugye nem is olyan nehéz?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...