Skyblivion - Oblivion a Skyrim motorjával

  • Írta: fojesz
  • 2014. május 17.
  • Hír
Link másolása
A Skywind mögött álló csapat nem tétlenkedik, még be sem fejezték az előző munkájukat, máris nekiálltak a következőnek, amiben az Obliviont ültetik át a Skyrim motorjára.

Újra hallatott magáról a Morroblivionról ismert TESRenewal csapata, a srácok a minap bemutatták a legújabb projektjüket: ez lesz a Skyblivion, ami nem más, mint a The Elder Scrolls IV: Oblivion átültetése a The Elder Scrolls V: Skyrim motorjára.


A projekt természetesen maximálisan önkéntesek munkáján alapul, ezért a készítők sem tudják megmondani, mikor lesz készen: a dolog sokban függ a közösség segítségétől, a fórumukon továbbra is várják azokat, akik szívesen segítenének nekik a munkálatokban.

A Skyblivion fejlesztése tavaly márciusban kezdődött, most tartanak a srácok 0.2-es verziónál - a fent látható demó még csak nem is játszható változat.

A Skywind munkálatai - ez a Morrowindet dolgozza fel a Skyrim motorjával - természetesen haladnak tovább, egy nagyobb, elkülönített csapat dolgozik a projekten.

24.
24.
daneelolivaw
#23: +1
mindennel egyetértek, nagy fájdalom volt látni, hogy eltűntek a kasztok is
23.
23.
kredencferenc
Amit minden TES játékba megérné átültetni az a Skyrim harcrendszere, de minden mást érintetlenül hagynék. Ami viszont pocsék és nem tudom ki volt az akinek eszébe jutott az a CoD-os health system a visszatöltődő élettel meg mágiapontokkal meg miért is tűnt el egy nagy rakás képzettség mint például akrobatika, atlétika, rövid és hosszú penge külön, ugyan így zúzófegyver és bárd külön. Ráadásul a származási bónuszok is eltűntek. Érdekes volt, hogy az Orc barbár ugyan annyi HP-val és manával indul a Skyrimben mint egy Altmer varázsló.
A butításról igazán leszokhatnának. Pont ez a kihívásnélküliség az ami nem illik egy TES játékba. A grafika pedig minden résznél hidegen hagyott. Nem amiatt szeretem ezt a szériát. Emelje fel a kezét aki megtalálta a káosz botját Alduin falán amit még az Arena-ban szerzett meg!
22.
22.
PiszkosFred
#21: Skywind nagyot fog durranni, bár már most mondom, hogy a játékosok fele sz*pni fog a telepítés során, ha úgy marad minden, mint most :)

Ez a Skyblivion is jó kezdeményezés, de nem véletlenül ez a "kistesó", hiszen tényleg nincs akkora különbség az Oblivion és a Skyrim között, mint a Morrowind és a Skyrim között volt. Technikai oldalról beszélek természetesen. Mindkettő alatt nagyjából ugyanaz a motor dübörög (alapok szintjén), ezért a konverzió biztos, hogy könnyebb lesz mint a MW-Skyrim között - gondolok itt a scriptekre főleg (a világ már kész van).

És ahogy írta is valaki, tényleg fel lehet turbózni az Obliviont olyan szinten, hogy mai látványt tud produkálni (kivéve a "gyurma" arcokat, az borzaszó még mindig).
21.
21.
Extol
#19: Régen a morrobliviont próbáltam ki de az nem hagyott bennem sok szép emléket
20.
20.
Extol
#19: Ja igen, köszi Fred :)
19.
19.
PiszkosFred
#18: Skyblivion is a project by TESRenewal and aims to bring Oblivion to the Skyrim making use of the new technologies that we have access to to improve and enhance the game. This includes all the quests and the story-line that we know and love from Oblivion.

Utolsó mondat. :)
18.
18.
Extol
Érdekes, mondjuk nem hiszem hogy a questeket is beletennék
17.
17.
drat576
#16: Ez egy non-profit project név, amiből rögtön kiderül, hogy mivel is állunk szemben. Ennyi erővel az összes kisebb-nagyobb modot is felkoncolhatnánk ha hülye nevük van.
16.
16.
sloth
#13: nézz csak rá skyblivion, annyira hülyén hangzik, hogy az lehetetlen.... értem én hogy a skyrim-t és az oblivion-t kellet összefésülni, de nemá' hogy csak így sikerült....
15.
15.
markoci555
Én sem látom sok értelmét, de én még a modok nélkül se. Morrowind-nél nagyon látszik, ott tényleg azt mondom, hogy "az igen!" itt meg "mi a f*sznak?"
14.
14.
suresz
hát ez tök olyan mint az eredeti
13.
13.
PiszkosFred
12.
12.
Cristiano
11.
11.
sloth
Aki ezt a nevet merte adni a játéknak, remélem kirúgták...
10.
10.
Lorthirash
#6: Igaz de nem értem miért kell most ezen trollkodni. :)
9.
9.
drat576
#7: Akkor elnézést, rosszul tudtam.
7.
7.
eszem
#5: Az Oblivion Gamebryo engine-t a Skyrim Creation engine-t használ. Természetesen mindkettőhöz van ENB, de nem mindenki szeret mókolni.

+Ha a Skyrim játék menetéből is átvesznek dolgokat majd akkor lesz jó (pl kétkezes varázslás...stb).
6.
6.
MrZombieEater
5.
5.
drat576
Én úgy tudom (meg látszik is), hogy a Skyrim az Oblivion (valamilyen szinten) továbbfejlesztett motorját használja, úgyhogy annyira nem nagy szám. Pláne, hogy a sima Oblivionhoz is van egy rakás grafikai mod, amik nem cseszik szét a játékot, és megmarad minden tartalom. Talán az árnyékok amik sokat dobnak. De az is már benne volt az Oblivion motorjában csak kivágdostak egy csomó mindent a megjelenés előtt, mert atomerőmű kellett hozzá (legalábbis az akkori mércével)
4.
4.
Lorthirash
#3: Tudok csak elég gyorsan gépelek és elírom.

Inkább tanult meg értelmezni a javítást (*) mielőtt ilyet írsz !!
3.
3.
MrZombieEater
1.
1.
Lorthirash
Szerintem az obliviont kár emgcsinálni számos grafikai mod van hozzá amivel elég szép. A skyrim motorja nem olyan sokkal szebb mint az oblivion modolva.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...