Far Cry 4 - az Assassin's Creed III direktorával

  • Írta: fojesz
  • 2014. május 17.
  • Pletyka
Link másolása
A Ubisoft igyekszik hét lakat alatt őrizni a Far Cry negyedik részével kapcsolatos információkat, azonban a minap egy újabb részlet szivárgott ki a címről: állítólag az Assassin's Creed III direktora dolgozik rajta.

Az IGN úgy tudja - és ezt több forrásból is megerősítették neki -, hogy Alex Hutchinson, az Assassin's Creed III kreatív igazgatója dirigálja a Far Cry 4 munkálatait is. Hutchinson tapasztalt szakember, korábban az Army of Two és a Spore című játékokon is dolgozott.


A Ubisoft nem kommentálta a híreszteléseket, valószínűleg most már nem akar több részletet megosztani a játékról az E3 előtt. Így is jó előre bejelentette a Far Cry 4 készültét, ahogy több kiadónál is megfigyelhető, hogy a szivárgásoktól tartva előre ellövik a meglepetéseiket.

A Far Cry 4 egyébként PC-re, PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra készül, a megjelenése november 21-én várható. A pletykáknak megfelelően a játék a Himalájában játszódik, egy Kyrat nevű fiktív régióban, ahol egy önjelölt király terrorizálja a környékbelieket.

15.
15.
Tyranio
#14 Számomra az AC3 a történeten és a karaktereken bukott el. Ahogy mondtad, nyújtott volt és ahogy én mondom unalmas. Ez nem csak a történet irama miatt volt, hanem a karakterek miatt is. Connor személyisége egy szinten áll Batman-nel (értsd: sötét bőrfotel amire egy morcos arcot rajzoltak). Humortalan, szűkszavú, fájdalmasan kiszámítható és unalmas motivációkkal rendelkező aminek következtében az ember csak át kívánná pörgetni a párbeszédeket, ha nem adná meg a játéknak az esélyt, hogy bizonyítson. A fő gonosz? Tekintve, hogy nem Haytham-ot tették meg annak, aki szórakoztató volt a cinizmusával és érdekes volt, hanem azt a bajszos idiótát aki ugyancsak egy két lábon járó "gonosz sztereotípiává" tették a "nagy csavar" után (előtte érdekesebb és emberibb volt) egy másik központi figurát tettek taccsra. Unalmas főhős, unalmas fő gonosz és unalmas történet. Tökéletes recept a középszerűségre.

Na de miért beszélek én erről. Nos az egyértelmű okok mellett, azért mert ez a három -szerintem- kihatással van az egész játékra és fontosabb mint az, hogy több activity vagy craftolás legyen a játékban. Teljesen egyetértek a Far Cry 3 elemzésedről és igen, Vaas nélkül igen csak gagyi lett volna a hangulat is. Ezért is tartom fontosnak, hogy olyan történetet kerekítsenek, még egy FPS-nek is, ami képes megteremteni egy addiktív hangulatot és a játék végéig szórakoztatni a játékost (és valljuk be egy tonna fegyver, robbanás és gyönyörű grafika is hamar unalmassá válik (lásd Far Cry 2 (egek az milyen lelketlen játék volt)))

Példának fel tudnám hozni a Fallout 3-mat (egy hangyányit talán igazságtalan az összehasonlítás, de mindkettő sandbox FPS lineáris küldetésekkel, de igaz, hogy az inkább FPS-RPG mintsem kaland FPS). Annak a játék mechanikája, harcai és egyéb lehetőségei is igencsak gyérek, ha a karakterek és a történet nem volna olyan amilyen.
14.
14.
RetecH
Azért ne ássuk még el a játékot. Az AC3-nak tényleg voltak hibái, de szerintem a játék a technikai részén bukott el úgy igazán (tengernyi bug, szar AI, az előző részhez képest a grafika pedig nem indokolta a túlzott optimalizálatlanságot). Na meg amit történetként meg akartak alkotni az fejben jól hangzott, csak túlzottan elnyújtották. De mivel most egy sandbox FPS-ről van szó, valószínűleg nem fognak beleerőltetni egy hosszú történetet. Ha meg még is az se baj, a FC3 története Vaas-t leszámítva még egy óvodásnak is gagyi volt (te vagy a kiválasztott, most menj, kaszabolj le egyedül több száz katonát, hogy aztán szabad legyen a sziget annak a falunyi embernek akik amúgy is szarnak az egészbe és már csak azért sem segítenek a harcban).
13.
13.
Tyranio
Úgy értik, hogy az a fickó fogja felügyelni a Far Cry 4 fejlesztését aki az Egyesült Államok legfontosabb történelmi eseményeit feldolgozó háborús játékot képes volt unalmassá tenni és elérte, hogy egy ambiciózus evolúció szimulátorból egy gyenge űr RPG legyen.

Nem tudom, hogy működnek a dolgok egy fejlesztés körül, de ha ennek a fickónak köze volt az AC3 és a Spore középszerűségének kialakításához, akkor én alacsonyra helyezem a lécet.

Habár már meghalt bennem valami amikor megláttam a meglehetősen színesen öltözködő, sztereotipikus meleg/50-es évekből szalajtott jampi, szőke úriembert aki nem mellesleg a játék fő gonosza. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a személyisége vagy egy drámakirálynő és Vaas vérmérsékletének ötvözete lesz.

Na mindegy, majd meglátjuk.
12.
12.
Ghost26Dave
11.
11.
FrankBlack
#10: bakker :)) nagyon humorodnál vagy :) De most komolyan, ezen is jót nevettem :))
10.
10.
sloth
#8: Hát ja, osztom a véleménnyed... És ez szomorú ( mármint amt leírtál)

#9: egyél vörös színű gyümölcsöket /eper, málna, ribizli/, azokban úgyis sok vas van.
9.
9.
Cristiano
nekem csak vas fog hiányozni
8.
8.
DarkLord
#6: Végülis ez is egy FC3 lesz csak más helyszínen. Szerintem egy az egyben copy-znak mindent belőle hisz elég jól sikerült, akkor meg már miért ne lehetett volna Vaas a fő gonosz. Szerintem az utóbbi idők egyik legbetegebb karakterét alkották meg vele, akinek nem jutott ki a megfelelő mennyiségű szerep.
7.
7.
strike19
Már látom előre ,hogy a nagyobb táskáért a Jetti kell megnyúzni. :)
Én elvoltam a Far Cry 3-mal.Eddig egy Far Cry játékkal sem játszottam.De 2500 Ft megért nekem PSN-en főleg ,hogy lehet osztott képernyőn tolni pár küldetést.
Amit javíthatnának a 3-hoz képest ,hogy a az Offline Misson Co-op-ba lehessen fejlődni és crafftolni.
6.
6.
sloth
#4: Ja, hogy akkor jöjjön ki a Far Cry 3 más küldikkel meg grafikával, ahelyett, hogy másfele kanyarodjon a sorozat?!

Amúgy meg: Himalája környékére igazán rakhatnának szörnyeket, meg ilyeneket, fèlő hogy ez csak egy átfestett 3 lesz, drogbáró vs. esetlen katona-tanonc esetével... ami szar.
5.
5.
Högyös004
ha ez igaz akkor nagy lesz a sírás miután kijött.
4.
4.
DarkLord
Akkor jajj a népnek, mert szerintem is az AC3 volt eddig a leggyengébb...
Vaas csak szerintem mutatna jobban ott, mint fő geci?
3.
3.
Juha
Szvsz a leg-unszimpatikusabb rész az ac3 volt... persze mondhatnánk, hogy azért, mert nem "amcsi vok", de a 4. Kifejezetten tetszett, mint kalózkodós sandbox, a sztorira nem is igazán emlékszem, nem úgy mint ac1-2-bh-re vonulatban, igaz azokat könyvben is elolvastam :)
2.
2.
Mpatrik20000
ugyan erre gondoltam mint mestermagyar barátunk.......a far cry 3 hatására, ami nagy jó lett(én is megvettem) az lesz hogy túlságosan mindenben fog hasonlítani elődjére és nem lesz túl sok új,egyedi dolog benne(reméljük hogy tévedek)
1.
1.
mestermagyar
Inkább ne tenné. Hú de egyedi történet... Csak ugye ez a főgonosz már inkább az előző sikerét meglovagolva születik, biztos szar lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...