Alien: Isolation - nincs különbség konzolokon

  • Írta: zoenn
  • 2014. június 27.
  • Hír
Link másolása
A Creative Assembly szerint nem lesz érzékelhető különbség az Alien: Isolation PS4-es és Xbox One-os verziója között, mindkét masinán 1080p-s felbontásban fut a horrorjáték. Nincs is vezető platform.

A Creative Assembly illetékese, Gary Napper szerint nem lesz érzékelhető különbség az Alien: Isolation next-gen verziói között. A framerate is hasonló, nincs észrevehető csökkenés vagy változás egyik platform esetében sem, és a felbontás is ugyanaz: 1080p.

A PC-seknek sem kell csalódniuk: találnak egy csomó opciót arra, hogy kedvükre variálhassanak a grafikus beállítások közt.

A fejlesztők szerint nincs vezető platform, készítettek egy központi motort, majd azt portolták át az adott masinára. A különbség csak annyi, hogy PS4-en kihasználhatjuk a kontroller touchpadját, míg Xbox One-on olyan kinectes fícsörnek örülhetünk, melyben az alien meghallja majd a lélegzetedet, ha bekapcsolod a szenzort.

A játék októberben landol PC-n, Xbox 360-on, Xbox One-on, PS3-on és PS4-en.

25.
25.
vnm51
Randall barátunk és még néhányan írták, hogy önmaguk sem nagyon hallják a lélegzetüket, ha felszökken a pulzusuk.
Én erre azt mondom, hogy a könyvek és filmek alapján banánfejű háziállatunk igencsak kifinomult érzékekkel rendelkezik. A valóságban is van erre egy csomó példa, biztos sokan tudják, hogy a cápa is képes megérezni egy csepp vért több kilométer távolságból, ami az emberi agy számára felfoghatatlan, hogy mégis hogyan de ettől még létező dolog.
Ebből kiindulva szerintem ez a légzés/pulzus érzékelése teljesen elfogadható alienünk esetében.
Ami pedig a pulzus mérését illeti, pc-re megoldhatónak tűnik usb-n keresztül mégpedig úgy, hogy a progi ugyanúgy keresi azt a slot-ot mint pl adott esetben pc-re a konzol-t és ha talál akkor az alapján fog menni a játék.
Én azt úgy tudom elképzelni, hogy adott pulzus intervallumokhoz (mondjuk nyugalmi-mérsékelt, mérsékelt-heves...stb) hangmintát ad a program amihez különböző távolságokat is társít.
Értelemszerűen ha alapjárati a pulzus azt még kis távolságban sem érzékeli, aztán mérsékelten már nagyobb távolságból is, és így tovább.
Lehet, hogy te egy hidegvérű fotelgyilkos gamer vagy, és a pulzusod még ilyen játék esetében sem emelkedne, csak éppen az asszony csinál veled ott lent valamit és attól ugrik meg a pulzusod, a gépnek ez teljesen mindegy, azt érzékeli hogy felemelkedett - meg a pulzusod is - aztán ha a közelben van az alien akkor öles bráner van.
Tudom, hogy amit írtam az még science fiction, de szerintem ez megoldható lenne, én minden esetre kívánom hogy sikerüljön nekik.
24.
24.
p3ti
#21: Gondolkodik? Micsodán? Egy funkción ? Ő nem gondolkodik, hanem egy wannabe paraszt, aki a komplexusát a "trollkodáson" keresztül próbálja kifejezni.

Szerinted mégis a kazettás Nintendo korában ki gondolta volna hogy idáig fejlődik a technika? Amivel játszol, amit használsz mind egy - egy kis ötletből indult. Erre épül fel az egész világ.
23.
23.
Na ez is nagy szopoallarc lesz van ra egy sorom.
Akinek van esze nem rendeli elo hanem megvarja "ingyenes demot".
Ne legyen igazam...
22.
22.
hedzsooo
Hatalmas ígéretek, csak nehogy pofára esés legyen már megint egy alien játékkal, mint nemrégiben az Aliens: Colonial Marines-nál. Bár, a patchek után már egész játszható lett PC-n, néhány hónappal a megjelenés után, bár még úgy sem hozta az előzetesekben korábban hozzáfűzött reményeket, legalábbis nálam. Pedig tényleg jó lenne már egy valóban JÓ alienes játék.
21.
21.
Stranger
#18: Legalább ő gondolkodik
20.
20.
supair
#18: Ezen visongtam! :)) A kinectem meg a pulzusomat látva elfüstölt.............

19.
19.
bane
#18: https://www.youtube.com/watch?v=TAryFIuRxmQ + 1 :)
18.
18.
Ra1D3n
#17: Még szerencse, hogy itt vagy te, nekünk átlag GK usereknek, akire messiásként tekinthetünk, aki mutatja az utat, aki tudja mi a bullshit és mi nem, aki írta a történelmet, és mi csak egy porszem vagyunk benne. Köszönjük, hogy itt vagy nekünk, és megmondod, hogy mi igaz, és mi nem. Bölcsességed évekkel túlmutat a világon élő bármely élőlényénél, legyen az élő, vagy mesterséges. Örülök, hogy megkérdőjelezhetetlen és tévedhetetlen vagy, különben nem tudnánk komolyan venni.

Irónia OFF
17.
17.
randall13
#16: Háh, találtam róla videjót amiben elmagyarázzák :D Röviden a bőr színének a változását monitorozzák és abból következtetnek a szívverésre. Had ne mondjam hogy ez mennyire nevetséges xD Igazából csak arra jó, hogy drágábban adhassák a kamerát, merthogy létezik ilyen funkció is hozzá...
16.
16.
randall13
#13: Ez pontosan akkora parasztvakítás, amekkorának hangzik :D Esetleg azt tudom elképzelni, hogy a testhőmérsékletből következtet a pulzusra, de ez meg had ne mondjam mennyire pontos mérés...
14.
14.
Sznfctm
USB-s EKG masinát minden háztartásba, esetleg a játékhoz csomagolva, alienes mintával...! ;)
13.
13.
Mezzanine
#11: "In a mind blowing demo, the Kinect then switched to a mode in which it monitored the heart rate of a person standing in front of it using the color cameras to measure how flush the skin was and the infrared cameras to track blood flow underneath the skin. This could ostensibly allow a developer to determine whether a user was scared, or even lying, and could also have health monitoring implications."
forrás: http://thenextweb.com/microsoft/2013/05/22/the-new-xbox-one-kinect-tracks-your-heart-rate-happiness-hands-and-hollers/

12.
12.
bane
"Azon a mondaton első hallásra igencsak meglepődtünk, hogy a gép „torna közben érzékelni tudja a szívritmust”, de kicsit körülnéztünk, és a Xerox kutatói a közelmúltban valóban sikerrel végeztek hasonló méréseket webkamerák és Kinect segítségével."
Azért írtam, úgy, hogy "ha jól tudom", hogy én se hiszem annyira. Csak be volt ez is ígérve, hogy tudni fogja a gép! De amúgy az biztos, hogy nem microfonnal oldják meg, mert az nagyon gáz lenne.
Lehet, hogy én becsülöm sokra a gépet, de hogyha ülsz a tv előtt akkor egy pózban vagy és én egy kicsit megmozdulok levegővételnél és lehet, hogy ezt érzékeli(ezt a testmozgást).
11.
11.
randall13
#10: Hogy a szarba mérné a kinect a pulzusodat? xD A mikrofon, az rgb kamera és a mélységérzékelő közül mutasd meg azt a szenzort, amelyik képes a pulzusodat mérni 2 méter távolságból, de akár 1mm-ről is...
10.
10.
bane
#8: Ha jól tudom akkor még pulzusodat is képes mérni a szerkezet, akkor szerintem nem tart sokáig ezt is megcsinálni.
9.
9.
Ecneb
#8: DS3-nál volt ilyen parasztvakító asszem, hogy ha beordítod, hogy Reload, akkor újratölt a fegyvered. Szerintem köze nincs a valósághoz, főleg, hogy 1 gombot megnyomni egyszerűbb. Itt látnám értelmét, mert fokozná a horror élményt, viszont, ahogy megfogalmaztad, ha az orrom előtt van pár centire, akkor mindig meghallják, hogy lélegzem.
8.
8.
randall13
És ezt a lélegzetes dolgot mégis hogy oldják meg? Itt van a fülem pár centire az orromtól, de én nem hallom a lélegzetem... Csak egy újabb felesleges opció, aminek a hülyék bedőlhetnek.
7.
7.
Dr. Zaius
A lélegzetet? Akkor Az Xboxosok nem vehetnek levegőt? *.*
Nehogy megmurdeljenek a tv előtt...
6.
6.
Cristiano
kell kell nem birok várni
5.
5.
PS4 hangvezérlés: http://youtu.be/yvQIk2mSULM
4.
4.
dcba
Ezt elkepzelem, h nagy csendben osonok es bujkalok az Alien elol es asszony berombol, h " KESZ A VACSI!!!!!,"
1.
1.
toriell
Meghallja a lélegzeted:D.. Akkor ne lihegjetek majd annyira,főleg ne az asszony mellett!! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...