GDC 2006: RoboBlitz információk és képek

  • Írta: fojesz
  • 2006. március 25.
  • Hír
Link másolása
A GDC 2006-on jobban megvizsgálhattuk a Naked Sky RoboBlitz című játékát, mely elsőként jelenik meg a hírhedt Unreal Engine 3 hajtotta játékok közül PC-re és Xbox 360-ra.


A GDC 2006-on jobban megvizsgálhattuk a Naked Sky RoboBlitz című játékát, mely elsőként jelenik meg a hírhedt Unreal Engine 3 hajtotta játékok közül PC-re és Xbox 360-ra. No jó, a RoboBlitz-et senki ne vegye túlzottan komolyan, a Naked Sky csupán egy apró, "funjátékot" készített, melyben a játékosok egy robot segítségével a profi fizikát aktívan kihasználva harcolhatnak ellenfeleik ellen, mintegy hat darab arénában. A játék olyannyira támaszkodik a fizikára, hogy szinte nem is használ hagyományos animációkat. Minden a fizika révén mozog, a játékmenet is sokban függ a fizikától - például egy óriás a Robo Blitz felirat betűit mágneses karjaival megragadva és egy platformra helyezve kinyit egy ajtót a súlyos vastömegek és a csigarendszer lévén.

Ugrás a galériához

Természetesen sok-sok fegyver is fel van szerelve kedvenc robotunkra: EMP mordályok, rakéták - sőt, még gravitációs hullámokkal is keresztbe tehetünk a rosszfiúknak, kikből egyébként meglehetősen sok lesz, más és más tulajdonságokkal: a legtöbb természetesen a "megyek-és-pusztítok" parancsot követi, s így lesznek egyszerű, földönfutó, lövöldöző ellenfelek (ennek brutálisabb verziója, mikor a guruló egyed pörgő pengékkel is támad ránk közelről) illetve a levegőt és repülés szabadságát preferáló drágaszágok.

A kezelőfelület meglehetősen egyszerűre sikerült, a játék árkád mivoltát kifejezendő mindössze két mutató tájékoztat minket hogylétünk felől: egy HP és egy munició szintmérő - értelemszerűen előbbi a gépünk "egészségi" állapotát, míg utóbbi a benne található lőszer mennyiségét adja tudtunkra. A játék remekül néz ki - gyönyörű textúrák, modellek szerepelnek benne, a környezet is rendkívül csinosan ki van dolgozva - természetesen az Unreal 3 révén nem is lepődünk meg. Mindenennek ellenére az egész játék 50MB-t nyom, így értelemszerűen nem kerül hagyományos módon a boltokba, hanem letölthető lesz a világhálóról (Box-nál az Live! Arcade révén). A Naked Sky munkatársai szerint az egyjátékos verzió megjelenését követően hamarosan megjelenik majd egy multiplayer-csomag, számos izgalmas pályát és hosszú játékórát tartogatva a player-ek számára. Ha mini-előzetesünkből megtetszett a játék, akkor próbáld ki az - egyelőre csak Intel processzorral felszerelt gépen működő - demót, amiről bővebben itt olvashatsz!

Update: A játékból érkezett 14 friss kép, melynek egy része itt máris megtekinthető. A többiért kerességetk fel a galériát!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...