2,4 millió Xbox az elmúlt három hónap termése

  • Írta: fojesz
  • 2014. október 24.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft közzétette legfrissebb pénzügyi jelentését, amiből az is kiderült többek között, hogy július és szeptember között 2,4 millió Xboxot szállítottak ki a boltoknak. A Microsoft rekordnegyedévvel zárt.

2,4 millió Xboxot szállított ki a boltoknak a Microsoft július és szeptember között, hogy ebből pontosan mennyi gép volt Xbox One, azt most sem árulták el a redmondiak. A számok mind szekvenciálisan, mind éves szinten javulást mutatnak, elvégre az előző negyedévben alig 1,1 millió Xbox fogyott, és a tavalyi év hasonló időszakát is 102 százalékosan sikerült felülmúlni, azonban összességében Xbox One-fronton még van mit behoznia a cégnek a PlayStation 4 mellett.

A Microsoft egyébként rekordnegyedévvel zárt, a forgalma 23,2 milliárd dollár volt, a nyeresége pedig 4,5 milliárd dollárra rúgott. A hatalmas bevételt a Nokia készülékgyártó részlegének beolvasztása miatt könyvelhették el Redmondban - a Nokia-telefonok története egyébként itt véget is ér, a cég bejelentette, hogy a Lumiákat a jövőben Microsoft Lumia néven fogja forgalmazni. Ha további számokra vagy kíváncsi a Microsofttal kapcsolatban, a HWSW cikkében részletesebben is olvashatsz a beszámolójáról!

Köszi, kopic!

36.
36.
Pain
#33: Nem hinném, hogy elfogult lennék, akkor nem játszanék x360on :)

35: Igen észrevettem, hogy az utóbbi időben a sony fanboyok kezdik átvenni az "uralmat". Igazából arra akartam rávilágítani, hogy ugyan ez a helyzet lejátszódott az előző generációban csak a másik oldalról. Lehet ugyan azok az emberek csinálják a fesztivált. :D
35.
35.
ADMlN
#12: HA ismétlem ez egy nagyon nagy HA, csak az értékelések és az eladott darabszám számít akkor a Halo széria oda-vissza feltörli a padlót bármelyik PS exkluzív címmel. És most ne menjünk bele, hogy mennyire jó vagy rossz a Halo, mint hangsúlyoztam az elején, HA csak az eladott darabszám és az értékelések számítanak, akkor a Halo mindent visz.

Ja és ha már itt tartunk, akkor a Halo egy elég nagy húzócím, szóval emelgetheted a kalapod.

A felsorolásodról meg annyit, hogy a Drive Club egy erősen közepes alkotás, az új Killzone (azért hangsúlyozom, hogy az új, mert a régieket én nagyon szeretem) pedig még ezt is alulmúlja a Knack-kel vállvetve. Marad a Last of Us, ami kétségtelenül generációjának egyik legjobb játéka volt. A probléma az, hogy a generációja az előző volt, nem ez. Akkor hol is vannak azok a hű de hihetetlenül szuper jó PS4 exkluzívok?

#26: Mellesleg az általában teljesen normális PS közösséget meg az olyanok miatt nézik hülyének mint te. Ugyanis idejössz egy Xbox-os hírhez simogatni magad, hogy PS-ből még mindig többet adtak el, és leszólod a Xbox közösséget, holott 1-2 agyalágyulton kívül a többség csak őszintén örült ezeknek az adatoknak és nem mondott semmit a PS közösség kárára.

#29: Ezzel teljesen egyetértek, én is azt vettem észre, hogy az agyatlan Xbox fanboyok fröcsögései nőttek a régi szép időkhöz képest. Viszont azt figyelmen kívül hagyod, hogy az eleve elég magas PS-es fröcsögések, ennek a növekedésnek a 10x-esét mutatják az XO bejelentése óta.
Mások szemében a szálkát, sajátodban a gerendát, ugyebár...

#34: Örülök, hogy ezt felhoztad, mert akkor már átérzed minden egyes XO tulaj helyzetét. Csak a különbség, hogy ők nem csak a Sony-s híreknél olvassák ezeket a becsmérlő kommenteket, hanem még a Microsoftosoknál is folyamatosan.
34.
34.
PaulBlake
#29: Értelek én, csak itt az a gond hogy én nemakarok versengeni. Azt szeretném, hogy ha rátévedek egy Microsoftos oldalra/videóra, akkor a kommentek között ne találjak olyan-t hogy '' Most biztos sírnak a SONY Ponies, mert ilyent ők nemkaphatnak meg az Indiestation-on '' vagy ha Sony-sra akkor '' Mi ez a rakás f*s, XONE ruleeez ''
Ilyen engem nagyon feltud b*szni, persze ezt meghagyom magamnak, mert nemakarok háborút kezdeni. Én csak annyit akarok hogy legyünk egy nagy család
(akár mennyire is nyálassan hangzik ez :D )

UI: Ahogy előző kommentekben írtam, ez vonatkozik a SONY fanboyok-ra és persze nehadjuk ki a PC MASTER RACE-et se :D Na peace ☼

- G A M E R N A T I O N -
33.
33.
kopic
#30: "Te vak vagy, vagy elfogult?"
Sztem mindkettő.
31.
31.
greenmelon
#30: Arról nem is beszélve, hogy ennél a hírnél is Mathia$ kezdte el idehányni a fanboy dumát, csak mert amadeusz gyermeke (tudtommal PS4 tulaj (is)) megjegyezte, hogy jobban a MS exkluzívok perpill.
30.
30.
greenmelon
#29: Te vak vagy, vagy elfogult? Itt GK-n speciel másból se áll 10/9 x-es hír komment szekciója, mint hogy boxot sosem látott PS tulajok ontják magukból a szart... PS-es hír alatt pedig alig látni. Melyik tábornál is jellemző az agyatlan fanboy szindróma?
29.
29.
Pain
#28: Persze, igaz ez mind2 félre. Csak a 360 sikere óta sokkal jobban érzem ezt az agyatlan fanboy szindrómát az x-es közösség néhány tagjánál. Most pedig, hogy volt 1 jó hír a leszállított(nem is eladott) mennyiségről, ezek a figurák újra előkerülnek és öntik a szart magukból. Nem értem miért kell csinálni, én is örülök egy részről ha fel tudnak zárkózni(jelen helyzetben ez még nem igazán látszik, hogy sikerülni fog e), a verseny nekünk jó. Igaz lentebb leírtam, hogy ha olyan helyzet alakul ki, mint a ps2 idején, akkor sincs okunk a panaszra, hiszen olyan kemény játékfelhozatal szvsz ebben a generációban nem volt(főleg jrpg téren :D ).
28.
28.
PaulBlake
#26: De ez igaz a PS-es közösségre is, mivel a f*szparaszt Sony fanboyok miatt nézik le az olyan játékosokat mint én, akik nyugodtan akarnak játszani a konzoljaikkal. Körülöttem több Microsoftos van mind SONY-s és mégis megvagyünk. Csak a munkahelyemen van 1 Sony-s és 4 Microsoftos :D Igaz szokom tőlük hallani hogyan isteníttik a konzoljukat, de sose hallottam volna hogy leszólják a SONY-t :)
27.
27.
macilaci40
Bekel szereznem 1 xbox onet :D
26.
26.
Pain
#24: Ez nem is csoda. A Ryse ugyanabba a hibába esett, mint a Crysis. Bomba kivitelezés, 0 játékélmény. Amit egyébként sajnálok, mert hatalmas lehetőségek lehettek volna az alapban, hogy egy GoW szintű és sikerű játékot kihozzanak belőle.

22: Látod itt az xbotok jöttek szitkozódni és baromságokat beszélni(az első, hogy még mindig sehol nincsen eladásilag, a második, hogy miben is jobb egyik vagy a másik? 2 konzol nagyjából egyforma erősek, jelenleg kevés húzócím, ami miatt nagyon dönteni lehetne). Látod vannak akiknek fáj, hogy nincs annyi eladás, bár érdekes, mert nem gondolnám, hogy részvényt vettek volna. De péló ráncigálás most biztos megy, hogy milyen jól beszóltak... (és egyébként az egyébként teljesen normális xboxos közösséget az ilyenek miatt nézik hülyének)
25.
25.
zozo76hun
hagyd mar abba
24.
24.
Mathia$
#19: Ha metacriticen nézed, igen 0.5 ponttal jobban értékelték a hozzáértők, a felhasználóknál pedig a Knack vezet. Ismét a Ryse azért nem került be, mert nagyon nem hozta eladásilag a szintet amit kellett volna, sőt szó szerint szarul ment neki.
23.
23.
Mathia$
#17: Meglátjuk mit hoz a jövő. Lehetőség tengere van a Sanyinak, csak használják is ki. Decemberben bejelentenek egy új Naughty Dog játékot, engem az érdekel egyelőre.

Microsoft téren személy szerint egy új Gears-nek örülnék vagy egy teljesen új cimnek.
22.
22.
PaulBlake
Jaj emberek :D
Meddig fog még menni ez a '' konzol háború '' ? Tik komolyan azt hiszitek hogy ha leszóljátok a másik felet, akkor egybe szarabb is lesz? Az a baj hogy csak magatokat szégyeníttitek le!
Személy szerint jobban kedvelem a SONY-t mert van PS4-em, de ezzel én nem fogok áttmenni fanboy státuszba és elkezdeni szidni az XONE-t vagy a Nintendot.
Nekem semmi bajom a Microsoft-al vagy a Nintendo-val. Egyszerűen csak a SONY-n nyőttem fel. Számomra azok az exclusívek sokkalta jobban tetszenek.
(Uncharted,GOW,TLoU,inFamous,...)
- Mindegy hogy milyen konzol ál közel a szívedhez, az legyen a te döntésed és ne halgass mások véleményére, mert elvileg te fogsz vele játszani és nem más!
- Ezen az oldalon csak a másik fél megszégyeníttése megy.
Térjetek észhez embörök :D
21.
21.
Habbobitas
Az xbox nemsokára lenyomja az indiestationt.
20.
20.
kopic
Szép számok. Ebből durván 1,8-1,9 milla lehetett a leszállított One.
19.
19.
PaprikaJancsi
Még mindig ez megy:) Már egy éve :D
Mathia$ neked meg külön gratulálok, hogy a Ryse-t azért nem említed húzócímnek, mert nem vettek belőle annyit, és hogy nem kapott olyan jó pontokat? Ez most komoly. Akkor a Knacket minek írtad, az még rosszabb pontokat kapott, mint a Ryse :D
18.
18.
killer2000
haha tudtam én hogy a ps csak az elején fog vezetni amig az emberek azthiszik hogy erősebb sokka, mostmár kezd kiderülni hogy nincs nagy különbség és minden más téren jobb az one, indiestation sux
17.
17.
Pain
#12: Szvsz egyáltalán nem lenne probléma, ha jönne még egy olyan korszak, mint a PS2 idején volt. Olyan széles exkluzív és multi kínálatnak tudnék örülni. Márpedig a Sonynál ott vannak a jó csapatok, hogy újra elhozzon egy ilyen korszakot.
16.
16.
toriell
#12: Ezzel csak az a gond ,hogy Killzone minden csak játéknak nem nevezhető cím... :D
15.
15.
Mr.Dead
#14: Mathiast miért nem szólod le akkor? Komolyan, lehet hogy Traktorost tahónak mondják, de hogy az egyik legnormálisabb tag...
11.
11.
Mathia$
#7: Inkább az MSnek kellene drukkolni hogy adjanak ki jó gameket rá. Egy konzol nem a nevétől, hanem a játékaitól főleg az exklúziv cimektől lesz nagy.
10.
10.
Mathia$
#4: Red Dead játék még biztos jön, de nem hiszem hogy redemtion névvel. Az első neve pl revolver volt.
9.
9.
Mathia$
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...